>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Ekstraligi - 29.05.2011

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

Rozkład jazdy VII kolejki Speedway Ekstraligi:

Tauron Azoty Tarnów Unia Leszno godz. 17:00
Włókniarz Częstochowa - Betard Sparta Wrocław godz. 17:00

Caelum Stal Gorzów - Unibax Toruń godz. 19:30

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Marma Rzeszów - Falubaz Zielona Góra (4,5-0) 1 2,00 Tobet ⛔
Greg Hancock – Piotr Protasiewicz (0,5-0) 1 1,70 Tobet ⛔
Maciej Kuciapa – Jonas Davidsson (1-0) 1 2,00 Bet365 ✅

Moim zdaniem to spotkanie a nie spotkanie z Częstochowy powinien pokazywać TVP Sport ale to już swoją drogą.. W Rzeszowie beniaminek podejmie vc Mistrza Polski czyli drużynę z Zielonej Góry. Na pewno coś się zmieniło drużynę Falubazu po kontuzji Rafała Dobruckiego, ale pokazali przed tygodniem ze potrafią się spiąć i „przejechali” się po Drużynowym Mistrzu Polski, czyli drużynie „Byków” z Leszna. Dla mnie ważne jest to w kontekście typu oczywiście, ze ani Jonsson ani Protasiewicz nie mogą jechać jako z/z, jedynie Hancock oraz Dudek no i reszta składu(przynajmniej tak mi się wydaje ponieważ Rafał jest na tą chwile czwartym ogniwem drużyny Falubazu, a zastępować go może tylko trzeci zawodnik oraz gorsi zawodnicy niż Rafał na tą chwile). Co do beniaminka, na razie odjechali dwa trudne pojedynki u siebie ponieważ podejmowali drużynę z Gorzowa oraz Torunia. Marta na pewno już zadbała o odpowiednią motywację wśród swoich liderów. Jeśli chodzi o skład to na pewno Harris, Lee czy Maciek Kuciapa to nie są chłopcy do bicia tym bardziej na torze w Rzeszowie, nie wspomnę już o Jasonie Crumpie, który dziś po prostu musi być motorem napędowym drużyny Marmy. Jeszcze kilka słów na temat drugiego typu na spotkanie w Rzeszowie. Greg kapitalna forma, PePe mnie nie przekonuje nie jest to jakiś równy zawodnik jak dla mnie tym bardziej na wyjazdach, chociaż raz w tym sezonie zaszalał bodajże we Wrocławiu lub Częstochowie. Dla mnie kluczowym co do tego typu jest dodatkowy start dla Grega (pojedzie jako z/z) oraz no mimo wszystko lepsza forma Kalifornijczyka ;) Nie mogłem przejść obojętnie obok takiego kursu na Maćka. Kuciapa u siebie jeżdzi bardzo dobrze, mimo że Jonas dziś będzie miał jeden start więcej, nie sądzę żeby był barwną postacią drużyny z Zielone Góry, a Maciek ma jeszcze 1 punkt więcej na starcie niż Szwed, więc nic tylko grać po takim kursie ;)

Włókniarz Częstochowa - Betard WTS Wrocław (0-5,5) 1 1,80 Fortuna ✅

Drużyna „Lwów” od początku sezonu mnie po prostu zaskakuje, jeżdżą bardzo skutecznie szczególnie na swoim owalu. Liderami w mojej ocenie jest „Grisza” oraz „Szumina”, szczególnie ten pierwszy już pokazał, że na swoim torze nie boi się nikogo nawet Jason Crumpa, które już w tym sezonie „przewiózł” w Częstochowie. Drużyna z Rzeszowa przegrała w Częstochowie 4 punktami a moim zdaniem ma o wiele silniejszy skład niż Wrocławianie, na pewno po ostatnim spotkaniu we Wrocławiu w którym Betard pokonał Gorzowską Stal nie wpadał bym w hurraoptymizm, ponieważ dzisiaj będą mieli na pewno ciężej. Śmiem twierdzić, że dziś tylko Bjerre i może Janowski będą potrafili się postawić drużynie z Częstochowy, ponieważ jakoś Piotr Świderski mnie nie przekonuje. W drużynie z Częstochowy mam nadzieje, że punkty dorzuci Artem oraz Karlsson.

Krzysztof Kasprzak over 8,5 punktów 1,80 Fortuna ✅

Kasprzak można rzec, że pojedzie dzisiaj „u siebie” na torze który się wychował. Dziś na pewno będzie już łatwiej ponieważ Batchloer to już nie ten sam przeciwnik co Adams, więc w pięciu startach 9 punktów jest bez dwóch zdań w zasięgu Krzysztofa. Również myślę, że Skórnicki to nie jest rywal z którym „Kasper” może sobie nie poradzić, Janusz jak pokazał w tym sezonie nawet w Lesznie miewa wpadki. Najgorzej na pewno będzie pokonać Jarka oraz Damiana Balińskiego, ale na te 9 punktów jestem na prawdę pozytywnie nastawiony.

Ps. Może później coś dorzucę na mecz z Gorzowa.. ;)

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Włókniarz vs Sparta @ 1.27 Tobet
peffka, 10/10. Wrocław nie bardzo ma kim straszyć, Kenio trochę wypśtykał się wczoraj na GP i dziś na pewno kompletu nie przywiezie. Niesamowicie wyrównana kadra Włókniarza, pokonanie mocniejszego Rzeszowa oraz walka do ostatniego wyścigu z Unią Leszno są niezaprzeczalnymi atutami żeby grać na CKM. Kurs bardzo ciekawy, poza biegiem juniorskim nie widzę szans żeby popularni Atlasowcy wygrali jakiś wyścig. Kolektyw stworzony pod Jasną Górą musi wygrać to spotkanie i nie waham się być tak pewny w swoim typowaniu.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Torretoo - Falubaz jedzie pełną ZZ, dodatkowy bieg pojadą Jonsson, Protasiewicz, Hancock oraz Davidsson.
Dziś rano przechodząc sobie obok poczciwego STS wstąpiłem, by zobaczyć kursy na dzisiejsze spotkania żużlowe. Obstawiłem następujące trio:
Stal-Falubaz 2 @1,6
Włókniarz-Sparta 1@1,45
Stal-Apator 1@1,4
AKO: 3,24
Pozdrawiam

M 126

mj_bull

Użytkownik
Masz całkowitą rację Toreetoo, dlatego Falubaz zrobił wszystko by to właśnie Dobrucki miał trzecią średnią, o czym doskonale świadczy wynik Hancocka w meczu z Lesznem, gdzie nie mógł zdobyć więcej niż 8pkt (1,3,3,t,d). Przez ten zabieg Dobrucki wyprzedził Hancocka w klasyfikacji średniej meczowej, o czym mowa jest w komunikacie Speedway Ekstraligi z dnia 25.05.

KOMUNIKAT EKSTRALIGI NR 20 / 2011
z dnia 25.05.2011
1. Zawodnicy zastępowani w meczach 8-10 swoich drużyn.
CKM Włókniarz Częstochowa Stelmet Falubaz Zielona Góra
1. Andreas JONSSON 2,500
2. Piotr PROTASIEWICZ 2,143
3. Rafał DOBRUCKI 1,727
4. Greg HANCOCK 1,700
5. Jonas DAVIDSSON 1,684

Tutaj link do oryginału : http://www.speedwayekstraliga.pl/zalaczniki/KOMUNIKAT%20EKSTRALIGI%20NR%2020_2011.pdf

pozdrawiam

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
B 12

bookman

Użytkownik
znalazlem dobry typek na betsafe Łaguta - Bjerre typ 1, oraz ciekawe typki z bet365 Lampart +1 - Dudek typ 1, Zmarzlik - Pulczynski +1 typ 2, Łaguta u siebie jeździ b. dobrze , bjerre ma trudniejszych zawodników do pokonania niż Łaguta, u niektórych buków są hand na bjerre +1 lub +2, co do Lamparta to wychowanek zna tor bardzo dobrze jedyne dzisiaj pkt jego to będą na młodzieżowcach wiec pełna mobilizacja, Dudek raczej nie poradzi sobie z nikim z Marmy oprócz kreta.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Panowie, nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Dziś za Dobruckiego jest PEŁNE ZZ. Informacja 100 % pewna. Powyżej macie link. Dla falubazu to mecz nr. 8 (nie nr. kolejki!)

M 126

mj_bull

Użytkownik
Unia Leszno - Unia Tarnów +14 2@1,75 bet365
Z racji ostatnio otrzymanej kary i nowych tłumików w Lesznie nie można już przygotowywać bardzo przyczepnego toru, który w zeszłym roku był ogromnym handicapem Byków. Całą drużyna oprócz Hampela jeździ słabiej niż w zeszłym sezonie do tego kontuzja Pavlica. Pojedzie Sqra, ale jego postawa jest wielką niewiadomą. Jestem ciekaw czy Kołodziej przekroczy 8pkt. Jeśli nie, to Pavlic wskoczy na trzecie miejsce w klasyfikacji średnich meczowych i od 8 kolejki Leszczynianie będą mogli korzystać z pełnego ZZ. Tarnów jest obecnie najsłabszą ekipą w lidze, ale dziś powinni zawalczyć. Kasprzak i Ułamek lubią tor na Smoczyku, do tego zwyżkująca forma Vaculika. Cała ta trójka pojedzie po 6 razy. Jeśli chodzi o juniorów to po obu stronach jest padaka, ale chyba Leszno ma małą przewagę. Typuje zwycięstwo gospodarzy, ale nie sądzę żeby mecz zakończył się wynikiem wyższym niż 51-39 dla Byków.

jawek 313

jawek

Użytkownik
Sławek Musielak - Leon Madsen (+2,5) 2 @ 1.85
Wg mnie prezent dzisiaj od sportingbetu. Bracia Musielakowie są mega słabi. Sławek może dzisiaj w juniorskim zdobędzie jakieś punkty, ale to wszystko na dziś. Zdecydowanie lepiej prezentuje się jego brat. Ale ogólnie i tak Sławek powinien pojechać dzisiaj 3 razy. Madsen... liczę dzisiaj na jego dobry występ - zresztą jak na cały Tarnów. Unia jest w kryzysie. Kontuzja Pavlica, kłopoty sprzętowe Kołodzieja, więc jest na kim robić punkty. Mamy dodatkowo 2,5 dla Leosia, więc można śmiało grać (z 0 nie powinien skończyć ???? )
Bartek Zmarzlik - Ryan Sullivan (-1,5) 2 @ 1.30
Także sportingbet, ale value już mniejsze. Wszyscy mówią o Ryanie, że nowe tłumiki itp itd, ale ostatnio pojechał u siebie świetnie. Zmarzlik dopiero uczy się żużla i oprócz biegu juniorskiego, który pewnie przegra z Emilem nic nie powinien dzisiaj zdziałać. Dla mnie fajny typ, szkoda, że nie można z powyższym w dublu.
Kołodziej poniżej 9 @ 2.20 bet365
Wczoraj Cegła żalił się, że Janusz ma problemy sprzętowe, ale również, że sam nie jest w najlepszej formie psychicznej. Dzisiaj liczę na Tarnów, a że Kołodziej będzie w Lesznie słabym punktem to gram, że nie zdobędzie zbyt wielu oczek. 8 to przy obecnej jego formie i tak dużo.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
dzisiaj troche sie spoznilem z typowaniem dlatego pisze ze wqygra faluubaz ???? o mecach ktore odbeda sie po19 - 10 dla unibaxu ⛔wydaje sie pewne olta zawodzi ale gorzowskie2,5 zawodnika nie sprosta krzyzackiej ofensywnie
do tego tauron + 14✅ fredka i polscy liderzy zrobia swoje ;)
przepraszam ze tak krotko ale zaraz sie wszystko zaczyna a ja jestem na ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom