Birmingham - Nottingham (0-1)
Typ: 1DNB 1,62 
Ku mojemu zaskoczeniu goście wygrali ostatni mecz na wyjeździe z QPR.
Nie oglądałem tego spotkania więc nie wiem jaki był jego przebieg.
Czy to tylko wypadek przy pracy ze strony QPR czy jednak Nottingham zasłużenie wywalczyło 3pkt. Na pewno pomogła tu czerwona kartka dla gospodarzy oraz podyktowany chwilę później rzut karny.
W tym pojedynku stawiam jednak na gospodarzy na wszelki wypadek z podpórką. Birmingham jest na fali i mam nadzieję że tak zostanie.
Brighton - Rotherham (2-1)
Typ: Brighton 1,65 
Zespół gospodarzy również na fali. Cały czas zajmuję pierwszą pozycję i zaczyna się oddalać od goniących go drużyn. Zaraz po Middlesbrough ma najmniej straconych bramek (4) w lidze. Goście są ich przeciwieństwem ponieważ zajmują ostatnią pozycję i egzekwo z Bristol City posiadają najwięcej bramek straconych- 14. Rotherham zapewne wygra jeszcze nie jedno spotkanie jednak w tym zdecydowanie stawiam na faworytów czyli zespół Brighton.
Leed - Ipswich (0-1)
Typ: BTS 1,70 
Leeds- król remisów jak do tej pory ;] Po sześciu kolejkach aż 5 spotkań zakończyło się podziałem punktów, chociaż jak na razie są jedną z czterech drużyn które jeszcze nie przegrały. Co do drużyny gości. Podsumowując jednym zdaniem- sporo bramek strzelają jednocześnie sporo tracąc.
Myślę że to spotkanie nie zakończy się remisem i któraś z drużyn dopisze sobie 3pkt. Stawiałbym na Leeds. Ostatni mecz Ipswich skończył się przegraną aż 5-1 z Reading. Myślę (czyt. mam nadzieję) że goście jednak wyciągnęli wnioski i pokażą nam coś więcej niż ostatnio.
Middlesbrough - Brentford (3-1)
Typ: Middlesbrough 1,58 
Taki kurs biorę z pocałowaniem ręki. Nie wiem co musiało by się wydarzyć żeby Boro przegrało... (Oby nie to samo co w pojedynku z Bristol City

)
Bolton - Sheffield Wed (0-0)
Typ: Bolton DNB 1,62
Zwrot
Dodatkowo:
BTS- TAK 1,69 
Gospodarze w końcu zaczęli strzelać bramki i to w meczu nie z byle kim. Ostatnia wygrana z Wilkami (2-1) napawa optymizmem.
Co prawda w wygraniu pomógł im rzut karny jednak gol to gol.
Oby poszli za ciosem. Jeśli tak się stanie 3 pkt zostaną na The Reebok Stadium co na pewno jest potrzebne gospodarzą. Chociażby dlatego aby nie powtórzył się scenariusz z zeszłego sezonu gdzie musieli bronić się przed spadkiem.