Marma Rzeszów - Falubaz Zielona Góra (4,5-0) 1 2,00 Tobet
Greg Hancock – Piotr Protasiewicz (0,5-0) 1 1,70 Tobet 
Maciej Kuciapa – Jonas Davidsson (1-0) 1 2,00 Bet365
Moim zdaniem to spotkanie a nie spotkanie z Częstochowy powinien pokazywać TVP Sport ale to już swoją drogą.. W Rzeszowie beniaminek podejmie vc Mistrza Polski czyli drużynę z Zielonej Góry. Na pewno coś się zmieniło drużynę Falubazu po kontuzji Rafała Dobruckiego, ale pokazali przed tygodniem ze potrafią się spiąć i „przejechali” się po Drużynowym Mistrzu Polski, czyli drużynie „Byków” z Leszna. Dla mnie ważne jest to w kontekście typu oczywiście, ze ani Jonsson ani Protasiewicz nie mogą jechać jako z/z, jedynie Hancock oraz Dudek no i reszta składu(przynajmniej tak mi się wydaje ponieważ Rafał jest na tą chwile czwartym ogniwem drużyny Falubazu, a zastępować go może tylko trzeci zawodnik oraz gorsi zawodnicy niż Rafał na tą chwile). Co do beniaminka, na razie odjechali dwa trudne pojedynki u siebie ponieważ podejmowali drużynę z Gorzowa oraz Torunia. Marta na pewno już zadbała o odpowiednią motywację wśród swoich liderów. Jeśli chodzi o skład to na pewno Harris, Lee czy Maciek Kuciapa to nie są chłopcy do bicia tym bardziej na torze w Rzeszowie, nie wspomnę już o Jasonie Crumpie, który dziś po prostu musi być motorem napędowym drużyny Marmy. Jeszcze kilka słów na temat drugiego typu na spotkanie w Rzeszowie. Greg kapitalna forma, PePe mnie nie przekonuje nie jest to jakiś równy zawodnik jak dla mnie tym bardziej na wyjazdach, chociaż raz w tym sezonie zaszalał bodajże we Wrocławiu lub Częstochowie. Dla mnie kluczowym co do tego typu jest dodatkowy start dla Grega (pojedzie jako z/z) oraz no mimo wszystko lepsza forma Kalifornijczyka

Nie mogłem przejść obojętnie obok takiego kursu na Maćka. Kuciapa u siebie jeżdzi bardzo dobrze, mimo że Jonas dziś będzie miał jeden start więcej, nie sądzę żeby był barwną postacią drużyny z Zielone Góry, a Maciek ma jeszcze 1 punkt więcej na starcie niż Szwed, więc nic tylko grać po takim kursie
Włókniarz Częstochowa - Betard WTS Wrocław (0-5,5) 1 1,80 Fortuna
Drużyna „Lwów” od początku sezonu mnie po prostu zaskakuje, jeżdżą bardzo skutecznie szczególnie na swoim owalu. Liderami w mojej ocenie jest „Grisza” oraz „Szumina”, szczególnie ten pierwszy już pokazał, że na swoim torze nie boi się nikogo nawet Jason Crumpa, które już w tym sezonie „przewiózł” w Częstochowie. Drużyna z Rzeszowa przegrała w Częstochowie 4 punktami a moim zdaniem ma o wiele silniejszy skład niż Wrocławianie, na pewno po ostatnim spotkaniu we Wrocławiu w którym Betard pokonał Gorzowską Stal nie wpadał bym w hurraoptymizm, ponieważ dzisiaj będą mieli na pewno ciężej. Śmiem twierdzić, że dziś tylko Bjerre i może Janowski będą potrafili się postawić drużynie z Częstochowy, ponieważ jakoś Piotr Świderski mnie nie przekonuje. W drużynie z Częstochowy mam nadzieje, że punkty dorzuci Artem oraz Karlsson.
Krzysztof Kasprzak over 8,5 punktów 1,80 Fortuna
Kasprzak można rzec, że pojedzie dzisiaj „u siebie” na torze który się wychował. Dziś na pewno będzie już łatwiej ponieważ Batchloer to już nie ten sam przeciwnik co Adams, więc w pięciu startach 9 punktów jest bez dwóch zdań w zasięgu Krzysztofa. Również myślę, że Skórnicki to nie jest rywal z którym „Kasper” może sobie nie poradzić, Janusz jak pokazał w tym sezonie nawet w Lesznie miewa wpadki. Najgorzej na pewno będzie pokonać Jarka oraz Damiana Balińskiego, ale na te 9 punktów jestem na prawdę pozytywnie nastawiony.
Ps. Może później coś dorzucę na mecz z Gorzowa..