Wisła Kraków vs Śląsk Wrocław 4:2 (2:1)
Remis @ 3.20 bet365
Over 2.5 azjan @ 2.10 bet365
BTS @ 1.83 bet365
Mecz przyjaźni, drugie piątkowe spotkanie
Ekstraklasy.
Ostatnie spotkanie Śląska, mecz z PBB, remis, jeden punkt. Byłem na trybunach, potem obejrzałem skrót i dalej się nie mogłem nadziwić jak Śląsk tego nie wygrał. Słupki, poprzeczki, zablokowane strzały, niestrzelony karny, kumulacja pecha, no ale cóż z drugiej strony klasowa drużyna w końcu wepchnęła by tą 2 bramkę
.
Trener Pawłowski moim zdaniem trochę namieszał, nie trafiona zmiana Picha, gdyby zszedł Flavio mogłoby to wyglądać inaczej, zwłaszcza, że po tym karnym już był myślami raczej w szatni. No ale trudno się mówi, grać trzeba dalej.
Wisła pojechała na mecz do Szczecina, dwie niepokonane ekipy. I jak to Wisła w tym sezonie, remis. Gra Wiślaków nie wygląda źle, druga linia, która kompletnie została wymieniona poczyna sobie coraz lepiej, jednak czegoś nadal brakuje, niby dobra gra, a tylko 1 wygrana i 5 remisów czyli razem 7 punktów (-1 na starcie sezonu).
Prasa trąbi, że może to być ostatni mecz Moskala w roli trenera Białej Gwiazdy, był u prezesa na dywaniku, ale jakoś trudno mi wierzyć, żeby zwolnili faceta, który nie przegrał do tej pory spotkania, no chyba, że dzisiaj przegra.
Wisła u siebie 3 spotkania stosunek bramek 6:4 - co daje w przeliczeniu 2 strzelone i ponad 1 straconą na mecz.
Śląsk na wyjeździe w 2 spotkaniach - 4:3, 2 strzelone i 1.5 straconej.
Więc jak najbardziej over możliwy. A jeśli over to i BTS
.
Wisła w tym sezonie jeszcze u siebie nie przegrała, a z kolei Śląsk jeszcze nie przegrał na wyjeździe, a więc remis ???? , proponuję za drobne zagrać takie rozwiązanie. W poprzedniej kolejce kiedy Wisła grała z Pogonią, czyli 2 niepokonane drużyny myślałem właśnie o remisie, szkoda, że nie zagrałem, teraz to nadrobię
.
W Śląsku nie zagra Grajciar i Gecov. U gospodarzy Sadlok oraz Sarki.
Przewidywane składy:
Wisła: Cierzniak - Jović, Głowacki, Guzmics, Burliga - Mączyński, Jankowski - Boguski, Crivellaro, Guerrier - Brożek.
Śląsk: Pawełek - Zieliński, Celeban, Kokoszka, Dudu - Hołota, Hateley - Paixao, Danielewicz/Machaj, Pich - Biliński