Chelsea - Brighton
Czy jak to niektórzy mowią, Brighton 2 vs Brighton xd, Chelsea sporo zawodników od Mew ostatnio kupiła, stąd takie fajne porównanie, co do meczu, na wstępie w teorii najważniejsza informacja, znowu Palmer wypadł ze składu (stąd prawdopodobnie wzrosty kursów na Chelsea), tym razem na 2-3 tyg, wróci pewnie dopiero po reprezentacjach, zaczyna mi się go szkoda robić, wielki talent, a znowu ledwo co na boisko wrócił i znowu kontuzja. Wg wielu jest to ogromne osłabienie, owszem, bo Cole ostatnio wracał do mocnej formy, ale The Blues poszaleli na rynku transferowym, czy pozytywnie, no śmiem twierdzić, że jednak nie bardzo (strata Manueke, czy końcowy brak Simonsa), no ale jest jeszcze Pedro, drugi Pedro tym razem Neto, Estevao się pokazuje z dobrej strony, a mnie najbardziej cieszy brak kontuzji u Jamesa, obrońca, ale imo topka na prawej obronie, a piłki potrafi dograć lepiej niż nie jeden rozgrywający, na centymetry, co można było obserwować w kilku ostatnich meczach. Chelsea dosyć słabo zaczęła sezon, czy może bardziej średnio, do tego przegrana z Utd po czerwieni i żal.pl w meczu z Bayernem w
LM, trzeba zareagować, grają u siebie, murawa powinna zostać wygryziona przez nich po zwycięstwo, podpieram jednak, bo londyńczycy to nie jest najpewniejsza drużyna w obstawianiu 1 x 2, Brighton fajnie z kontry gra, nie można wykluczyć ich bramki, czy nawet remisu w postaci 2:2, rożne The Blues u siebie to nie powinien być problem, Mewy koło 4+ też powinny się zakręcić, kurs na poniższy bb całkiem całkiem
Chelsea - Brighton
over 1.5 + 1X + over 2.5 rr każdy @2.15
fortuna
Chelsea - Brighton
1X + każdy over 1.5 rr + over 1.5 @1.68
fortuna
Można próbować jeszcze wyższe linię, imo powinny być tu i bramki i rożne, rożne z obu stron
z fartem
Newcastle - Arsenal
Gdzieś już pisałem o Newcastle, że grają piach i bez Isaaka to nie będzie ta sama drużyna co w ubiegłym sezonie, widać to gołym okiem, co może napawać optymizmem kibiców Srok to przegrana z Barceloną w
LM, brzmi jak paradoks, ale pokazali tam trochę dobrej gry, na pewno lepszej niż w ligowych meczach, może coś w nich ruszy, ale pecha mają, bo po takim meczu trafiają na pretendenta do wygrania PL. Arsenal się imo bardzo wzmocnił, Manueke koks, ilość bardzo dobrych grajków na pozycjach wymusza również na tych z podstawowego składu lepszą grę, co widać, obrońcy też fajnie do ataku chodzą, o mistrza będzie ciężko, ale top2 powinno być easy, no i zobaczymy co w
LM zrobią. Z tym majstrem ciężko, bo właśnie mam wrażenie, że Kanonierzy nie mają takiego nie wiem jak to nazwać, farta? złotego kopnięcia? Chodzi o skuteczność zdobywania punktów przy słabej grze, nie mówię, że nie potrafią, ale Liverpool robi to lepiej. Anyway Kanonierów, poza rewanżem z Liverpoolem, trzeba uznawać za faworyta każdego meczu do ostatniej kolejki PL, nawet jak będzie kilka kontuzji, to teraz będzie miał kto kontuzjowanych zastępować, wreszcie przestali się wyprzedawać jak jakieś belgijsko-austriackie drużyny, wreszcie coś zebrali, no i Gyokeres, czekać tylko aż wskoczy na wyższe obroty, a przecież w razie w jest Havertz. Po prostu absolutnie nie mogą sobie pozwalać na żadne wpadki, w przeciwieństwie do drużyn typu Sroki, gdzie te cele są inne, chociaż wiadomo, że u siebie nic odpuszczać nie będą. Stąd typ x2, po prostu nie wierzę, że dotychczasowa słaba gra ligowa Newcastle wystarczy na komplet z Arsenalem, co do rożnych to o gospodarzy jestem spokojny, oni u siebie nabijają po 5+ w zasadzie z każdym i to nie ważne, czy wygrywają, z Barcą ostatnio 6 szt, o Arsenal się troszkę boję, ale nie sądzę, żeby tu było szybkie 0:3 do 20', a przy utrzymującym się 0:0, 0:1 4-5 rr to easy, a jak będą przegrywać to i koło 10 mogą się zakręcić (dobra opcja do śledzenia
live). Z tego fajny bb wychodzi z przyzwoitym kursem
Newcastle - Arsenal
X2 + over 3.5 rr każdy @2.50
fortuna
a w niedzielę się pomyśli, czy czegoś nie dorzucić typu o1.5 lub ogólny over rr, z fartem
Leeds - Bournemouth
over 1.5 + over 2.5 rr każdy @1.78
fortuna
over 2.5 @1.95
fortuna
over 2 @1.48
fortuna
Wysokie kursy na overy, bo Leeds dopiero w poprzednim meczu z Wilkami zaczęło coś strzelać, 3:1 wygrana, no i tam Evertonowi 1 wcisnęli w sierpniu, ale imo to była kwestia czasu aż te gole będą wpadać, bo ich gra wyglądała przyzwoicie, przy poprzedniej wizycie w PL byli jedną z bardziej overowych drużyn, walka o utrzymanie już od samego początku będzie ciężka, a o jak wielkie pieniądze to jest gra to nie trzeba nikomu tłumaczyć, tu będzie gryzienie murawy w każdym meczu, szczególnie swojej murawy. Z drugiej strony Wisienki, ostatnio szału nie było, 0:0 z Newcastle, z nuuuudnym Newcastle, nie oglądałem, ale może obniżyli tempo do gości, zresztą, zakładam, że Leeds nie wyjdzie po 0:0, nie grają z top6 żeby w autobusy się bawić, zresztą nie ma na to czasu, a przy chociaż trochę otwartym meczu, Bournemouth potrafi sporo problemów każdemu narobić, taka gra z kontry to jest dla nich woda na młyn, a nawet i w grze pozycyjnej jakoś źle nie wyglądają, sporo okazji potrafią sobie stworzyć, a obrona Leeds to nie jest monolit. Wydaje mi się po prostu, że tu kilka bramek będzie, przy takich kursach to warto się zastanowić poważnie nad ich zagraniem, rożne Wisienek to easy, Leeds u siebie 3 szt to powinni dorzucić, szczególnie jak będą przegrywać. Osobiście gram różne wariacje tego typu, również over 2 do ako, bo też fajny kurs
Nottingham - Sunderland
Tu już króciutko, Nottingham podczas rządów Ange Postecoglou jest i będzie drużyną overową w tym sezonie, grają do przodu i to się podoba, z drugiej strony Czarne Koty, czy czarne konie ligi? Może nie aż tak, ale co w nich podziwiam to duch walki, zaangażowanie, płuca na murawie zostają, no fajnie to momentami wygląda. Meczu z West Hamem (3:0 win) bym nie brał pod uwagę, bo gorzej niż wtedy West Ham można zagrać tylko w ekstraklapie chyba, ale już wygrana u siebie z Brentford, utrzymanie remisu z CP na wyjeździe, czy ostatnio wyrównanie na 1:1 z Aston Villa, gdzie grali w 10 od 33', jak na beniaminka to są "solidne" wyniki. Z Nottingham spodziewam się po prostu otwartej gry i kilku bramek, pewnie i z obydwu stron, bo Forest w tym sezonie nie będą dobrze bronić
over 2.5 @1.95
fortuna
over 2 @1.48
fortuna