Atletico Madryt - Real Madryt
Betbuilder: Atletico wygra, BTTS tak, powyżej 7.5 rr, Huijsen otrzyma kartkę, Sorloth +1 celny strzał
Fortuna @21.00
Szybka analiza, bo za chwile rozpoczną się derby Madrytu. Real na stadionie Atletico zawsze ma ciężko, świadczy o tym chociażby fakt, że ostatni raz wygrał tam w 2022 roku. Myślę, że Atletico postawi się wystarczająco dobrze liderowi La ligi z kompletem punktów po 6 meczach i ten mecz wygrają, bo kto ma ich ograć jeśli nie Barcelona, czy właśnie Atletico. Gospodarze jak dotąd u siebie 2 zwycięstwa i remis.
Biorąc pod uwagę obie ofensywy spodziewam się, że padnie btts, to raczej nieuniknione, za akcjami ofensywnymi idą również różne, 8 rzutów w takim meczu nie wydaje się być trudną linią do przekroczenia.
Dodaje kartkę młodego obrońcy Realu Madryt, który idealnie idzie w ślady Sergio Ramosa pod względem zdobyczy kartkowych, myślę, że w tak ważnym meczu i z tak silnym przeciwnikiem pokusi się o faul nie raz. Sorloth obok Alvareza w ataku Atletico, myślę że conajmniej raz pokusi się o bramkę po ostatnich bardzo słabych występach ligowych.