Manchester United - Everton
Tutaj zagram to samo co w meczu United - West Ham, czyli over 2,5 i BTS. Obie drużyny tracą bramki na potęgę i obie posiadają duży potencjał w ataku. W obronie United sporo kontuzji i muszą grać młodzi gracze tacy jak McNair, Shaw i Rojo. Everton z kolei grał w czwartek w
LE w dalekiej Rosji, skąd przywieźli remis. Cały mecz rozegrała linia defensywy, natomiast pomocnicy i napastnicy odpoczywali lub zagrali krótko. Nie ma co przytaczać statystyk obu drużyn, każdy kto śledzi
Premier League wie jak obie drużyny grają w obronie i w ataku. Oprócz głównego zakładu zagram też na dokładny wynik 3:2 dla United.
Manchester United - Everton
2:1 // De Gea mistrz
Typ: over 2,5 i BTS
Kurs: 1,95
Buk: Bet365
Typ: 3:2
Kurs: 23,00
Buk: Bet365
Tottenham - Southampton
Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Southampton wygrał piąte ligowe starcie z rzędu. Serie Świętych są imponujące: 4 ligowe zwycięstwa, 6 zwycięstw ogółem z pucharami, 5 meczów ligowych bez porażki. Dodam, że od meczu z Liverpoolem, który przegrali na początku sezonu nie grali z nikim mocnym. No może do takich drużyn w miarę mocnych należy zaliczyć Swansea, ale w tamtym meczu Świętym wyraźnie pomogła czerwona kartka dla rywala. Oprócz tego grali z takimi tuzami futbolu jak WBA, West Ham, Newcastle i QPR. W pucharach wygrali z Millwall i z Arsenalem, ale Kanonierzy olali tamten mecz, wystawili rezerwy, a Święci podstawowy skład.
Tottenham nie zachwyca. Ostatnie dwa mecze u siebie przegrali. Potencjał kadrowy na pewno mają nieco lepszy od rywala. Dla managera Tottenhamu - Mauricio Pochettino jest to pierwszy mecz przeciwko swojemu byłemu klubowi. Zna swoich byłych graczy bardzo dobrze i wie jakie są ich słabe strony. Stawiam na przełamanie Kogutów. Zauważyłem też, że robi się niewielka masówka na Southampton.
Tottenham - Southampton
1:0
Typ: Tottenham -0,25
Kurs: 2,00
Buk: Pinnacle
Chelsea - Arsenal
Ciężko będzie powtórzyć wynik sprzed roku, gdy Chelsea zmiażdżyła Arsenal, ale jest spora szansa, że Chelsea wygra wysoko. The Blues grają obecnie najlepszy futbol w Anglii. Mają drużynę kompletną, bez jakichś słabych elementów. Wszyscy ważni gracze będą zdrowi na ten mecz. Arsenal z kolei gra przeciętnie, ale punktuje. O dziwo z taką grą jak do tej pory jeszcze nie przegrali meczu, więc najwyższy czas na porażkę. W obozie Arsenalu sporo kontuzji. Spośród ważniejszych graczy nie zagra Ramsey i Arteta. Ostatnio Arsenal wygrał w
LM aż 4:1 i popis dał Welbeck. Ja za bardzo nie sugeruję się tym wynikiem. To był chyba najlepszy mecz Arsenalu w tym sezonie, ale przeciwnik nie był z najwyższej półki. Chelsea z kolei wygrała tylko 1:0 ze Sportingiem, ale zwycięstwo mogło być równie okazałe jak to Arsenalu. Świetny mecz zagrał bramkarz Sportingu i wpuścił tylko jedną bramkę.
Chelsea - Arsenal
2:0
Typ: 1
Kurs: 1,72
Buk: Marathonbet
Typ: Chelsea -1
Kurs: 2,30
Buk: Marathonbet