>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6 kolejka Primera Division 26.09 - 28.09.2014

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

6. kolejka kończy 10-dniowy ligowy maraton w Hiszpanii. Zdecydowanie najciekawiej zapowiadają się trzy starcia: Villarreal-Real Madryt, Atletico-Sevilla i Real Sociedad-Valencia. Pozostałe mecze wyglądają przy nich bardzo ubogo. Na uwagę zwracają chociażby derby Kraju Basków, gdzie fatalnie spisujący się Athletic zechce pogonić rewelację jaką jest Eibar. Z kolei spotkania Getafe-Malaga czy Cordoba-Espanyol mają wszystko, czego trzeba do zrobienia baaardzo nudnych zawodów. C+ pokaże trzy wspomniane przeze mnie hity oraz mecz Barca-Granada.
Zapraszam do dyskusji

vidal 34,1K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Atletico Madryt - Sevilla CF ⛔
X2 @2.25 bet365

Biorę i to natychmiast.
Sevilla w zasadzie tak jak Atletico ma większy problem z grą w ataku pozycyjnym. Myślę, że Emerey doskonale wie jak zagrać w tym meczu mając do dyspozycji bardzo szybkich zawodników.
Obrona wygląda solidnie, tak jak u Atletico. Miranda i Godin to teraz największe zagrożenie z ich strony, ale Sevillistas też mają wysokich dobrze grających głową, którzy mogą ich zatrzymać jak Mbia, czy Iborra. Wzmocniona defensywa Kołodziejczakiem, Mbia, Tremoulinasem i już nie ma strachu. Do bramki już po kontuzji wraca Beto, więc też jest spokój.
Atletico bez formy, ale mogą wystrzelić w każdym momencie, ale za taki kurs, to muszę wziąć gości. Będzie dużo kartek, to raczej pewne. Rojiblancos muszą się poważnie rozejrzeć za prawdziwym napastnikiem. Takiego mają goście - Baccę.

I tripel morderca:
Celta strzeli @1.33
Valencia strzeli @ 1.28
Villarreal strzeli @1.40
[email protected] bet365 ⛔ Nosz Villarreal takie sety i nic ;x

Levante UD - Rayo Vallecano 1 @3.00 bet365 ⛔
Z pewnością Rayo na wyjeździe i taki kurs to nieporozumienie i ja to biorę, a potem napiszę dlaczego.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Villarreal strzeli @1.40
Powiem tak, gdybym nie widział meczu Villarreal-Barcelona to bym się nie wahał ani chwili. Ale widziałem i niestety zobaczyłem, że nawet ten zespół jest w stanie zagrać totalny anty-futbol, który i tak niczego dobrego nie przyniesie. Dlatego sam się nad tym zastanawiam.

Elche-Celta
Jak dla mnie kompletnie niezrozumiały kurs na over 1,5 dla gości. Wiadomo, że Elche to głównie obrona, co może obecny sezon tego nie pokazuje, ale mimo wszystko kurs wysoki. Franjiverdes mają za sobą już mecze z Barcą i Realem. Jak na razie ani dobrze to nie wygląda w ofensywie, ani w defensywie. Przede wszystkim błędy popełniają bramkarze. Tytoń zawalił mecz z Eibar, a Manu Herrera zawalił jednego gola na SB. W ataku niby 5 goli, ale pamiętajmy, że wygląda to tak(karny, bezpośredni strzał z rzutu wolnego, strzał po centrze z rzutu wolnego, kontra i taka pół-kontra) - zatem zero gry w ataku pozycyjnym, bo tego nie potrafią i myślę, że Celta jeśli odda im na jakiś czas pole gry i będzie skuteczna w odbiorach to może mieć sporo kontr. Tym niemniej przy stałych fragmentach gry będą groźniejsi gospodarze. Co do składu to prawdopodobnie po raz pierwszy na ławce zacznie mecz Coro. Do tej pory 5 meczów od początku i 324 minuty na boisku(średnia 65 na mecz), a jego miejsce zajmie Fajr. Poza tym bez niespodzianek - w bramce zostaje Manu Herrera - a zatem &quot;once de gala&quot;.
Celta raczej też w najmocniejszym składzie i bez zmian, chociaż nie zdziwiłoby mnie posadzenie na ławce Radoji. Serb zakończył derby z 8-centymetrową raną głowy i ośmioma szwami. Ale najważniejszy będzie tercet ofensywny Orellana, Larrivey i Nolito. Cała trójca zdobyła po 3 gole i widać jaki mają wpływ na grę zespołu. Fajnie, że wrócił już na boisku Augusto Fernandez, bo daje to duże pole manewru dla trenera.
Skoro więc Elche nie jest tak pewne w defensywie, do tego u siebie zaczęło słabo, bo tak trzeba nazwać porażkę z Eibar i ledwie uratowany remis w ostatniej minucie z Granadą. Strzelaniny może wielkiej nie będzie, ale mi się tutaj widzi 2:1 dla gości, co przy ich formie strzeleckiej nie powinno stanowić ogromnego problemu. Coś pewnie stracą, bo lubią się cofnąć przy dobrym wyniku, co też zawsze kończy się straconymi golami - mecze z RSSS i Deportivo u siebie najlepiej to obrazują.
Celta over 1,5 @ 2,60 W H⛔0:1

Otrzymane punkty reputacji: +7
radegast 141

radegast

Użytkownik
Atletico - Sevilla
Zespół z Madrytu to wciąż top La Liga, lecz już nie prezentują się tak wyśmienicie jak w poprzednim sezonie. Przede wszystkim zaczęli tracić gole, w tym 2 z Celtą i 1 z Eibar u siebie, a do tego aż 3 w LM na wyjeździe w Pireusie. Wciąż grają solidnie, - mają jedną z najlepszych defensyw w lidze - ale już nie bezbłędnie. Dwójka stoperów Godin-Miranda nie stanowi już zapory nie do przejścia, zaczęły pojawiać się błędy jak w meczu z Celtą, a bramkarz Moya to jednak nie Courtois, dla mnie jeden z najlepszych goalkeeperów globu. Z napadem nie jest najlepiej - Mandzukic jest kontuzjowany a w lidze Griezmann nie potrafi się przełamać. Gole zdobywają głównie po stałych fragmentach gry - aktualnie najlepszym strzelcem zespołu jest stoper Miranda (!).
Przyznam, że jestem pod wrażeniem tego, co z Sevillą zrobił Unai Emery. Stracili Rakitica na rzecz Barcelony, ale też pozyskali fajnych graczy, choćby Aleixa Vidala, Evera Banege, Iago Aspasa czy naszego Grzegorza Krychowiaka. Nieźle funkcjonuje gra skrzydłami a z przodu świetnie gra Carlos Bacca. Kolumbijczyk strzelił już 4 gole dla Sevilli,a ostatnio przeciwko Realem Sociedad niezłą bramkę załadował Gerard Delofeu. U siebie w tym sezonie stracili 1 gola, wygrywając z Getafe i Sociedad oraz remisując 1:1 z Valencią. Poza Sanchez Pizjuan wygrali 2 spotkania w obu tracąc po 1 bramce. Fakt, że grali z Espanyolem i Cordobą, czyli w najlepszym wypadku ligowymi średniakami, ale jeszcze niedawno i z takimi drużynami poza domem mieli problemy. Reasumując, biorąc pod uwagę problemy Atletico, formę Sevilli, H2H i kursy trzeba spróbować coś w stronę drużyny z Andaluzji.
Sevilla strzeli 1.57 B win⛔
Sevilla +0,75 AH 1,91 Comeon⛔
BTS @ 2.00 Comeon⛔
edit:
Nie spodziwałem się takiego pogromu. Powiedzieć, że Sevilla zagrała słabo to eufemizm ????
Pozostałe sobotnie mecze odpuszczam. W spotkaniu Villarreal - Real Madryt widziałbym BTS-a, ale nie wiem co Marcelino znowu wykombinuje. W drużynie Żółtej Łodzi Podwodnej jakość z przodu jest, a Real w obronie popełnia błędy tylko jeśli znowu trener narzuci antyfutbol to skończy się jak w meczu z Barcą. Dodatkowo kurs 1,60 jest mało zachęcający. Spróbuję coś na żywo.
Barca powinna wygrać z Granadą i to raczej do &quot;0&quot;, lecz ile im nastrzelają to inna sprawa. Zespół z Andaluzji będzie próbował autobusu w polu karnym, więc może to wyglądać podobnie jak 2 lata temu. Wszystko zależy od tego jak długo Granada utrzyma 0:0; jak Barca strzeli to o kolejne gole będzie łatwiej. Na handicapy ujemne na Barcę czekam do przyszłego tygodnia, gdy zagrają z Rayo.
Athletic gra słabo, mało strzelają a w obronie zdarzają się katastrofalne błędy. W końcu muszą się przełamać, ale czy akurat z Eibar? Naprawdę chciałbym się mylić, ale ja tu widzę prędzej powtórkę meczu z Granadą czyli męczarnie drużyny z San Mames. Dodatkowo to derby, a H2H nie jest wcale korzystny dla teamu z Bilbao.
Levante - Rayo czyli drużyna, która strzeliła 1 gola kontra &quot;maszynka do overów&quot;. Z pewnością ciężki mecz dla Rayo, Levante się nie otworzy i będą musieli klepać w ataku pozycyjnym. Levante, nawet w meczu z Barcą w I połowie, mieli fajne kontry a wiadomo, jak Rayo gra w obronie.

M 340

macvas

Użytkownik
Villareal - Real Madrid
27.09.2014 - godz.: 16:00
Weźmy na tapetę pierwszy sobotni mecz w hiszpańskiej Primera Division.
Na początek suche statystyki. Na El Madrigal przyjeżdża rozpędzony Real, drużyna która wygrała 6 z ostatnich 8 spotkań przeciwko Villareal. Gospodarze od pięciu lat czekają na domowe zwycięstwo na Królewskimi. Ostatni przegrali 3z4 meczów przeciwko &quot;wielkiej dwójce&quot;. Co prawda Villareal w meczu z końca sierpnia przeciwko Barcy (0:1) trzymał niezły wynik niemal do samego końca, ale bardziej upatrywałbym tutaj działa przypadku czy meczowej niedyspozycji Katalończyków (czkawki po okresie przygotowawczym w klasycznym wydaniu tournee), niż szukania punktu oparcia na jakiegoś under&#39;a. Ku przestrodze warto jednak dodać, że w ostatnich dwóch sezonach w rywalizacji tych ekip na w/w obiekcie padały bramkowe remisy (1:1 i 2:2).
Kontuzjowani:
Po stronie gospodarzy mamy piątkę nieobecnych: Giovani dos Santos, Bojan Jokic, Hernan Perez, Jaume Costa i Pablo Iniguez. Trener gości, Ancelotti oznajmił że Luka Modric i Karim Benzema są brani do kadry meczowej po odpoczynku w minionej kolejce. Z istotniejszych absencji, z urazami zmagają się nadal Jese Rodriguez, Sami Khedira i Pepe.
Wiadomo, kto jest faworytem w tym meczu i obecna dyspozycja drużyn karze upatrywać kombinacji &quot;goście + wysoki over bramkowy&quot;. Wysoki handicap może być bardziej ryzykowny, bo chociaż CR7 rozwiązał ostatnio worek z golami, to jednak po jego występach każdy kolejny trener ma więcej materiału do analizy, a trener Marcelino stwierdził że nie zamierza jutro ułatwiać Królewskim zadania i dać się stłamsić na własnym stadionie jak Depo.
Móje typy nie będą zaskoczeniem, gdyż takowego jutro nie przewiduję:
Villareal - Real 2 @1,62 Betclic
Villareal - Real (Wynik i gole) Real Madryt i powyżej 2,5 @2,25 Betclic

deepred 1,7M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Witam, jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, pragnę się przywitać. Obserwuję forum od dłuższego czasu i muszę stwierdzić, że całkiem fajnie się czyta analizy, opinie, przemyślenia innych ludzi. Mam nadzieję, że będę w stanie pomóc, z góry przepraszam za wszystkie nietrafne typy.
Na tapetę biorę dzisiejsze spotkanie: Elche - Celta Vigo
Zacznijmy od gospodarzy. Ekipa Przemka Tytonia zaliczyła falstart na starcie sezonu. Póki co trzeba stwierdzić, że z obecną forma jest to główny (obok Getafe) kandydat do spadku do Segunda Division. Słaba gra u siebie, remis ze słabiutką Granadą i porażka z całkiem miło grającym dla oka beniaminkiem z Eibar. Warto zaznaczyć, że Elche od początku obecnych rozgrywek w każdym meczu straciło przynajmniej jedną bramkę. Podopiecznym Frana Escriby z pewnością nie pomaga to, że grają swoje spotkania co trzy dni. Gospodarze mają bowiem najwęższą, 20-osobową kadrę. Poziom przygotowania fizycznego z pewnością różni się od przygotowania topowych, bądź walczących rok w rok o europejskie puchary klubów. Do tego należy dołożyć nie najlepszą atmosferę w szatni po przegranym spotkaniu &quot;o 6 punktów&quot; z Eibar. Słabą dyspozycję było widać na Bernabeu i tylko dzięki błędom obrony &quot;Królewskich&quot; i wpadkach Closa Gomeza udało im się strzelić gola z karnego.
Jeżeli chodzi o gospodarzy, to widać, że odejście Luisa Enrique wcale nie pogorszyło gry gości dzisiejszego spotkania. Ba, grają bardzo dobrze i punktują rywali. Celta strzeliła bramkę w każdym ze spotkań obecnego sezonu. &quot;Os Celestes&quot; grają świetnie na wyjazdach. Co prawda nie wygrywają, ale często remisują. Warto zaznaczyć, że uzyskali po jednym punkcie z Cordobą, która miała mnóstwo szczęścia, że nie przegrała tego meczu oraz mistrza Hiszpanii, Atletico Madryt. Ostatnio przegrali na początku sezonu przygotowawczego, potem seria bardzo dobrych spotkań z drużynami Premier League z pewnością dała kopa tej drużynie. Ostatnio wygrali z Deportivo po dosyć słabym spotkaniu z ich strony, dodatkowo w końcówce karnego dla gości zmarnował Medunjanin. Z pewnością zwycięstwa po słabej grze podbudują ten zespół.
Do tego goście mają póki co zabójcze dla rywali trio Orellana - Nolito - Larrivey, którzy strzelili po trzy gole w obecnych rozgrywkach. Tym bardziej ciężko mi jest zrozumieć kurs, który proponują bukmacherzy na to spotkanie.
Celta Vigo / 2.40 / bet365 ✅✅ 0-1

Otrzymane punkty reputacji: +22
S 3

sheli

Użytkownik
Villareal - Real Madrid
Typ: 2
Kurs: 1.65 ComeOn
Real Madryt wyczerpał limit porażek i przynajmniej w najbliższych kilku spotkaniach musi zdecydowanie pokonywać swoich przeciwników, aby odbudować morale. Jutro Królewscy zmierzą się na wyjeździe z Villarrealem. Zespół ten nie pokazał czegoś wyjątkowego w pierwszych kolejkach i podopieczni Carlo Ancelottiego powinni to spotkanie wygrać. Villarreal w dotychczasowych 5 ligowych spotkaniach dwa razy wygrywał, dwa razy remisował i raz przegrał. Grają oni w LE, więc zawodniki moga odczuwać trudy grania dwa razy w tygodniu. Real dysponuje szeroką kadrą i jest do tego przyzwyczajony. Kurs na wygraną Realu całkiem dobry, więc można stawiać.

Otrzymane punkty reputacji: +2
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Villarreal - Real Madryt
Obie strzelą |1.63|
Unibet !
Tak jak obiecałem Kapsztiemu, piszę tu małą skromną analizę o meczu który własnie miałem w planach postawić. Królewscy jutro zawitają do żółtej łodzi podwodnej, więc i tutaj wypadałoby zapieczętować komplet punktów. Ja jednak sobie daruje tutaj wygranej gości mimo, że wolę aby to oni świętowali po meczu zwycięstwo. Po ostatnim meczu zagrali jak w transie, mimo że rywal nie był z górnej półki. Ronaldo w gazie, co mecz to bramka, lub kilka ale jutro czeka ich na pewno trudniejsze zadanie. Na stadionie Villarreal, Królewscy zawsze grają z trudem i mimo że są faworytami, bo mają oczywiście znacznie lepszych i utalentowanych pełnych potencjałów zawodników, to gospodarze również mają kim postraszyć. Warto zaznaczyć, że gra skrzydłami &#39;&#39;żółtej łodzi&#39;&#39; rządzi się swoimi prawami i są one bardzo chytre. Goście natomiast po ostatnim pogromie są nadal głodni kolejnych wygranych w lidze, ale żeby nie byli za pewni, bo wiemy jak często pewność jest zgubna. Ja spodziewam się wyrównanego meczu, z nawiązką dla obu ekip bo jutro kurs spadnie... Zapewniam więc gram teraz ;).
0-2 ⛔

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
W zeszłej kolejce trafiłem wszystkie 6 typów, które podałem ???? Dzisiaj spróbuję takie coś:
Elche - Celta 2 DNB @1.73 Bet365 0-1✅
W końcówce ????
Elche słabo weszło w sezon. Gdy wydawało się, że po wygranej z Rayo wszystko wraca powoli na właściwe tory przyszła porażka u siebie z Eibarem 0-2. Celta jest rewelacją sezonu, do tej pory nie zaznali jeszcze porażki. W ostatnim meczu pokonali Deportivo 2-1, a poprzednie 3 zremisowali z Sociedad, Atletico Madryt i Cordobą. Dzisiaj Celta ma spore szanse na wygraną, tym bardziej z Elche. W najgorszym wypadku powinien być remis.

Otrzymane punkty reputacji: +8
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Villarreal-Real

Nie wiem, nie potrafię w takim meczu zaufać Villarrealowi po tym, co zrobili w meczu z Barceloną. Tam był totalny anty-futbol, który koniec końców nic nie dał(i bardzo dobrze). Teraz mecz z Realem i obawiam się, że może być to samo, jednak wymyśliłem jeden zakład, który moim zdaniem warto spróbować. Otóż wszyscy dookoła zachwycają się bramkami C.Ronaldo, a raczej ich ilościami. Teraz ma okazje potwierdzić swoją dobrą formę z rywalem już poważniejszym niż Elche czy Depor. Okazji wiadomo nie zabraknie, bo Ronaldo lubi postrzelać z każdej pozycji, do tego karne/wolne też są okazjami dla niego na gola. Kurs na jego bramkę to ledwie 1,6 ale jeśli zagramy na dwie sztuki to już można dostać naprawdę godne kursiwo.

C.Ronaldo 2 gole lub więcej @ 4,33 Bet365

Atletico-Sevilla

Hit tej kolejki na Vicente Calderon. Faworytem Atletico ale kursy już mówią, że rywalem nie będą kelnerzy i racja, bo Sevilla na ten moment jest wyżej o aktualnego mistrza Hiszpanii. Atletico już z Mandżukiciem, który jeśli zagra to będzie w specjalnej masce, która będzie chroniła jego nos po niedawnym złamaniu. Colchoneros w tym sezonie, tak jak pisałem jakiś czas temu, nie prezentują aż takiego monolitu w defensywie. U siebie w lidze dwa razy tracone gole z Eibar i Celtą, do tego ten mecz w Pireusie, gdzie dostali aż 3 sztuki. Tutaj Sevilla tak jak koledzy pisali powyżej ma kim straszyć. W środę odpoczywali Aleix Vidal i Vitolo by móc jeździć po skrzydłach. Jest Bacca, który będzie się przepychał z obrońcami rywali. Ze składu wypada Reyes i od razu wylatuje jednocześnie z kadry meczowej. Ciekawi mnie kto zagra za napastnikiem czy może Emery się zdecyduje na trójkę defensywnych pomocników, gdzie najwięcej do czynienia z ofensywną będzie miał M&#39;Bia, a za nim będą Iborra i Krycha.
Jeśli więc gospodarze tracą po golu, to myślę, że spokojnie można tutaj szukać jakiegoś bts-a i overa. Jako, że lubię takie składane zakłady, a kursiwo mamy dobre to dlaczego nie spróbować? A do tego...

Wydawać się to może szalone, ale ostatnio Vidal podsunął mi dobry pomysł. Skoro Atletico polega na stałych fragmentach gry, a ostatnio w świetnej formie pod bramką rywali jest Miranda, to trzeba próbować. 3 gole po pięciu kolejkach to byłby dobry wynik, jak na napastnika, a my mówimy o środkowym obrońcy! Piłka go szuka w polu karnym i to widać. Problemem mogą być defensorzy Sevilli, bo tam ogólnie ma kto grać w powietrzu: Krychowiak, M&#39;Bia, Iborra czy Bacca, nie wspominając o stoperach. Tak czy siak rogów czy wolnych do zacentrowania na głowę Brazylijczyka z pewnością nie zabraknie. Kwestia jest taka czy coś poleci na jego głowę i potem do bramki. Kurs ogromny więc można za drobne spróbować.

Over 2,5 + BTS @ 2,62 Bet365
Miranda strzeli @ 10

Niewykluczone, że za dnia coś wymyślę do meczu Athletic-Eibar.

Otrzymane punkty reputacji: +8
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Barcelona czyste konto @1.615 Marathon 6-0✅
Króko: Barcelona jeszcze nie straciła gola w lidze. Granada to nie są nei wiadomo jacy wirtuozi w ataku. Do tej pory zdobyli zaledwie 4 bramki i stracili 3. Myślę, że Barcelona powinna ich pokonać, a gola raczej nie stracą.
Villareal - Real Madryt 2 @1.70 Pinnacle 0-2✅
Real gra coraz lepiej, w ostatnich 2 meczach rozgromił swoich rywali. Villareal pewnie będzie grał strasznie zachowawczo, co na Real nie podziała i stracą bramkę. W Realu na pewno zagra CR7, który ostatnio strzela jak w transie. On sam powinien dzisiaj zapewnić triumf Realowi.
Atletico Madryt - Sevilla X2 @2.25 Bet365 4-0⛔
Pogrom. Koniec pięknej serii, ale i tak nieźle - 2/3 typy trafione ????
Taki kurs na to zdarzenie biorę w ciemno. Atletico kompletnie mnie nie przekonuje swoją grą. Sevilla za to gra naprawdę dobrze i za wyjątkiem pierwszej kolejki nie straciła już punktów. Dzisiaj stać ją na urwanie punktów nie zachwycającemu Atletico Madryt.

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Athletic-Eibar

Dobra trzeba zagrać na gospodarzy, bo taki kurs w starciu z nisko dość notowanym rywalem to może się szybko nie powtórzyć. Athletic już 4 porażki na starcie, a dzisiaj wygrana jest konieczna, bo trzeba pamiętać, że za tydzień jadą do Madrytu na mecz z Realem i tam poza bagażem kilku goli to niczego innego nie wywiozą. Dzisiaj najmocniejsza kadra meczowa z wracającym Ibaiem na którego liczę, że rozrusza ten zespół. Wraca też Gurpegui, nie zdziwi mnie jeśli zagra również Iraola na prawej obronie, chociaż ostatnio De Marcos zaliczył asystę przy golu Aduriza. I to właśnie na niego trzeba liczyć, bo z Granadą zmarnował sporo szans. Jeśli u siebie nie pogonią Eibar to już naprawdę nie wiem z kim mają wygrywać. Za kilka dni mecz w LM, ale rywalem BATE, a poza tym myślę, że gitary sobie tym nie będą zawracać skoro obecnie mają dużo większy problem na głowie, jakim jest liga. Goście w najmocniejszym składzie, bo trener Gaizka Garitano powołał wszystkich zawodników pierwszego zespołu na to spotkanie. To jest typowo na przełamanie grane, podobnie jak miało to miejsce w przypadku Espanyolu w czwartek.

Athletic over 1,5 @ 1,83 Betsafe

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Barcelona - Granada
Barcelona w ostatniej kolejce w końcu zgubiła punkty, remisując bezbramkowo z Malagą. Trzeba przyznać, że mecz w wykonaniu podopiecznych Luisa Enrique był mizerny, żeby nie powiedzieć słaby. Z resztą świadczyć może o tym fakt, że przez cały mecz Blaugrana nie oddała ani jednego celnego strzału (!!!). Przy takiej klasie zespołu jest to po prostu blamaż. Rozumiem, że Malaga broniła się praktycznie w 10 przed własnym polem karnym ale jest jeszcze coś takiego jak strzały z dystansu. Jeśli nie udaje się przebić przez zasieki rywali to trzeba próbować czegoś innego. Tym czasem na murawie widzieliśmy trochę Barcelonę z poprzedniego sezonu, nie mającą pomysłu na rywala i klepiące ciągle to samo. Dziś pojedynek na Camp Nou z Granadą, która spisuje się w tym sezonie wyjątkowo dobrze i obecnie zajmuje 8 miejsce w tabeli La Liga. Podopieczni Joaquina Caparrosa staną jednak przed mega trudnym zadaniem. Oczywiście gra na CN przeciwko Barcelonie zawsze jest trudne, jednak bilans w dotychczas rozegranych 20 spotkaniach podczas których nie wygrali ani razu, a średnia bramek jaki aplikowała Barca to 3,75 mówi sam za siebie. Podopieczni popularnego Lucho mają przed sobą wtorkowe spotkanie w ramach LM, w którym zmierzą się z PSG na Parc de Princes. Nie ma tu jednak mowy o jakimś odpuszczaniu czy wygrywaniu najmniejszym nakładem sił. U LE nie ma czegoś takiego, każdy mecz jest traktowany jak finał dlatego spodziewam się dziś w miarę gładkiej przeprawy drużyny w bordowo-granatowych trykotach.
Barcelona strzeli w obydwu połowach @ 1,43 ✅
Barcelona wygra obie połowy @ 1,84 ✅

Messi strzeli gola zza pola karnego @ 5,0
⛔
Unibet

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Niee no bez przesady dzipkis. Widziałeś jak Barca grała z Levante?
Gdyby nie czerwona kartka to tam ze 2-0 by się pewnie skończyło.
Granada gra podobną piłkę, na kontrę, a już na pewno tak zagra z Barcą i to na wyjeździe. Będzie stał mur cały mecz i łatwo nie będzie.
Ten gol zza pola karnego dość ciekawy zakład, bo jak mają strzelić inaczej gola jak w polu karnym będzie stało 8-9 zawodników ???? , chyba że z karnego ????

Sobota, godz 16:00
Villarreal - Real Madrid Obie strzelą @ 1,62 ....4/10

Villarreal &#39;owalił&#39; Levante 2-0 i nic dziwnego, ze gola nie stracili. Levante początek sezonu słabiutki. Z Barceloną z odrobiną szczęścia mogli strzelić gola, przy większej dawce nawet dwa. Z kolei i Barcelona tam mogła co najmniej dwa gole strzelić. Jak ktoś pisał na forum &quot;antyfutbol&quot; w wykonaniu Villarreal. No dobra, ale jak większość zespołów gra z Barcą? Czekają na kontry. Te kontry Villarreal miał niezłe. Naprawdę zabrakło tylko szczęścia, że tam gol nie wpadł. Jeszcze więcej, że stracili tylko jednego.
Z Granadą byli bez dwóch najlepszych zawodników, zarazem strzelców - Uche i dos Santosa. Z Gladbach też ich nie było, weszli dopiero w połowie drugiej połowy. Z Vallecano mieli słabiutką pierwszą połowę. Fajnie obudzili się w drugiej i fajnie kontrowali (na ogół). Uche miał ze 2 setki i zepsuł, bo mogło być wyżej niż 2-4. Meczu Eibar - Villarreal nie pamiętam, mimo że oglądałem kilka dni temu heh.
Real... defensywa słaba(jako ogół ; cała drużyna), trzeba przyznać, słaba po prostu. No, ale jak się napastnicy zaangażują w ofensywę, przebiegnie jeden drugi, trzeci te 50 metrów na speedzie z kontrą to potem nie ma sił wracać za każdą stratą. Villarreal raczej nie powinien podchodzić do Realu jak do Barcelony. Nie cofnie się tak, bo Real odda więcej posiadania piłki, niż Barca. Jedni i drudzy będą kontratakować, bo to ich gra. Real z Basel potrafił strzelić chyba 4 na 5 goli z kontry. Ronaldo w formie, potrafi czasem wygrać mecz. Widać było grę Reau gdyby tylko wyłączyć CR. Z Sociedad porażka 2-4. Z Cordobą z kolei prawie wszystkie sytuacje podbramkowe szły przez Cristiano.
Gdyby Villarreal w tym spotkaniu na wyjeździe to raczej bym nie obstawiał BTS, ale u siebie... Real będzie tylko czekał na kontry. Villarreal w sumie też.
Z kontr gole strzela się łatwiej, bo łatwiej znaleźć miejsce, zawodnika na dobrej pozycji. Obie drużyny z kontry grać potrafią!

Sobota, godz 22:00
Levante - Vallecano Goście over 5,5 rr @ 1,8...3/10
Levante - Vallecano 2 @ 2,4...3/10

Rayo póki co nie nabijało zbytnio tych rożych, ale teraz trafiają na rywala, który się lubi bronić i kontrować. Rayo ma słabą obronę i dzięki temu jakaś kontra może się udać, jednak nie sądzę, aby Levante wygrało. Już podałem typ na Rayo gdzieś.
Rayo potrafi się utrzymywać przy piłce. W tamtym sezonie byli na 2 miejscu pod zględem procentowego utrzymywania się przy piłce z liczbą 59,5%. Żeby nie powiedzieć &quot;tuż&quot; za Barcą to powiem &quot;niedaleko&quot; za Barceloną. Ale wyprzedzili Real, Balencię, Athletic, Celtę, Atletico. Niewiele zmienili taktykę i teraz średnio mają 57,4% posidania piłki. Będzie sporo okazji do nabicia rożnych, a i łatwo nie będzie strzelić gola Rayo, przewidując już ustawienie rayo (7-2-1 prawdopodobnie przynajmniej w praktyce, bo w teorii to wygląda inaczej )
I tak jak wspomniałem, Rayo póki co nie nabijało dużo rr.
Z Atletico nie jest łatwo, bo zamiast ich nabijać to zawodnicy z Madrytu im zabierali piłkę. Inny poziom...Z Derpotivo średnio było z utrzymywaniem się przy piłce. Z Elche 70% posiadania piłki i w efekcie 6 rr. Z Villarreal mieli dobrą pierwszą połowę, ale ogólnie ekipa mocna w obronie i nie łatwo było te rożne zdobywać (dobra defensywa mimo, że 2 gole stracili!) Bilbao kolejna dobra defensywa.
Teraz czas na Levante. Dobra defensywa, bo duża liczebnie. Będą raczej wybijać piłki, aniżeli je przejmować

Sobota, godz 18:00
Barcelona - Granada gospodarz over 7,5rr @ 1,83...3.5/10

Nie mogłem obok tego przejść obojętny! Granada bardzo ofensywnie, głównie na wyjeździe. Gra z kontry. Może tu być sytuacja, że 75-80% czasu będą bronić się dziesięcioma zawodnikami na max 30 metrze. Łatwo nie będzie się przedrzeć. Tak było z Levante, gdzie w pierwszej połowie już 6 rożnych było. Czy z Malagą 8 rożnych na cały mecz, która też jest raczej defensywną drużyną. Barcelona raczej nie powinna &#39;nastukać&#39; tutaj goli tak defensywnej drużynie, przeciwko którym raczej nie lubią grać. O ile na padnie czerwo dla Granady ani dla Barcy i ci drudzy nie strzelą gola do 30 minuty to i w pierwszej połowie te rożne mają prawo wejść.

Sobota
Atl. Madrid - Sevilla 2 (+0,5 +1) @ 1,95...3/10

Atletico mnie zaskakuje... Po jednym niezłym meczu potrafią kolejny zagrać poniżej oczekiwań. W sumie to oni i w tamtym sezonie lubili wygrywać skromnie, nawet z najsłabszymi ekipami. Tu mają doczynienia z czołówką Hiszpańską. Sevilla o ile nie podobała mi się nie początku sezonu, o tyle wreszcie coś zaczyna moim zdaniem funkcjonować ok. Co mecz, jest lepiej. Sociedad mogli ze 3-1 punknąć. Ale Sociedad nie trybi jeszcze. Tak jak nie trybi Atletico, dlatego daje dość spore szanse Sevilli.
Atletico póki co 70% swoich goli strzelało głową...Zobaczymy, czy to się sprawdzi na Sevilli. Atletico zapewne u siebie będzie utrzymywać się przy piłce dłużej niż Sewilla. Sewilla raczej będzie szukać okazji z kontr. Mają fajnych, szybkich skłydłowych, a na kontrę to jest zabójstwo dla rywala! Atletico potrafiło zremisować 2-2 z Celtą to i z Sewillą nie powinni więcej niż 1 punkt wycignać. Sewilla mocniejsza jest. Nie sądzę, aby tutaj padła 2 bramkowa wygrana Atletico, nie ma mowy po prostu

Niedziela, godz 19:00
Real Sociedad - Valencia goście over 1,5 @ 2,25...3,5/10

Boje się dać tutaj na Valencie, bo Sociedad to jednak mocna ofensywa. Naprawdę dziwi mnie brak goli dla Sociedad z Sevillą. Dziwi mnie także tylko jeden gol dla Sevilli. Mogło być naprawdę więcej. Z Almerią co najmniej 3 powinni strzelić.
Pozwalają do dużej ilości akcji rywalom. Sami także potrafią zrobić. Tylko Valencia jednak mocna jest w defensywie. A może w pomocy raczej, bo rzadko dają dojść rywalom pod bramkę. Ale i defensywa oczywiście mocna Boje się, że Sociedad przebije się przez obronę Valencii i wpadnie coś, dlatego na wynik wolałbym nie dawać. Myślę, że Sociedad ma na tyle słabą defensywę, że Valencia wciśnie te dwie bramki. Mają bardzo dobre wyniki, a grali na ogół ze średniakami, a nie słabiakami. Mieli za przeciwnika Sewillę, z którą zremisowali, ale było sporo szans na wyjście z tego spotkania z trzema punktami! Z Malagą, Espanyolem i Getafe zasłużone zwyciestwa! Nie ma co się kłócić

Niedziela, godz 12:00
Getafe - Malaga 2 dnb @ 1,85...4/10

Getafe 2 gole na 5 meczów. Jednego zdobyli ze słabo grającym w defensywie Rayo i ogólnie ze słabą Almerią, na stadionie Getafe.
Nie tylko wyniki, ale i gra są słabe. Z Espanyolem nie zrobili żadnej bardzo dobrej sytuacji, może ze 2 niezłe były na cały mecz. Ogólnie ten mecz dość statyczny. Z Valencią dostali bęcki 3-0, od Sevilli 0-2 od Celty 1-3. Wszystkie porażki &#39;zasłużone&#39;, po słabej grze. Malaga wcale nie jest dużo słabsza od tych wyżej wymienionych zespołów.
Wreszcie wrócił do niezłej gry Amrabat i on może sporo dać drużynie, bo ma potencjał.
Malaga grała swoje dotychczasowe mecze nieźle. Możecie się zdziwić, ale 0-3 z Valencią to był jednak nieco przypadek. W samej grze pogromu nie było, max i to duży max 2 bramki przewagi Valencii bym dał.
Z Levante 0-0... no dobra, ale ze 3 setki były. Zabrakło szczęścia Śmiesznie brzmi, ale takie jest moje spojrzenie na niektóre sytuacje bramkowe.
Z Espanyolem wymęczony remis, bo bramka wpadła w 94 minucie z rzutu wolnego. Powinni ten mecz przegrać, ale nawet jeśli powiemy, że są słabsi od Espanyolu to... Espanyol przecież pokonał Espanyol 2-0 i nie dał zbytnio powiedzieć im słowa. Różnica jest taka, że Getafe tym razem zagra u siebie. Mamy podpórkę, bo jak remis to zwrot. Nie sądzę by Getafe z taką grą zdobywało punkty z mocnymi rywalami, np takimi którzy potrafią zremisować z Barceloną, wygrać z Bilbao.

W 4 kolejce weszło wszystko ????
http://forum.bukmacherskie.com/f26/4-kolejka-primera-division-19-09-22-09-2014-a-112421.html#post4777333

E: Tym razem beznadziejnie :/

Otrzymane punkty reputacji: +3
dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Niee no bez przesady dzipkis. Widziałeś jak Barca grała z Levante?
Gdyby nie czerwona kartka to tam ze 2-0 by się pewnie skończyło.
Granada gra podobną piłkę, na kontrę, a już na pewno tak zagra z Barcą i to na wyjeździe. Będzie stał mur cały mecz i łatwo nie będzie.
Ten gol zza pola karnego dość ciekawy zakład, bo jak mają strzelić inaczej gola jak w polu karnym będzie stało 8-9 zawodników ???? , chyba że z karnego ????
Oglądałem wszystkie mecze Barcelony. Ale to, że z Levante (do czasu) i Malagą szło im jak po grudzie wcale nie oznacza, że dziś też tak będzie. To czy gdyby nie czerwona kartka w meczu z Levante to skończyłoby się 2:0 to jest tylko Twoje gdybanie. Pierwsze połowy przeważnie są trudniejsze bo zawodnicy są w pełni sił i koncentrują się na założeniach taktycznych. Z upływem czasu, zmianą podejścia do meczu, zawodników wydarzenia na boisku potrafią się diametralnie zmienić dlatego to jak zakończył by się mecz na Ciudad de Valencia zostawmy w spokoju, bo gdyby babcia... ???? Oczywiście, że Granada się zamuruje jednak Barcelonie na CN idzie &quot;trochę&quot; lepiej niż na wyjazdach. Poza tym w moim przekonaniu to nie jest drużyna na miarę 8 miejsca. Póki co notują niezłe wyniki jednak ten trend nie będzie się utrzymywał wiecznie. Takie spotkanie jak choćby przeciwko Athletic na San Mames nie zdarza się często. Moim zdaniem dzisiaj Barcelona ponownie wygra dość pewnie, a jak będzie okaże się parę minut przed 20 ????

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Co myślicie o kartce dla Grzegorza?! Betsafe daje na to 3.25 ;) W sumie waham się między nim a Juanfranem... z góry dzięki za podpowiedz

deepred 1,7M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Po wczorajszym trafionym typie kolejny raz próbujemy uszczknąć coś dla siebie w dzisiejszy wieczór. Spotkanie, które mnie najbardziej ciekawi to mecz, który odbędzie się w Valencii.
Levante - Rayo Vallecano
Gospodarze ostatnio ograli słabo spisującą się Granadę, która do przerwy przegrywa z Barceloną 0-3. Nie da się ukryć, że podopieczni Jose Luis Mendilibara mieli obowiązek wygrać z Granadą, z która bądźmy szczerzy, nie dało się nie wygrać. &quot;Żaby&quot; w tym sezonie nie strzeliły jeszcze gola na własnym stadionie, ale można im to wybaczyć, grali z silnymi rywalami, mianowicie z Villarreal i Barceloną. Niemniej jednak bilans bramkowy na własnym stadionie 0-7 chluby piłkarzom Levante nie przynosi.
Jeżeli chodzi o poprzednie spotkanie z Granadą to trzeba oddać graczom z Valencii, że zagrali fajny mecz jak na ich możliwości. Pierwsza połowa dobra w ich wykonaniu, zawężali środek pola jak tylko potrafili i grali atakiem pozycyjnym, co patrząc na styl reprezentacji Hiszpanii, powinno być dewizą każdego klubu z tego kraju. W drugiej połowie po strzeleniu gola goście próbowali grać z kontry, a więc niczego nadzwyczajnego Mendilibar nie nakazał grać swoim zawodnikom.
Przejdźmy teraz to zespołu z Madrytu. Rayo bardzo rzadko wygrywa na wyjeździe, ale dzisiejsze spotkanie podopieczni Francisco Jemeza powinni potraktować jako mecz o sześć punktów. Muszę przyznać, że gracze Rayo grają bardzo fajną dla oka piłkę. Jest to futbol &quot;na tak&quot;. Dużo bramek strzelają i dużo tracą. Jednak według mnie Levante nie ma czym dzisiaj ukąsić gości. Jakość ich ataku z pewnością nie jest rażąca. Dość powiedzieć, że żaden zawodnik klubu z Valencii nie strzelił jeszcze dwóch goli w bieżących rozgrywkach.
Zawodnicy z Madrytu mają z przodu bardzo ciekawe trio, czyli Bueno, Kakutę i Leo Baptistao, którzy strzelili już w sumie osiem bramek w lidze. Na średnie Levante powinno wystarczyć, natomiast pewności co do tego jako takiej nie mam. Dlatego mój typ na dzisiejszy mecz to:
Rayo DNB / 1.83 / bet365 ✅✅ 0-2

Otrzymane punkty reputacji: +35
radegast 141

radegast

Użytkownik
Real Sociedad - Valencia
Valencia w tym sezonie odrodzona. I bardzo dobrze, bo aż żal było patrzeć, na to co wyprawiali w zeszłym sezonie, szczególnie za kadencji Djukica. Z pewnością pomogły im pieniądze Petera Lima z Singapuru, a i nowy trener Nuno nieźle sobie radzi. Grają ładnie, skutecznie i jeszcze w tym sezonie nie przegrali. Dużo strzelają, z przodu dobrze radzi sobie Paco Alcacer, który zaliczył już 4 trafienia. Razem z Piattim, Parejo i Andre Gomesem tworzą naprawdę fajny atak. W ostatnich 4 meczach w ostatnich 4 meczach Valencia zapakowała rywalom po 3 gole, tracąc zaledwie 1 bramkę. W obronie jak widać też nienajgorzej, choć trzeba pamiętać, że z potentatami nie grali. Ogólnie, uważam, że jak tak dalej pójdzie to spokojnie powalczą o Ligę Mistrzów.
Na drugim biegunie jest Real Sociedad. Nie dość, że w żenującym stylu odpadli z Ligi Europy w dwumeczu z FK Krasnodar (średniak ligi rosyjskiej) to jeszcze w lidze nie idzie im najlepiej. Na plus można zaliczyć wygraną 4:2 z Realem, przegrana z Sevilla w sumie planowa, ale już porażki z takimi drużynami jak Eibar czy u siebie z Almerią chluby nie przynoszą. W ataku tak sobie, odszedł Griezmann a napastnicy Vela i Arrigetxe strzelili zaledwie po 1 golu. W sumie wpakowali 7 goli tracąc 8. W obronie, jak widać, też cudów nie ma - pojawiają się choćby problemy przy stałych fragmentach gry. Jak dla mnie drużyna Arrasate to w tej chwili taki ligowy średniak, gdzieś na okolice 10. miejsca.
Nie do końca ufam obronie Valencii, szczególnie, że poza Sevilla z nikim silnym nie grali, więc nie postawię na ich wygraną, ale te 2 gole wpakować powinni. RSSS też może strzeli, a kurs na „BTS i over“ fajny, więc też spróbuję.
Valencia o 1.5 @ 2.3 Will Hill⛔1:1
BTS and o 2.5 @ 2.15 Comeon⛔
1:1

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Real Sociedad- Valencia

Nie ma się co tutaj brandzlować, tylko trzeba grać. RSSS niby ostatnio lepiej w obronie, ale na Anoeta zagrają ofensywnie, więc i luki w obronie będą większe, poza tym Zubikarai w bramce to jest tykająca bomba. Wracają Zurutuza i Ruben Pardo, a więc w środku będzie miał kto grać. Goście bez Piattiego, który doznał ostatnio urazu z Cordobą. Wraca za to Rodrigo i nie zdziwi mnie, jeśli zagra na lewym skrzydle jako odwrócony skrzydłowy. Wtedy Feghouli zostaje na prawej flance i dalej mamy mega mocną ekipę. Pozostali zawodnicy zapewne tak jak w większości spotkań czyli powrót Barragana i Vezo do składu się szykuje. VCF grają bardzo fajnie w ofensywie, bo nie forsują tempa przez większość meczu, tylko przyspieszają kiedy trzeba i ma to to dobry wpływ na nich, bo mniej sił tracą, a gra tak czy siak jest naprawdę ciekawa z przodu. RSSS u siebie póki co fajnie w ofensywie, bo nawet jak strzelili tylko jednego gola Almerii to mieli od uja okazji, ale dwukrotnie tracili po dwa gole. Teraz ekipa mocna w ofensywie ich czeka, więc pewnie podobnie się to skończy i stąd ten zakład.

Over 2,5 + BTS @ 2,05 Bet365

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Real Sociedad - Valencia 2 DNB @1.92 Unibet

Valencia gra naprawdę dobrze - poza stratą punktów w pierwszej kolejce z Sevillą wszystko wygrała. Dzisiaj zmierzą się z Realem Sociedad, drużyną, która nie zachwyca, zdobyła jedynie 4 punkty wygrywając 1 mecz, 1 remisując i 3 przegrywając. Ostatnie 5 spotkań wygrali jednak gospodarze z RSSS. Dzisiaj wielka szansa by przerwać tą fatalną serię pięciu porażek z rzędu. Gospodarze zagrają bez Pardo, Zurutuzy i Rullego, u gości zabraknie jedynie kończącego leczyć uraz Alvaro Negredo. Valencia na pewno wywiezie punkty od drużyny z Kraju Basków, kwestia tylko ile - jeden czy trzy? Wydaje mi się, że 3.

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom