Jastrzębie-Skra
Skra -1.5 seta @1.75 Unibet
Hitowe spotkanie grane awansem 9-tej kolejki. 5 Jastrzębie z 14 punktami podejmuje 3 Skrę z 15 punktami. Lecz gdyby nie orzeczony walkower w meczu z Espadonem, Skra by miała 18 punktów i 1 miejsce w tabeli.
Widać, że Jastrzębie ma bardzo duży potencjał, potrafiący wygrać z Zaksa 2 sety na jej terenie i być o krok od wygrania spotkania(parę piłek meczowych), wygrać z Resovią u siebie 3:1, lecz wciąż bez braku stabilizacji i jak potrzebnego ogrania, przegrana z Będzinem u siebie 1:3.
Jestem wręcz pewny , że w półtora tygodnia gdzie Jastrzębie mierzy się z kolejnym ligowym potentatem i ścisłym TOP 3 klubów naszej ligi nie wytrzyma w końcu tego i dostanie, a Skra zgarnie tak potrzebne 3 punkty, to u niej jest całkowicie lepszy skład, Wlazły, Kurek na ataku, na przyjęciu Penchev, Winiarski, Szalpuk i Bednorz, rozegranie Uriarte, blok Kłos Lisinac! Dla mnie to właśnie jednak Skra będzie walczyć w tym roku w finale z Zaksą.
Już w ostatnim meczu, gdy jechali do Cuprum, na hali w Lubinie ekipa Cuprum wygrała 3 mecze wszystkie po 3:0, m.in. z Resovią 3:0, a Skra wygrała tam 3:0. Tutaj dla mnie też, 3:0 lub 3:1 dla Skry bo potencjał i różnica ogromną, tam mimo fantastycznej gry przede wszystkim Oliwy i Muzaja to jednak grają jedną szóstką i nie wytrzymają tak trzeciego in intensywnego meczu pod rząd. Brać! Powodzenia i pozdrawiam!
Wynik: