Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Dortmund - Hertha
Typ: X
Kurs:5,5
Bukmacher:
Bet365
Witam. Już w piątek zostanie rozegrany hit 7. kolejki Bundesligi w którym zajmująca 3. pozycję Borussia podejmować będzie sensacyjnego wicelidera Bundesligi Herthe Berlin.
Będzie to szczególny mecz (nie chodzi tu tylko o 3 punkty i fotel wicelidera), w piątek na stadionie Signal Iduna Park (wcześniej Westfalen Stadion) zasiądze 40 milionowy kibic i będzie to rekord Bundesligi.
Kursy w stronę Borussi (1,3 czyli zdecydowany faworyt dla buk) specjalna oprawa na stadionie więc dlaczego idę w niespodziankę w tym meczu?? Tylko i wyłącznie ze względu na problemy kadrowe BVB. Trener Tuchel ma wielki problem ze skompletowaniem obrony (dlatego długo zastanawiałem się czy nie pograć hertha o1,5 po fajnym kursie) i nie tylko. Przeczytałem że ogólnie kontuzjowanych jest 11 piłkarzy którzy spokojnie mogliby wystąpić w tym ważnym spotkaniu. Wyłączeni z gry są Schurrle, Piszczek, Guerreiro, Castro, Sokratis, Ramos, Bender, Reus, Subotic, Durm. Szanse na występ ma Bartra, chociaż stoi pod znakiem zapytania. Ponoć Dembele również narzeka na jakiś uraz.
W obliczu tych kontuzji uważam, że wicelider musi powalczyć na trudnym terenie a na pewno musi coś strzelić. Ja widzę remis w tym meczu.
Borussia Dortmund: Bürki â Passlack, Bartra (Merino), Ginter, Schmelzer â Weigl â Pulisic, Götze, Kagawa, Dembélé (Mor) â Aubameyang
Hertha BSC: Jarstein â Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt â Skjelbred, Stark â Esswein, Stocker, Haraguchi â Ibisevic
Referee: Ittrich (Hamburg); linesmen: Grudzinski, Henschel; fourth official: Badstübner
Pozdro i powodzenia