West Ham - Southampton -> obie drużyny zdobędą gola: TAK @1.70 oraz over 2,5 gola @1.90 [dwa single] 0:3
West Ham zawodzi od początku tego sezonu, dopiero 18. miejsce w tabeli, najwięcej straconych bramek w lidze (13), nie jest to ten West Ham, który potrafił w zeszłym sezonie odbierać punkty każdej drużynie z TOP4. Tak naprawdę poza wygraną z Bournemouth, zanotowali aż cztery porażki: Chelsea, City, Watford, West Brom. Łącznie w pierwszych 5 kolejkach, w meczach z udziałem West Hamu padło aż 20 bramek, co daje średnią 4(!) bramki na mecz. Lubią strzelać bramki, ale jeszcze więcej tracą - bilans bramkowy 7:13. Być może ma to związek z przeprowadzką na nowy stadion - nie wiem. Co do Southamtpon, drużyna akurat mocno underowa, w ich meczach padło tylko 10 bramek, co daje średnią 2 na mecz, bilans 4:6 (co ciekawe, są w czołówce jeżeli chodzi o stracone gole, oraz na samym dnie, jeśli chodzi o zdobywane gole). Tak naprawdę tylko jeden mecz z udziałem Southampton skończył się rezultatem dającym powyżej 2,5 gola. Zatem spotykają się ze sobą dwie całkiem odmienne drużyny. Co do h2h, BTS i over 2,5 gola pokrywane było w 3 na 5 ostatnich starć tych drużyn, raz tylko było 1:0 i 0:0. Podobnie, jak osiek uważam, że żadna z drużyn nie zachowa czystego konta, spodziewam się otwartego meczu - w WHU zagra na pewno Payet, od którego dużo w ofensywie jest uzależnione, więc o bramkę dla gospodarzy jestem spokojny, a widząc ich zamiłowanie do tracenia tychże bramek, over i BTS to przystępne okazje do grania.