Dyscyplina: Piłka nożna -
Polska 1 liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Znicz - Zagłębie Sosnowiec
Typ: 2
Kurs: 2,15
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
W ten wekeend zamiast starć ligowych mamy
eliminacje do Mistrzostw Świata, lecz
niższe ligi grają i ja właśnie spróbuję przybliżyć mecz 1 ligi Polskiej pomiędzy Zniczem Pruszków a Zagłębiem Sosnowiec.
Znicz Pruszków zajmuje ostatnie 18 miejsce z dorobkiem 2 oczek na 6 spotkań to bardzo słaby wynik. Do tej pory Znicz rozegrał tylko 1 przyzwoite spotkanie z Chojniczanką remisując 1:1 a tak to 5 bardzo słabych meczy - 1:2 z Drutex Bytovia, 1:2 z Wigry Suwałki, 0:0 z Chrobry Głogów, 0:3 ze Stomilem Olsztyn i 0:2 z GKS Katowice. Nie ma co się oszukiwać w Pruszkowie dzieje się źle, będą walczyć o utrzymanie i nic więcej. Moim zdaniem mają najgorszą drużynę w 1 lidze.
Jeśli chodzi o ich przeciwnika czyli Zagłębie Sosnowiec to Oni wręcz odwrotnie będą bić się o Ekstraklasę. Zajmują Oni 2 miejsce z dorobkiem 12 punktów, 3 zwycięstwa i 3 remisy. 3 zwycięstwa odnieśli grając u siebie 1:0 z Pogoń Siedlce, 2:0 z Sandecją i 2:1 z Górnikiem Zabrze, na wyjeździe póki co tylko remisują 2:2 z Chojniczanką, 0:0 ze Stomilem Olsztyn i 0:0 z GKS Katowice (niewykorzystany rzut karny przez S. Dudka w końcówce meczu). Myślę, że to jest właśnie ten mecz gdzie Zagłębie Sosnowiec 1 raz w tym sezonie odniesie 3 punkty na wyjeździe. Kolejnym plusem dla drużyny J. Magiery jest to, że Sosnowiec odpadł już w pucharach bo kto się interesuje ten wie, że w tamtym sezonie tracili większość punktów tuż po meczu Pucharu Polski. W tym sezonie już nie będzie tego problemu. Zagłębie ma dużo lepszy skład i bardziej doświadczonych piłkarzy. Z tego co mi wiadomo to nie ma żadnych znaczących osłabień w zespole gości, dodatkowo przyjadą w świetnych nastrojach po zwycięstwie nad Górnikiem Zabrze w końcówce meczu, przypomnę, że przegrywali 0:1 by zwyciężyć 2:1.
Myślę, że po jutrzejszym meczu Zagłębie umocni się na pozycji vice lidera 1 ligi, bo jeśli chcą walczyć o awans nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów ze słaba drużyną nawet na początku sezonu.
Powodzenia.