Lazio - Torino
Lazio wygra mecz @2,15 Fuksiarz
No jak nie dziś to ja nie wiem, kiedy Lazio zamierza wygrać mecz. U siebie 2,15 z Torino to jakaś abstrakcja i spróbuję go, pomimo wszelkich akcentów, które wskazują, że rzymianie tego meczu mogą nie wygrać. Turynianie póki co dośc przewidywalnie, coś tam wygrali, coś przegrali, coś zremisowali, ogólnie w klubie są zadowoleni z wejścia w kampanię 23/24. Gospodarze poniżej oczekiwań, choć moim zdaniem panika w tym przypadku jest zbędna. Oczywiście porażki z Lecce i Genoą optymizmem nie napawają, ale ja bym też nie popadał w wielki pesymizm, bo wszyscy z czołówki takich porażek w trakcie sezonu doznają. Akurat się trafiło, że podopieczni palacza Sarriego zaliczyli takie dwie zaraz na starcie. Do tego grona dołączył Juventus, dmowy remis z Monzą i wyjazdowa wygrana z ... Napoli. No i właśnie tak widzę Lazio, myślę że po prostu słabo wystartowali, ale to cały czas ekipa na puchary. W każdej lidze po pierwszych 5-7 kolejkach wiele czołowych ekip jest w drugiej połowie tabeli i raczej nie ma się poki co tym wielce przejmować. Jakby jednak nie było trzeba się brać do pracy, bo margines błędu się zmniejsza i typuję, że moi faworyci pokażą dziś swoją dobrą stronę i zapunktują za trzy.
Torino póki co ograło Salernitanę i Genoę, zremisował z Cagliari oraz u siebie z Romą. Porażki doznali tylko przeciwko Milanowi i to dość sromotnej. To chyba był punktowy maks, jaki mogła z tych meczów wycisnąć ekipa trenera Juricia. Lazio wprost przeciwnie, mimo iż goniło zarówno z Genoą, jak i z Lecce nie było na tyle skuteczne, aby tych meczach zapunktować, jednak to nie znaczy, że cały czas będą takie mecze przegrywać.
Według mnie kurs mocno przesadzony oparty na pierwszych meczach. Patrząc na potencjał ja cały czas widzę faworytów w rzymianach i nie dziwiłoby mnie tu 1,80 na gospodarzy, więc przy kursie przekraczającym 2,00 uważam to za dobry bet.