Wolverhampton - Newcastle
Typ: Remis i obie strzelą
@5.20 TOTALbet
Mówi się, że remis 1:1 to najczęściej występujący wynik w piłce nożnej. Ma to uzasadnienie w kilku płaszczyznach, ale główną z nich jest fakt, że przy jednobramkowym prowadzeniu, to drużyna przegrywająca pod koniec meczu za wszelką cenę próbuje odrobić rezultat. A jednobramkowe prowadzenie danej drużyny jest dość powszechne. Tyle teoria. Moją uwagę przykuły dokonania Wilków i piłkarze z Newcastle, a ściślej tego, co dzieje się gdy w szranki stają obie ekipy. A dzieje się ciekawie. Przede wszystkim, na przestrzeni ostatnich dwóch lat mierzyli się ze sobą czterokrotnie, i za każdym razem obie drużyny dzieliły się punktami. Ba - za każdym razem na tablicy wyników widniał ten sam rezultat! Każde z tych spotkań kończyło się wynikiem 1:1. Pójdźmy dalej. Kiedy spojrzymy na bezpośrednie spotkania, ale takie, w których - tak jak i dziś - gospodarzem były Wilki, również uzyskamy podobną, ciekawą zależność. Trzy ostatnie bezpośrednie mecze na Molineux Stadium kończyły się wynikiem 1:1, a na siedem ostatnich takich spotkań, ten sam wynik kończył spotkanie... pięciokrotnie. Oczywiście typ na dokładny wynik jest mocno loteryjny, wszak mecz może zakończyć się podziałem punktów, ale na przykład po obu stronach padną po dwa gole. Dlatego typuję remis bramkowy. Wolverhampton jest faworyzowany przez buki, ale od maja nie potrafią u siebie wygrać. Newcastle zaś swoje dwa ostatnie mecze zakończył wynikiem... 1:1. Ta mnogość zależności skłania mnie to wytypowania takiego właśnie końcowego rezultatu w tym meczu.