>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7. kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 3 czerwca 2012

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

W VII kolejce Enea Ekstraligi zapowiadają się bardzo ciekawe pojedynki. Czy Apator będzie pierwszą ekipą, która zdoła pokonać Unię Tarnów?

Unibax Toruń - Azoty Tauron Tarnów - godz. 17.00
Dospel Włókniarz Częstochowa - Betard Sparta Wrocław - godz. 18.00
Lotos Wybrzeże Gdańsk - Stelmet Falubaz Zielona Góra - godz. 18.00
PGE Marma Rzeszów - Polonia Bydgoszcz - godz. 19.00
Stal Gorzów - Unia Leszno - godz. 19.30

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Do tej pory Tobet wystawiał ofertę już w piątek. Zobaczymy jakie będą kursy i linie. Trochę się pobawiłem ze średnimi i wyszły mi następujące poziomy:
Gorzów - Leszno (+16,5)
Gdańsk (+4,5) - Zielona Góra
Rzeszów - Bydgoszcz (+8,5)
Częstochowa - Wrocław (+8,5)
Toruń - Tarnów (+2,5)
Pozdrawiam
Zawsze przed kolejką ustalam sobie handicapy w głowie i porównuje to wtedy z ofertą wystawioną przez buków i stwierdzam co jest warte grania. Handi w Gdańsku i Częstochowie powinno być wystawione w tych właśnie granicach. Na mecz w Gorzowie spodziewam się wyższego handi w granicach 20 pkt, myślę że na mecz w Rzeszowie buki wystawią wyższe handi w granicach nawet 14pkt. Co do meczu w Toruniu to zapewne Tobet wstrzyma się z wystawieniem oferty na to spotkanie do niedzieli gdy wyjaśniona zostanie sprawa z Miedzińskim i Madsenem. Jeżeli pojadą w pełnych składach to Toruń mimo wszystko na swoim torze będzie faworytem i handi powinno oscylować w granicach 2,5-4,5pkt.
Zobaczymy jak moje przewidywania się sprawdzą i kto będzie bliżej.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Do tej pory Tobet wystawiał ofertę już w piątek. Zobaczymy jakie będą kursy i linie. Trochę się pobawiłem ze średnimi i wyszły mi następujące poziomy:
Gorzów - Leszno (+16,5)
Toruń - Tarnów (+2,5)
Pozdrawiam
no to dubelka u ciebie bym grał :grin:
Wrocław (+8,5) wygląda bardzo fajnie Fredka, Ułamek i Jędrzejak. 3 liderów Sparty pojedzie dodatkowy bieg. Do tego Malitowski, który pewnie bedzie miał jeszcze start za Denisa. Po 2 stronie Zegota i dalej trochę nie wiadomo. Nermark wszędzie jedzie padake i nie widzę u niego za dużo punktów. Ciekawi mnie na kogo z GP postawią włodarze Lwów. Grisza raczej nie wystartuje. Ogólnie tez pogoda może nie dopisać w zrobieniu toru który &quot;pod siebie&quot;.
Hamdi ujemnie na Gorzów terz fajnie wygląda. Leszno dostało od Falubazu 12 to w Gorzowie będzie min 20. W ubiegłym roku Leszno było silniejsze a dostało od Stali do 30.
edit Zgredziu właśnie miałem pisać &quot;Piątkowy trening z powodu złej aury odwołano. Nasi żużlowcy trenować będą jutro o 16. Będzie cała ekipa, łącznie z Kennethem Bjerre, na którego zdecydowano się postawić. &quot; Facebook Lwów

A 0

aparat123

Użytkownik
Za Madsena wszyscy oprócz Hancocka i Kołodzieja, za Miedziaka wszyscy oprócz bliźniaków
Toruń może zastosować nie pełną z/z czyli zastępować Miedziaka
może tylko Pulczyńscy,Ząbik i Sullivan więc w takim przyoadku zdecydowanym faworytem jest Tarnow.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
no to dubelka u ciebie bym grał :grin:
Wrocław (+8,5) wygląda bardzo fajnie Fredka, Ułamek i Jędrzejak. 3 liderów Sparty pojedzie dodatkowy bieg. Do tego Malitowski, który pewnie bedzie miał jeszcze start za Denisa. Po 2 stronie Zegota i dalej trochę nie wiadomo. Nermark wszędzie jedzie padake i nie widzę u niego za dużo punktów. Ciekawi mnie na kogo z GP postawią włodarze Lwów. Grisza raczej nie wystartuje.
Umowa pomiędzy klubami przy zakupie Bjerre zobowiązywała Włókniarz do tego,że zawodnik ten nie pojedzie we Wrocławiu w meczu obu drużyn, tak więc na 100% tam pojedzie Bomber Harris. Natomiast umowa ta nie dotyczy meczu w Czestochowie.
Wszystko wskazuje na to, że w niedzielnym meczu w składzie Dospel Włókniarza wystąpi Kenneth Bjerre. Duńczyk zastąpi Chrisa Harrisa, z kolei w obozie wrocławskim prawdopodobnie zostanie zastosowane zastępstwo zawodnika za kontuzjowanego Taia Woffindena.
Awizowane składy:

