Miałem okazję obejrzeć największą niespodziankę kolejki, a więc Juventus vs Frosinone (kurs na remis ponad 7.00). Juve około 70% czasu przy piłce, ale nie przełożyło się to na wynik. Walili głową w mur. Wyrównujący gol w ostatniej akcji meczu, już nawet niektórzy wychodzili ze stadionu, ławka Juve była w drodze do tunelu i BĘC! ????
Moje subiektywne oceny:
Neto 6/10 - cały mecz bez zarzutu, chociaż bramkarz gospodarzom był w zasadzie niepotrzebny
Bez szans przy golu w doliczonym czasie.
Licht 7/10 - sporo klepał z Cuadrado na połowie przeciwnika, kilka razy przerwał wślizgiem akcje gości.
Barzagli 6/10 - wraca do formy sprzed kontuzji, często udzielał się w ofensywie, ale tam niecelnie podawał, ogółem dobre spotkanie.
Bonucci 7/10 - najaktywniejszy z obrońców Starej Damy, dużo podań na skrzydła, miał nawet jedno dobre zagranie do Chielliniego, ale ten posłał piłkę minimalnie nad poprzeczką.
Alex Sandro 7/10 - częściej widziałem go w ofensywie niż defensywie, dużo wrzucał, ale najczęściej niecelnie. Rozkręca się.
Sturaro 7/10 - dobra gra przez 45 minut, dobre zagrania z rożnych.
Lemina 7/10 - chyba gracz meczu razem z Cuadrado
Nic do zarzucenia, masa celnych podań, ale znowu grał dość asekuracyjnie i nie wykreował wielu akcji.
Pogba 6.5/10 - bardzo dużo się od niego wymaga, więc ciężko dać mu dobrą notę mimo wielu okazji; grał jak zwykle, czyli dość dobrze, jednak brakowało wykończenia; poprzeczka po strzale głową w 40'.
Pereyra 6.5/10 - jak zwykle wiele wykreowanych sytuacji i cały czas gra do przodu.
Cuadrado 7.5/10 - wszędzie go pełno, podawał, strzelał, podejmował masę pojedynków 1vs1. Gracz meczu.
Zaza - 7/10 - starał się, biegał, czasami wymienił podanie, strzelił gola i to na tyle ????
Zmian nie oceniam.
Najlepsi z Frosi:
Chibsach, Soddimo, Blanchard.
@Awesome1995 - tak, remis to przypadek, pech. Juventus wykreował tyle sytuacji, że mogło to się skończyć nawet 4:0. Liczyłem na wynik 2:0, wtedy już Juve ograniczałoby się bardziej do gry w środku pola, szukali cały czas tej drugiej bramki i zabrakło szczęścia. Nawet nie zamykałem tego zakładu na BTTS-Nie, bo byłem wręcz przekonany, że nic złego tutaj nie może się stać ????
W meczu Napoli-Juventus podobnie jak w spotkaniu poprzedniej kolejki Lazio-Genoa, ciężko wytypować zwycięzcę. Widzę tutaj over bramek, obie drużyny stwarzają po kilka sytuacji bramkowych w każdym meczu, dodatkowo słaba dyspozycja obrony Juve. Zapowiada się ciekawie ????
@Robson United - to opowiedz trochę o UDI-MIL i EMP-ATA