>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
[center:3779780f2a]
[/center:3779780f2a]
Bukmacher bwin

A o to jak przedstawia się tabela Orange Ekstraklasy po 6 kolejce

Spotkania: Ruch Ch.-Zag.Lubin oraz Lech P.-Bełchatów obejrzeć można w Canal+sport

Zapraszam do wypowiadania się na temat 7 kolejki OE. Analizy, typy, sugestie oraz komentarze do kolejnych spotkań ligowych. Suche typy będą usuwane.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Mecz Legi Warszawa z Widzewm także
obejrzeć można w Canal+sport
Co do meczów.Na początek ogłonie coś napsize bo mam chilke czasu.Napewno świtne mecz w Warszawie gdzie odbeda się tak zwane &#39;&#39;Derby Polski&#39;&#39; czyli Legia vs. WIdzew zawsze te mecze emocjonoawły a nawet przesądzały o Mistrzostwa Polski.Widzew jedzie do Warszawy z nowym trenerem Markiem Zubem czy on znajdzie recepte jak po raz pierwszy w tym sezonie poknaoć Jana Muche?zobaczymy.W Derbach Slonska między Zabrzem a Bytomiem według mnie pewne zwyciestwo Górników Polonia to zespoł nie na I lige i Gónik pokaże im meisjce w szeregu.Cracovia - Groclin wg mnie na pierwszy rzut oka under jak w masło oba zepsoły mają dobre defensywy Craxa dobrze gra u siebie zaś Groclin na wyjazdach tez gra dobrą piłkę.Jaga podejmuje na własnym boisku zespoł z Kielc czyli Korone w tym sezonie ejszcze nikt w Białymsotku nie wygrał wydaje mi się ze Korona ktora jest na fali przerwie ta passe Jagielloni,w roli faworyta tego emczu Korona z zachęcającym kursem.ŁKS podjemuje u siebie zespoł z Sosnwca tu też widze malo goli jeśli ŁKS gral by z jakimś wiecej wymagajacym rywalem grał bym w ciemno że nie strzeli gola którego nie strzlił już od 544 minut ???? oby tak dalej :!: ???? Ciekaw jest meczu Wisły ktra gra na Bogumińskiej z miesjową Odrą w WOdzisłąwiu każdy zespoł ma ciężko czy WIsla sobie poradzi Odra po przyjsciu trenera Kurasa gra bardzo przeciętnie jeśli Odra dozna porażki być może trenera Kurasa już nie bedzie... Ruch gra w Chorzowie z mistrzem Poslki Zagłebiem Lubin na pierwszy rzut grałbym na Zagłebie ale Ruch naprawde zostawił bardzo dobre wrażenie po meczu z WIdzewm jak wiemy Korona pokoanąła Niebieskich pierwszy na ich obiekcie od bardzo dawna Ruch na swoich &#39;&#39;śmieciach&#39;&#39; nie traci łątwo punktów,Midziowych czeka trudny pojedynek.No w niedzielę bardzo groźny na własnym boisku Lech podejmuje zespoł PGE Bełchatów,bełchatów gra średnio w tym sezonie zapewne spowodowane jest tym że grają mecz praktycznie co trzy dni wiecej szans na zwycięstwo daje Kolejorzowi.To na tyle ????

irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
Mecz Legi Warszawa z Widzewm także
wybacz źle spojrzałem i nie zauważyłem tego meczu.

A wiec moje typy to:

