Ja z kolei wręcz przeciwnie szukałbym overa w tym meczu ???? Owszem, poprzednie spotkania Śląska jak wyglądały nie trzeba mówić. Dziś staje jednak przed nimi Wisła, której obrony monolitem nazwać nie można . Miśkiewicz bardzo niepewne interwencje i parę błędów na swoim koncie już ma. Głowacki solidny, ale wiek już taki, że nie zawsze czyści wszystko jak leci. Guzmics lubi czasem się wziąć za rozgrywanie, co zazwyczaj idzie mu sprawnie, w poniedziałek jednak się zapędził za daleko i stracił piłkę, a Wisła bramkę. Boczni obrońcy więcej potrafią dać w ofensywie niż defensywie. Śląsk więc nie potrzebuje w tym meczu dużo kreatywności, bo sama Wisła często sama stwarza sobie niepotrzebne zagrożenie pod własną bramką. Rumak stawia duży nacisk na stałe fragmenty gry, dodając do tego przyklejonego na linii Miśkiewicza widzi mi się właśnie bramka dla Śląska po stałym fragmencie gry dziś. Wisła z drugiej strony na dnie tabeli, ale w ostatnim meczu jej gra nie wyglądała już tak tragicznie. Nie ma Ondraska, wraca Brożek, głodny gry i jak dla mnie coś dziś ustrzeli. Jest Zachara, w rezerwach strzela Drzazga, może dostanie dziś szanse. Wraca Jović, który zagra w podstawowym składzie już, tym bardziej, że kontuzjowany jest Bartosz i powinien wyglądać już lepiej niż w Kielcach, kiedy jeszcze w pierwszej połowie wszedł na boisko, ale widać było brak ogrania po kontuzji. Wisła musi podejść do tego meczu ofensywnie, nie może grać na remis, bo choć nawet 1pkt przerwałby passę pięciu porażek z rzędu, to jednak nie poprawiłby morale i miejsca w tabeli znacząco. Umiejętności mają i jedni i drudzy, Wiślacy przed własną publicznością powinni zagrać szybki, ofensywny mecz, tym bardziej, że będzie ich więcej niż w ostatnich meczach
(pewnie koło 13-14 tys. - wiadomo, że to niewiele, ale zawsze więcej niż te "stałe" 10 tys.), a kibice są teraz bardzo potrzebni - zarówno piłkarzom, jak i klubowi pod względem zysków z biletów.
Tak więc spodziewam się dziś ofensywnego meczu, z dużą ilością sytuacji bramkowych, a Wisła takie często stwarzała, szwankowała skuteczność. Liczę, że dziś się karta odwróci i też Śląsk zaliczy overowy mecz, bo i
Pawełek jeszcze nie wywinął w tym sezonie "Pawełka", a natury się nie oszuka w dłuższej perspektywie :jezora:
Mecz: Wisła Kraków - Śląsk Wrocław
Typ: over 2,5
Kurs: 2,00 @
ForBET