Betard Sparta Wrocław:

1. Sebastian Ułamek
2. Tai Woffinden
3. Tomasz Jędrzejak
4. Dennis Andersson
5. Fredrik Lindgren
6. Patryk Malitowski

Dospel Włókniarz Częstochowa:
9. Grzegorz Zengota
10. Grigorij Laguta
11. Kenneth Bjerre
12. Mirosław Jabłoński
13. Daniel Nermark
14. Hubert Łęgowik

Konia z rzędem temu co zgadnie jutrzejszy wynik. I chociaż uważam się za niezłego w te klocki nie wiem co mam powiedzieć na temat tego jaki będzie końcowy rezultat meczu. A teraz do rzeczy:

Jeszcze tylu niewiadomych nie było przed żadnym meczem. Wiem ,że Sławek Drabik staje na rzęsach i robi wszystko by pomóc zawodnikom jak tylko może, ale ilość pytań jest tak wielka ,że na samą myśl o tym boli mnie głowa.
1. Nermark tragicznie jeździ,zeby nie powiedzieć że coraz gorzej. 31 maja w angielskiej zrobił ledwo 2pkt i nie zapowiada się by było lepiej.To pierwsza niewiadoma. Moim zdaniem Nermark robiący regularnie dawniej 10pkt teraz może zrobi z4-5 max przy tej dyspozycji.
2. Griszka do końca nie wiadomo czy tak naprawdę pojedzie. A ja wolałbym by odpoczął jezcze, bo jak teraz mu się coś by stało (tfu,tfu,tfu!!!) to już będzie pare miesięcy z głowy. A nawet jak pojedzie to nie ma takiego bata na świecie co by nie jechał asekuracyjnie czując ,że ma jeszcze coś z barkiem czyt. obojczykiem. To odruch i nigdy nie wierzę, że pomimo,że Griszka to szaleniec to będzie mógł pojechać na maxa. Może być tak ,że jak po 2-3 biegach będzie go bolało to odpuści i już będzie nie za wesoło. ogólnie nie widzę tego w różowych barwach. Jak Griszka zrobi 6-8 pkt to będzie szał moim zdaniem.
3.Bjerre to kolejna niewiadoma. Nie wiem czemu jego wybrali działacze jak cieniarzy w Angli 7pkt, a Harris 15 z jokerem ( nie kumam tego dlaczego on?) Uważam że znowu zrobi z 8pkt max, a to za mało jak na zagraniczniaka.
4. Zengi szaleje w eliminacjacj IMP no i klepie niezłe wyniki ogólnie. Powinien 8-10pkt klepnąć, chociaż po ostatnim meczu nie jestem tego pewien.
5. Jabłoński powinien pojechać, był najlepszy w ostatnim spotkaniu ligowym i7- 8pkt byłoby fajnie jak by przywiózł.
6. Czaja koło 5-7powinien przywieźć bo ładnie jeździ ostatnio i co nam wyszło???

Ano wychodzi ,że przegramy ten mecz tak gdzieś 43:47 44:46
Wrocław ma też kilka niewiadomych.
1 Seba pomimo,że z Częstochowy spala się w meczach na Olsztyńskiej i od dwóch lat klepie po pare punktów zaledwie ????????????? Nie wiem czy się przełamie
36-latkowi różnie wiedzie się pod Jasną Górą, gdy przyjeżdża na spotkania przeciwko swojemu macierzystemu klubowi w barwach innego zespołu. W sezonie 2011, kiedy to jeszcze reprezentował barwy tarnowskiego zespołu, na częstochowskim torze startował dwukrotnie. Pierwszy mecz był dla niego pechowy, gdyż już w inaugurującym swoim starcie zanotował upadek, a następnie zdołał wywalczyć tylko dwa punkty. Kolejny był już lepszy, gdyż na swoim koncie zapisał 7 &quot;oczek&quot;.
2. Jędrzejak jest w formie, ale to jednak bardziej zawodnik swojego toru. Więc kolejny pytajnik.
3 Jedynie jestem pewny Fredki. Jest na topie i moim zdaniem z nikim nie przegra nawet z pokontuzjowanym Griszką. Do tego Z/Z za Tajskiego i może być 18pkt
4.W piątek wrocławianie ogłosili jednak, że do ich zespołu dołączyła dwójka żużlowców - Ben Barker oraz Tyron Proctor. Trudno zatem wyrokować, kogo ostatecznie ujrzymy pod numerem czwartym w zestawieniu Betard Sparty. Barker już niegdyś reprezentował barwy wrocławskiego klubu, z różnym tego skutkiem. Z kolei wspomniany Andersson, w minionym sezonie na owalu przy ul. Olsztyńskiej zgromadził na swoim koncie 6 punktów. Decyzję być może poznamy dopiero w dniu meczu.
Jak widzicie tyle jest w tym meczu niewiadomych ,że nie wiadomo co może być w tym meczu, ale wynik podany powyżej jest bardzo realny, chociaż i jakby zespoły wywiozły po 1pkt meczowym też bym się nie zdziwił.

L 3

lewandowski171

Użytkownik
Włókniarz Częstochowa - Sparta Wrocław

Poważne osłabienie Lwów brakiem Grigorija Łaguty i tylko zastępstwo zawodnika za niego. Brak lidera, który by tą drużynę pociągnął. Słaby w ostatnim czasie Nermark, cieniujący od początku sezonu Bjerre i dwie wielkie nie wiadome : Zengota i Jabłoński. Mogą być noszeni na ustach przez kibiców po meczu, ale może być równie odwrotnie.

Wrocławianie nadal z zastępstwem zawodnika za Taia Woffindena. Po 7 razy startować będzie trójka zawodników : Fredka Lindgren, Seba Ułamek i Tomek Jędrzejak. Fredrik jest w gazie po ostatniej wygranej w Goeteborgu. Ułamek spasował się z motocyklami i jeździ na swoim dwu cyfrowym poziomie. Ogór po słabym występie w ćwierćfinale IMP będzie chciał się szybko zrehabilitować. 6 razy - junior Patryk Malitowski. No właśnie Malito, który wogóle nie istniał na torze w Bydgoszczy, teraz raczej nie będzie miał problem z częstochowskimi młodzieżowcami. Nie wiadomo kto wystąpi z nr 4. W awizowanym składzie wpisany jest Dennis Andersson, ale po ostatnich wzmocnieniach (Barker i Proctor) możemy spodziewać się każdego.

Typuje 40:50 dla Sparty

B 0

buba90

Użytkownik
Nie no nie przesadzajcie . Sparta jedzie 3 zawodnikami Andersson jak na razie jezdzi na poziomie Kuciapy z czego Ogór miał dziś upadek plus problemy sprzętowe , wygrana Lidgrena w gp to raczej przypadek niż jego super forma . Oczywiście wszyscy trzej powinni dwucyfrówki zrobić ale czy to wystarczy ?
Co do Nermarka to on w Szwecji jeżdzi dobrze , być moze i tu zaskoczy . Ja raczej sie skłaniam ku 48:42 . Jakby było jakieś handi dla Czewy to stawiam all in.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Gorzów - Leszno (+16,5)
Toruń - Tarnów (+2,5)
Pozdrawiam
Włókniarz Częstochowa - Sparta Wrocław
Poważne osłabienie Lwów brakiem Grigorija Łaguty i tylko zastępstwo zawodnika za niego. Brak lidera, który by tą drużynę pociągnął. Słaby w ostatnim czasie Nermark, cieniujący od początku sezonu Bjerre i dwie wielkie nie wiadome : Zengota i Jabłoński. Mogą być noszeni na ustach przez kibiców po meczu, ale może być równie odwrotnie.
Wrocławianie nadal z zastępstwem zawodnika za Taia Woffindena. Po 7 razy startować będzie trójka zawodników : Fredka Lindgren, Seba Ułamek i Tomek Jędrzejak. Fredrik jest w gazie po ostatniej wygranej w Goeteborgu. Ułamek spasował się z motocyklami i jeździ na swoim dwu cyfrowym poziomie. Ogór po słabym występie w ćwierćfinale IMP będzie chciał się szybko zrehabilitować. 6 razy - junior Patryk Malitowski. No właśnie Malito, który wogóle nie istniał na torze w Bydgoszczy, teraz raczej nie będzie miał problem z częstochowskimi młodzieżowcami. Nie wiadomo kto wystąpi z nr 4. W awizowanym składzie wpisany jest Dennis Andersson, ale po ostatnich wzmocnieniach (Barker i Proctor) możemy spodziewać się każdego.
Typuje 40:50 dla Sparty
To ciekawe, że po 7 razy będą startować liderzy Sparty, a mimo to zwyciężą 50-40... W 7 startach musi być taktyczna. Dodatkowe starty każdego z trójki liderów świadczą o bęckach dla Sparty...
Piszesz, że Malitowski nie będzie miał problemów w częstochowskimi juniorami a przypomnę tylko, że Czaja ma średnią u siebie (1,071), dla porównania Malitowski wyjazd (0,333).
Zgredziu - więcej wiary we własną drużynę. Toruń miał czwórkę liderów i to starczyło, ale czy trójka zdoła pociągnąć wynik? Włókniarz dostał liścia od Gorzowa, przegrał z Toruniem, ale bez przesady. Ze Spartą, Lwy sobie poradzą. Ułamek, Lindgren i Jędrzejak na pewno pogubią kilka punktów i to już wystarczy. O reszcie ekipy gości nie ma co pisać, bo czwartego zawodnika na tę chwilę nie mają.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Tobet rusza z Ekstraligową ofertą. Pod lupę wziąłem sobie meczyk Rzeszowa z Bydgoszczą i widząc handi 6.5 bez zastanowienia pograłem sobie ten typ. Okoń, Crump i Walasek to trójka liderów, Kilokarpi ostatnio pokazał jak dobrze czuje się na rzeszowskim owalu, a i Maciek Kuciapa podobno zaprezentował się bardzo dobrze w Krośnie na IMP. Powinien Artioma, juniorów przywozić spokojnie, a i powalczyć z Kostkiem. Sówka na juniorce to zdecydowana przewaga miejscowych. Honoru Polonii może bronić tylko Emil i Buczek, ale i oni wszystkiego na 100% nie wygrają. Pograć warto, bo handi się zmieni!
Rzeszów -6.5 @ 1.72
8/10

Tobet
później połączę, ale kursy dochodzą jeden po drugim.
Nie ma co na temat tego typu się rozpisywać zbyt wiele - Pedersen over 11.5.
Duńczyk w genialnej formie, u siebie bardzo silny. Przeciwnicy zdecydowanie w jego zasięgu, wielce prawdopodobne 6 startów Nicki&#39;ego, a kurs 1.6 bardzo przyjemny. Protasiewicz czy Jonsson na wyjazdach bez szału, Duńczyk będzie holował wynik Wybrzeża także pograć warto.
Pedersen over 11.5 @ 1.6
6/10
Tobet
no i kolejny ????
rozpędzona maszyna z Gorzowa podejmuje słabo spisującą się ekipę leszczyńskich Byków. Nie ma słabych punktów w składzie Stali na pozycjach 1-5 oraz junior Zmarzlik z najwyższej półki. Szykuje się demolka, para Iversen - Zagar może wszystkich objechać 5:1 -&gt; nawet Jarka Hampela. Unia w Zielonej Górze nic nie pokazała, a Gorzów to klasa wyżej na własnym torze. Szykuje się kolejny nudny mecz do jednej bramki i zwycięstwo Gorzowian w granicach 22-24 punktów. Nie bardzo ma kto stawić opór w zestawieniu gości.
Gorzów -16 @ 1.72
6/10
Tobet

B 0

buba90

Użytkownik
w stsie jest Gorzów -12.5 po 1.82
skoro Falubaz sobie poradził z takim handi to Gorzów tym bardziej powinien .
Dorzuce chyba jeszcze Torun do tego po 1.65 jest w stsie co porównując z innymi bukami też niezle , mam nadzieje ze nie spadnie .

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
w stsie jest Gorzów -12.5 po 1.82
To prezent spokojnie polecam. Tylko małe uwagi. Wczoraj w Turnieju w Gnieźnie Kasprzak cienko, a i Tomek szału nie zrobił , więc za miast rzeźi niewiniatek ,którą planowałem, moze być wysoka wygrana, ale nie rzeź. Iversen nigdy jeszcze nie był w takim gazie!!

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
To prezent spokojnie polecam. Tylko małe uwagi. Wczoraj w Turnieju w Gnieźnie Kasprzak cienko-kłanto, a koledzy z Tarnowa bardzo ładnie pojechali.(Martin Vaculik i zupełnie przyzwoicie Kacper Gomólski jak w takim towarzystwie). No i Tomek nie jest w najwyższej formie, moze przegrywać zarówno z Vaculikiem jak i z Jarkiem.
http://forum.bukmacherskie.com/f66/turnieje-indywidualne-2012-a-74448-2.html
Daje do myslenia ,chociaż Gorzowski tor rządzi się jak wiecie swoimi prawami i Kasprzak tam minimum 8-9 zrobi, chyba ,ze ten wczorajszy występ to oznaka nie dpopasowania lub spadku formy. No ale nie przegrał z byle kim tak więc???
Tomek będzie jeździł jako gość w Toruniu, że ma z Vaculikiem przegrywać?
Poważnie mówiąc to, ZG poradziłą sobie z handi dość szczęśliwie bo Leszno było praktycznie bez Jury Pavlica, granie Gorzów -12,5 jest okej, ale handi na poziomie -16 to trochę za dużo wg mnie.
Bjerre - Lindgren @1,65 Betsafe 100j Zwrot 15 - 0 &quot; W zakładach H2H, obaj żużlowcy muszą rozpocząć minimum trzy wyścigi, aby zakłady były uznane za ważne.&quot;
Piękny kurs na Szweda. W zeszłym roku dwa przyzwoite występy w Czewie (ponad 10pkt). Dziś prawdopodobnie pojedzie G. Laguta więc nie będzie z/z za niego. Gdyby była z/z to Bjerre miałby (jeśli będzie punktował) bieg więcej. Zakładam, że Fredka tak jak w BDG będzie miał 7 biegów, a Kenio 4 max 5 jak pojedzie w nominowanym. Wg mnie easy typ, Lindgren w 6-7 biegach zrobi przynajmniej 12pkt Kenio w 4-6biegach max 12...
MJJ -1 v Piotr Pawlicki @ 1.7 bet365 50j ✅ 8 - 6 Farcik...
Tu Feekus w dziale żużel dobrze opisał, różnica klas może nie, ale Piotrek na wyjazdach jeszcze z trudnym nr 2 wątpie żeby coś pojechał.

Emil Sajfutdinov -2.5
- Kościecha @1,50 tobet 200j ⛔ 9 - 7
Wg mnie tobet dał prezencik na powiększenie kapitału o 50%. Dlaczego? Kościecha ostatnio w formie dobre występy u siebie w BDG 9 i 11 pkt, przyzwoite wyniki, ale jak już spojrzymy na jego mecze wyjazdowe to już nie jest tak kolorowo. Kościecha w 3 meczach wyjazdowych zdobył 3pkt -Toruń, 1-Czewa, 4-Gdańsk. Wg mnie BDG jest skazana na porażę z odrodzonym Rzeszowem, co daje możliwość 6biegów dla Emila. Kostkowi nie wróżę dziś więcej niż 7-8pkt, a Emil na pewno zrobi dwucyfrówkę. Tutaj Emil powinien być w parze np z Crumpem, czy Buczkowskim +2,5, ale nie z Kościechą, bez przesady...
Rzeszów + Gorzów ako @1,49 sts (nie zabierają podatku) 270j⛔55-35 i 44-46
Rzeszów + Gorzów -12,5 ako @2,36 30j⛔
W Gorzowie musiałby się stać kataklizm, żeby kupon nie wszedł, a BDG na wyjazdach to 2 no może 2,5 zawodnika.
Tu się zastanawiam co zagrać. Z jednej strony Gorzów jeździ pięknie u siebie i handi -12 to oni nawet z ZG czy Toruniem są wstanie pokryć, więc tu nie powinno być problemów, ale z drugiej strony młode wilczki pokazały pazurki w pierwszej części meczu w ZG. Byli lepiej spasowani, lepiej wychodzili spod taśmy, gdyby Pavlic nie dał ciała (a raczej jego rumak) to pewie ZG musiałaby skorzystać z RT. Przemek jeździł w Gorzowie więc tor zna, Piotrkowi coś tam podpowie, Jurica tym razem nie pojedzie na poziomie (0,1) tylko dorzuci pare oczek, Bally się przebudził, Musielaka stać by Gorzowskich juniorów obiechać, Tomek Gollob nie wiadomo jak z jego formą bo ostatnio się opuścił strasznie + te 2 upadki, a on już swoje latka ma...
Przemyśle i później coś dopisze
Leon Madsen -1 - Vaculik tobet @1,72 20j Zwrot 8 - 7
Typ oceniam 60/40 dlaczego? Madsen w tym sezonie wyborna forma, zawalił może 1 max 2 mecze, tak to zawsze robi ładny wynik. W Szwecji lepszy od Vaculika, w Polsce też. Buk zasugerował się pewnie ostatnim meczem, gdzie było 3 do 7 dla Słowaka, ale nie należy zapominać, że do końca nie było wiadomo czy Leon w tym meczu pojedzie. Pojechał z grypą z gorączką i pojechał fatalnie, wychorował się i wrócił do formy czego potwierdzeniem jest zwycięstwo w RK MŚ. w Sant Johann
MJJ - Pavlic @2,70 betsafe 10j ✅ 8 - 10
Za drobne można spróbować przecież Jurica jest w stanie jeśli pojedzie w 6 biegach przywieść z 9 oczek, a MJJ może jechać 4x, a może i 5x. Lekkie value to gram za drobne, a nóż widelec wejdzie
Pavlic powyżej 5 @1,90 bet365 10j ✅
3x jedzie z juniorem więc może coś uciuła

_radekkk14 156

_radekkk14

Użytkownik
Kursy wystawił już Tobet, czekam z niecierpliwością na kursy podane przez Sportingbet.
Dla mnie typem dnia jest:

Stal Gorzów - Unia Leszno (0-16) 2 2,00 (dwudrogowy handicap) ✅✅✅
Rok temu Unia przegrała w Gorzowie 16 i 13 punktami. Wcześniej Leszczynianie jeżdzili bardzo dobrze na torze Stali i porażkę &gt;16 punktami ponieśli w 1998r... ????
Gdy przegraliśmy 16 punktami, to kompletnie zawiódł Janusz Kołodziej, który zdobył tylko 4 punkty. Porażka 56-33 była ostatnim pojedynkiem obu drużyn na torze w Gorzowie, miała ona miejsce w sierpniu i wtedy kapitalnie pojechał Jarek (18 punktów), super pojechał Troy (dziś pojedzie Jurica, ale Chorwat czuje się w Gorzowie jeszcze lepiej) i fatalnie Kołodziej (3 punkty w 6 startach). Leszno wtedy skład przetrzebiony miało kontuzjami, pewnie wielu z Was o tym pamięta. Warto też wspomnieć o tym, że Przemek Pawlicki, który na wyjazdach spisuje się na razie słabo jeździł przecież w drużynie gorzowskiej stali.
Wiem, że Unia jest drużyną nieobliczalną, ale w jutrzejszym meczu to powinno wyglądać trochę inaczej niż w Zielonej Górze. Jest bardzo duża szansa na to, że Unia przegra różnicą mniejszą niż 16 punktów.

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Popieram typ Feekusa -6,5 na Stal Rzeszów, bo sam go właśnie pograłem w Unibecie, ponieważ Tobet bardzo szybko zareagował i od razu linia poleciała na -8.
Jakoś nie wyobrażam sobie byśmy mieli problemy ze zwycięstwem w dzisiejszym meczu, a przeszkodzić może jedynie pogoda. Oczywiście daleki jestem do lekceważenia rywala, który udowodnił już w tym sezonie, że potrafi zaskoczyć, ale mimo wszystko uważam, że nie dadzą nam rady.
Na pewno na plus dla nich jest zmiana Morrisa na Łagutę, który w przeciwieństwie do reszty zawodników miał w ostatnich sezonach okazję do jazdy przy Hetmańskiej. Jednakże nie sądzę, by Emil dał radę wykręcić taki wynik jak Holder w ostatnią niedzielę. Głównym problemem gości może być to, że dawno już nie jeździli na naszym owalu, niektórzy byli tu poprzednio aż pięć lat temu. To także może mieć duże znaczenie.
Jeśli chodzi o Stal to mam nadzieję, że Kilokarpi potwierdzi swoją dobrą formę, bo z Toruniem śmigał bardzo dobrze. Myślę, że powrót Maćka to właściwy ruch, bo jednak akurat u siebie jest w stanie zapunktować w przeciwieństwie do Lahti czy Klinga. Mam trochę obaw co do Okonia, który w poprzednim spotkaniu słabo zabierał się ze startu, a jak wiadomo, to właściwie jego jedyny atut. Liczę, że teraz będzie lepiej. Na szczęście wczoraj nie było GP, więc chyba Ginger pojedzie na swoim normalnym poziomie.
Ogólnie rzecz biorąc stawiam na dość pewne zwycięstwo miejscowych w granicach 50-40.
ZKS Stal Rzeszów - Polonia Bydgoszcz - ZKS Stal Rzeszów -6,5 pkt # 1,72 Unibet ✅ (55-35)

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Stal Gorzów - Unia Leszno ▶ Stal -12,5 [1.82]

▶ Buk: STS

Dziś wyjątkowo korzystam z naziemnego buka jakim jest STS. Po awarii tego buka i braku możliwości obstawiania, dają promocję, jaką jest zniesienie podatku! Stal handi -12,5 z łatwością osiągała w każdym meczu w tym sezonie na własnym torze, a przecież Apator, Marma i Falubaz to nie są ogórki. Gollob w parze z Jepsenem świetnie się rozumieją. Iversen z Zagarem to obecnie najlepsza para ENEA Ekstraligi, a Krzysiek Kasprzak prowadzi świetnie parę z młodym Zmarzlikiem. Najlepiej na własnym torze w tym sezonie spisuję się Iversen, który na gorzowskim owalu legitymuję się średnia biegową 2,8! Jensen, Kasprzak i Zagar również mają imponujące statystyki, bo średnia 2,5 wygląda bardzo dobrze. Słabiej w tej statystyce wygląda Gollob, który ma średnią 1,8. Młody Zmarzlik jak na juniora jedzie dobrze i może być zadowolony ze swoich zdobyczy punktowych. W Gorzowie w tym sezonie wszystko jest bardzo dobrze poukładane. Tor zawsze jest świetnie przygotowany i zawsze jest handicapem dla miejscowych riderów. W zespole panuje dobra atmosfera, a kibice po cichutku liczą na złoto w tym sezonie. Stal jest viceliderem rozgrywek, a uległa tylko w ostatniej kolejce liderowi z Tarnowa 46:44. Moim zdaniem Gorzów jest w tym sezonie bardzo silny i może już do końca sezonu wygrać wszystkie mecze, nawet te na wyjeździe. Pojedynki na swoim owalu pewnie w każdej kolejce będą formalnością, bo wątpię by jakiś zespół zdobył w Gorzowie 40 punktów. Unia na wyjazdach zdobyła tylko jeden punkcik w Rzeszowie. W ZG jak i w Tarnowie sromotnie przegrała, a dziś czeka ich jeszcze cięższy mecz. Jarek Hampel w tym sezonie nie imponuje i nie zdobywa nawet 2 punktów na bieg. Reszta zawodników bardzo słabo i ich średnia dzięki bonusom jest powyżej 1 punktu na bieg. W ostatnim meczu w ZG dobrze zaprezentował się jedynie Jarek i powracający do składu Balina, który zawsze lubił tor w ZG. Dziś spodziewam się wyniku w granicach 55-35. Gorzowianie na pewno będą mocno zmobilizowani, bo dziś Tarnów wybiera się do Torunia, gdzie może stracić punkty, a tym samym Stal zostanie liderem, co pewnie spodoba się samym zawodnikom, kibicom i przede wszystkim Komarnickiemu. Początek meczu o 19:30 w TVP Sport!

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Muszę dziś pochwalić STS. Nie dość, że zaoferowali najlepsze kursy na rynku np. Rzeszów 1.35, Gorzów 1.10 (handi 12.5), Toruń 1.65 to jeszcze można u nich grać z podatkiem 0%. Dzisiaj pobili netowych i oby tak dalej.
Ale do rzeczy.
Najbardziej wpadło mi w oko handi na Marmę Rzeszów. Nie widzę opcji, by Poloniści mogli zdobyć 42 punkty w Rzeszowie. W słabej formie jest Gapiński. Kościecha i Łaguta na wyjazdach nie istnieją. A na dodatek kontuzjowany jest Curyło, który mógłby nadrabiać punkty z juniorki. Za niego pojedzie Jóźwik i wcale się nie zdziwię, jak para juniorska z Rzeszowa będzie lepsza dzisiaj. W takim przypadku Buczkowski i Sajfutdinow w dwójkę nie będą w stanie utrzymać wyniku nawet w pobliżu handi.
Rzeszów ma solidne podstawy. Ze świetnej strony pokazał się Kylmaekorpi. Do tego bardzo mocni na własnym torze liderzy - Crump, Walasek i Okoniewski. Juniorzy i Kuciapa też powinni coś dodać, więc najmniejszy wymiar kary jakiego się spodziewam to 49-41, ale nie zdziwi mnie jak dorzucą jeszcze 4-5 pkt. wyższe zwycięstwo.
Rzeszów - 6.5, Rzeszów -8.5 też do grania ✅ ✅ ✅

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Unibax Torun - Unia Tarnów 1 1,60 Betsafe 43:47⛔

Kurs dobry,taki na jaki liczyłem. Miedziak pojedzie więc jest bardzo dobrze. Holder,Ward w gazie do tego Sullivan u siebie również bardzo ocny.Miedziak mimo średniego sezonu to na MotoArenie jeździ dobrze i jak zdobędzie dziś 8pkt będę zadowolony. Ząbik liczę na to że dzisiaj z 2 pkt zdobędzie. Emil w biegu juniorów ma szanse na wygraną ale też może przyjechać za Janowskim. W Tarnowie Greg i Janowski Oni dobrze wyglądali w poprzednim sezonie na MotoArenie. Kołodziej również powinien solidnie punktować co do Madsena i Vaculika nie jestem do końca przekonany że dziś pojadą tak jak w poprzednich meczach(chociaż wczorajsze ich starty naprawdę bardzo dobre.) Wynik w okolicach remisu jednak biegi nominowane powinny być na korzyść Torunian.

Betsafe

Stal Gorzów - Unia Leszno H( 0 : 14.5 ) 1 1,85 miazga Gollob cieniem samego siebie⛔

Powiem szczerze że spodziewałem się ok -18 na Gorzów. Linia 14,5 jak najbardziej do zagrania. Falubaz ostatnio 12pkt wygrał wiec dziś Gorzowianie na własnym obiekcie powinni wygrać ok 20pkt. Kasprzak na swoim torze bardzo dobry i skuteczny do tego Jepsen Jensen też wysoka forma. Para Zagar,Iversen niesamowita na swoim torze dodać do tego należy Golloba i Zmarzlika i wszystko jasne. W Lesznie według mnie za dużo juniorów i nie są Oni w stanie objechać każdego meczu na dobrym równym poziomie. Wystarczy ze 2 z Nich zaliczy wpadke i po meczu.Wystarczy zobaczyć sobie na mecz w Tarnowie porażka 22pkt.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Patrze na stronę Tobet i oczom nie wierze. Słaby na wyjeździe Kościecha zestawiony w parze z Sajfutdinowem z handicapem +2,5pkt. W bukmacherce nie ma nic za darmo ale raczej mało wątpliwe aby Kościecha dorównał Emilowi na wyjeździe. Gdyby to był mecz w Bydgoszczy to miałbym jakieś wątpliwości ale na wyjeździe nie sadzę aby Kościecha miał jakiś przebłysk formy. Można do tego dorzucić także under 7 na Kościeche po 1,85 ale tego raczej bym nie brał bo może pojechać 6 razy i te punkty może zdobyć na trupach.
Z handicapów ze wszystkich meczy wybrałem:
-6,5 na Rzeszów po 1,72 Unibet
-14,5 na Gorzów po 1,85 Betsafe, ew. 1,72 Unibet
+6,5 na Gdańsk po 2,0 Tobet.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Bet365 zalał nas całą lawiną zdarzeń na dzisiejsze mecze ekstraligowe.
Zdecydowanie rzuca się w oczy zestawienie MJJ z młodszym Pawlickim. Handi tylko -1 i kurs na Duńczyka 1.7 bardzo apetyczny. Co Jensen wyprawia nie trzeba mówić, na gorzowskim owalu czuje się doskonale. Piotrek Pawlicki w parze z Jarkiem Hampelem i na nim straci całą masę punktów, nie będzie miał łatwego biegu juniorskiego także gdzie on ma zdobywać coś? pozycje 1-5 w Stali poza zasięgiem młodego Leszczynianina. Świetny bet, kurs również, a 2 punkty więcej powinien zrobić bardzo szybko + fakt, że spotkają sie dwukrotnie na torze i nie mam wątpliwości, że MJJ wygra oba te pojedynki! Warto zauważyć, że w biegu 8. Piotrek nie trafia na Cyfera tylko Zmarzlika także za wiele to on dziś nie zwojuje... ????
MJJ -1 v Piotr Pawlicki @ 1.7
9/10
Bet365

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
S. Ulamek (8.5) over 8.5 @ 1,7 /Fortuna/- 5 pierwszyh startów
S. Ulamek (8.5) over 10.5 @ 1,6 /Tobet/ - wszystkie starty

Na dziś polecam typ z Fortuny linia na Ułamka dość niska jak najbardziej do pokrycia w 5 startach , Seba pojedzie napewno 5 razy bo jest zz za Taia .
Ułamek jako wychowanek Włókniarza zna tor i powinno mu być łatwiej z tego powodu. Sparta jak ma coś powalczyć w tym spotkaniu i nie zostać rozjechanym to na kogo ma liczyć jak nie na Sebe , Fredke i Ogóra,
Tak że linia jak najbardziej do pogrania w Fortunie , Milenium po tym samym kursie ma linię 9,5 , a Tobet 10,5 po kursie 1,6 al tam liczą się wszystkie starty a może być ich 6 lub 7 w jego przypadku.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom