darius010
Forum VIP
Paweł Zarzeczny ostatnio chyba wszystkim wyjaśnił co w tłumaczeniu na polski znaczy słowo Borussia, według Zarzecznego Prusy Wschodnie. Trochę wyprostuje bo nie Wschodnie tylko po prostu same Prusy. No dobra ale przenieśmy się do Dolnej Saksonii gdzie odbędzie się bardzo interesujące spotkanie, Hannover versus Borussia Dortmund. Faworyzowani goście, chyba to tylko blef bukmacherów. Każdy, jeśli prześledziłby ostatnie lata 96 to zda sobie sprawę, że to używając makroekonomicznego slangu tygrys Bundesligi. Skład naprawę bardzo mocy, wiem że w Polsce jesteśmy zafascynowanie Artkiem Sobiechem, ale on jest wśród pięciu równych sobie napastników, którzy za plecami mają genialnego węgar - Szabolcs Huszti. Borussia więc przyjeżdża nie jak po swoje, tylko aby walczyć, a będzie ciężko. Hannover jest w domu niepokonany od 21 spotkań, aktualnie najdłuższa seria w lidze oraz rekord klubowy. Borussia tez kiedyś mogła pochwalić się ciekawą serią bez przegranych na Signal, ale Hannover do tej serii się nie liczył, bo w ostatnim sezonie wygrał na Westfalii. Może jednak do rzeczy, myślę że trochę zobrazowałem potencjał gospodarzu, ale nie zmienia to faktu że decydują się grać na gości. Borussia w tej chwili przegrać nie może, z dwóch powodów: pierwsze to, że mogłoby to stworzyć zbyt duży dystans do Bayernu, a dwa że spadłaby na miejsce czwarte, tracąc 2-3 punkty do Schalke na chwile przed derbami, zakładając przykry scenariusz Dortmund w walce o mistrzostwo bije się z FCB i S04 i trudno ocenić co jeszcze zwojuje Eintracht. Sezon zacząłby układać się nie po myśli. Więc bez kalkulacji BVB musi bez względu wygrać. Ostatni mecz z Manchesterem City pokazują, że dadzą radę.
Hannover 96 - Borussia Dortmund Typ:2 Kurs:1,65 Tobet