Przed nami najbardziej emocjonujące kwalifikacje w kalendarzu czyli kwalifikacje w Monako, które nierzadko dostarczają większych emocji niż niedzielne wyścigi.
Moje propozycje H2H, kursy z
Forbet
Tsunoda - De Vries
Tsunoda lepszy @1.40
Wydaje się to być dobra propozycja do ako, Tsunoda bardzo solidnie jeździ w tym sezonie pomimo dość niekonkurencyjnego sprzętu, póki co Yuki we wszystkich wyścigach dojeżdżał na 10 lub 11 lokacie. Jego perspektywy w
F1 są dobre, w przeciwieństwie do De Vriesa dla którego debiutancki sezon może być pierwszym i jedynym, być może nawet niepełnym jeśli nie poprawi wyników. Stawiam, że Yuki znów pokona swojego zespołowego partnera.
Norris - Stroll
Stroll lepszy @1.60
Stroll w trzecim treningu osiągnął ładny czas dający 3 miejsce. Poprzedni wyścig w Miami Stroll może uznać za bardzo nieudany, dopiero 12 miejsce a w kwalifikacjach blamaż w porównaniu do Fernando który stanął na podium. Myślę że dziś Stroll pokaże więcej klasy niż w
USA, w kwestii sprzętu jakim dysponuje jest on klasę wyżej niż Lando i jego McLaren.
Hulkenberg - Albon
Hulkenberg lepszy @1.68
Niemiec dysponuje lepszych samochodem, zarówno jeśli chodzi o tempo jak i awaryjność. Williams potrafi powalczyć z innymi zespołami jednak Monako nie jest torem, który pasuje im idealnie odpowiada. Myślę, że doświadczony Niemiec dla z siebie wszystko, wysoka pozycja w kwalifikacjach może zapewnić punkty Haasowi w jutrzejszym wyścigu gdzie wyprzedzanie jest bardzo trudne. W sesjach treningowych w Monako Hulk prezentował lepsze tempo niż Alex.
Leclerc - Sainz
Leclerc lepszy @1.87
Leclerc w swojej ojczyźnie spróbuje na pewno przerwać serie niepowodzeń jaką są dla niego występy tutaj. Rok temu Pole a zwycięstwo odebrane przez błędy strategiczne Ferrari. Monakijczyk wielokrotnie pokazywał że jeśli chodzi o tempo kwalifikacyjne to należy do absolutnego topu. Stawiam, że pokona on w kwalifikacjach swojego zespołowego partnera, który również potrafi pokazać klasę i dobre tempo jednak niejednokrotnie miewał duże wahania formy.