No i wreszcie nasza kochana liga:jezora:
Zagłębie - GKS
Franek Smuda odczarował Zagłębie i już po pierwszym meczu piłkarze zainkasowali 3 punkty na trudnym terenie. GKS natomiast odniósł pierwsze zwycięstwo w lidze i to z rewelacją rundy - Ruchem. Ciężki mecz do wytypowania, dlatego
Mój typ: X 1:1
Legia - Lechia
Skończy się jak to zwykle w meczach Legii bywa, czyli 1-0. Dużą niespodzianką byłby tu remis 0-0.
Mój typ: 1 oraz UNDER 2.5 2:0
Arka - Polonia W
Arka spisuje się słabo, ale to było do przewidzenia przed sezonem. Forma Polonii jest natomiast wielkim zaskoczeniem. Goście mają serię 3 meczów bez zdobyczy punktowej. Gospodarze 3 ostatnie spotkania zagrali bardzo dobrze, dlatego nie sądzę, aby mieli przegrać u siebie z kiepsko spisującą się Polonią.
Mój typ: 1X 0:0
Korona Kielce - Śląsk
Ligowy średniak gra z ligowym średniakiem. Typowy mecz na remis.
Mój typ: X 1:1 sasasasa :jezora:
Lech - Odra
Gospodarze muszą gonić lidera i odbić się od dna. Mecz Lecha z Jagiellonią, kiedy to przegrywali już 0-2, a potrafili wygrać dowodzi, że potrafią. Odra nic wielkiego nie prezentuje.
Mój typ: 1 1:0 (choć bardziej bym się cieszył, gdyby Lech stracił punkty :jezora: )
Ruch Chorzów - Cracovia
Andrzej Niedzielan kontra Radosław Matusiak, czyli walka dwóch byłych znajomych, którzy nie zagrzali miejsca w Wiśle. Ruch po znakomitym początku dość niespodziewanie przegrał w Bełchatowie 1-2. Cracovia dla odmiany po słabym początku radzi sobie coraz lepiej i nie jest już dostarczycielem punktów. Orest Lenczyk odwalił tam znakomitą robotę. Czy to wystarczy na Ruch?
Mój typ: X 2:0
Piast - Jagiellonia.
Jedna wielka niewiadoma. Piast radzi sobie bardzo dobrze, Jaga też niczego sobie. Wszystko się może zdarzyć.
Zaryzykowałbym
typ, że obie drużyny strzelą 0:0
Wisła - Polonią Bytom
Kto by pomyślał, że będzie to mecz lidera z vice - liderem?
Jeśli popatrzymy na historię ostatnich meczów Polonii, to okaże się, że wygląda to mniej więcej tak: porażka, wygrana, porażka, wygrana, porażka, wygrana...itp. Teraz czas na kolejną porażkę, by nie popsuć statystyk :jezora: Wiśle wcale jednak łatwo o to nie będzie.
Mój typ: 1 1:1