Zagłębie - Piast 0:3
obie strzela, @1,95 betfan
powyżej 2,5 gola, @2,33 betfan
Wstyd i hańba, byłem na meczu, jedyne co mi przychodzi do głowy, że zawodnicy graja przeciwko trenerowi, skład praktycznie ten sam sam co w zeszłym sezonie, a nie grają nic, chyba czas BvD w Lubinie dobiegł końca, mam nadzieję, że zmiany nastąpią jeszcze przed meczem z Wisłą w Krakowie.
Do Lubina przyjeżdża aktualny mistrz Polski Piast Gliwice, który po słabym początku powoli się odbudowuje i punktuje, ostatnie 2 spotkania wygrane, problemem trenera Fornalika są na pewno kontuzje, dodatkowo klub sprzedał w tygodniu Dziczka do Lazio. Zagłębie słabo zaczęło sezon, wygrało jak narazie tylko jedno spotkanie, jednak nie to jest najgorsze, ponieważ gra Lubinian wygląda po prostu słabo, w ostatnim przegranym meczu z Legią zagrali dobrze tylko przez 15 minut, podobnie było w innych spotkaniach, że mieli tylko fragmenty dobrej gry, a przez większość spotkania to rywal prowadził grę. Pocieszającym jest fakt, że nie przegrali u siebie, a bezpośrednia historia ostatnich spotkań z Piastem w Lubinie jest optymistyczna, na 5 spotkań 3 wygrane Zagłębia i 2 remisy, dodatkowo we wszystkich spotkaniach strzelały obie drużyny, a w 4 na 5 spotkań padł over 3,5 gola, a we wszystkich over 2,5. osobiście liczę, że Zagłębie podtrzyma passę u siebie, a nawet że zdobędzie komplet punktów. Ciekawostką jest też fakt, że do piasta ma przejść Patryk Tuszyński grający w Zagłębiu.