Jak nie wygrali jak wygrali i to w ostatnim meczu .Dyscyplina Piłka nożna Francja
Godz: 20:45
Spotkanie Lille-Monaco
Typ: x/2
Kurs 4.00
Buk Sportingbull
Analiza: Ciekawie zapowiada się rywalizacja Lille z Monaco , goście nie wygrali dwóch kolejnych spotkań, w poprzedniej kolejce Ligue one zostali pokonali wysoko przez ekipę Nice, natomiast w spotkaniu ligi mistrzów z Lipskiem tylko podzielili się punktami. Gospodarze natomiast po 5 kolejkach mają tylko 5 ugranych punktów, wygrali jedno spotkanie, zremisowali 2 razy i 2 razy schodzili z boiska jako pokonani, w tym meczu na pewno Lille, pomimo tego iż grało będzie na własnym stadionie nie jest faworytem do zdobycia kompletu punktów, Monaco jeśli chcę w tym sezonie walczyć o tytuł mistrza kraju takie spotkania jak to po prostu wygrywać musi tym bardziej iż ekipa PSG dokonała porządnych wzmocnień przed sezonem i już odskoczyła drużynie z Księstwa , która ma w tym sezonie bronić tytułu. Lille już w poprzedniej kolejce miało mnóstwo szczescia bowiem zremisował z Bordeaux a był w ty spotkaniu zespołem znacznie słabszym. W tym spotkaniu przewiduję iż znów zobaczymy kilka bramek, co miało miejsce w poprzednich meczach obu ekip, Monaco gra do przodu, do tego Lille na własnym stadionie w poprzednich 2 spotkaniach nie zdołali strzelić nawet bramki, więc może w tym meczu w końcu uda im się przełamać strzelecką niemoc, tak więc stawiam tutaj na wynik remis do polowy oraz 2 na koniec i typ 1:2 po 90 minutach tej rywalizacji.
Dokładnie, kolega wyżej ma rację. Monaco wygrało, dokładnie 3:0 ze Strasbourgiem i remis w LM z RB Lipsk. Jednak co do meczu stawiam czystą 2, Lille to nie ta sama drużyna co we wcześniejszych sezonach. Monaco z meczu na mecz powinni się rozkręcać.Dyscyplina Piłka nożna Francja
Godz: 20:45
Spotkanie Lille-Monaco
Typ: x/2
Kurs 4.00
Buk Sportingbull
Analiza: Ciekawie zapowiada się rywalizacja Lille z Monaco , goście nie wygrali dwóch kolejnych spotkań, w poprzedniej kolejce Ligue one zostali pokonali wysoko przez ekipę Nice, natomiast w spotkaniu ligi mistrzów z Lipskiem tylko podzielili się punktami. Gospodarze natomiast po 5 kolejkach mają tylko 5 ugranych punktów, wygrali jedno spotkanie, zremisowali 2 razy i 2 razy schodzili z boiska jako pokonani, w tym meczu na pewno Lille, pomimo tego iż grało będzie na własnym stadionie nie jest faworytem do zdobycia kompletu punktów, Monaco jeśli chcę w tym sezonie walczyć o tytuł mistrza kraju takie spotkania jak to po prostu wygrywać musi tym bardziej iż ekipa PSG dokonała porządnych wzmocnień przed sezonem i już odskoczyła drużynie z Księstwa , która ma w tym sezonie bronić tytułu. Lille już w poprzedniej kolejce miało mnóstwo szczescia bowiem zremisował z Bordeaux a był w ty spotkaniu zespołem znacznie słabszym. W tym spotkaniu przewiduję iż znów zobaczymy kilka bramek, co miało miejsce w poprzednich meczach obu ekip, Monaco gra do przodu, do tego Lille na własnym stadionie w poprzednich 2 spotkaniach nie zdołali strzelić nawet bramki, więc może w tym meczu w końcu uda im się przełamać strzelecką niemoc, tak więc stawiam tutaj na wynik remis do polowy oraz 2 na koniec i typ 1:2 po 90 minutach tej rywalizacji.
Po tym meczu Lille grało jeszcze wyjazd z Guingamp, gdzie mieli jednocześnie mało szczęścia, bo stracili gola w ostatniej akcji meczu, a z drugiej dużo, bo bramkę powinni stracić już wcześniej i tylko nieskuteczności Guingamp to zawdzięczają. Miałem (nie)przyjemność oglądać ten mecz, bo ,obie strzelą'' kończył mi kupon i Lille niby oddawało jakieś strzały (po statystykach był to wyrównany mecz, Lille nawet miało lekką przewagę w posiadaniu), ale według mnie to Guingamp było drużyną dużo lepszą. Lille wyprowadzało jakieś kontry, na co dziś się będą też nastawiać, ale wykończenia totalnie brak. Zdecydowanie Monaco powinno tutaj wygrać, dodatkowo powinien paść over 2.5, który mogą sami pokryć, ale nie wykluczam, że Lille jakiś farfocel w końcu wpadnie. Monaco w LM gra u siebie, więc nie widzę powodu, aby mieli się oszczędzać.Lille już w poprzedniej kolejce miało mnóstwo szczescia bowiem zremisował z Bordeaux a był w ty spotkaniu zespołem znacznie słabszym.
Tylu okazji Angers nie dostrzegłem, ale nie dało się nie zauważyć 3 niewykorzystanych sam na sam gości. Powinni zabić ten mecz szybko przed czasem a tak zrobili sobie horror w ostatniej minucie, kiedy Angeres miało w końcu dobrą wypracowaną okazję. Ogólnie to co wyprawiali gospodarze i jak dopuszczali do tych kontr Metz to ciężko określić w miarę kulturalny sposób.Metz owszem przed tygodniu sprawił niespodziankę ogrywając Angers, gdzie to nie byli faworytami. Jednak trzeba przyznać, że na wygraą nie zasłużyli. Rywale mieli znacznie więcej sytuacji bramkowych, ale nie potrafili ich wykorzystać.