Stoke City - Southampton
Typ : 1DNB & 2,10 & Williamhill
Trudny mecz pod względem typowania, również bukmacherzy mają z tym problem, bo na początku to The Potters byli faworytami, w tym momencie jednak w oczach bukmacherów to Święci mają większe szanse na zwycięstwo. Stoke wpadło w mały dołek ostatnio, po dobrym spotkaniu z Manchesterem United gdzie udało im się urwać punkt Czerwonym Diabłom, zaznali trzech porażek, dwóch w lidze, jeden w pucharze. I właśnie dlatego paradoksalnie po tych porażkach idę w stronę Stoke, nie sądzę, żeby przegrali trzeci mecz z rzędu, aczkolwiek wiem że mają lekkie problemy w obronie, na pewno Ryan Shawcross i Martins Indi Bruno nie wystąpią, do tego nie pewny występu jest Kevin Wimmer. Powiem szczerze jest to trochę na przełamanie Garncarzy, kurs powyżej 2+ biorę w ciemno, bo jak dla mnie to tutaj pachnie remisem, dlatego w razie co mamy zwrot. Atut własnego boiska będzie na pewno plusem. Święci niby na wyjazdach jak na razie bez porażki w lidze, ale rywali mieli średnich no bo beniaminka Huddersfield (remis 0:0), i wygrana z Crystal Palace (1:0) - ten mecz oglądałem no i poza kilkoma momentami, to Święci pełna kontrola, ale z przodu nic specjalnego, jedna bramka na początku spotkania i potem kontrola spotkania. Tak więc typ na przełamanie, wierzę że Shaqiri i spółka dadzą radę.
Wynik : 2:1
Bournemouth - Leicester
Typ : 2DNB & 1,91 & Williamhill
Identycznie jak wyżej Lisy w lidze bez zwycięstwa w ostatnich czterech spotkaniach, zmierzą się z drużyną która również rozpoczęła sezon poniżej oczekiwań. Popularne Wisienki jedno zwycięstwo i pięć porażek, chociaż gdyby nie Ibe Jordan i jego znakomite wejście to nie wiadomo czy byłoby jakiekolwiek zwycięstwo. Lisy niby też w dole tabeli, ale ich gra nie odzwierciedla tego, brakuje trochę więcej koncentracji, kurs bliski dwóch biorę w ciemno, nie uważam, żeby mogli kolejny mecz przegrać, szczególnie z takim zespołem, myślę że Vardy i spółka dadzą rady.
Wynik : 0:0
West Ham - Swansea
Typ : Swansea lub remis & 1,83
Typ : 2DNB & 3,10
Williamhill
Coż obok takich kursów nie można przejść obojętnie, drużyna z Łukaszem Fabiańskim w składzie lepiej sobie radzi gdy nie są faworytem, wtedy to bronią się całą drużyną i czekają na jakieś kontry, stałe fragmenty gry, dodajmy mecz na wyjeździe czyli jeszcze większa obrona. To gospodarze powinni dominować w spotkaniu, ale popularne Łabędzie potrafią się bronić co już pokazał mecz min. z Tottenhamem. Fabiański w formie, pewność widać jest. Bardziej bym z tych dwóch typów pokusił się o granie tego pierwszego, drużyna z Wali skupia się na obronie, z przodu już nie jest tak kolorowo, i wszystko zależy od dnia. Młoty natomiast, prawie udało im się zrobić "come back" w meczu z Kogutami, ale to wszystko winna drużyny z Londynu, prowadzić 3:0 i cofnąć się do obrony, potem raz i dwa, głupia czerwona kartka i było nie bezpiecznie, ale Łabędzie to inny zespół, potrafi się bronić i już pokazali że potrafią to robić cały mecz.
Wynik : 1:0
West Brom - Watford
Typ : BTS & 2,15 & Williamhill
Odwrotnie uważam niż bukmacherzy, Watford trzy mecze na wyjazdach i trzy spotkania wygrane. West Brom w ostatnim meczu pokazał, że potrafi dobre akcje z przodu stworzyć, dodatkowo gdyby sędzia się nie pomylił w pierwszej połowie i dał im karnego przy stanie 0:0 inaczej tamto spotkanie mogłoby się potoczyć, ale drużyna Grzegorza Krychowiaka z dobrej strony się pokazała szczególnie w pierwszej połowie i na początku drugiej, bo po ta druga bramka trochę podcięła im skrzydła, ale tym razem przeciwnik trochę łatwiejszy, mecz u siebie, trochę więcej koncentracji pod bramką przeciwnika i o ich bramkę się nie martwię. Goście tak samo, srogie lanie dostali od City, ale powiedzmy sobie szczerze City rozpędzone, i nikt tego na pewno nie będzie tam rozpamiętywać, taka seria na wyjazdach na pewno zadziała na nich motywująco. Kurs nie adekwatny moim zdaniem do tego co dwa zespoły grają.
Wynik : 2:2