>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Ligue1 [25-26 września 2010r]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

W poprzedniej serii doszło do kolejnej porażki Lyonu. Kiedy wkońcu OL wyjdą z kryzysu? Teraz czeka ich trudny mecz z liderem na własnym boisku. St Etienne to jeden z zespołów który pozytywnie zaskoczył. Świetnie spisuje się ich najlepszy strzelec Payet.
Do ciekawej konfrontacji dojdzie także w Lens gdzie zawita Paris SG. Wszystkie zarzuty pod adresem bramkarza Edela zostały wyjaśnione i dane jego okazały się jednak prawdziwe. Ale czy PSG wygra na tym trudnym terenie ? Przekonamy się oglądając mecz w Orange Sport info w niedzele o 21:00.
Ciekaw też jestem czy Auxerre wkońcu zanotuje zwycięstwo w tym sezonie. Wypadałoby wkońcu pokonac Nancy.
Zapraszam do dyskusji ;)

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Od razu w oko wpadł mi mecz:

Auxerre : Nancy

Gospodarze sezon zaczęli słabo. Kilka remisów i dwie porażki to już nie te rewelacyjne wyniki z zeszłego sezonu. Do tego dochodzi gra w lidze mistrzów. Dla mało doświadczonego klubu a za taki uważam Auxerre taka mieszanka 9 liga +LM ) może skończyć się nieciekawie. Myślę, że piłkarze podczas meczu będą żyli już meczem z Realem i mogą przejść obok tego spotkania.
Nancy? Od lat średniak. Obserwuję ich grę na wyjazdach. Oni naprawdę są dziwną drużyną. Nie lubią własnego boiska i od lat grają lepiej na wyjazdach niz u siebie. Ten sezon wygląda podobnie. 3 mecze u siebie = 3 porażki. Na wyjazdach 2 zwycięstwa i remis. Myślę, że goście sprawią w tym meczu psikusa drużynie Ireneusza jelenia i wywiozą 3 punkty z tej 30 tysięcznej mieściny.
Po za tym sporo ciekawych kursów na Lorient ( czyste 1 ) czy Rennes ( czyste 2 ).
Emocji nie zabraknie zapewne w małych derbach regionu Rodan -Alpy. Drużyna Lyonu podejmie niespodziewanego lidera rozgrywek St Etienne. Lyonowi rywal ten nigdy nie leżał, mecze zawsze były wyrównane i pełne walki. Kibice obu klubów się nie na widzą.
Mecz zapowiada się arcy ciekawie. W Lyonie atmosfera napięta. Kibice po fatalnym starcie w rozgrywkach domagają się zwolnienia trenera. W meczu przeciwko zielonym nie zagra gwiazda gospodarzy Lisandro Lopez. Będzie się dużo działo

sutek 79

sutek

Forum VIP
Dla mnie typ numer 1 w tej kolejce to zwycięstwo Lyonu. Dla kibiców obu drużyn to najważniejszy mecz sezonu, wielkie derby. Zawsze to Lyon był faworytem i to mocnym spotkań z Zielonymi teraz jest troszkę inaczej Lyon w dolnej części tabeli, zaś St.Etienne na szczycie ligi.
Lyon musi w końcu odpalić, zaś Saint-Etienne wszystkiego nie będzie wygrało tak? zgadza sie jest super Payet w szeregach gości, ale Lyon też ma kim straszyć grają u siebie, kibice będą na pewno mocno pomagać drużynie. Wydaje mi się że to bardzo ważny mecz dla trenera Lyonu Claude Puel jeśli nie wygra tego meczu w mojej ocenie pożegna się z drużyną. Dzisiaj kibice Lyonu manifestują przed siedzibą klubu żeby włodarze zwolnili trenera, myślę że jedyną rzeczą która może uratować Claude Puel jest wygrana.

LYON WIN !!!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sutek
Wszystko fajnie, Lyon musi itp, ale OL poprostu gra słabo i mało stwarza sytuacji na gole więc czasami sama chęc nie oznacza nawet tego iż to się da wykonac.
Ponadto nie wiem czy czytałeś, ale :
To już pewne, że kontuzja uda wyklucza Lisandro z występu w meczu derbowym przeciwko Saint-Etienne.Trener Claude Puel będzie musiał skorzystać z usług innego napastnika. Prawdopodobnie będzie nim Bafetimbi Gomis.
▶http://www.lyon.pl/index.php?option=com_content&amp;amp;view=article&amp;amp;id=2379
Osłabienie spore wg mnie. Dobrym newsem jest natomiast powrót do gry Crisa. To takie póki co wiadomości odnośnie OL.
Tak jak wspomniałeś ponadto to spotkanie derbowe więc jak dla mnie wszystko się zdarzyc tutaj może począwszy od wygranej St.Etienne po triumf Lyonu.
Dla mnie NO BET.
Ponadto jak podaje L&#39;Equipe trener Auxerre może w tym meczu oszczędzic Irka Jelenia. Wobec kontuzji Le Talleca do gry w ataku będzie miał mniej opcji. A myślałem by dawac na przelamanie Auxerre w tym spotkaniu, ale jak widac priorytetem na ten moment jest starcie z Realem w LM.
Wszystkie ciekawsze newsy odnośnie najbliższych meczów znajdziecie -&gt; http://www.lequipe.fr/Allos-v2/Allo_L1.html

