>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

7. Kolejka Bundesligi 23-25.09.2011

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
7. Kolejka Bundesligi 23-25.09.2011​

Co tu można powiedzieć... kurs na Leverkusen :]. Borussia gra na wyjeździe z Mainz - może w końcu przełamanie, ogólnie bardzo dobre pary do typowania, dawno takich nie było.​

Zapraszam do dyskusji.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
VfB Stuttgart - Hamburger SV

Co tu tak cichooo?/ panowie dajemy, dajemy :razz: Pierwsze spotkanie siódmej kolejki to rywalizacja Stuttgartu z Hamburgiem i moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego spotkania są gospodarze. Po pierwsze Die Roten ostatnio łapię formę, dwa mecze z rzędu wygrane w dobrym stylu w składzie błysną Japończyk Shinji Okazak, który naprawdę ma papiery na niezłą karierę. Jakaś moda chyba jest na Japończyków w Bundeslidze... hehe. Tak naprawdę to rywal jest fajny dla Stuttgart, HSV zasłużenie na ostatnim miejscu w tabeli bo cały skład do bani, nie pomoże tu żadna zmiana trenera bo Mr. Frank Arnesen - dyrektor sportowy przyjechał z dalekiej Anglii, mając niewielką wiedzę o realiach Bundesligi wziął się za transfery... i kogo kupił: Ilicevica i... obcokrajowców z juniorów/rezerw Chelsea Londyn, którzy bez zgrania, ogrania weszli w realia Bundesligi, a kogo sprzedał; poleciało pół pierwszego składu, bo byli za starzy lub nie pasowali do koncepcji :?. Prawda jest taka, że HSV wygląda dziś jak ekstraklasa - kupili obcych mimo, że nie są lepsi od swoich tylko tańsi. Stuttgart pod wodzą Bruno Labbadii może jeszcze nie gra najlepszej piłki w Niemczech, ale po ostatnim fatalnym sezonie drużyna się odnalazła i dąży do celów jakie władze wyznaczyły przed sezonem, przede-wszystkim chłopaki z Mercedes-Benz-Arena wygrywają z tymi drużynami z którymi trzeba wygrać, tak zwanymi cieniasami czyli wypisz wymaluj Hamburger SV. Lubię obie ekipy, ale polityka HSV mnie rozbraja, dyrektor sportowy po porażce z Mönchengladbach powiedział jasno trener zostaje, w poniedziałek Oenning wyleciał, moim zdaniem źle się dzieję na wszystkich szczeblach w drużynie z Hamburga, a zaczęło się od załamanie pierwszej niepisanej zasady Bundesligi: &quot; Zawsze i przede-wszystkim stawiamy na Niemców&quot; i tym sposobem atmosfera w samym klubie i wokół niego zaczęła się psuć i psuje się do tej pory, co nie sprzyja wynikom. Kurs na zwycięstwo gospodarzy to tylko 1,6 ale przełamania się ze strony HSV jakoś nie widzę.

VfB Stuttgart - Hamburger SV Typ:1 Kurs:1,6 Tobet

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
VFB Stuttgart - HSV Hamburg
Typ: VFB Stuttgart
Kurs: 1,60
bwin
W dzisiejszym meczu niemieckiej Bundesligi VFB Stuttgart podejmie na swoim obiekcie Mercedes-Benz-Arena ekipę z Hamburga. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tej konfrontacji są gospodarze. HSV spisuje się jak dotąd fatalnie. ugrała jak dotąd tylko jeden punkt w pojedynku z Herthą BSC Berlin remisując dwa do dwóch. Stracili po sześciu kolejkach aż siedemnaście goli. Zajmuje obecnie ostatnie miejsce w ligowej tabeli. Po tych porażkach odszedł z klubu szkoleniowiec. Pracę stracił Michael Oenning. W piątkowym meczu drużynę poprowadzi Argentyńczyk Rodolfo Cardoso, który dotychczas pracował z drugim zespołem. Gospodarze dzisiejszego pojedynku zapewne będą chcieli wykorzystać tak słabą formę rywala. Oni z kolei ugrali jak dotąd dziesięć oczek i zajmują szóstą lokatę. Wygrali oni dwa ostatnie ligowe pojedynki. Wysoko pokonali Hannover 96 trzy do zera oraz pokonali na wyjeździe SC Freiburg. Podopieczni Bruno Labbadii zechcą dzisiaj przedłużyć te dobrą passę do trzech zwycięstw. Ostatnie ligowe starcie tych zespołów zakończyło się wygraną Stuttgartu trzy do zera. Ogólnie bilans też przemawia za gospodarzami. Z osiemnastu ostatnich meczy wygrali dwanaście. Jak więc widac wszystko przemawia za tym że trzy punkty zostaną w Stuttgarcie i ja na to liczę.
Przewidywane składy:
Stuttgart: Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanovic - Harnik, Gentner, Okazaki - Cacau
HSV: Drobny - Bruma, Westermann, Rajkovic, Aogo - Jarolim, Tesche - Töre, Jansen - Petric, Son

