Unia Tarnów -
KS Toruń 1,50 @ Bet365
Idę w stronę gości. Z tego co kojarzę to na tarnowskim owalu w ostatnich latach radzą sobie całkiem nieźle. Pewne jest to że dzisiaj nie pojedzie Madsen, co jest dużym osłabieniem. Owszem Tarnów ma Vaculika, Kołodzieja ale tej dziury nie załata. Bjerre to dla mnie żaden pewniak, on potrafi dwa biegi wygrać deklasując rywali, a później w dwóch pojechać katastrofalnie.
Sparta Wrocław -
Unia Leszno 1,65 @
Unibet
Tutaj typuję na Leszno. Wczoraj 3/4 drużyny z Leszna leżało w różnych zawodach. Ale tor we Wrocławiu wybitnie leży bykom. Od 2007 roku Unia Leszno tylko raz przegrała we Wrocławiu i było to w roku 2009. Unia ma więcej pewniaków. We Wrocku to na ten moment tylko Woffinden i Janowski. MJJ zawodzi. Milik szału nie robi. Kluczowa będzie postawa Jędrzejaka, w ostatnim meczu w swoim ostatnim biegu zanotował dzwona i prawdę mówiąc nie wiem co mu jest, jak się czuje i czy to się nie odbije na jego wyniku.
Sajfutdinov over 8 @ 1,72 Bet365
Wczoraj Emil leżał w Pile, ale wstał i wychodzi na to że na kilku siniakach się skończyło. Pewnie dlatego linia taka niska a według mnie jest spokojnie do pokrycia. W ostatnich latach Emil tą linię we Wrocku pokrywał z nawiązką.
No i na koniec kilka strzałów po dużych kursach z szansami 50:50 gdzie moim zdaniem warto się tym typom przyjrzeć:
Zagar - Iversen 2,50 @ Betsson
Bardziej równą i stabiną formę ma Iversen. Ale aż taki rozrzut? Zagar jechał padakę, ale ostatnio trochę się wzięto tam za niego i we Wrocku pojechał świetny mecz. Wczoraj pewnie trenowali w Gorzowie, bo dla nich to mecz z nożem na gardle. Faworytem tej pary jest Iversen, ale nie aż takim by dawać na niego kurs w granicach 1,40. Szanse tutaj dla mnie 55:45 na korzyść PUK-a.
Okoniewski -
Jeleniewski 1,85 @ Betsson
Kolejny typ z serii 50:50, ale jednak z minimalną przewagą Jelenia. On na własnym torze potrafi jechać i jeździ. Za to Okoń zawala totalnie.
Vacilik over 12 @ 1,90 Bet365
Linia wysoka jak na takiego przeciwnika. Normalnie bym tego nie grał, ale nie ma Madsena, więc liczę na dobrą jazdę Torunia a co za tym idzie dodatkowy szósty bieg Martina z taktycznej. Przy 5 startach ten typ trochę na styk, ale przy 6ciu powinno wejść.
Gorzów -
Rzeszów (+12) 1,90 @ Bet365
Każdy mówi kim ten Rzeszów ma tyle punktów zrobić, ale oni pojechali do ZG gdzie byli skazywani na pożarcie i zrobili 40 punktów. Później mieli być zniszczeni w Toruniu no bo kim tam mają jechać a zrobili 42 punkty (i to przy dwóch wykluczeniach Kildemanda który pozostałe biegi wygrywał!!!). U siebie z Lesznem też zrobili 42 punkty, co w porównaniu do tego co Gorzów i ZG pokazała u siebie z Lesznem jest w miarę dobrym wynikiem. W Grudziądzu przegrali 1 punktem, tylko dlatego że Lampart się przerócił w biegu gdzie jechano we 3 i punkt był pewny. A Gorzów to żadne pewniaki. Ludzie śmieją się z Ljunga, Lamparta, Barana, ale zobaczmy jak to wygląda w tym sezonie na podstawie średnich biegowych tych zawodników:
29. Iversen - 1,625
31. Larsen - 1,571
32. Lampart - 1,571
34. Zagar - 1,536
36. Ljung - 1,500
37. Kasprzak - 1,419
41. Rempała - 1,167
43. Czaja - 1,130
45. Sundstroem - 1,063
48. Cyfer - 1,00
50. Gapiński - 0,900
* Baran - 1,11 nkls
Ja widzę tutaj zwycięstwo drużyny z Gorzowa. Ale żadnego pogromu tutaj się nie spodziewam i liczę że Rzeszów po raz kolejny przekroczy barierę 40 punktów.