⚽ ⚽ ⚽

Górnik Zabrze - Polonia Bytom ▶ TYP: 1
Polonia Bytom jest beniaminkiem Orange Ekstraklasy i jak na razie nie pokazała niczego zaskakującego. Górnik również nie zachwyca swoją grą ale jest lepszy od Poloni dlatego też myślę, że to właśnie Zabrze świętować będzie w piątek.
Legia Warszawa - Widzew Łódź ▶ TYP:1
Legia ku mojemu zdziwieniu cały czas na pierwszym miejscu a co jest jeszcze dziwniejsze to to,że Mucha ani razu nie wyciągał piłki z siatki! Myślę iż nie zmieni się to i również w tym spotkaniu. Jak już kiedyś mówiłem Widzew gra coraz lepiej ale Legi jeszcze nie jest przygotowany. Na początku miesiąca mógł zdobyć swój pierwszy komplet punktów w meczu przyjaźni ale mając dwu bramkową przewagę zaprzepaścił swoją szanse. Może już niedługo za sprawą nowego trenera pokaże się z lepszej strony ale z pewnością nie w tym meczu. Spodziewał bym się nawet bałaganu w najbliższych spotkaniach spowodowanego nowym trenerem.
Jagiellonia Białystok - Kolporter Korona Kielce ▶ TYP:2
Korona awansowała już na 3 pozycje po porażce w Bełchatowie i Krakowie nie przegrała już żadnego innego spotkania. Tym bardziej wątpię aby uległa słabszej Jagiellonii.
Odra Wodzisław - Wisła Kraków ▶ TYP:2
Wisła na drugim miejscu próbuje dogonić Legie brakuje do tego 2 punktów. Myślę że wielu reprezentantów z Wisły przywiezie wiele doświadczeń z Portugalii i Finlandii. Gra Wisły podoba mi się najbardziej z pośród wszystkich drużyn. Do tej pory częściej wygrywała Odra ale to się zmieni jestem pewien. W drużynie z Krakowa gra wiele sław co przekłada się na poziom gry.
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin ▶ TYP: 02
Zagłębie nie przypomina już drużyny z poprzedniego sezonu. Jednakże Ruch ładnie zaczął ale przegrywał z takimi drużynami jak Cracovia, Korona i Górnik Zabrze i remis z Widzew a wiec dlatego spodziewam się remisu bądź ciężkiej wygranej Zagłębia.
Cracovia Kraków - Groclin Dyskobolia ▶ TYP:02
Jest to mój ślepy typ sugerowałem się tylko tym iż groclin wygrał z łks a cracovia tylko zremisowała.
ŁKS Łódź - Zagłębie Sosnowiec ▶ TYP: 10
Łks zdobył kilku nowych zawodników, trener twierdzi, iż spisują sie dobrze natomiast ja wolał bym poczekać z tym osądem. Zagłebie jest teoretycznie słabszą drużyną ale ŁKS spada na łeb na szyje... Jak na razie podpieram się remisem jako bukmacher ale jako ełkaesiak wierze w moją drużynę!
Lech Poznań - GKS Bełchatów ▶ TYP: 1 lub 10

Do lecha wrócił kapitan Piotr Reiss po prawie miesięcznej przerwie. Lech nie przegrał na swoim boisku ani razu. Niestety wymęczone zwycięstwo nad Widzewem skłania mnie abym podparł sie remisem. Jak zrobię na kuponie jeszcze nie wiem. GKS z kolej gra coraz słabiej a wiec plus dla lecha.

Kolejka ta dwa tygodnie temu wydawała mi się łatwa do wytypowania na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że czeka nas kilka niespodzianek. Drużyny miały dwa tygodnie na przygotowanie się do najbliższych spotkań. Jednak życzę wszystkim udanych typów i wysokich wygranych. ✅ ✅ ✅ :spokodfhgfh:

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
Mecz: Górnik Zabrze - Polonia Bytom
Typ: 1
Kurs: 1,8
Analiza: Mimo że to są derby śląska to sądzę że wynik będzie tylko jeden zwycięstwo Górnika. Polonia po jeszcze jako takim rozpoczeciu sezonu w ostatnich meczach spisuje się źle. Porażki 4-0 z Koroną, 2-0 z Groclinem i 1-0 z Zagłębiem Sosnowiec mówią same za siebie. I myśle że Polonia będzie miała ciężką przeprawe w meczu z Górnikiem. Natomiast Zabrzanie są jakby na innym biegunie przed sezonem doszedł nowy mocny sponsor, dobrzy piłkarze, znany trener. Górnik zaczyna łapać rytm który zapewne pozwoli na wygranie z Polonią. W zespole gospodarzy widać że z meczu na mecz rozumieją się coraz lepiej i pewnie wygrają to spotkanie mój typ na wynik 2-0.
Wynik: 4-0 ✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Górnik Zabrze – Polonia Bytom
Mający wysoce ambitne cele piłkarze Górnika Zabrze sezon zaczęli kiepsko, ale teraz z każdym spotkaniem jak to mawiają kibice Górnika „lokomotywa się rozkręca” i wierzą, że będzie co raz lepiej. Póki co za cel w trzech domowych meczach kolejno z Cracovią, Polonią i Odrą postawiono sobie 9 punktów, no... 7 też nie byłoby złe ;) W każdym bądź razie pierwszy krok ku osiągnięciu tego celu został uczyniony. Górnik co prawda po niezbyt dobrej grze, ale mimo wszystko pokonał Cracovię 1:0. Teraz czas na Polonię... Oczywiście będzie to mecz derbowy tak więc walki na boisku nie zabraknie i choć piłkarze z Bytomia potrafią rozegrać naprawdę dobre spotkanie to wydaje mi się, że przynajmniej o tę jedną bramkę lepsi będą dziś Górnicy i to oni będą mogli dopisać do swojego konta kolejne trzy punkty.
Mój typ: Górnik Zabrze – 1,65 w Unibet

Legia Warszawa – Widzew Łódź
Przed nami ligowy klasyk nazywany również derbami Polski, a więc mecz pomiędzy Legią, a Widzewem. Kto tym razem wyjdzie z niego zwycięsko? A może padnie remis? Patrząc w tabelę po dotychczas rozegranych sześciu kolejkach nie ma najmniejszych wątpliwości, że to Legia jest zdecydowanym faworytem dzisiejszego spotkania i choć co prawda w takich meczach może zdarzyć się wszystko to wydaje mi się, że dziś Wojskowi zagrają dobry mecz i pewnie pokonają swoich przeciwników. Ciekawi mnie natomiast passa Jana Muchy, który od początku sezonu nie wpuścił jeszcze żadnej bramki. Zostanie ona przedłużona czy może któryś z Widzewiaków ją zakończy? W każdym bądź razie ja z niecierpliwością czekam na to spotkanie, a żeby lepiej się je oglądało zdecydowałem się zagrać na over 2,5 bramek a dlaczego? Ponieważ Legia ma kłopoty z obrońcami, a Widzew z nowymi napastnikami może coś strzelić, ale mimo to jeśli chodzi o zwycięzcę tego spotkania to w mojej opinii będzie nim Legia.
Mój typ: więcej niż 2,5 bramek – 1,70 w Unibet

K 76

karlos83

Użytkownik
Zgadzam sie z typem na over w meczu Legii-Widzewa a do tego gram handi +1.75 na Widzew bo sadze, ze strzela przynajmniej jednego gola i jesli Legia wygra to przewaga 1 bramki.

Obstawiam wynik 2:1

szetyn 15

szetyn

Użytkownik
Ostrzegam tylko, że górnik jest poważnie osłąbiony przed dzisieszym meczem,
Trener Ryszard Wieczorek ma spory problem ze skompletowaniem linii obrony. Z powodu kartek nie będą mogli bowiem zagrać Tomasz Hajto oraz Mariusz Pawelec, natomiast Maris Smirnovs borykał się z problemami zdrowotnymi. więc ja osobiście teg otypu nie gram, choc nie mówie że nie wejdzie.... poprostu widze ryzyko...

irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
nie wiem jak wy ale ja Hajto nie uważam wcale za znakomitego piłkarza wiec według mnie jego brak wcale nie zmniejszy tak znacznie poziomu gry obrony

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ostrzegam tylko, że górnik jest poważnie osłąbiony przed dzisieszym meczem,
Trener Ryszard Wieczorek ma spory problem ze skompletowaniem linii obrony. Z powodu kartek nie będą mogli bowiem zagrać Tomasz Hajto oraz Mariusz Pawelec, natomiast Maris Smirnovs borykał się z problemami zdrowotnymi. więc ja osobiście teg otypu nie gram, choc nie mówie że nie wejdzie.... poprostu widze ryzyko...
Co prawda to prawda, Górnik jest osłabiony, ale uważam, że dziś nie będzie to miało aż tak wielkiego znaczenia. Górnik gra u siebie, Górnik potrzebuje punktów, Górnik powinien pokonać Polonię ;)

irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
Górnik Zabrze wygrał 4:0 z Polonią Bytom czyli wiemy już iż ostrzeżenie Szetyna okazało się niepotrzebne.
Legia natomiast wygrała z Widzewem 3:1, drużyna z Łodzi jako pierwsza strzeliła bramkę Legi kończąc dobrą passe Muchy. Pisałem wcześniej iż nie podoba mi się gra Legi i o dziwo jest na pierwszym miejscu. Po dzisiejszym meczu zmieniłem zdanie. Spotkanie było bardzo ładne, widać było dużą przewagę Legi, mecz wart był obejrzenia.

sutek 79

sutek

Forum VIP
nie wiem jak wy ale ja Hajto nie uważam wcale za znakomitego piłkarza wiec według mnie jego brak wcale nie zmniejszy tak znacznie poziomu gry obrony
Hajto jest bezprzecznie najlepszym piłkarzem Górnika :!: Ogladałem 2 mecze Górnika i w obu Hajto grał zdecydowanie najlpeij w ekipie z Zabrza

irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
po wczorajszym meczu widać, że i bez Hajto Górnik nie stracił żadnej bramki. Ja napisałem, że nie uważam go za znakomitego piłkarza nie wspominając nic czy jest najlepszy lub najgorszy w drużynie. Wnioski wysnułem z meczy kiedy to jeszcze grał w ŁKSie. Może podbudował swoją formę nie zaprzeczam. :jezora:

sutek 79

sutek

Forum VIP

Cracovia Kraków - Groclin Grodzisk Wlkp.
Mój typ:under 2,5
1,72
Expekt

Dzis na ulicy Kałuży w Krakowie dojdzie do pojednyku w ramach 7 kolejki Orange Ekstraklasy gospodarze czyli Cracovia podejmowac bedzie zespoł Groclinu.Dotychczas lepiej spisyje się drużyna gości która w 6 poprzednich emczach zdobyła 6 punktów i zajmuje obecnie 6 lokatę zaś Craxa zdobyła tych punktów o trzy mniej i plasuje się na 9 miejscu.W ostatnim mecze Cracovia przegrała w Zabrzu z Górnikiem 0:1 zaś Groclin pokonał ŁKS Łódź 2:0 gole Adrian Sikora i Radosław Majewski.W poprzednim sezonie oba kluby zmierzyły sie ze sobą dwukrotnie w Krakowie mecz zakończył się rezultatem 1:1 gola dra Cracovii zdobył wówczas Bania zaś dla gości trafił Kaźmierowski, w meczu rewanżowym w Grodzisku oba drużyny także podziliły sie punktami remisując 0:0.W porpzednich sześciu spotaknia Pasy mają 100% skuteczności ejsli chodiz o undery w każdym z 6 meczow z udziałem Cracovi padało mniej niż 3 bramki.Groclin tą statystykę ma o niewiele gorszą bo 4 razy zanotował wynik underowy.Cracovia moim zdaniem dobrze gra w obronie czego dowodem jest że stracili oni tylko 3 bramki,jest dobrze poukładana taktycznie szczególnie na swoim boisku jest groźna ale nie potrafi tego udokomentowac bez formy ejst Tomasz Moskała zas niewypałem tranferowym Kamil Witkowski.W Groclinie najgroźniejszy jest Adrain SIkora który jesli doapdnie do piłki to juz jest praktycznie nie do powstrzymania,w środku pola dobrze radzi sobie Radek Majewski zas na lewej flandze szarpie Jarek Lato.Moim zdaniem w dzisiejszym emczu nie zobaczymy dużej ilości bramek a mozna się skusić także na wynik remisowy.

M 76

marian555

Użytkownik
JAGIELLONIA-KORONA K. 2 2.40
Jagiellonia to przecież debiutant i mimo, ze jej kibicjuę, myślę że przegra ten mecz. Korona to potentat w Orange Ekstraklasie i z beniaminkami muszą wygrywać, by grać o czołowe miejsca. Jagiellonii zadanie to na pewno utrzymanie, według mnie ten plan powiedzie się, jednak Jaga bedzie zdobywać punkty ze ,,śrdeniakami&quot;. Mecz bedzie wyrównany, jednak wygra Korona.

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
A jednak marjan się myliłeś widac że przez te dwa tygodnie przerwy Jaga poprawiła gre w obronie a gdyby Markiewicz wykazał się lepszą precyzją to by nawet ten mecz wygrała ????

irokez_adam 0

irokez_adam

Użytkownik
Kolejka ta dwa tygodnie temu wydawała mi się łatwa do wytypowania na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że czeka nas kilka niespodzianek. Drużyny miały dwa tygodnie na przygotowanie się do najbliższych spotkań.
pisząc to miałem racje. dużo remisów i wygrana cracovi ⛔ . Ech żaden kupon mi nie wszedł. :zy3ou:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dzisiaj w najciekawiej zapowiadającym się meczu 7 kolejki Orange Ekstraklasy Lech Poznań podejmuje GKS Bełchatów. Jakie są Wasze opinie na temat tego spotkania ?

Moim zdaniem w tym meczu może paść każdy wynik. GKS jest drużyną nieobliczalną i może zagrać naprawdę fenomenalne spotkanie, jednakże póki co w tym sezonie takowego jeszcze nie rozegrał. GKS dotychczas grał słabiej niż w poprzednim sezonie, ale może przerwa reprezentacyjna zadziałała in plus i w dzisiejszym meczu w Poznaniu zaprezentuje inne oblicze niż dotychczas? W każdym bądź razie na papierze faworytem wydają się być gospodarze. Do składu Lecha po miesięcznej kontuzji powraca dziś Piotr Reiss, a kim jest Reiss dla Lecha wszyscy dobrze wiemy ;) Ogólnie trener Smuda chce zmienić ustawienie zespołu z 4-2-3-1 na 4-4-2 gdyż w takim ustawieniu drużynie będzie łatwiej o zdobywanie bramek i w ten oto sposób obok Reissa w ataku ma zagrać Rengifo. Uważam, że jest to dobre posunięcie bo Lech ma naprawdę spory potencjał w ofensywie, który trzeba wykorzystywać ;) Ogólnie liczę dziś na ciekawe spotkanie, w którym mam nadzieję, że padnie kilka bramek. Ale jeszcze nie jestem pewien czy postawić ten over czy może inny zakład... ?

Czekam na Wasze opinie.. ;)

nowak 0

nowak

Użytkownik
Jesli mialbym stawiac to postawiłbym under. GKS na wyjazdach juz nie gra tak jak dawniej kiedy to strzelał duzo bramek . Mysle ze wygra Lech 1:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom