17:30 Zagłębie L. - Piast G.
Zagłębie @ 2.92
Superbet
Trochę jestem zdziwiony tymi kursami, ale trzeba to brać póki gorące. Piast beznadziejnie przygotowany do sezonu i obecnie nie wyglada to dobrze. Myślę, że wszyscy czekają tu na przerwę, ale nie będę zdziwiony jak ta przerwa zacznie się już z nowym trenerem. Za nami sześć kolejek z czego goście rozegrali tylko cztery. Nie wygrali w tym sezonie, ale jakby tego było mało nie zdobyli jeszcze nawet gola. Czy przez ten tydzień coś uległo poprawie?, przekonamy się w sobotę, ale Zagłębie u siebie to nie jest zespół do bicia. Gospodarze pod wodzą Ojrzyńskiego grają nieźle co udowodnili w poprzednim sezonie utrzymując się w
ekstraklasie oraz teraz w meczach domowych. Ostatnio rozbili u siebie Lechię 6:2 oraz zremisowali z Koroną 1:1. Kilka dni temu w Płocku również zabrakło im kilku minut żeby wywieźć choć jeden punkt. Uważam, że ten kursy jest mocno zawyżony, a gospodarzy stać na kolejna domowa wygrana.
20:15 Górnik Zabrze - Motor L.
Górnik @ 1.80
Superbet
Motor Lublin już nie taki mocny jak w poprzednim sezonie, ale powiem wam, ze wcale mnie to nie dziwi. Beniaminkowie zawsze mają dobre pierwsze sezony, a później niestety przychodzi jakiś kryzys i czasami żegnaja się z liga. Uważam, że na dzień dzisiejszy Motor jest jednym z kandydatów razem obok z GKS Katowice do spadku z naszej
ekstraklasy, ale jak wspomniałem, na dzień dzisiejszy. Motor kiepsko zaczął sezon, a z pewnością nie dobrze wyglada defensywa. Dziewięć straconych goli na wyjeździe w trzech goli naprawdę stawia tutaj duży znak zapytania co się z ta defensywa podziało...
Górnik po dwóch porażkach z rzędu wygrał dwa kolejne mecze i to dość wysoko bo po 3:0. Teraz czas na kolejny mecz do którego trzeba podejść z chłodna głową, zagrać swoje i odnieść zwycięstwo.
Górnik z meczu na mecz wyglada coraz lepiej i widać w tym rękę Gasparika. Piłkarze wiedza co maja grać, obrona jest bardzo szczelna, bo stracone zaledwie cztery gole mówią same za siebie. Zawodnicy grają na swoich nominalnych pozycjach i tu chce podać przykład zawodnika - Liseth. Podobno gość bardzo długo grał jako napastnik. Za trenera Urbana grał mało, a jak zagrał to na środku pomocy. Gasparik zauważył, ze to typowa dziewiątka i co?. Dwa gole w dwóch meczach, mocna
praca w ofensywie, tego potrzeba!
Czy będą zmianę w składzie?. Podobno zwycięskiego składu się nie zmienia, ale nie będę zdziwiony jak trener nam czymś zaskoczy. Tu wygrana to priorytet. Dopóki gospodarze są w formie i gazie trzeba grać zwycięstwo Górnika. Bo pewne jest to, że gdzieś w trakcie trwania sezonu przyjdzie ten kryzys i oby tych punktów potem nie brakowało...