>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7 kolejka Ekstraklasy [18.09-20.09.2009]

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik

W najbliższy weekend zostanie rozegrana następna kolejka naszej rodzimej Ekstraklasy.
Kto w niej zdobędzie punkty, a kto straci?
Czy wygrana Zagłębia to efekt pracy Franza czy jednorazowy wybryk?
Czy drużyna Lechii Gdańsk po raz 2 w tym sezonie wygra wyjazdowy mecz w Warszawie?
Czy zaskakująco dobrze prezentująca się Polonia Bytom przerwie zwycięską passę Wisły Kraków?

Odpowiedzi na te i inne pytania już w najbliższy weekend, a tymczasem zapraszam do dyskusji. Oczywiście nie muszę już chyba przypominać, że zbędne i bezsensowne posty będą kasowane i karane kartkami :wink:

nalokson 26

nalokson

Użytkownik
No i wreszcie nasza kochana liga:jezora:

Zagłębie - GKS
Franek Smuda odczarował Zagłębie i już po pierwszym meczu piłkarze zainkasowali 3 punkty na trudnym terenie. GKS natomiast odniósł pierwsze zwycięstwo w lidze i to z rewelacją rundy - Ruchem. Ciężki mecz do wytypowania, dlatego Mój typ: X ✅ 1:1

Legia - Lechia
Skończy się jak to zwykle w meczach Legii bywa, czyli 1-0. Dużą niespodzianką byłby tu remis 0-0.
Mój typ: 1 oraz UNDER 2.5 ✅ ✅ 2:0

Arka - Polonia W
Arka spisuje się słabo, ale to było do przewidzenia przed sezonem. Forma Polonii jest natomiast wielkim zaskoczeniem. Goście mają serię 3 meczów bez zdobyczy punktowej. Gospodarze 3 ostatnie spotkania zagrali bardzo dobrze, dlatego nie sądzę, aby mieli przegrać u siebie z kiepsko spisującą się Polonią.
Mój typ: 1X ✅ 0:0

Korona Kielce - Śląsk
Ligowy średniak gra z ligowym średniakiem. Typowy mecz na remis.
Mój typ: X ✅ 1:1 sasasasa :jezora:

Lech - Odra
Gospodarze muszą gonić lidera i odbić się od dna. Mecz Lecha z Jagiellonią, kiedy to przegrywali już 0-2, a potrafili wygrać dowodzi, że potrafią. Odra nic wielkiego nie prezentuje.
Mój typ: 1 ✅ 1:0 (choć bardziej bym się cieszył, gdyby Lech stracił punkty :jezora: )

Ruch Chorzów - Cracovia
Andrzej Niedzielan kontra Radosław Matusiak, czyli walka dwóch byłych znajomych, którzy nie zagrzali miejsca w Wiśle. Ruch po znakomitym początku dość niespodziewanie przegrał w Bełchatowie 1-2. Cracovia dla odmiany po słabym początku radzi sobie coraz lepiej i nie jest już dostarczycielem punktów. Orest Lenczyk odwalił tam znakomitą robotę. Czy to wystarczy na Ruch?
Mój typ: X ⛔ 2:0

Piast - Jagiellonia.
Jedna wielka niewiadoma. Piast radzi sobie bardzo dobrze, Jaga też niczego sobie. Wszystko się może zdarzyć.
Zaryzykowałbym typ, że obie drużyny strzelą ⛔ 0:0

Wisła - Polonią Bytom
Kto by pomyślał, że będzie to mecz lidera z vice - liderem?
Jeśli popatrzymy na historię ostatnich meczów Polonii, to okaże się, że wygląda to mniej więcej tak: porażka, wygrana, porażka, wygrana, porażka, wygrana...itp. Teraz czas na kolejną porażkę, by nie popsuć statystyk :jezora: Wiśle wcale jednak łatwo o to nie będzie.
Mój typ: 1 ⛔ 1:1

other 60

other

Użytkownik
Warszawska Legia podejmuje przy Łazienkowskiej piłkarzy Tomasza Kafarskiego. Lechici z Gdańska liczą na dobry występ w stolicy, lecz nie sądzę ażeby coś z ich zapału i ambicji wyszło. Legia przystąpi do tego meczu w najmocniejszym zestawieniu i uważam że ten mecz po prostu solidnie wygra.

Legia Warszawa vs Lechia Gdańsk [handicap 0:1] 1

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Warszawska Legia podejmuje przy Łazienkowskiej piłkarzy Tomasza Kafarskiego. Lechici z Gdańska liczą na dobry występ w stolicy, lecz nie sądzę ażeby coś z ich zapału i ambicji wyszło. Legia przystąpi do tego meczu w najmocniejszym zestawieniu i uważam że ten mecz po prostu solidnie wygra.

Legia Warszawa vs Lechia Gdańsk [handicap 0:1] 1

Zaraz się zacznie, że ja tu za Lechią i tylko dlatego tak piszę, ale nie sądzę, żeby Twój typ wszedł.
Trzeba mieć na uwadze skuteczność Legionistów, która jest po prostu marna. W ostatnich 5 meczach strzelili 2 gole, z czego to jeden strzał życia Rybusa w meczu z Arką. Nie potrafili strzelić gola Cracovii czy Odrze. Świadczy to naprawdę źle o ich ataku. A Lechia ma dobre wyjazdy, lepiej grają na obcych boiskach niż u siebie w tym sezonie. Wg mnie ten handicap nie ma szans na wejście, chyba, że w Legii coś się nagle odmieni, ale jakoś w to wątpię. Dla mnie to under 2.5, najlepszy typ na ten mecz.

other 60

other

Użytkownik
Zaraz się zacznie, że ja tu za Lechią i tylko dlatego tak piszę, ale nie sądzę, żeby Twój typ wszedł.
Trzeba mieć na uwadze skuteczność Legionistów, która jest po prostu marna. W ostatnich 5 meczach strzelili 2 gole, z czego to jeden strzał życia Rybusa w meczu z Arką. Nie potrafili strzelić gola Cracovii czy Odrze. Świadczy to naprawdę źle o ich ataku. A Lechia ma dobre wyjazdy, lepiej grają na obcych boiskach niż u siebie w tym sezonie. Wg mnie ten handicap nie ma szans na wejście, chyba, że w Legii coś się nagle odmieni, ale jakoś w to wątpię. Dla mnie to under 2.5, najlepszy typ na ten mecz.
A ja jestem wręcz na 90% przekonany, że Legia w końcu zagra tak jak kandydat na mistrza Polski i odniesie pewny sukces w meczu bądź co bądź z klubem, którego głównym celem jest utrzymanie się w Ekstraklasie.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
A ja jestem wręcz na 90% przekonany, że Legia w końcu zagra tak jak kandydat na mistrza Polski i odniesie pewny sukces w meczu bądź co bądź z klubem, którego głównym celem jest utrzymanie się w Ekstraklasie.
Akurat celem Lechii w tym sezonie jest 8 miejsce w tabeli, a nie utrzymanie. Utrzymanie to było w zeszłym roku.
Więc polecam pierw się zorientować, a potem pisać.

A co do Legii to powiem Ci, że nawet kibice Legii, których znam są coraz bardziej sceptycznie nastawieni do swojego zespołu, więc nie jest za dobrze.

other 60

other

Użytkownik
Akurat celem Lechii w tym sezonie jest 8 miejsce w tabeli, a nie utrzymanie. Utrzymanie to było w zeszłym roku.
Więc polecam pierw się zorientować, a potem pisać.

A co do Legii to powiem Ci, że nawet kibice Legii, których znam są coraz bardziej sceptycznie nastawieni do swojego zespołu, więc nie jest za dobrze.
8 miejsce w tabeli to takie pewne utrzymanie. W tamtym sezonie do ostatnich kolejek nawet 7 miejsce było zagrożone degradacją.
Kibice mogą być sceptyczni. To tylko nastrój. Natomiast za Legią stoi olbrzymi koncern ITI, który wydaje na Legię pieniądze i oczekuje zysków, a nie strat. Także ambitny trener Jan Urban, który nie boi się otwarcie przyznać, że ma słabych piłkarzy, którym brakuje talentu. Ten człowiek jednakże potrafi zmobilizować zawodników do pokazania tego co mają najlepsze. Oczywiście nie za każdym razem wychodzi to tak jak wychodzić powinno, ale myślę, że jutro nastąpi to od dawna oczekiwane w grze Legii odblokowanie i pewnie zwyciężą.
Tak na marginesie to bardziej cenię szkołę trenerską Kafarskiego, ale Urban w tym momencie dysponuje lepszymi piłkarzami.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
8 miejsce w tabeli to takie pewne utrzymanie. W tamtym sezonie do ostatnich kolejek nawet 7 miejsce było zagrożone degradacją.
Kibice mogą być sceptyczni. To tylko nastrój. Natomiast za Legią stoi olbrzymi koncern ITI, który wydaje na Legię pieniądze i oczekuje zysków, a nie strat. Także ambitny trener Jan Urban, który nie boi się otwarcie przyznać, że ma słabych piłkarzy, którym brakuje talentu. Ten człowiek jednakże potrafi zmobilizować zawodników do pokazania tego co mają najlepsze. Oczywiście nie za każdym razem wychodzi to tak jak wychodzić powinno, ale myślę, że jutro nastąpi to od dawna oczekiwane w grze Legii odblokowanie i pewnie zwyciężą.
Tak na marginesie to bardziej cenię szkołę trenerską Kafarskiego, ale Urban w tym momencie dysponuje lepszymi piłkarzami.

To, że za kimś stoją wielkie firmy i pieniądze nie gwarantuje wcale sukcesu, o tym wiadomo od dawna.
Piłkarze Legii po prostu mają bardzo słabą skuteczność i to nawet nie jest zawsze kwestia odblokowania, a umiejętności, po prostu braki techniczne skutkują niewykorzystanymi sytuacjami, a nie sądzę, żeby nagle nadrobili te braki. Dla mnie under jak już mówiłem i lekko puszczę x2, ale to przyznaję, że z sympatii.

R 0

razak

Użytkownik
Moim zdaniem warto zaryzykować i za mniejszą kwotę postawić X2 w meczu Legia-Lechia.Legia gra od początku sezonu bardzo słabo ,nie wykorzystuje sytuacji.W ostatnim meczu z Wisłą Kraków Lechia miała kilka bardzo dobrych okazji.Podobała mi się ich gra szczególnie w ostatnich 30 minutach gry kiedy Wisła trochę oddała inicjatywę.Jeśli Legia będzie grać tak jak dotychczas ,a Lechia zagra przynajmniej tak jak z Wisłą to ten typ może wejść.Kurs 3.06 Tobet

M 0

mesjasz

Użytkownik
Wszyscy dobrze wiemy że Legia potrafi zagrać dużo lepsze mecze niż te ostatnio. Kiedy to nastąpi? Może jutro? Może za tydzień? a może jeszcze później. Z Legią nigdy nie wiadomo... dlatego jutro może być 4:0 a może znów zobaczymy totalną niemoc i padnie 0:0 lub skromne 1:0. Bo wygrać Lechia nie wygra. Nie ma na tyle argumentów po swojej stronie. Obronę ma kiepską a atak nie lepszy skoro sytuacji sam na sam zawodnicy nie potrafią wykończyć.
Podsumowując wszystko będzie zależeć od tego z jakim nastawieniem wyjdzie warszawski zespół. Jeśli zmobilizują się jak należy to nawet ambitna i walcząca Lechia zostanie zmieciona z boiska. Ale jeśli mobilizacji nie będzie to różnie może się skończyć

Arka - Polonia
Tu zdecydowanie 1x. Arka zaczyna wyglądać coraz solidniej (niemiecka szkoła Pana Pasieki) a Polonia gra taką padakę że szok. Za Grembockiego ten zespół potrafił się poderwać powalczyć a za Radolskyego to oni skrzydeł nie rozwiną.

Wisła - Bytom
zapewne skończy się 1:0 lub 2:0. W każdym razie Wisła wygra. Po tym jak Wisła każdego leje widzę marność tej ligi... boję się że przez 30 spotkań Wisła przyzwyczai się do ligowej szarzyzny każdego skromniutko naleje i potem znów skończy się na ambitnej drącej murawę Levadii ???? obym się mylił

Lech powinien stuknąć Odre 8:0 a Zielek psuję ten zespół. Z ofensywnej maszyny chyba wiele nie zostanie niedługo (chociaż z Jagą czy wcześniej GKS jak przegrywali to widać było dawnego Lecha). On ich od początku do końca nie zmusi do pracy.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Legia Warszawa - Lechia Gdansk

Legia jesli gra z tylu w podstawowym skladzie ma najlepsza defensywe w lidze, w tym sezonie u siebie jeszcze nie stracili bramki a w ogole stracili tylko jedna. Statystyki Lechii z koleji sa zaklamane przez mecz z Pasami ktore to byly wtedy w tragicznej dyspozycji, nie liczac tego wyniku Gdanszczanie strzelili na wyjezdzie jedna bramke bardzo przecietnej ostatnio Poloni W. Jesli zagra Choto (ponoc ma jakies drobne problemy) to wraz z Astizem, Rzezniczakiem i Komorowskim powstrzymaja przecietny napad Lechii, czego im sie nie da wyciagnac to przeciez zawsze za soba maja najlepszego bramkarza ligi Janka Muche. W poprzednim meczu Lechia nie strzelila przeciw slabo grajacej Wisle oslabionej brakiem podstawowego stopera grajac u siebie a teraz przed nimi trudniejsze wyzwanie. Mecz wyjazdowy i do tego przeciwko lepszej obronie. Jesli zagra Choto typ warty rozwazenia, jesli Szala to trzeba odpuscic.

Goscie strzela? NIE 1,78 Betsafe✅

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów
1:1​

Dzisiaj rozpoczynają się zmagania w ramach 7 kolejki polskiej Ekstraklasy. Jako pierwsze zmierzą się Zagłębie Lubin z GKS Bełchatów. Oba zespołu w tym sezonie spisują się fatalnie. Bo chyba nikt przed sezonem nie przewidywał, że któryś z tych klubów po 6 kolejkach będzie na 13 (GKS) czy 15 miejscu (Zagłębie). Warto dodać, że zespół z Lubina wyprzedza tylko Jagiellonię, która startowała – 10 punktami a obecnie ma już 0. Zagłębie przegrało z kretesem 5 pierwszych spotkań. Następstwem tego było podziękowanie za pracę trenerowi Lesiakowi. Na jego miejsce zatrudniono Franciszka Smudę, który w ostatniej ligowej potyczce zdobył pierwsze ligowe punkty i to od razu za zwycięstwo na Polonią Warszawa (0:1). Miedziowi zagrali lepiej niż we wcześniejszych spotkaniach lecz jeszcze to nie było to czego życzyłby sobie trener Smuda.
W ostatniej kolejce pierwsze ligowe zwycięstwo w tym sezonie zanotował także GKS, który pokonał niespodziewanie u siebie Ruch Chorzów. Pewnie gdyby nie to zwycięstwo z pracą pożegnałby się trener Ulatowski a tak, przynajmniej na razie może dalej pracować z zespołem. Jeśli drużyna z Bełchatowa dalej będzie grała tak jak z Ruchem to myślę, że trener będzie mógł być spokojny o posadę. Piłkarze GKSu zagrali bardzo dobre spotkanie. Widać było, że przerwa wpłynęła pozytywnie na nich. Jedynym mankamentem był brak skuteczności Macieja Korzyma, który marnował okazję za okazją na zdobycie gola.
Jeśli chodzi o braki w kadrach zespołów przed dzisiejszą potyczką to większy ból głowy ma trener Smuda, który nie będzie mógł skorzystać Michała Stasiaka (co gorsza zanosi się tu na dłuższą przerwę) i Sretena Sretenovicia. Na pewno nie jest to dobra informacja dla fanów bo jak pamiętamy defensywa Zagłębia od początku sezonu spisywała się fatalnie. W drużynie GKSu wciąż nie zobaczymy Dawida Nowaka ale za to do składu powraca Mate Lacic.
Wydaje się, że przed meczem lepiej prezentuje się zespół GKS Bełchatów. Jednak spotkanie będzie na pewno wyrównane. Osobiście skłaniam się ku remisowi chociaż dla osób nie lubiących ryzyka najpewniej byłoby zagrać x2.

Moje propozycje:
GKS lub remis (około 1.65)✅✅
remis (około 3.20 )✅✅

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Moje typy są następujące:

Wisła - Bytom
Typ: X
Wisła narazie ma ciąg zwycięstw, ale tym razem podejmuje vice lidera tabeli. Moim zdaniem w końcu wpadnie tutaj jakiś niski remis, obie drużyny nie będą chciały aby druga znacząco &quot;odskoczyła&quot; w punktacji.

Zagłębie - GKS
Typ: 1x
Piłkarze GKS-u lepsi na papierze, ale Zagłebie ma Smude. Myślę że przyszedł czas na pierwsze domowe zwycięstwo, albo chociaż remis. Franz czyni cuda i tym razem liczę na kolejną dobrą dyspozycję Zagłębia.

Lech - Odra
Typ: 1
Wronki Lechitom nie służą, ale w ostatnim wyjazdowym spotkaniu piłakrze Zielińskiego pokazali że walczyc potrafią. Odra to nie jest rywal który mógłby zatrzymac Kolejorza.

Co do meczu Legii, dla mnie to będzie kolejne 0:0 albo 1:0. Jak tak dalej pójdzie to trener Urban niedługo pójdzie na dywanik zarządu. Najgosze jest to że stołeczni w ogóle nie mają charakteru, a ich mecze są mniej emocjonujące od gry w bierki.

Natomiast za Legią stoi olbrzymi koncern ITI, który wydaje na Legię pieniądze i oczekuje zysków, a nie strat.
Zdradzę Ci tajemnicę, że raczej każdy właściciel oczekuje tego od swojej firmy/drużyny. Nie słyszałem jeszcze żeby porażka gdziekolwiek była uznawana za normę. Nie słyszałem też aby pieniądze sponsora grały na boisku.

M 0

mesjasz

Użytkownik

Wisła - Bytom
Wisła narazie ma ciąg zwycięstw, ale tym razem podejmuje vice lidera tabeli. Moim zdaniem w końcu wpadnie tutaj jakiś niski remis, obie drużyny nie będą chciały aby druga znacząco &quot;odskoczyła&quot; w punktacji.

Zagłębie - GKS
Typ: 1x
Piłkarze GKS-u lepsi na papierze, ale Zagłebie ma Smude. Myślę że przyszedł czas na pierwsze domowe zwycięstwo, albo chociaż remis. Franz czyni cuda i tym razem liczę na kolejną dobrą dyspozycję Zagłębia.

Lech - Odra
Typ: 1
Wronki Lechitom nie służą, ale w ostatnim wyjazdowym spotkaniu piłakrze Zielińskiego pokazali że walczyc potrafią. Odra to nie jest rywal który mógłby zatrzymac Kolejorza.

Co do meczu Legii, dla mnie to będzie kolejne 0:0 albo 1:0. Jak tak dalej pójdzie to trener Urban niedługo pójdzie na dywanik zarządu. Najgosze jest to że stołeczni w ogóle nie mają charakteru, a ich mecze są mniej emocjonujące od gry w bierki.

Zdradzę Ci tajemnicę, że raczej każdy właściciel oczekuje tego od swojej firmy/drużyny. Nie słyszałem jeszcze żeby porażka gdziekolwiek była uznawana za normę. Nie słyszałem też aby pieniądze sponsora grały na boisku.
Nie żebym się coś czepiał bo chodź myślę że Wisła wygra to remis jest możliwym scenariuszem. Zaskoczyło mnie jednak końcowe stwierdzenie &quot;obie drużyny nie będą chciały aby druga znacząco odskoczyła w punktacji&quot;. Bardziej tyczy się to Bytomian tylko czy Ty sugerujesz że Polonia Bytom będzie cały czas dotrzymywać kroku Wiśle?! Dojdzie do głosu Lech Legia może z czasem Bełchatów i Polonia zginie w środku tabeli całkowicie olewając czy Wisła odskakuje czy nie a raczej martwiąc się o dół tabeli (nie żebym nie doceniał Polonii ale potencjału na równą walkę z najlepszymi nie ma)

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik

Wisła - Bytom
Ja natomiast jestem zdania, że Bytom zdobył już w tym sezonie wystarczająco punktów i teraz będzie grał coraz słabiej. A zdanie &quot;obie drużyny nie będą chciały aby druga znacząco &quot;odskoczyła&quot; w punktacji&quot; jest dość nie na miejscu. Gdyż, nic piłkarzom Poloni nie ujmując, są słabymi zawodnikami, którzy dobrze wykorzystali sprzyjający terminarz bo wygrane z Piastem, Koroną i Odrą czy z Bełchatowem nie zrobiły na nikim wrażenia.

jaruone 0

jaruone

Użytkownik
Wydaje się, że ta kolejka będzie niezmiernie interesująca (hehe w sumie jak co tydzień ) i odpowie na pytanie w którym miejscu jaka drużyna się znajduje. Interesująca będzie postawa Polonii Bytom - pękną i wysoko popłyną czy powalczą, urwą punkty i jeszcze bardziej okrzepną i nabiorą wiary w swoje umiejętności ??
Pozwolę sobie o dzisiejszych meczach napisać kilka słów (a jak złapię wenę to o sobotnich i niedzielnych też skrobnę a co ???? ) :
Zagłębie - GKS - mecz zagadka tej kolejki moim zdaniem. Smuda wygrał z Polonią nieco fartownie - dziś grają u siebie, ale ze składu wypadł Strąk więc chyba w obronie cały zespół będzie musiał grać z większą uwagą. Ulatowski gra z nożem na gardle - z Ruchem mu się udało (a właściwie Ujkowi) z Lechem też było nie najgorzej (sfrajerzyli się - powinni to wygrać) - można z całą stanowczością powiedzieć że są na fali wznoszącej tak jak Zagłębie - mecz raczej na remis , choć ze Smudą nic nie wiadomo. Obserwując ofensywę Zagłębia i sytuację kadrową (braki w obronie = większa uwaga a GKS nie powinien się zbytnio odkryć) wydaje mi się że wysoce prawdopodobny jest under 2.5
Legia - Lechia - nie zgodzę się z kolegą other że marka ITI czy kasa ma tu coś do znaczenia. Walter chcieć to sobie może - jakby od &quot;chcenia&quot; coś zależało to mistrza by zdobywała drużyna której zarząd/kibice więcej chcą (a współczynnik ten mógłby być wyznaczany : ilościowo - od ilości chcących bądź jakościowo - od mocy modłów, częstotliwości pielgrzymek do Lichenia itp. zabiegów mających zjednać przychylność Niebios , Losu czy innych wyższych bytów ???? Żarty żartami - Legia faktycznie ma mocniejszy skład, ale nie jest w formie. Lechia bez Cvirika i Piątka, z Surmą który może źle czuć się pod presją kibiców. Legia pewnie to wygra, choć jeśli słabo wejdą w mecz i szybko nie strzelą mogą stracić punkty.. Mecz też raczej na under 2.5

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów ✅ ✅ ✅
Ciekawie powinno być w Lubinie. Gospodarze zdobyli pierwsze punkty w sezonie, ale i bełchatowianie odbili się od dna - zwyciężając po raz pierwszy. Moim zdaniem teraz może być już tylko lepiej. Smuda nieco skorygował błędy swojego poprzednika, a Ulatowski wyciągnął wnioski z ostatnich lekcji i odrobił pracę domową. Wbrew pozorom powinno być to wyrównane spotkanie. Mój typ: under 2.5

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk ✅ ✅ ✅
Legia uważam, że właśnie teraz nabierze wiatru w żagle. Zacznie plan pt. &quot;Dogonić Wisłę&quot;. Posada Urbana na pewno nie jest wisi na włosku, ale hurra optymizmu przy Łazienkowskiej raczej nie ma. Z Lechią legionistom zawsze się dobrze grało. Do składu wrócił Takesure Chinyama, który w dzisiejszym meczu powinien wyjść w podstawowym zestawieniu. Mój typ: Legia

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ej nie wiem czemu wszyscy widzicie under w meczu w Lubinie. Zagłębie ma ludzi co strzelać bramki potrafią, Smuda na bank ustawi ich do ataku i wg mnie spokojnie 2 bramy jak nie więcej dziś strzelą. A nie zdziwiłbym się jakby GKS też coś ustrzelił, bo defensywa Zagłębia jest po prostu dość słaba.

L 0

lukasz77

Użytkownik
Zagłębie Lubin - GKS Bełchatów
Typ - 2
Bełchatów od kilku kolejek gra dobrze, brakuje tylko skuteczności. Z Lechem strzelili 2 bramki, z Ruchem także (choć sam Maciek Korzym powinien mecz skończyć przynajmniej z hattrickiem). W barwach GKS niestety nie zagra Popek, ale jestem pewien, że Lacić go odpowiednio zastąpi. Na treningach atmosfera bardzo dobra, chłopaki chcą grać o zwycięstwo i zadomowić się w czołówce. Ulatowski powiedział, że zrobić przez ostatni sezon to co chciał zrobić i jest dobrej myśli.
Zagłębie? Najsłabsza drużyna tego sezonu, objęta przez Smudę. W ostatniej kolejce pokonali Polonię po śmiesznym golu (wpierw piłkarz, który strzelił gola nie trafił w piłkę 2 razy, potem uderzył i wpadła do siatki). Na pewno Smuda pomoże swoją obecnością i myślą szkoleniową Lubinianom, ale nie oszukujmy się, to są ci sami piłkarze, którzy przegrywali w pierwszych kolejkach i dostając po 4 bramki.
Bełchatów powoli się rozpędza, brak Nowaka jest odczuwalny, ale jestem pewien, że dzisiaj z Zagłębiem zawodnicy z Bełchatowa sobie poradzą i wygrają spotkanie. Taki kurs należy wziąć z pocałowaniem ręki...

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Nie żebym się coś czepiał bo chodź myślę że Wisła wygra to remis jest możliwym scenariuszem. Zaskoczyło mnie jednak końcowe stwierdzenie &quot;obie drużyny nie będą chciały aby druga znacząco odskoczyła w punktacji&quot;. Bardziej tyczy się to Bytomian tylko czy Ty sugerujesz że Polonia Bytom będzie cały czas dotrzymywać kroku Wiśle?! Dojdzie do głosu Lech Legia może z czasem Bełchatów i Polonia zginie w środku tabeli całkowicie olewając czy Wisła odskakuje czy nie a raczej martwiąc się o dół tabeli (nie żebym nie doceniał Polonii ale potencjału na równą walkę z najlepszymi nie ma)
Polonia Bytom dotąd żadnych rasowych rywali nie miała, to fakt. Wykorzystała dobry układ rozgrywek, nie zanotowała żdanej wpadki i dzięki temu jest na drugim miejscu. Nie spodziewam się, że zostaną vice mistrzami, ale sądzę że w Krakowie zagrają zachowawczo, tak by nie stracic punktów i dalej trwac na drugiej lokacie. Patrzac na rozkład sił w tabeli wydaje mi się, że remis byłby dla Polonii wynikeim rozsądnym. Wisła zanotowała serię zwycięstw, która jak na warunki polskie jest serią długą. Kiedyś i mistrz musi się potknąc i wydaje mi się, że to właśnie może byc ten mecz.
O przewadze Wisły nikt nie musi mnie przekonywac, to lepszy zespół. Ale pamiętajmy że Legia to też zespół lepszy od Cracovii, a Lech od Bełachatowa, a ich mecze były dalekie od przewidywań i typowań bukmacherów/kibiców.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom