>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. kolejka LOTTO Ekstraklasy (19.08 - 22.08.2016)

Status
Zamknięty.
szhizna 18

szhizna

Użytkownik
Na dzisiejsze mecze nie mam jakiś super pomysłów, ale coś tam poszło. W przypadku pierwszego meczu zagrałem podobnie jak Ibis - BTS. Cracovia mimo osłabień coś tam powinna ustrzelić. Ruch pierwszy raz zagra bez Stępińskiego. Szkoda bo współpraca Stępiński-Ćwielong wyglądała coraz lepiej. Mam nadzieję, że Arak godnie zastąpi Stępińskiego i coś ustrzeli.

Cracovia - Ruch Chorzów BTS @1,7 STS ✅

W przypadku drugiego meczu spróbuję zagrać w stronę Pogoni. Choć wyniki z początku sezonu nie powalały na kolana to teraz wygląda to dużo lepiej, gdyż Pogoń w końcu poprawiła swoją skuteczność. Ostatnia wysoka wygrana powinna dodać im jeszcze pewności siebie. Skład Pogoni wygląda obiecująco i myślę, że jak się rozkręcą to nie powinni dużo spotkań przegrać. Piast natomiast mam wrażenie, że szuka formy z ubiegłego sezonu. Mam nadzieję, że nie znajdzie jej dzisiaj. Gram Pogoń DNB bo jednak Moskal to Moskal ;p. Kurs jest na ten typ naprawdę obiecujący i nie przejdę obok niego obojętnie.

Piast Gliwice - Pogoń Szczecin Pogoń DNB @2,05 STS ✅

Co do Legii to tym razem odpuszczam bo dwie poprzednie kolejki trochę przez nich straciłem. Jednak myślę, że w rezerwowym składzie zagrają lepiej niż w podstawowym.

Otrzymane punkty reputacji: +12
gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
LEGIA - ARKA
Dla mnie jest tylko jeden typ na ten mecz: under 2,5. Legia na pewno podmęczona, grają trzeci mecz w krótkim czasie i nawet z takim Dundalkiem się nie wyróżniają. Wg mnie dziś będzie kolejny mecz z serii &#39;zagrać i zapomnieć&#39;, bo nie wierzę, że dziś się zepną i zaryzykują siły na rewanż. Niby było 2-0 i niby formalność ale każdy zdaje sobię sprawę z wagi tego meczu i dziś czuję grę na pół gwizdka.
Arka na wyjazdach póki co bardzo słabo, przyjadą powalczyć o remis i jest to bardzo prawdopodobne, myślę nad jakimś cichym remisem lub ewentualnie jakieś 1-0.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Legia ma dzisiaj wyrąbane na ten mecz i Leśnodorski zapowiada,że &quot;kibice się zdziwią&quot; jeśli chodzi o skład.Owszem tacy zawodnicy jak Dąbrowski czy Brzyski jak wyjdą to nic się w grze nie zmieni ale jak czytam,że w pierwszym składzie ma wyjść Wieteska,Niezgoda,Vranjes czy Rzeźniczak,który robi babola za babolem to słabo to widzę mimo wszystko.Prijović też drewniak,czasem coś wsadzi ale i namarnuje okazji tak jak z Piastem.Bez Pazdana obrona leży i kwiczy.Szansa dla Legii to słaba gra Arki na wyjazdach.Tyle,że dzisiaj będzie inna motywacja i wiedzą,że mają większą szansę na punkty przy tak pomieszanym składzie legionistów.

Arka +0,5 @ 2,14 Pinnacle ✅

betxp 230

betxp

Użytkownik
Kurs na mistrza Polski u siebie w meczu z beniaminkiem podchodzący pod 1.80 w Pinnacle wygląda obiecująco z kilku powodów.
1. W kadrze znalazł się Guillerme po dłuższym czasie.
2. Legia ma zaliczkę 2-0 z wyjazdu (z Dundalk)
3. Legia nie wygrała trzech ostatnich spotkań u siebie
4. Zagra raczej Prijovic, a nie Nikolics który oprócz karnego w meczu z Dundalk myślami jest już w Hull
5. Forma wyjazdowa Arki.
6. Złotek 6 raz gwizdał Legii u siebie. 5 razy Legia wygrała, 1 remis
Minusy po stronie Legii są takie, że grali mecz w tygodniu i mogą być zmęczeni, ale szczerze patrząc na ich grę w 1 połowie. To grali najmniejszym kosztem sił.
Ja poczekam jeszcze na składy i podam pewnie typ.
EDIT
Legia:
Malarz - Brzyski, Rzeźniczak, Dąbrowski, Wieteska - Vranjes, Kopczyński, Haamalainen - Niezgoda, Prijovic, Aleksandrov
Arka praktycznie bez zmian w porównaniu z ostatnim meczem.
Powiem tak. Bardzo duża dysproporcja jest w składzie Legii. W ataku mocny Niezgoda i głodny gry Prijovic oraz Haamalainen, ale w obronie Vranjes... I Rzeźniczak. Chyba, że Vranjes pójdzie do przodu i Legia będzie atakować. Tam na pewno czuję się lepiej.
Jednak po małej stawce ryzykuję Legia wygra (1.86) Pinnacle. U siebie Legia musi wygrać wreszcie, a Arka na wyjazdach gra zupełnie inaczej, niż w Gdyni. Bojaźliwie i bez przekonania.

kaszpir88 1K

kaszpir88

"Król Ekstraklasy"
Cracovia - Ruch Chorzów
20.08.2016, godz. 15:30 Stadion Miejski w Krakowie

Przewidywane składy:
Cracovia (4-2-3-1): Sandomierski – Wójcicki, Polczak, Wołąkiewicz, Deleu, Vestenicky, Covilo, Budziński, Dimun, Jendrisek, Szczepaniak
Ruch (4-2-3-1): Lech – Konczkowski, Koj, Grodzicki, Oleksy, Mazek, Surma, Urbańczyk, Lipski, Ćwielong, Arak.

Nie zagrają:
Cracovia: Cetnarski, Jaroszyński, Dąbrowski, Karaczanakow (kontuzje)
Ruch: Helik, Pazio (kontuzje), Stępiński (testy w FC Nantes)

Cracovia u siebie i Cracovia na wyjeździe to dwie różne Cracovie. Dzisiejszy mecz odbędzie się bez publicznośći. Obie drużyny dość mocno osłabione. Obrona Cracovii dużo pewniejsza niż Chorzowian. Covilo i Budziński powinni zdominować środek boiska. Ofensywa Pasów wygląda dużo lepiej niż w Ruchu zwłaszcza bez Stępińskiego. Stałe fragmenty też dużo lepiej wyglądają w zespole gospodarzy. Ciężko mi znaleźć jakieś argumenty przemawiające za tym że to dzisiaj goście wywiozą punkty z Krakowa. Słaba gra Cracovii może to tylko to spowodować.

Cracovia @1.81 Oddsring ⛔⛔⛔
Cracovia strzeli gola w pierwszej połowie @1.7 Betano ⛔⛔⛔
Piłka nożna dla kibiców!

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Legia Warszawa: Arkadiusz Malarz – Mateusz Wieteska, Maciej Dąbrowski, Jakub Rzeźniczak, Tomasz Brzyski – Michail Aleksandrow, Michał Kopczyński, Stojan Vranjes, Kasper Hamalainen, Jarosław Niezgoda – Aleksandar Prijović.
Arka Gdynia: Konrad Jałocha – Damian Zbozień, Dawid Sołdecki, Michał Marcjanik, Marcin Warcholak – Marcus da Silva, Antoni Łukasiewicz, Adam Marciniak, Miroslav Bożok, Mateusz Szwoch – Dariusz Zjawiński.
Rezerwowi Legia: Radosław Cierzniak, Igor Lewczuk, Adam Hlousek, Vadis Odjidja-Ofe, Guilherme, Steeven Langil, Sebastian Szymański. Rezerwowi Arka: Pavels Steinbors, Tadeusz Socha, Krzysztof Sobieraj, Przemysław Stolc, Adrian Błąd, Rashid Yussuff, Rafał Siemaszko.

B 0

burzaxburza

Użytkownik
Rozumiem, że Legia wystawiła rezerwy no ale przegrywać 0-2 z Arką (beniaminek) po 20-minutach meczu i to u siebie..
Taka drużyna jak dojdzie do fazy grupowej LM to na 99.9% z niej nie wyjdzie..
Już widzę jak każdy będzie obstawił handicapy na przeciwną drużynę ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Nie ma co hejtowac, Legia aktualnie ma w d lige i nawet nie maja ochoty sie starac, by cos ugrac, nie w glowie im teraz mecze z Arka, skoro za miesiac beda sie mierzyli z najwiekszymi klubami swiata. Oswoja sie z LM, zarobia kase to i w lidze zaczna grac.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Zagłębie - Łeczna
Typ: 1
Kurs: 1.80
buk: bet365

Wynik:​

Zagłębie po świetnym początku sezonu popadło w ostatnich meczach w mały kryzys. Gospodarze nie potrafią odnieść zwycięstwa od czterech spotkań, a dziś jest najlepsza ku temu okazja żeby tą złą passę przełamać. Miedziowi będą celować w niedzielę w pierwszą ligową wygraną od 31 lipca. Dobrą passę ma natomiast na koncie drużyna z Łęcznej. Górnik sprawił nie lada niespodziankę, pokonując przed tygodniem na własnym boisku Legię Warszawa 1:0. Dziś jednak przed nimi trudne spotkanie, bowiem na terenie Lubina mało który zespół potrafi odnieść zwycięstwo. Zagłębie wygląda lepiej jakościowo, gra przed własną publicznością i dlatego też idę w ich stronę.

18:00 Jagiellonia - Lechia
Typ: 1
Kurs: 2.75
buk: bet365

Wynik:​

W najciekawiej zapowiadającym się meczu szóstej kolejki Lotto Ekstraklasy, Jagiellonia Białystok zagra przed własną publicznością z Lechią Gdańsk. Obie drużyny zajmują kolejno 3 i 4 miejsce w tabeli z 10 punktami na swoim koncie. Bilans dotychczasowych ligowych spotkań przemawia za gdańszczanami, którzy wygrali ponad połowę pojedynków przeciwko Jagiellonii (16 z 31). W obecnym sezonie obie ekipy spisują się naprawdę wyśmienicie, ja jednak idę w stronę gospodarzy. Jaga w ostatniej kolejce dostała zimny prysznic od piłkarzy Wisły Płock, a taki prysznic zawsze wychodzi wszystkim na dobre. Największym dla mnie zmartwieniem jest dzisiejszy brak Estończyka Vassiljeva, który ma na swoim koncie już pięć bramek. Jednak pomimo najlepszego strzelca w drużynie, Jaga ma na tyle dobry skład, że jest w stanie pokusić się tutaj o zwycięstwo. Tak jak wspomniałem wyżej, Lechia również zaskoczyła w tym sezonie, jednak mecze wyjazdowe są ich największą zmorą. Dziś przyjdzie im się zmierzyć naprawdę na gorącym terenie i pomimo, że ich skład wygląda bardzo dobrze to idę w stronę gospodarzy.
Kolejnymi typami na to spotkanie są BTS i powyżej 2.5 gola. Ostatnie pięć spotkań pomiędzy tymi zespołami przysporzyły aż 21 bramek, czyli średnio ponad cztery na mecz (poprzednie trzy potyczki to piętnaście goli). Dziś liczę na kolejne świetne widowisko, które obfituje nam w dużo goli.

Przewidywane składy:

Jagiellonia (1-4-2-3-1): Kelemen – Tomasik, Wasiluk, Szymonowicz, Burliga – Romanczuk, Grzyb – Mackiewicz, Cernych, Frankowski - Górski

Lechia (1-3-5-2): Milinković-Savić – Wawrzyniak, Maloca, Janicki – Mak, Krasić, Wolski, Chrapek, Flavio Paixao – Marco Paixao, Kuświk

Nie zagrają:

Jagiellonia: Guti, Mystkowski, Runje, Świderski, Vassiljev (kontuzje)

Lechia: ---
kolejne propozycje z bet365:

BTS - TAK, kurs: 1.70
Powyżej 2.5 gola - TAK kurs: 1.95​

szhizna 18

szhizna

Użytkownik
Popieram typ Ibisa w kierunku Zagłębia. Ostatnio Lubinianie nie grali już z tak dużą częstotliwością jak ostatnio. Łęczna ograła co prawda Legię, ale wiadomo w jakiej dyspozycji ostatnio są Legioniści. Dużą siłą Górnika Łęczna jest bardzo duże zaangażowanie w grę co pokazali podczas spotkań czy to ze wspomnianą Legią czy wcześniej z Lechią. Kluczowym zawodnikiem tej drużyny jest Grzegorz Bonin. Od niego podobnie jak od Vassiljeva w Jadze uzależniona jest dyspozycja całej drużyny. Uważam, że samo zaangażowanie Łęcznian nie wystarczy do tego, aby na wyjeździe odebrać jakiekolwiek punkty Miedziowym, którzy powinni powoli wracać do swojej dyspozycji z początku sezonu.

Zagłębie Lubin - Górnik Łęczna 1 @1,8 STS
⛔ Niefart ...
Co do drugiego dzisiejszego meczu to sądzę, że brak lidera Jagi - Vassiljewa, znacząco wpłynie na ich grę. Po jego zejściu już w poprzednim spotkaniu przeciwko Wiśle Płock gra Jagiellonii się nie kleiła. Atutem drużyny z Białegostoku jest na pewno własne boisko. Co do Lechii to w ostatnim spotkaniu przeciwko Koronie Kielce gra ofensywna opierała się na Sławku Peszce. Po jego zejściu gra Lechii nie wyglądała dobrze. Mimo, że grali na własnym stadionie to nie mieli łatwo przeciwko Koronie. Co do typów na ten mecz to spróbuję zagrać coś w kierunku Lechii. Myślę, że brak Vassiljewa będzie miał kolosalne znaczenie dla gry Jagi. Plusem może się okazać zmiana bramkarze Lechii Savica, który nabawił się lekkiego urazu i jego występ stoi pod znakiem zapytania ;p. Peszko będący obecnie w dobrej dyspozycji prawdopodobnie nie zagra w Białymstoku co z całą pewnością negatywnie wpłynie na grę ofensywną Lechii. Mam nadzieję, że nieźli zawodnicy ofensywni pierwszego składu (np. Wolski, Krasic) w końcu zagrają na swoim poziomie i Lechia jako pierwsza zdobędzie bramkę , po której powinna się cofnąć co zagwarantuje niską wygraną. Myślę, że w najgorszym wypadku wpadnie remis. Fajnym typem wydaje mi się zagranie under 2,5. Lechia na wyjeździe gra dosyć ostrożnie i po ewentualnym zdobyciu bramki zapewne cofną się i będą bronić wyniku bo grają na wyjeździe, a osłabiona Jaga może mieć problemy ze zdobyciem bramki.
Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk
Lechia DNB @1,75 STS ✅ Fart.
under 2,5 @1,75 STS
✅

edit: Co oznacza to zdanie? Bo nie rozumiem. Bo skoro są nie źli, to powinni dać wysokie zwycięstwo, a nie niskie, dziwnie napisane. - Robson1416
Wyjaśniłem (przynajmniej tak mi się zdaję ;p) co miałem na myśli. Pisałem to na szybko rano i miałem wrażenie, że może coś być nie logiczne.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Dzisiaj 2 mecze fajne do pogrania, dlatego spróbuję coś wynaleźć.
Zagłębie - Górnik
Faworyt jest jeden i trzeba to jasno powiedzieć. Nie można patrzeć na Łęczną przez pryzmat ostatniego meczu, bo z Legią to jest dosyć głębszy problem. A Górnik narazie 2 mecze na wyjazdach i 2 razy przegrana z takimi tuzami jak Termalica i Ruch. Dla mnie niestety nie mają argumentów na Zagłebie, które mimo ostatnio pogubionych punktów wciąż jest drużyną bardzo mocną. Dlatego gram takie oto zdarzenia:
Gospodarz wygra bez straty bramki @3,15 UNIBET
Zagłebie(-1) - Górnik 1 @3,35 UNIBET
Jagiellonia - Lechia
Tutaj krótko i na temat. Jeżeli Lechia chce walczyć o najwyższe cele musi do seryjnych zwycięstw u siebie dołożyć wygrane na wyjazdach. Dzisiaj ma do tego dobrą szansę, bo osłabienia w Jadze dość kluczowe. Należy zauważyć, że kiedy Jagiellonia wygrywała na środku defensywy widzieliśmy duet Runje - Guti i on nawet dobrze funkcjonował. W dodatku klucz to brak Vassilieva. Robi on mega robotę, nie tylko dlatego że strzela bramki, asystuje itd, ale przy nim Cernych przypomina sobie jak się gra w piłkę. Bez niego mam wrażenie, że na boisku jest jak dziecko we mgle. Lechia bez większych osłabień i dzisiaj tu na prawdę może śmiało powalczyć o 3 pkt.

główny - Jagiellonia - Lechia 2 @2,6 UNIBET
dodatkowy - Jagiellonia - Lechia(-1) 2 @5,2 UNIBET
4fun - Marco Paixao strzeli &amp; 1:3 @27 UNIBET

piotrex007 121,7K

piotrex007

Użytkownik
W dodatku klucz to brak Vassilieva. Robi on mega robotę, nie tylko dlatego że strzela bramki, asystuje itd, ale przy nim Cernych przypomina sobie jak się gra w piłkę. Bez niego mam wrażenie, że na boisku jest jak dziecko we mgle.
Vassiljev gra w podstawowym składzie dziś ???? Szykuje się dobry mecz, myślałbym o overze 2,5 ale podobnie zdanie miałem odnośnie bramek Zagłębia dziś i się przejechałem na tym :jezora:

Otrzymane punkty reputacji: +31
meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
Co myslicie o Koronie dzis ? Kusie mnie 1 DNB po 1,95 lub jakis skromny over ?
Korona Kielce - Wisla
Korona Kielce without: Rymaniak (df 5/0)
Wisla withoout: Buchalik (gk 0/0), Brozek (fw 4/1), Kujawa (df 0/0), Guzmics (df 1/0), Jovic (df 0/0)
Czy moze Wisla sie obudzi jednak bo najwyzszy czas ? A moze utopią dzis Wdowczyka ?

K 0

k4k1

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna / Polska LOTTO Ekstraklasa
Godz 18:00
Spotkanie : Korona : Wisła
Typ : ilość żółtych kartek w meczu powyżej 3,5
Kurs : 1,65 STS
Moim zdanie w kielcach padnie sporo kartek (może nawet czerwona ) Wsła słabo gra na wyjazdach a korona u siebie lepiej. Mecz będzie zacięty i nikt nie odpusci w ostatnich spotkaniach obu drużyn padały minimum 4 kartki żółte a w spotkachniach w ekstraklasie w ostaniej kolejce także korona i wisła zdobyli po pare kartek więc uważam ze dziś padnie wiecej i minimum 4 żółte kartki w meczu.

teamdoxpl 165

teamdoxpl

Użytkownik
Korona Kielce - Wisła Kraków
Mój typ: Korona Kielce ✅
Kurs: 2,65
Bukmacher: Fortuna

Zdecydowanie idę w stronę Kielczan. Zagrali na prawdę niezły mecz w Gdańsku. O Wiśle co by tu nie pisać to uważam, że dzisiaj przegra ale od następnych kolejek zacznie już powoli chyba punktować. Jak wiadomo, TS Wisła ma odkupić klub od Meresińskiego. Dla piłkarzy nie jest to komfortowa sytuacja, póki co gospodarze wygrali tylko z Lechem na własnym stadionie i wydaje mi się że zainkasują 3 punkty przed własną publicznością. Remis w tym spotkaniu mi się jakoś nie widzi, wygrana Wisły ? Też nie. W overy nie idę, dotychczas tylko raz grałem na Koronę kiedy grała z Piastem i mocno na nich utopiłem. Dzisiaj wierzę że zainkasują 3 punkty, bo z tak słabą Wisłą stać ich na to a na pewno w Koronie jest kim grać. Liczę że Palanca wystąpi od pierwszych minut.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom