no to dubelka u ciebie bym grał :grin:
Wrocław (+8,5) wygląda bardzo fajnie Fredka, Ułamek i Jędrzejak. 3 liderów Sparty pojedzie dodatkowy bieg. Do tego Malitowski, który pewnie bedzie miał jeszcze start za Denisa. Po 2 stronie Zegota i dalej trochę nie wiadomo. Nermark wszędzie jedzie padake i nie widzę u niego za dużo punktów. Ciekawi mnie na kogo z
GP postawią włodarze Lwów. Grisza raczej nie wystartuje.
Umowa pomiędzy klubami przy zakupie Bjerre zobowiązywała Włókniarz do tego,że zawodnik ten nie pojedzie we Wrocławiu w meczu obu drużyn, tak więc na 100% tam pojedzie Bomber Harris. Natomiast umowa ta nie dotyczy meczu w Czestochowie.
Wszystko wskazuje na to, że w niedzielnym meczu w składzie Dospel Włókniarza wystąpi Kenneth Bjerre. Duńczyk zastąpi Chrisa Harrisa, z kolei w obozie wrocławskim prawdopodobnie zostanie zastosowane zastępstwo zawodnika za kontuzjowanego Taia Woffindena.
Awizowane składy:
Betard Sparta Wrocław:
1. Sebastian Ułamek
2. Tai Woffinden
3. Tomasz Jędrzejak
4. Dennis Andersson
5. Fredrik Lindgren
6. Patryk Malitowski
Dospel Włókniarz Częstochowa:
9. Grzegorz Zengota
10. Grigorij Laguta
11. Kenneth Bjerre
12. Mirosław Jabłoński
13. Daniel Nermark
14. Hubert Łęgowik
Konia z rzędem temu co zgadnie jutrzejszy wynik. I chociaż uważam się za niezłego w te klocki nie wiem co mam powiedzieć na temat tego jaki będzie końcowy rezultat meczu. A teraz do rzeczy:
Jeszcze tylu niewiadomych nie było przed żadnym meczem. Wiem ,że Sławek Drabik staje na rzęsach i robi wszystko by pomóc zawodnikom jak tylko może, ale ilość pytań jest tak wielka ,że na samą myśl o tym boli mnie głowa.
1. Nermark tragicznie jeździ,zeby nie powiedzieć że coraz gorzej. 31 maja w angielskiej zrobił ledwo 2pkt i nie zapowiada się by było lepiej.To pierwsza niewiadoma. Moim zdaniem Nermark robiący regularnie dawniej 10pkt teraz może zrobi z4-5 max przy tej dyspozycji.
2. Griszka do końca nie wiadomo czy tak naprawdę pojedzie. A ja wolałbym by odpoczął jezcze, bo jak teraz mu się coś by stało (tfu,tfu,tfu!!!) to już będzie pare miesięcy z głowy. A nawet jak pojedzie to nie ma takiego bata na świecie co by nie jechał asekuracyjnie czując ,że ma jeszcze coś z barkiem czyt. obojczykiem. To odruch i nigdy nie wierzę, że pomimo,że Griszka to szaleniec to będzie mógł pojechać na maxa. Może być tak ,że jak po 2-3 biegach będzie go bolało to odpuści i już będzie nie za wesoło. ogólnie nie widzę tego w różowych barwach. Jak Griszka zrobi 6-8 pkt to będzie szał moim zdaniem.
3.Bjerre to kolejna niewiadoma. Nie wiem czemu jego wybrali działacze jak cieniarzy w Angli 7pkt, a Harris 15 z jokerem ( nie kumam tego dlaczego on?) Uważam że znowu zrobi z 8pkt max, a to za mało jak na zagraniczniaka.
4. Zengi szaleje w eliminacjacj IMP no i klepie niezłe wyniki ogólnie. Powinien 8-10pkt klepnąć, chociaż po ostatnim meczu nie jestem tego pewien.
5. Jabłoński powinien pojechać, był najlepszy w ostatnim spotkaniu ligowym i7- 8pkt byłoby fajnie jak by przywiózł.
6. Czaja koło 5-7powinien przywieźć bo ładnie jeździ ostatnio i co nam wyszło???
Ano wychodzi ,że przegramy ten mecz tak gdzieś 43:47 44:46
Wrocław ma też kilka niewiadomych.
1 Seba pomimo,że z Częstochowy spala się w meczach na Olsztyńskiej i od dwóch lat klepie po pare punktów zaledwie ????????????? Nie wiem czy się przełamie
36-latkowi różnie wiedzie się pod Jasną Górą, gdy przyjeżdża na spotkania przeciwko swojemu macierzystemu klubowi w barwach innego zespołu. W sezonie 2011, kiedy to jeszcze reprezentował barwy tarnowskiego zespołu, na częstochowskim torze startował dwukrotnie. Pierwszy mecz był dla niego pechowy, gdyż już w inaugurującym swoim starcie zanotował upadek, a następnie zdołał wywalczyć tylko dwa punkty. Kolejny był już lepszy, gdyż na swoim koncie zapisał 7 "oczek".
2. Jędrzejak jest w formie, ale to jednak bardziej zawodnik swojego toru. Więc kolejny pytajnik.
3 Jedynie jestem pewny Fredki. Jest na topie i moim zdaniem z nikim nie przegra nawet z pokontuzjowanym Griszką. Do tego Z/Z za Tajskiego i może być 18pkt
4.W piątek wrocławianie ogłosili jednak, że do ich zespołu dołączyła dwójka żużlowców -
Ben Barker oraz
Tyron Proctor. Trudno zatem wyrokować, kogo ostatecznie ujrzymy pod numerem czwartym w zestawieniu Betard Sparty. Barker już niegdyś reprezentował barwy wrocławskiego klubu, z różnym tego skutkiem. Z kolei wspomniany Andersson, w minionym sezonie na owalu przy ul. Olsztyńskiej zgromadził na swoim koncie 6 punktów. Decyzję być może poznamy dopiero w dniu meczu.
Jak widzicie tyle jest w tym meczu niewiadomych ,że nie wiadomo co może być w tym meczu, ale wynik podany powyżej jest bardzo realny, chociaż i jakby zespoły wywiozły po 1pkt meczowym też bym się nie zdziwił.