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wszyscy opisali spotkanie Stuttgartu i ciężko się z tym nie zgodzić. Hamburg rozbity, odszedł trener w klubie nie dzieje się nic dobrego i za nim wszystko wróci do normy o ile jeszcze da się to osiągnąć to trochę potrwa.Sami zawodnicy grali po prostu piach , defensywa popełnia masę błędów zaś ofensywa nie jest na tyle mocna by stwarzać sytuację pod bramką rywali , gra po prostu nie idzie , można jedynie zobaczyć pojedyncze przebłyski nic po za tym. Druga sprawa dochodzi aspekt gry na wyjeździe co idzie na ich nie korzyść. Gospodarze zdaję się złapali odpowiedni rytm i wykorzystują swój ogromny potencjał. W Hamburgu trochę osłabień jest , można znaleźć na portalach więc kolejny plus na korzyść gospodarzy.

8/10 VFB STUTTGART -0.5 (@1,63)
8/10 VFB STUTTGART AH-1(@2,11)
WYNIK 1:2

Tutaj krótko... Pozostałe spotkania na tą rundę to na pewno Borussia gdzie dla mnie osobiście kurs jest bardzo wysoki ale co się dziwić po ostatnich wpadkach &quot;żółtych&quot;. Do składu wraca Gotze co jeszcze bardziej utwierdza mnie w typie na gości. Mainz niby ekipa własnego boiska ale zdecydowanie lepiej ostatnio grało im się na wyjazdach. Gospodarze słyną z gry pressingiem ale z Dortmundem będzie problem bo wystarczy , że się raz nadzieją i ofensywa zrobi co potrzeba. Po prostu nie widzę tutaj wygranej gospodarzy i gram gości.
8/10 BORUSSIA DORTMUND -0.5 (@2,04)
8/10 BORUSSIA DORTMUND AH-1 (@2,98)
WYNIK: 1-2

Otrzymane punkty reputacji: +5
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Stuttgart - HSV
HSV lub remis 2,40 Bwin ✅
Normalnie, gdyby nie typowania, kibicowałbym Stuttgartowi, jednej z moich ulubionych ekip w lidze. Widzę, że wszyscy tu są za typem na gospodarzy, ja jednak nie mogę nie skorzystać z okazji, a przy okazji zagrać na przekór Wam. Niemoc HSV nie może trwać wiecznie. Z tego powodu zmienił się trener, Oening też był asystentem i od początku radził sobie raczej słabo, nie przekonywał, gdy zyskał posadę w ten sam sposób, co Cardoso. Na pewno pozbyto się go bez żalu, choć kilka lat temu pokazał się w lidze jako trener naprawdę nieźle. Moim zdaniem transfer Ilicevicia to świetne posunięcie i na pewno zespół na tym skorzysta. Jest piłkarzem, który będzie grać wielokrotnie lepiej, niż Elia, na poziomie podobnym do Pitroipy, którego sprzedaż była idiotyczna. Szkoda, że Ivo ciągle odbywa pauzę za czerwoną kartkę, ale trzeba zauważyć, że goście mimo tego mają tutaj szansę. Nabytki z Chelsea są beznadziejne, ale Rajkovic i Tore mimo, że gwiazdami tu nie będą, to mogą spokojnie grać w Bundeslidze, w przeciwieństwie do reszty wynalazków Arnesena. Aogo, Jansen i Westermann nie tak dawno grali w niesamowicie mocnej kadrze Niemiec, Jarolim to klasowy gracz który nie zawodzi mimo słabej gry drużyny, Petric to klasa sama w sobie i powinien jeszcze pokazać, na co go stać. Bardzo lubię Stuttgart, ale nie jest to stabilna drużyna, która wygrywa tak zwane must-win-games. Ten mecz jest tego rodzaju, bo niby przyjeżdża rozbita ekipa, ale nie jest to zespół typowo na ostatnie miejsce w tabeli. VFB szczególnie bardzo ciekawa formacja przednia, z Cacau oraz za nim, trójką z czwórki Gentner-Okazaki-Hajnal-Harnik, na ławce znajdowali się w tym sezonie wszyscy prócz Harnika, ciężko naprawdę kogokolwiek z nich wykluczyć, bo każdy jest piekielnie groźny, najpierw więc Bruno posadził Okazakiego, potem Gentnera, ostatnio Węgra. W defensywie jednak VFB ma swoje kłopoty, nie mogą grać Niedermeier i Delpierre, stąd obok Tasciego nowy nabytek Maza, który mnie absolutnie nie przekonuje i popełnia błędy. Należy pamiętać, że HSV wciąż ma kilku świetnych zawodników, a Stuttgart niestety nie jest niezawodny, choć w tym sezonie pracuje na to, by to zmienić. Dla mnie HSV bez bezbarwnego Oeninga będzie lepszym zespołem, a gracze, choć nie u szczytu formy, są dobrzy i może potrzebna była im po prostu zmiana. Czas to sprawdzić.