sutek 79

sutek

Forum VIP
Wiedziałem że Lisandro nie zagra, będzie pauzował 3 tygodnie, ale mówimy duże osłabienie, w meczu z Żyrondystami Lisandro grał bardzo słabo, zmarnował świetną okazję do zdobycia gola...

Wraca Cris, więc ma nadzieję że w pierwszej 11 nie wyjdzie Lovren który dla mnie jest wielką pomyłką Lyonu.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
W tej kolejce ciekawie wygladaja OM i OL, w kontekscie postawienia przeciwko nim oczywiscie 8)

Lyon bardzo slabo prezentuje sie w ataku: w ostatnim spotkaniu z Bordeaux oddali ledwie 1 celny strzal na bramke rywali. Wczesniej z Valenciennes az 2 :p
Teraz ponownie ze skladu wylecial Lisandro, kontuzjowani sa rowniez Delgado, Cissokho, Cris. Ciekawie jaka linie obrony wystawi Puel na derby z St. Etienne.
Les Verts praktycznie bez oslabien, wypadl rezerwowy Sanogo ale wchodzil on dotychczas jako zmiennik Riviere&#39;a czy Borgessio. Jest bedacy w fantastycznej formie Payet. St. Etienne zanotowalo najlepszy start w lidze od lat i maja wielka chec na pokonanie Lyonu, ktory zostal jeszcze w blokach. Zapowiada sie wyrownany mecz, w ktorym padnie niewiele bramek.
St Etienne nie przegra @ 2.06 Unibet ✅

Marsylia bez Lucho rozgromila Arles. Beniaminek popelnil mase bledow co obronca tytulu skrzetnie wykorzystal. Sochaux zdobywa duzo bramek, w tej chwili moga pochwalic sie pozycja lidera w tej klasyfikacji ???? Wygrana z PSG nie byla dzielem przypadku, w Rennes przegrali ale zaprezentowali sie bardzo dobrze, stworzyli kilka sytuacji a trzeba pamietac ze to bardzo trudny teren a remis uciekl im w ostatnich sekundach meczu. Z Nicea swietne spotkanie, gracze Sochaux potrafili oddac az 24 strzaly na bramke rywali wygrywajac 4-0. OM ma we wtorek spotkanie w LM z Chelsea i moga byc myslami juz na Stamford Bridge
obie strzela @2,05 ✅
remis @4,10 Unibet ⛔

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Typ: strzelą obie drużyny? (1=Tak)
kurs 2.08

Betgun
3:1 ✅

Mam fajną propozycję o niezłym kursie, chodzi o mecz Olympique Marseille - FC Sochaux. Spotykają się ze sobą dwie najbardziej bramkostrzelne ekipy w tym sezonie. Faworytem są gospodarze, którzy po niedudanym początku sezonu, zaczęli regularnie zdobywać punkty. Nie przegrali meczu od 4 spotkań. Co istotne Marsylia nawet mimo porażek strzelała bramki rywalom. Podobnie wygląda sytuacja Sochaux. W 5 spotkaniach na 6 udało im się zdobyć gola. Jedynie z defensywnie grającym Lille było 0:0. A Marsylia nie należy do zespołów grających defensywną piłkę. Prowadzący Olympique Marsylia Didier Deschamps opiera swoją taktykę o szybkie rozgrywanie piłki z głębi pola i ataki przechodzące bezpośrednio z linii obronnej do ataku. To owocuje w dużą ilość bramek. Średnio 2 gole na mecz strzela dzięki temu Marsylia, to samo Sochaux. Over +2,5 gola też bardzo fajnie wygląda.

B 178

becks-59091

Użytkownik
Kiedyś chyba przestrzegałem przed graniem na OL i może ktoś skorzystał, gdyż ta drużyna naprawdę gra słabo. Mając takie nazwiska w kadrze niektóre mecze można wygrać &#39;w pojedynkę&#39;
Jednak OL zawodzi. Grają nieskutecznie, jak kolega wyżej wspomina malo stwarzają sytuacji strzeleckich.
Payet w St. Et gra ostatnio naprawdę super, nie chodzi mi tylko o fakt, iż ostatnio zdobył dwie bramki.
Zresztą na 3-0 z wolnego pięknej urody ????
Po kursie ~1,75 nie zagram na OL gdyż szkoda nerwów.
Wiem Sutek, że to dla nich ważny mecz itd ale osobiście odpuszczam :)

M 19

manyolo

Użytkownik
Lyon - St. Etienne X2
kurs 2.0
Widzę że ten mecz jak to na mecz kolejki przystało cieszy się sporym zainteresowaniem z Waszej strony, więc może i ja króciutko uzasadnię swój typ. Jak dla mnie zespół który nie jest w najwyższej formie czyli Lyon podejmuje zespół który w formie jest i to niezłej . Jeżeli Lyon sie nie przebudzi, a liczę na to że nie .to max co może osiągnąć w tym meczu to 1 pkt. Kurs na gości ze nie przegrają tego meczu uważam za rewelacyjny

huczek 14

huczek

Użytkownik
Piłka nożna, Francja 1, godz 21:00
Spotkanie: Olympique Lyon - AS St. Etienne (HT/FT)
Bukmacher: Unibet
Typ: X/1
Kurs:5.25
Analiza:
Niezwykle ciekawie zapowiada sie konfrontacja Lyonu z St. Eteine. Kursy na godspodarzy z dnia na dzien rosly w gore. Moim zdaniem akurat teraz jest odpowiedni moment na skorzystanie z typu na ekipe z Lyonu. Faktem jest, ze w tym sezonie druzyna ciagle nie gra na miare swoich mozliwosci. Wydawalo sie,ze momentem zwrotnym powinno byc udane rozpoczecie Lgii Mistrzow. Po domowej wygranej z Szalke przyszla jednak ligowa wyjazdowa porazka z Bordeux. Pierwsze polowa tego pojedynku byla bardzo wyrownana ze wskazaniem na gosci. W drugiej jednak gra ulegla zmianie i to Bordeux rozdawalo karty. Przypomne tylko,ze wygrali tamten pojedynek az 2-0. Podopieczni Claude&#39;a Puela mieli jednak caly tydzien na poprawienie szczegolnie mankamentow w ataku. Ta pozycja wydaja sie spisywac zdecdyowanie najgorzej w ostnim okresie. Lyonu jednak pod zadnym pozorem nie mozna spisywac na straty. Druzyna ta ma niezwykle duzy potencjal. Obecnie maja najdrozsza kadre w lidze wyceniana az na 207 mln. Takich zawodnikow jak Lisandro López (23 mln E), Yoann Gourcuff (22,5 mln E), Jérémy Toulalan (22mln E), Michel Bastos (15,5 mln E), Aly Cissokho (13mln E) czy znakomitego bramkarza mlodziutkiego Hugo Lloris (16mln E) nikomu nie trzeba przedstawiac. ST Eteine przy nich to prawdziwy kopciuszek warty zaledwie 50 mln E. Zadzwiajacym jest fakt,ze przed sezonem druzyna ta doznala kilku sporych oslabien,a pomimo to zajmuje fotel lidera. Ta sytuacja powinna jednak szybko ulec zmianie.

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Stade Brest- Valenciennes
Typ: X
Kurs: 3,0
Zapowiada sie remisowa niedziela w Ligue 1. Jednak podzial punktow najbardziej prawdopodobny wydaje sie wlasnie w tym spotkaniu.
Gospodarze jak do tej pory zremisowali obydwa spotkania rozgrywane u siebie: z Auxerre 1-1, z Lorient 0-0. Czas wiec na kolejnego rywala z dolu tabeli.
Valenciennes natomiast biorac pod uwage ostatni, wtorkowy mecz pucharowy z Nimes, notuje 7 kolejnych wyjazdowych remisow. Warto wiec zaryzykowac, ze ta koincydencja bedzie trwala nadal.
Na koniec dodam, ze sedzia tego spotkania bedzie pan Olivier Thual. Ostatni mecz prowadzony przez tego arbitra w Ligue 1 pomiedzy Lille a Nicea, zakonczyl sie...jakzeby inaczej remisem.
Tak wiec wszystkie znaki na niebie i ziemi( nawet tak banalne jak w/w) moga przekonywac do tego, ze prawdopodobienstwo remisu w tym spotkaniu jest wielce mozliwe.

R 0

rapatapa

Użytkownik
Lens-PSG

TYP Remis

Kurs 3,1

W Paryżu na początku sezonu dużo sie mówiło, że to będzie ten sezon w którym PSG odbuduje swoja pozycję w lidze. jak na razie wygląda to słabo w 6 meczach zaledwie 2 zwycięstwa, 2 remisy i dwie porażki. Na pewno nie tego się spodziewali włodarze Paryżan. Lens to taki zespół, na który stadion nikt nie lubi przyjeżdżać. Zawsze panuje tutaj gorąca atmosfera i gra się każdemu ciężko. Myślę, że gospodarzą brakuje umiejętności, żeby ograć PSG więc będzie typowy mecz na zamurowanie swojej bramki. Wydaje mi się, że są duże szanse aby się ta sztuka powiodła. Wynik 0:0 bardzo prawdopodobny.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom