Warta Poznań – Legia Warszawa Typ: Legia Warszawa@ 1,68
fortuna
Wiem, że drużyną po meczu w Europie mają ciężko w następnym meczu ligowym. Myślę, że mistrzowie Polski będą chcieli szybko zmazać plamę po wielkiej kompromitacji w kwalifikacjach do ligi Europy. Jedyne co zostaje Legii to walka o podwójną koronę. Sytuacja w lidze wygląda też przeciętnie. cztery mecze dwie wygrane i dwie porażki. Co ciekawe Legia punktuje lepiej na wyjeździe 6 pkt, a u siebie jeszcze nie zdobył punktu dwie porażki z Górnikiem i Jaga. Powoli czołówka ucieka. Górnik i Raków bardzo dobrze punktują i nie zwalniają tempa. Legia nie ma za dużego marginesu błędu. W tym sezonie gramy tylko 30. kolejek, więc będzie mniej okazji do nadrobienia strat. Na dzisiaj Legia do rakowa i Górniak traci siedem punktów. Piszę to przed meczem Górnika, więc różnica może zwiększyć się. Raków już zagrał swój mecz. Rywal jest jak najbardziej w zasięgu. Warta na pewno jest opromieniona pierwszym zwycięstwem w
ESA. W poprzedniej kolejce udało się pokonać w meczu wyjazdowym z Wisła Płock. Troszkę dziwi rozmiary wygranej. Można było spodziewać się, że warta powalczy, ale niewielu spodziewało się ze strzela aż trzy bramki. Generalnie Warta gra bardzo defensywnie. Obrona jest bardzo dobrze zorganizowana. Bardzo dobrze pokazali się w meczu Z Lechia gdzie przeważali, ale nieszczęśliwie stracili gola. W meczu z Piastem oraz Lechem wyglądali bardzo dobrze. W meczu Lecha nieszczęśliwie stracili gola pod koniec po karnym podyktowanym za zagranie ręka Tralki. Tralka jednak odpłacił się grając fantastyczny mecz tydzień temu. Co ciekawe Tralka wykonuje wiele stałych fragmentów, z czego napawano nie był kojarzony przez kibiców. Żałuję, że nie pograłem Rakowa bo zwycięstwo było to wielce prawdopodobne. Teraz zostało już resztki. Lecha nie chce ruszyć bo tam mecz może iść w obie strony. Niby Lech jest na fali, ale może wdać się zmęczenie. Piast jest w słabej formie, ale może już wypoczęli po zmaganiach w Europie. Liczę jednak, że Legia zdoła pokonać Wartę. Obawiam się, że będzie to udarowy mecz.