Otrzymane punkty reputacji: +5
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Niemoc HSV nie może trwać wiecznie.
Może :jezora:

vrazzo znowu grasz na przełamanie, ale z HSV niema sensu bo oni po prostu są słabi, oni nie przegrywają bo mają pecha, czy dołek oni są beznadziejnie przygotowani do sezony, sami piłkarze to plejada dobrze wyszkolonych zawodników, ale jako zespół nic sobą nie prezentują. Równie dobrze można grać Sporting Gijon z Hiszpańskiej bo oni tez kiedyś wygrają. Moim zdaniem czas skończyć postrzegać HSV jako dobry zespół przez pryzmat historii. Już niema van der Vaart, de Jonga już nie wspomnę o ekipie z przed roku czy dwóch, dziś ostoja zespołu stał się Mladen Petrić i ma do pomocy młodych gniewnych, bez nazwiska. Osobiście uważam, że kadrowo HSV jest jedną ze słabszych ekip w BL.

Jeśli już grać coś na przełamanie to tak jak t0mson wyżej proponuje. Tylko ja ostrożnie, bo ostatnio Dortmund w końcówkach odwala... DNB po kursie 1,42 myślę, że w porządku zakład. Barrios wraca wiec Lewandowski musie zagrać dobry mecz jak z Marsylią nie chce usiać na ławce, bo moim zdaniem jak Lewy zagra dobry mecz to wejście Barriosa do podstawowej jedenastki może się przeciągnąć o jeszcze jeden mecz, w końcu Paragwajczyk długo był kontuzjowany wiec mogą mu dać trochę czasu, ale wszytko zależy od Roberta ;).

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,42 Tobet

phobos 26

phobos

Użytkownik
No i masz ci los, HSV się przełamał i z 0:1 wywalczył 2:1. Pewnie nie tylko moje pieniądze na Stuttgarcie poszły się paść ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
No i masz ci los, HSV się przełamał i z 0:1 wywalczył 2:1. Pewnie nie tylko moje pieniądze na Stuttgarcie poszły się paść
Niestety tak to już jest, nie da się niczego przewidzieć w 100%. U gospodarzy zabrakło koncentracji i poważnego podejścia do spotkania co się zemściło. Radzę sobie zapisać na przyszłość tą uwagę odnośnie Stuttgartu. Na ogół te kursy 1,5-1,7 są często zmorą.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
vrazzo znowu grasz na przełamanie, ale z HSV niema sensu bo oni po prostu są słabi, oni nie przegrywają bo mają pecha, czy dołek oni są beznadziejnie przygotowani do sezony, sami piłkarze to plejada dobrze wyszkolonych zawodników, ale jako zespół nic sobą nie prezentują.
Widzisz, jednak ja miałem rację i to nie dzięki szczęściu;) Nawet z Rajkoviciem i Brumą na stoperze, gdzie Bruma przy golu Harnika zrobił coś z czego można się śmiać, a jednocześnie nad tym płakać (jak można być pół metra od Harnika i zamiast blokować nogą jedyne miejsce, gdzie napastnik może zmieścić piłkę, przepuścić ją kanałkiem, blokując nogą miejsce obok bramki, żeby przypadkiem Harnik nie trafił obok słupka - śmiech na sali), a Rajkovic popełnił dzisiaj chyba więcej rażących błędów, niż Geromel w całym sezonie;) Pomyślcie sobie Panowie, czy dwa miesiące temu nie wyśmialibyście kogoś, kto zaproponowałby założenie się, płacąc za wygraną VFB nad HSV 1,60? Nawet jak byłbym przekonany, że VFB wygra, nie postawiłbym;)
A tak poza tym, darius, rok temu pewnie spodziewałeś się walki HSV o podium, a kogo więcej mieli w tamtym sezonie, niż w tym? Ze Roberto i Pitroipę, faktycznie świetnych, ale to tylko dwóch graczy. Ruud już nie był ten, Mathijsen i Elia nie dawali zespołowi jakości. Frank Rost bronił równie słabo i niepewnie, co Drobny, a jedynie prowokował konflikty w ekipie. Dwóch graczy, i nagle z ekipy mającej skład na podium stają się &quot;jedną z najsłabszych kadrowo drużyn w lidze&quot;? Bez przesady.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Widzisz, jednak ja miałem rację i to nie dzięki szczęściu
6 RUNDA:
vrazzo HSV - Moenchengladbach [B napisał:
--&gt; Zapomniałeś ?
Chcesz coś komuś udowodnić , pisząc , że ci się udało ?. Rozumiem twoją radość ale trzeba umieć się zachować w różnych sytuacjach nie tylko kiedy się wygrywa. Ostatnio też grałeś na HSV i zaraz pewnie zaczniesz tutaj pisać , że sędzia nie podyktował im jedenastki z Gladbach. HSV to sinusoida i tyle. Żeby nie było off-topa jeśli chodzi o same mecz.Dwie bramki ze stałych fragmentów zdobyte przez HSV , czyli wystąpił tutaj czynnik zwany &quot;szczęściem&quot; bo jakoś nie zdaję mi się by ich atutem były stałe fragmenty gry, no chyba , że się mylę. Oglądając wiele ekip w BL ( po za Kolonią) nie widziałem by popełniali tyle prostych błędów co Hamburg w środku pola + defensywa mam na myśli tutaj oczywiście pierwszą połowę. Druga sprawa to postawa Stuttgartu , który zlekceważył rywala i na stojąco chciał wygrać to spotkanie (II połowa). Miała być łatwa przeprawa ale w BL nic łatwo nie przychodzi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Loll przeszedłeś do ataku widzę, nie zapomniałem. Darius drugi raz z rzędu krytykuje mój typ HSV, podkreślając, jacy są beznadziejni, dla mnie po prostu tak nie jest, stąd dyskusja. HSV nie grało słabiej od rywala, a bramkę gospodarze też strzelili z przypadku. Gdzie ty tu widzisz moje zgrywanie się, złe zachowanie itd? To było po prostu zdanie z przymrużeniem oka w reakcji na to, że wcześniej Darius podjął się polemiki. Nie chciałem przekazać światu że udało mi się trafić i żeby wszyscy czytali i patrzeli jaki jestem genialny a Twój kolega beznadziejny, nic z tych rzeczy nie miałem na celu, nie rozumiem po co się odzywasz, starasz się zrobić z siebie mediatora tam, gdzie raczej nie jest on potrzebny i tworzysz jakieś sztuczne problemy, możesz jeszcze poszukać moje nieudane typy i zamieścić je wszystkie, jak chcesz, dowal mi, jak to cię podnieca ????
Ostatnio też grałeś na HSV i zaraz pewnie zaczniesz tutaj pisać , że sędzia nie podyktował im jedenastki z Gladbach.
(Niech tylko spróbuje się tak głupio tłumaczyć)
Dwie bramki ze stałych fragmentów zdobyte przez HSV , czyli wystąpił tutaj czynnik zwany &quot;szczęściem&quot;
To już nie takie samo tłumaczenie, za które byś mnie skrytykował?
t0mson/ Jak nie chciałeś przekazać światu swojej genialności OK. Odpowiadam po prostu na to co mi się nie spodobało w tym co napisałeś. A nieudany typ (cytat) był po to aby ci przypomnieć , że w tamtym temacie raczej nikt postu typu &quot;Miałem racje&quot; nie napisał.Końcówka twojego postu... Jak coś więcej to PW. Pzdr. Koniec dyskusji bo bałagan się robi.

sawas 27

sawas

Użytkownik
HSV to sinusoida i tyle.
Na przestrzeni ostatnich sezonów to Stuttgart jest dla mnie nr 1 wśród sinusoidalnych zespołów..
Zgadzam się z obiema stronami. Z jednej strony Hamburg stracił bardzo wiele w okienku transferowym, z drugiej jednak większość kadry to nadal klasowi gracze. Ja nie przekreślałbym nawet zaciągu z Anglii - któryś z tych piłkarzy może w końcu się odnaleźć, a jeśli nie to na pewno będą im się jakieś pojedyncze mecze udawać.
W zeszłym sezonie kilka razy można było się przejechać na obu ekipach. Podobnie grają Werder, Hannover czy Schalke. Taki urok Bundesligi ????

enriquess 697

enriquess

Farmaceuta
Dyscyplina : Piłka Nożna, 1 Bundesliga
Spotkanie: Augsburg - Hannover
Typ: 2 (-1 AH)
Kurs: 3,55
Buk: Bet365
Analiza:
Kolejne spotkanie,w którym zabezpieczam się azjanem. Augsburg to ostatnia drużyna pierwszej ligi niemieckiej. Do tej pory zgromadzili 3 pkt, a wzięły się one tylko z remisów. Dwóch na wyjeździe oraz jednym u siebie na inaugurację ligi ze słabo spisującym się jak narazie Freiburgiem. Spodziewałem się czegoś więcej po tym beniaminku, ale póki co się zawodzę. Ostatnie spotkanie to remis na wyjeździe z Herthą 2:2. Wynik jednak nie odzwierciedla tego co było na boisku, bo Berlin miał wyraźną przewagę.
Słowo o gościach. Hannover to przebój tamtego sezonu. Dobre rozegranie dało im awans do LE. Obecnie w tabeli są na 5 miejscu co również ich do pucharów premiuje. Co do ostatniego spotkania wygranego z Dortmundem 2:1 to ktoś może powiedzieć, że im się udało bo bramki w 87 i 89 minucie.... ale mecz był dość wyrównany. Piłkarze grali zachowawczo w obronie, lecz z dużą ilością fauli po obydwu stronach.
Mirko Słomka - trener gości zapowieda, że poprzedni sezon nie był przypadkowy. I ja mu wierzę. Zespół ma kilku ciekawych graczy. Mają bardzo doświadczoną obronę (Pogatetz, Cherundolo). Grają ciekawą dla oka piłkę. Bardzo mi tez zespół zaimponował w dwumeczu z Sewillą w barażach o LE, przed którym spisałem ich na straty. A tu proszę. Dwa solidne, przemyślane pod względem taktycznym mecze przyniosły zadowolający rezultat. W drużynie jest wyborowy strzelec Didier Ya Konan, który w tamtym sezonie napsuł krwi prawie wszystkim bramkarzom w lidze. Szkoda, że nie zobaczymy Sobiecha(pauzuje za czerwoną kartkę), byłby polski akcent.
Sądzę, że to będzie świetny sprawdzian dla piłkarzy gości przed czwartkowym meczem LE z Vorkslą, w którym również będę stawiał na ekipę z Hannoweru. Liczę na spokojne zwycięstwo z kontrolowaniem całego meczu.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Żeby nie było off-topa jeśli chodzi o same mecz.Dwie bramki ze stałych fragmentów zdobyte przez HSV , czyli wystąpił tutaj czynnik zwany &quot;szczęściem&quot;
Hola Hola, a czy dobrze wykonany stały fragment gry nie jest wytrenowany ? To jest jeden z elementów gry w piłkę nożną i w wielu przypadkach przesądza o wyniku danego spotkania. Czy pamiętasz Schalke za Magatha gdy zdobywali wicemistrza? Gdy im nie szło to własnie po dobrym rozegraniu wolnego potrafili przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyśc. Więc po co odbierać komuś gole po wolnych czy rożnych. Wtrące wątek &quot;reprezentacji&quot; Polski, która każdy wolny i rożny wykonuje tragicznie. Zero pomysłu, chaos.
Nie chciałem przekazać światu że udało mi się trafić i żeby wszyscy czytali i patrzeli jaki jestem genialny a Twój kolega beznadziejny, nic z tych rzeczy nie miałem na celu, nie rozumiem po co się odzywasz, starasz się zrobić z siebie mediatora tam, gdzie raczej nie jest on potrzebny i tworzysz jakieś sztuczne problemy, możesz jeszcze poszukać moje nieudane typy i zamieścić je wszystkie, jak chcesz, dowal mi, jak to cię podnieca
:spokodfhgfh: t0mson jako moderator takie zachowanie nie przystoi. Zamiast świecić przykładem to wypominasz jakieś typy z poprzednich kolejek. Czy fajnie by Ci było jakby ktoś przypomniał wszystkie Twoje wpadki? nie sądze...
VS
WOLFSBURG - KAISERSLAUTERN
Gdzie Magath tam jest chaos! Nie mogę patrzeć już co ten koleś wyprawia i jak na to działacze się zgadzają... Kupuje na potęge, co chwila zmienia skład, podobno już z 25 piłkarzy skorzystał w 6 kolejkach. Dramat co on wyprawia. Kibice kolejnych zespołów niech się lepiej modlą by nie zatrudnili tego wariata do trenowania ich zespołu bo wszystko rozpieprzy tylko. Lautern po odejściu Ilicevica nie ma za bardzo kim straszyc, udało się co prawda wygrać z Mainz ostatnio, ale widziałem obszerne fragmenty ich wcześniejszych meczów czy to z Koln czy Bayernem i bali się poprostu podjąc ryzyko w grze. Słabo to wygląda. Hmm pierwsza moja myśl to postawienie na Wolfsburg, ale nie uczynię tego na pewno bo to loteria.
VS
BAYERN MONACHIUM - LEVERKUSEN
Typ : Bayern @ 1,35 Unibet✅3:0
Kurs na Bayern dzisiaj tragedia. Wiem, ze Aptekarze po fatalnym meczu z Koln, ale ich siłą przewaznie były szybkie kontrataki gdzei mogą swój potencjał wykorzystać Sam czy Renato Augusto. Pamiętająć że to właśnie tą bronią na Allianz Arena triumfował zespół Gladbach 1:0 może być dzisiaj ciekawie. Jednak defensywa Leverkusen jest fatalna! W dodatku widzę wypadł jeszcze Schurrle więc o dobrym wyniku raczej nie ma co marzyć. Dutt narazie nie natchnął jakiegoś stylu w ten zespół. Bayern pewnie się przejedzie po nich. Niby zapowaidają ten mecz jako hit, ale może byc jednostronnie obawiam się... W dodatku w Monachium Bayer wygrał ostatni raz w 1989r. Kurs marny, ale do dubla można brać. Oby tylko skuteczność dopisywała.
VS
MAINZ - DORTMUND
Typ : Dortmund @ 1,95 Expekt✅1:2
Oba zespoły dopadł kryzys. Mainz się posypało po meczu z Schalke, a raczej w przerwie tego spotkania. Bo do tej pory nie rozumiem jak po kompletnej dominacji i prowadzeniu 2-0 do HT mogli ten mecz przegrać... Dortmund też miał pecha ostatnio z Hannoverem. Dzisiaj wraca Gotze, więc wkońcu nie będzie Kuby. Nie no co jak co, ale Dortmund powinien to wygrać. Słabsze mecze jak z Hoffenheim, Herthą czy Nurnberg już za nimi. Z Arsenalem przypominali już sobie jak się gra. z H96 było dobrze bo , ale ... dzisiaj wygrają więc;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
jamajca 0

jamajca

Użytkownik
Bayern Monachium - Bayer Leverkusen

Dzisiaj o godzinie 18,30 na stadionie Allianz Arena odbędzie się hit 7 kolejki Bundesligi. Gwiazda południa podejmie popularnych Aptekarzy. Zdecydowanym faworytem tego spotkania są bawarczycy, którzy po 6 kolejkach uplasowali się na 1 miejscu tabeli strzelając 18 bramek, a tracąc tylko 1! Co więcej na ten mecz do kadry wraca Arjen Robben i Mario Gomez dla którego będzie to 100 mecz w barwach Bayernu. Na pewno w meczu nie zobaczymy Breno i van Buytena.
Większe kłopoty ze składem ma aktualny trener Aptekarzy- Robin Dutt. Nie będzie mógł skorzystać z Kadleca i Schurle, którzy pauzują za kartki oraz z Ballacka. Od początku sezonu kontuzjowany jest bramkarz Rene Adler. Na drobne urazy narzekają Gonzalo Castro, Michael Ortega, Tranquillo Barnetta
i Fabian Giefer. Leverkusen ostatnio przegrało u siebie z Koln. Start w LM również zaczęli od porażki. Na koniec wystarczy dodać, że Leverkusen przeciwko Bayernowi ma najgorszy bilans meczowy- przegrali 38 razy tracąc 126 bramek, a na stadionie rywali przegrali 21 ostatnich spotkań.

Bayern (HC-1) - 1,72 (bet365)

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Bayern-Bayer
Bayern gra kapitalnie i chyba obok Manchesteru United to najlepiej grająca obecnie drużyna w Europie. W ostatnich 8 meczach wygrali wszystkie i strzelili 23 bramki nie tracąc żadnej!! Do składu wraca Gomez, który zacznie dzisiaj od 1 minuty oraz Robben, który wejdzie w drugiej połowie bo dopiero we wtorek z City ma stłamsić rywala. Jedyne braki u Bawarczyków to Olić i Breno. W Bayerze brak Schwaaba, Schurrle oraz Ballacka, czyli straty spore, zwłaszcza brak młodego Andre będzie widoczny. Według mnie zwycięzca w tym meczu może być tylko jeden - Bayern.
Kurs z betclicka:
Bayern @ 1,33
Bayer - 1 @ 1,85
Bayern do zera @ 2,30
Pojedynek strzelecki - Gomez vs. Kiessling : GOMEZ 2,10
Ribery strzelec @ 2,25

Oprócz tego polecam wszystkim Borussie oraz jutro Koeln z X ( dla odważnych czysta jedynka ).

l0k0 4,8K

l0k0

Użytkownik
MAINZ - DORTMUND
Ja tutaj widzę taki trochę optymizm jak wczoraj z VfB. I trochę nie rozumiem, bo jedynym pozytywem w stosunku do ostatnich wtop jest powrót Gotze. Tylko czy powracający po dłuższej przerwie zawodnik będzie w stanie od razu odmienić drużynę? I to na wyjeździe. Każdy widzi jak teraz wygląda Kagawa po wyleczeniu.
Oglądam mecze Dortmundu, bo są co tydzień w Eurosportcie 2 i powiem jedno: po takim kursie to szkoda grać Dortmundu na wyjeździe. Lewandowski nie błyszczy, w środku nie ma pomysłu na grę, ogólnie takie &#39;pchanie&#39; się zrobiło. Widać, że brakuje Sahina i Barriosa. Z Hannoverem sfrajerzyli mecz, ale... szczerze mówiąc nie należało im się zwycięstwo. Z Hertą mogli przegrac ze 4, bo to, co berlińczycy zmarnowali to aż dziw.
Mecz z Arsenalem do niczego nie przekonuje, akuratnio ich mecze też ze 2-3 widziałem w tym sezonie i można powiedzieć o ich grze jedno: kompletna padaka. Więc Dortmund zremisował z drużyną kompletnie bez formy. Dla mnie to żaden wyczyn.
Reasumując: ja osobiście ten mecz odpuszczę ale jeśli miałbym grać tu coś to po tych kursach wziąłbym 1x a nie czystą dwójkę, szczególnie, ze Mainz słabe nie jest i gra u siebie.
Pozdrawiam

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
VS

Bayern Monachium - Bayer Leverkusen typ: Bayern 1.30 Betsafe

O 18:30 na Alianz Arena kolejne spotkanie zagra rozdrażniony ostatnim sezonem Bayern Monachium z Bayerem Leverkusen który przechodzi wyraźny kryzys. Dla Bayernu przed meczem najważniejszą informacją jest powrót do składu po 4 tygodniach przerwy Robbena. Również ważny jest pewny występ Gomeza który miał ostatnio problemy zdrowotne. Bayern jest na fali i to widać do LM spokojne wejście i już pierwsze 3pkt w grupie zgarnięte. W lidze po złej inauguracji seria 5 zwycięstw z rzędu co napawa optymizmem. Widać że Jupp Heynckes już swoją teorię gry pokazał swoim graczom i Bayern spokojnie buduję przewagę nad resztą ekip. W zespole panuje super atmosfera i nie ma się co dziwić od 748 minut Bayern nie stracił bramki!!! W ataku jest też bardzo kolorowo, wysokie zwycięstwa przeplatane są spokojnymi wygranymi po 2:0. Po powrocie Arjena Robbena, Jupp nie będzie miał żadnych problemów z ustawieniem składu na ten mecz.

Bayer przyjeżdża po żenującej porażce u siebie z 1.FC Koeln aż 1:4. Cały mecz wyglądał na wyrównany jednak Leverkusen nie miało pomysłu na grę i jak dostać się pod bramkę rywali. Za to Podolski i spółka to wykorzystali i upokorzyli przed swoimi kibicami Bayer. W lidze jednak prezentują się przyzwoicie 3 zwycięstwa i remis daję im jak na razie 7 miejsce, jednak 2 porażki tej ekipy to duży minus. Forma Aptekarzy za nimi nie przemawia a jeśli doda się do tego osłabienia jakich doznali przed meczem to już chyba wszystko jasne. Robin Dutt nie może skorzystać z : Ballacka, Adlera, Schwaaba, Barnetty, Kadleca i Schurrle. Obrona Leverkusen jest ostatnio fatalna 7 bramek w 3 meczach to bardzo dużo jak dla takiej drużyny. Jeśli do tego dodamy braki kolejnych obrońców i skuteczność Bayernu zwycięstwo Monachijczyków musi stać się faktem.

Ogólnie osłabienia kadrowe i to bardzo duże, słaba forma i złe nastroje po ostatnim laniu to minusy Leverkusen. Za to plusy Bayernu to ich publiczność pełen skład, świetna forma i powrót Robbena.

Inne propozycje:

▶Bayern -1 1.80
▶Over 2.5 1.47

▶Over 3.5 2.11

Otrzymane punkty reputacji: +2
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
MAINZ - DORTMUND

Reasumując: ja osobiście ten mecz odpuszczę ale jeśli miałbym grać tu coś to po tych kursach wziąłbym 1x a nie czystą dwójkę, szczególnie, ze Mainz słabe nie jest i gra u siebie.

Pozdrawiam
Przyznam, że nie rozumiem takiego podejścia &quot;po tych kursach&quot;. Czyli czy dobrze rozumiem, że jakby kurs na wygrana Dortmundu byłby 7.00 to postawiłbyś na nich bo uznałbyś wtedy, że value, mają szanse i takie tam gadanie, że mogą wygrać. Sugerowanie się kursami mija się często z celem (nie twierdze, że Borussia to wygra) ale jeśli dajesz w swoim odczuciu np 60-70 procent szans na wygraną Borussi to bez względu na to czy ma kurs 1,40 czy wspomniane 7.00 stawiasz kasę na nich :] a nie upatrujesz okazji na Mainz 1x no bo przecież &quot;po takich kursach&quot;. Oczywiście don&#39;t take it personally :grin: tak tylko chciałem nadmienić, że kursy kursami, ale jak ma wygrać Dortmund to wygra czy będzie miała 1.30 czy 7.00 a jak ma przegrać to przegra nawet przy kursie 1.05 . Oczywiście ja rozumiem to całe gadanie o value itp. że Mainz może swobodnie ugrać 1x - no ale tak jak już wspomniałem o procentowych szansach, jeśli masz przeczucie bądź uważasz, że wygrają Żółci to stawiasz na nich :] Pozdrawiam i życzę samych udanych typów :grin:

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Gdzie Magath tam jest chaos! Nie mogę patrzeć już co ten koleś wyprawia i jak na to działacze się zgadzają... Kupuje na potęge, co chwila zmienia skład, podobno już z 25 piłkarzy skorzystał w 6 kolejkach. Dramat co on wyprawia. Kibice kolejnych zespołów niech się lepiej modlą by nie zatrudnili tego wariata do trenowania ich zespołu bo wszystko rozpieprzy tylko.
To istna masakra, miał świetnych stoperów Friedricha i Kjaera, którego trzeba było jeszcze nauczyć kilku rzeczy, nie do końca chciał z nich korzystać. Po rewelacyjnym meczu z Schalke wydawało się, że w Hoffenheim będą kontynuować passę, a Felix... posadził na ławie kilku graczy, którzy mieli wielki wpływ na wygraną z S04. O ile pamiętam, w pierwszej 11 w Hoffenheim nie znaleźli się Madlung, Jonsson i Ochs, a w ich miejsce weszli Russ, Polak, Koo, to było o tyle dziwne, że Ochs grał z Schalke chyba najlepszy swój mecz w sezonie, młody Jonsson w debiucie zaliczył ważną asystę, Madlung był najjaśniejszym punktem defensywy zespołu. To jest poza wszelką logiką. Dobrze, że w tamtym sezonie posadę i reputację, a przy okazji pierwszą Bundesligę uratował mu Mario Mandżukić, bo przynajmniej jego teraz nie sadza na ławce, musiałby być samobójcą. Do pomocy ma Lakicia i jeśli obaj wyjdą, to Lautern będzie miało spory kłopot. Nie zagra Hasebe, oby tylko Magath nie wymyślił czegoś dziwnego w jego miejsce, bo Japończyk z konieczności gra na prawej obronie, a za dużo możliwości tam nie ma. Z zespołu gości odszedł Ilicevic, w styczniu odejście zadeklarował Lakic i wobec tego z tych lepszych graczy został tylko Tiffert oraz kupiony Schechter, który zachwyca. Jednak jak widzę, że na tym poziomie w pierwszej 11 grają piłkarze pokroju przede wszystkim Sahana, Fortunisa, ale także De Wita, Kircha, Petsosa czy Walcha, to nie sądzę, by był to dobry kierunek (w tym czasie uparcie na ławie Bilek, który grał w tamtym sezonie, szczególnie w pierwszej części jako solidny, rasowy defensywny pomocnik). Również w bramce Kurz stawia na Trappa, mimo że Sippel nie zawodził i bronił po prostu nieco lepiej. Aha, jeśli jesteśmy przy bramkarzach, to ostatnia nadzieja dla Lautern, rezerwowy bramkarz Wolfsburga znany z beznadziejnej gry, gdy Benaglio miał kontuzję w poprzednim sezonie, Marvin Hitz, dziś pauzuje za czerwoną kartkę. Czyli nie zagra, stąd przyspieszony powrót Benaglio. Nie wiem więc, czy coś jeszcze może uratować gości.
Wolfsburg 1,83 Bwin ✅
Borussia Moenchengladbach - Nurnberg
Gladbach 2,05 Bwin ✅
Cóż, nie mogą wiecznie grać rewelacyjnie, ale czuć tutaj jednak value. Prócz Brouwersa, dzięki czemu na swoje miejsce wskoczy Stranzl, nie ma osłabień, goście z kolei bez dwóch pierwszych bramkarzy, którzy może nie są świetni, ale z jakiegoś powodu jednak to oni są wyżej w hierarchii od Stephana. Hegeler, Mendler, Feulner szału nie robią, raczej gracze do walki o utrzymanie, solidna obrona, z wyróżniającymi się w spotkaniach 1FCN Wollscheidem, Klose, Pinolą czy Chandlerem, ale za to kiepski bramkarz. Od zimy gospodarze to świetnie poukładany zespół, wszyscy wiedzą, co mają grać, świetnie im to wychodzi. Takie mecze, jak ten, mogą z jednej strony sprawić, że gra po nich trochę się załamie, ale z drugiej, nie są najtrudniejszymi spotkaniami. Na pewno lepszym zespołem jest Borussia i powinna odnieść kolejne zwycięstwo.
Mainz - Borussia Dortmund
Mainz lub remis 1,88 Bwin ⛔
Minęło ledwie kilkanaście godzin a ja znów występuję w roli tego, który ma diametralnie inny pogląd, niż wszyscy, ale tym razem może po prostu dlatego, że nie wiem wszystkiego tego, co wy - nie oglądałem spotkania w Hanowerze. Znam jednak wynik i wiem to, że ostatnio H96 obniżało swój poziom gry i wydawało się, że są w momencie podejmowania BVB w najsłabszej formie od dłuższego czasu. Mainz z kolei, jak pisał już robson, od jednego z najbardziej ekscytujących spotkań w tym sezonie, tego u siebie z Schalke, konkretnie od drugiej połowy, nie potrafi się podnieść. Fatalne wpadki z Hoffenheim i Lautern. Dziś pojedynek ze sporymi podtekstami, chodzi oczywiście o trenerów. Któryś z nich wreszcie się przełamie. Tylko który? BVB ma lekkie kłopoty kadrowe, ale brak Schmelzera (za niego Lowe) i moim zdaniem overrated Svena Bendera (tylko w jakiej formie jest Kehl?) to nie tak dotkliwe straty, jak Barrios. Wraca Gotze, na ławce może usiąść Grosskreutz, spore roszady. Gospodarze w optymalnym składzie, pomijając długoterminowy uraz Szalaia. Mainz w przeciwieństwie do BVB (z wyłączeniem 1 kolejki), pokazywało w tym sezonie dobrą grę. Borussia miała wielki kłopot nawet z pokonaniem u siebie Norymbergi. Wygrała, nie będąc lepsza. Nie ma już tego flow, co w tamtym sezonie, Mainz to samo, mecz może się więc różnie potoczyć, ale w takich momentach przewaga własnego boiska jest bezcenna i uważam, że gospodarze mogą tutaj się odbić od dna.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom