Arka - Zagłębie & BTS & 1,85
Ruch - Legia & Legia over 0,5 & 1,15
AKO : 2,13 & Betsson
Arka Gdynia - Zagłębie Lubin
Wynik 1:1
Oba zespoły przystąpią do tego meczu w odmiennych nastrojach. Arka wraca na własne podwórko z Warszawy po pewnym zwycięstwie 3:1 z mistrzem Polski, co na pewno jeszcze wzmocniło psychicznie piłkarzy z Gdynia. Co tu dużo mówić bez wątpienia faworyt dzisiejszego spotkania w moim odczuciu, w lidze bilans 4-0-2, w tym u siebie 3-0-0 (8:0), robi wrażenie, szczególnie, że dzisiaj przyjeżdża zespół mocny, ale lekko pod formą, no bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że od pięciu spotkań Zagłębie nie może wygrać. Dodajmy, że w tych pięciu spotkaniach tylko dwie bramki udało się zdobyć piłkarzom Zagłębia. W tej serii meczów jest również porażka w PP, co na pewno boli, bo byli po lepszej stronie drabinki do finału, szczególnie jak Legia w pierwszej rundzie odpadła. Ostatnio Zagłębie powinno zdobyć 3 punkty u siebie, nieuznana bramka, dość sporo sytuacji, ale bramkarz Prusak z Górnika Łęczna miał tego dnia swój dzień.
Myślę, że to jest ten mecz kiedy o bramkę Zagłębia niema co się martwić, podrażnieni ostatnim meczem, od trzech spotkań nie strzelili bramki, czas się przełamać, a rywal można powiedzieć "idealny" bo u siebie w lidze jeszcze bramki nie stracił. Arka natomiast po pewnym zwycięstwie z Legią, w którym udowodnili, że są w formie, nie powinni mieć problemu ze zdobyciem bramki. Chociaż w tym wypadku, może to dziwne bardziej martwię się o ich bramkę
. Takie uroki tej Polskiej ligi.
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Wynik 0:2
Do dubla dorzucam typ na bramkę Legi, granie na zwycięstwo Legi jest zbyt ryzykowne, to jest taka ruletka moim zdaniem, mogą odpalić i gładko wygrać 0:3, albo znów co bardziej prawdopodobne zobaczymy męczarnie w wykonaniu drużyny z Warszawy.
Ruch też ma swoje problemy, odszedł Stępiński, albo na dniach odejdzie. Poprawcie mnie tutaj, jeśli się mylę, bo, aż tak tego do końca nie śledzę. W poprzednim meczu nie grał, gdzieś czytał, że chyba już rozpoczął treningi z nową drużyną, ale tak jak powiedziałem, nie śledzę tego dokładnie, to nie wiem czy wszystkie formalności zostały już załatwione. No ale wracając do meczu, w moim odczuciu to jeszcze nie będzie ta Legia którą chcemy oglądać, myślę, że ta przerwa reprezentacyjna jest w idealnym momencie. Tylko trzech piłkarzy Legi jedzie na zgrupowanie, w końcu dostał je Lewczuk, trochę w cieniu Pazdana, a kto ogląda mecze Legi ten wie, że obaj są na podobnym poziomie. Tzn. przyznam szczerze, że w tym sezonie trochę mało meczów Legi oglądałem, bo po prostu nie miałem okazji, ale w poprzednim sezonie, Igor nie odstawał formą od kolegi z reprezentacji. Widać ciężka
praca w końcu zaowocowała powołaniem, ale wracając do meritum, dwóch środkowych zgranych obrońców opuści treningi z resztą, więc oni raczej nie muszą się zgrywać. Jodłowiec dostaje powołanie, nie wiem czy niema kogoś innego w lepszej formie, żeby powołać, bo gra jedną wielką kupę i aż jestem zdziwiony. Ktoś mowie, w drugiej połowie z Dundalk miał lepsze momenty, z pół-amatorami z Irlandii, więc to nie jest argument.
Wracając do typu, dla podbicia wyżej kursu, bo niema bata, żeby Legia tej jednej bramki nie wcisnęła.