Spotkanie: Aston Villa - Brighton
Bukmacher: William Hill
Typ: Brighton win
Kurs 2.50
Witajcie, dziś znowu pojawiam sie z typem, kolejny raz gram przeciwko mojemu klubowi z Bham. Nie lubie sytuacji gdy bedę mial zaszczyt pojawić się na trybunach Holte End w kolejnym meczu PL, i podawać typ przeciwko klubowi. Trudno, wróćmy do typu tego meczu, czyli zwyciestwu Brighton, w wyżej wymienionym meczu. Troche na temat drużyny z Brighton, gra fantastyczny dla oka futbol, nie boi się narzucać tempa gry, gra piłką, kreuję sytuację. Jeśli prowadzi w meczu, nie zadowala się 1-0, i napędza dalej swoje ataki, nie jest to drużyna minimalistyczna, tam każdy kto gra chcę sie pokazać, bo konkurencja do gry w skladzie nie jest mała. Z drugiej strony drużyna, która podbudowana zwyciestwem z Chelsea przystąpi do tego meczu, drużyna która podobnie jak Brighton chcę grać piłką, choć troche inaczej rozgrywa piłkę, bardziej rozgrywa piłkę skrzydłami, a nie w centralnej strefie boiska co jest domeną zespołu Brighton choc nie jest to druzyna ograniczona. Piłki kierowane do Casha czy Digne sieją spustoszenie w szeregach rywali. Tutaj nie będzie grania z kontry, obie druzyny bedą chciały rozgrywac atak pozycyjny. Ostatni mecz Aston Villi, w domu pomiędzy druzynami wygrali 2-1, po kursie 1.85. Dziś kursy zbliżone wskazują, że nie ma tutaj większego faworyta, naprawdę? Dla mnie jest nim Brighton. Brighton tylko raz w swojej hostrii pokonał Aston Ville na wyjezdzie. Kursy na Aston Ville u wiekszośći bukmacherów spadają, ciekawe. Dla mnie kluczowa jest tutaj forma ofensywy Brighton, jest tam dużo jakości, Ferguson, Pedro, Welbeck i jak dla mnie głowny artysta i kreator sytuacji Mitoma. W Aston chyba lekko bez formy Watkins, a napewno nie w takiej jak był w ostatnim roku. Jest Duran który dobrze rokuje i fajnie sie go ogląda, jak ma piłkę spodziewac sie mozna wszystkiego, umie sie znalesc w polu karnym, ale chyba najlepszym ofensywnym zawodnikiem w tym sezonie jest Diaby. Widać, ze dobrze wprowadził sie do drużyny, jest cieżki do upilnowania. Mecz zapowiada sie niesamowcie interesująco, sędzią spotkania będzie A. Madley, mam nadzieję, że nie zabiję widowiska i da grać obu drużyną swoj najlepszy futbol. Dla mnie decydującym elementem bedzię siła ofensywna Brighton, i lepsza forma tej formacji, jak rownież ilość kreowanych sytuacji przez zawodników mew, typuje zwyciestwo Brighton, z duzym bólem serca. Mecz o 13:30 czasu polskiego.