>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. kolejka LOTTO Ekstraklasy (19.08 - 22.08.2016)

Status
Zamknięty.
A 30,4K

atr

Użytkownik
Zagłębie-Górnik
Typ:X2
Kurs:2.13
Marathonbet
Zagłębie dobrze zaczęło.3 zwycięstwa z rzędu w lidze strzelając 8 bramek a tracąc 0. Przeszli 2 przeszkody w europejskich pucharach. Ostatnio jednak dużo gorzej - 2 remisy w lidze, odpadnięcie z Pucharu Polski jak i europejskiego. Obawiam się że będą po Lidze Europy regenerować się do końca roku....
Łęczna teoretycznie skład coraz słabszy z rundy na rundę. W Chorzowie powinni co najmniej zremisować. Z Lechią grając cały mecz w osłabieniu długimi momentami cisnęli Lechię.Z Cracovią zasłużony remis. W Niecieczy mieli przewagę optyczną ale Termalica jak zwykle u siebie w tym sezonie szczęśliwie wygrywa. Ostatnio z Legią powinni wygrać wyżej....

mastermaciej 173

mastermaciej

Użytkownik
Na szybko przedstawię moje piwniczne przemyślenia na tę kolejkę ????
Legia Warszawa - Arka Gdynia
Legia przed najważniejszym dwumeczem w sezonie i przy okazji w najgorszej dyspozycji od dobrych kilkunastu miesięcy. Arka fantastycznie weszła w sezon i jako beniaminek meldują się na razie w czubie. Klub z Gdynii jak na razie totalnie nie radzi sobie na wyjazdach, ale z pewnością wyjdą podwójnie zmobilizowani na mecz z aktualnymi mistrzami kraju. Nie widzę tutaj pewnego zwycięstwa Legii
typ: Legia poniżej 1,5 @2,00 //Bet365 ✅
typ: Arka +1,0 @1,650 //Bet365 ✅
Lider podejmuje u siebie zespół, który od dwóch sezonów mnie zupełnie nie przekonuje. Powiem krótko, bo kurs nie będzie zachwycał i Ameryki nie odkryję. Zagłębie jeszcze bez porażki w tym sezonie ligowym i zupełnie nic nie wskazuje na to, żeby to się zmieniło. Czystego zwycięstwa nie gram, bo ich ostatni mecz w Gliwicach mnie załamał pod względem skuteczności z obu stron.
typ: Zagłębie (0.0) @1,325 //Bet365 ▶
Wisła w ogromnych tarapatach, co chyba każdy choć trochę orientujący się w świecie ekstraklasy wie. Korona ostatnio była w stanie władować dwie bramki Lechii. Przyznam się, że nie widziałem tego spotkania, ale po podobno skuteczność mieli zabójczą. Teraz przenoszą się na swój stadion i ja w tym spotkaniu widzę szybkiego gola któregoś z zespołów. Zarówno Korona jak i Wisła potwierdzają w każdym meczu, że nie posiadają najlepszej obrony na świecie
typ: powyżej 1.0 HT @1,825 //Bet365

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Co do Legii poszukaj w pinnacle czy nie ma czasem zakładu Legia under 1,75.
Śląsk przegrał z Arką tydzień temu po PP, ale tym nie można tego tłumaczyć,
brakuje jakości w przodzie a przede wszystkim formy u każdego z atakujących.
Wisła Płock była oblegana w końcówce z Jagiellonią, ale utrzymała do końca wynik 1-0.
Co do meczu Korony z Wisłą, bramki powinny być jeszcze z Białymstoku widzę overowy mecz,
pozostałe trudno przewidzieć, może undery w Gliwicach i we Wrocławiu biorąc pod uwagę skuteczność obu ekip.
Buki nie widziały drugiej połowy w Krakowie, bo tam Wisła była gorsza od Niebieskich
a tylko to jest powodem tego, że robią z nich faworyta w Kielcach.
W pierwszej połowie Wisłą miała sporo okazji, do HT powinno być takie 3-2 dla nich,
w drugiej było gorzej, brakuje napastnika, gola w Kielcach może dać Małecki albo Zachara,
po reszcie tego się nie spodziewam.
Wieczorem dopiszę coś o pozostałych meczach.

piotrex007 121,7K

piotrex007

Użytkownik
Co do meczu Legii z Arką sam myślę nad jakimś typem w kierunku Arki. Pytanie podstawowe - czy Szwoch będzie mógł w tym meczu zagrać? Bez niego Arka miałaby dużo ciężej, a we wszystkich dotychczasowych meczach tylko w jednym został zmieniony, resztę grał cały mecz. A jeśli chodzi o wypożyczonych zawodników przez Legię to już się kiedyś na tym przejechali, jak 2 czy 3 sezony temu przegrali z Podbeskidziem 0:1, a bramkę zdobył wypożyczony z Legii Jagiełło ;)

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
Ja bym nie szedł w stronę Arki póki co pokazują że są drużyną własnego boiska. U Legii po wczorajszym zwycięstwie morale na pewno wysokie i nie będzie trzeba odstawiać podstawowych zawodników przed rewanżem bo to tylko formalność.
Ja bym myślał nad Lechią w meczu w Białymstoku. Jaga w poniedziałek zagrała na podobnym poziomie który prezentowała w poprzednim sezonie i nie zdziwię się jak tą serię podtrzymają. Do tego 5 kontuzji w zespole szczególnie widocznych w środku pola (Wasiljew, Świderski, Mystkowski)

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Z jednej strony racja, z drugiej tyle już było tych perypetii z awansem do LM że nawet dla zasady ktoś sobie może odpocząć.Z drugiej każdy widział jaki poziom prezentuje ekipa Dundalk, także teoretycznie w tym wypadku mecz z Arką powinien być pozytywnym rozładowaniem no bo chyba każdy kto widział mecz w Irlandii zastanawiał się czy ten mecz jest faktycznie o wejście do fazy gr LM, czy to dopiero początkowa runda.Mi się jednak wydaje że Leśny podejdzie bardzo poważnie, za dużo pieniędzy, za dużo prób i pechów.Arka to że wygrała 3 mecze u siebie a 2 wyjazdy przegrała niczego im z urzędu nie daje, nie znaczy że w nieskończoność będzie śrubować taki stan rzeczy.
Przed meczem fajnie wyglądał typ pod Arkę bo jednak mało kto się spodziewał spacerku w Irlandii, że do rewanżu będzie potrzeba więcej koncentracji, teraz to trochę nabiera innej postaci i na dobrą sprawę to najrozsądniej poszukać szczęścia w innych spotkaniach.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Co do meczu Legii z Arką sam myślę nad jakimś typem w kierunku Arki. Pytanie podstawowe - czy Szwoch będzie mógł w tym meczu zagrać?
Szwoch zagra na pewno w wyjściowym składzie.
Na oficjalnej stronie Arki Gdynia są informacje, że Arka bardzo mocno przykłada się do tego spotkania, chcą urwać punkty Legii.
Pojawiła się informacja:
Dla Konrada Jałochy mecz w Warszawie podobnie, jak dla Mateusza Szwocha będzie szczególny.
- tak więc można wywnioskować, że z pewnością jest już gotowy do gry.
Według mnie nie ma co grać tutaj na zwycięstwo Arki. Legia jest strasznie podrażniona porażką z Górnikiem, o czym mówił już Malarz w wywiadzie pomeczowym. Wczorajsze zwycięstwo dało wiatru w żagle warszawskiej ekipie, teraz pozostaje jeszcze poczekać na podanie składu przedmeczowego, bo na pewno w warszawskiej ekipie będą zmiany po wczorajszym meczu, trzeba będzie oszczędzić kilku zawodników.
Mój osobisty typ na ten mecz to remis - Arka pokazała, że potrafi urywać punkty (teoretycznie) wyżej notowanym rywalom. Serce oczywiście za Legią, ale wydaje mi się, że nie będą aż tak bardzo spinać się na ten mecz; sezon jest długi i punkty i tak się znajdą. Wiadomo, że w każdym meczu gra się o zwycięstwo i tak na pewno będzie i tym razem, ale tak jak napisałem - mój osobisty typ to remis. Widzę, że jeden znawca Teixeira już dostał bana, więc takich znawców możemy już pożegnać. Zostało jeszcze dwóch, którzy nie respektują zdania innych, więc i z nimi moderatorzy mogą zrobić niebawem porządek. To forum powoli wraca do łask, bo zaczął się tu robić prawdziwy burdel.

Otrzymane punkty reputacji: +10
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Prawdopodobnie jutro nie zagra Morioka, a to osłabienie Śląska jednak, znowu nie będzie komu ofensywy ciągnąć. Już z Arką zagrał z kontuzją.
Trwa walka z czasem żeby go wyleczyć.
Wisła prezentuje się całkiem sensownie, u siebie poradzili sobie fajnie z Jagą. Chyba czas na pierwszą wygraną na wyjeździe ;).
Wisła lub remis @ 1.72 bet365 ✅ smutne 0:0

edit: Zagra Morioka, jednak jest on kontuzjowany, nie wiem na co liczy Rumak.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Termalika-Lech (Lech over 5,5 rożnych) @2,00 betano
Lech ostatnim zwycięstwem nad Cracovią wydostał się z dna w tabeli jednak tylko o stopień wyżej mając w dorobku zaledwie 4pkt tak więc Kolejorz będzie chciał nadrobić zaległości po dosyć niefortunnych występach.
Gracze z Niecieczy są dosyć skuteczni u siebie, wygrali wszystkie 3 mecze, jednak nie mieli jakiś wymagających rywali Arka, Cracovia i G Łęczna nie mających jak dotąd dobrej skuteczności na obcym terenie.Termalica można powiedzieć to taka ekipa ,na dwoje babka wróżyła, przy dobrym dniu potrafią być groźni, jednak jest to drużyna którą każdy jest w stanie pokonać, choć potrafili np ograć Legię aż 3-0, po prostu nikt nie traktuje klubu z małego miasteczka poważnie, nie są atrakcyjnym rywalem i poniekąd to właśnie też jest ich atut.
Lech z kolei trochę dziwił słabymi wynikami, każdy się po nich więcej spodziewa.W swoich meczach nie wyglądali źle, jednak kiepsko zawiązywali ataki i nic z nich nie wychodziło, ale ogólnie ich gra jest przyjemna dla oka co pokazali min w przełamaniu z Cracovią, jak i momentami z Jagiellonią czy Zagłębiem kiedy przegrywali po 0-2.Ja w tym spotkaniu trochę zawierzę ich umiejętnościom, jednak jeszcze jestem ostrożny o ich skuteczność i pójdę na stałe fragmenty dla Lecha.Typ bardziej z serii żeby coś pograć, ale myślę że dosyć ciekawy.

R 28

roki1

Użytkownik
Cracovia-Ruch to ten meczyk jak dla mnie wygląda overowo. Ruch gościnny a i ostatnio coś zaczęli nawet strzelać. Fakt,faktem Wisłę, która to już w ogóle jest gościnna. Cracovia u siebie gra dobrze i strzela sporo,także ja widzę w tym meczu over 2,5.

szhizna 18

szhizna

Użytkownik
W pierwszym dzisiejszym meczy celuję w under 2,5 po nie zbyt wysokim kursie 1,65 (STS). Uważam, że kłopoty Śląska z ustawieniem formacji ofensywnej, o której wspomniał sam Rumak jeszcze spotęgują problemy ze strzeleniem bramki przez Śląsk. Dopóki Śląsk nie kupi 2-3 ofensywnych zawodników, w tym skutecznego napastnika, to forma strzelecka tej drużyny nie ulegnie poprawie. Natomiast co do defensywy nie można mieć zastrzeżeń. Nie spodziewałem się, że Pawełek będzie tak bronił, a i obrońcy spisują się nieźle. Myślę, że dobra gra defensywna Śląska znacznie utrudni zdobycie bramki Wiśle Płock, która bądź co bądź w ofensywie spisuje się całkiem dobrze (w ostatnim meczu może nie wyglądało to jakoś super, ale wcześniej było dobrze). Jeśli Lechia nie zdobyła we Wrocławiu bramki to myślę, że i Wisła będzie miała z tym nie lada problem.
Śląsk Wrocław - Wisła Płock under 2,5 @1,65 (STS) ✅

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Śląsk - Wisła P @ 0:0 do przerwy @ 2,62 bet365 ✅
Śląsk zagrał straszną padaczkę w Gdyni w ofensywie. Przez cały mecz podopieczni Mariusza Rumaka zdołali oddać zaledwie 1 celny strzał na bramkę Jałochy. Teraz odpada jeszcze Morioka - kreator gry Śląska. Defensywa wyglądała już solidniej potwierdzając niejako formę z pierwszych 4 kolejek, w których to Śląsk nie stracił żadnej bramki. Dzisiaj przyjeżdża Wisła, której obrona mimo, że do najlepszy nie należy to w meczu z Jaga zagrała w końcu dobre zawody. Ja widzę tutaj dość nudny mecz, który nie będzie obfitował w bramkowe sytuacje. Dlatego DW: 0:0 do przerwy po tak zacnym kursie biorę w ciemno.

Otrzymane punkty reputacji: +39
D 30

dadycool

Użytkownik
Legia - Arka Gdynia
Typ: X2 @2.15 Bet365
Radzę przeczytać: http://legionisci.com/news/68224_Hasi_Z_Arka_musze_wystawic_zmiennikow.html
Czyli wyjdą rezerwy. Do tego nie wiadomo co z Nikoliciem, czy aby już nie poleciał do Anglii. Do tego Konrad Jałocha zagra przeciwko Legii Warszawa. Tak samo jak Mateusz Szwoch. czyli Arka jedzie pełnym składem, Legia ma rezerwy.
Masz rację będą rezerwy ale czy to coś spowoduje? Umówmy się rezerwy to będzie np za Pazdana Dąbrowski, za Nikolicia Prijovic, na środku Hamalainen, Gui wraca mimo że po kontuzji to zawsze Gui także jakość od niego będzie. Na skrzydle Aleksandrow pewnie, Kopczyński w środku. Pamiętaj w Płocku też grali w teorii rezerwowi a skończyło się 3:2 dla Legii i to był od 20 minuty bardzo dobry mecz w ich wykonaniu (chyba najlepszy w tym sezonie poza pierwszą połową z Jagielonią). Nie widzę tu jakiejś dużej straty jakości a wręcz przynajmniej tym zawodnikom będzie się chciało. Legia po wygranej w Irlandii na moje oko się odblokowała. Śmieszny Hasi to mówi co mówi, ale to jest idealny wręcz moment na wygraną bo jak nie teraz to kiedy indziej. Jak przyjdzie im grać w LM z Barceloną np czy kimś takim to co wtedy Hasi postawi na Ekstraklasę, a na LM rezerwy? Kiedyś muszą te punkty zdobywać, a jak nie z Arką u siebie z Arką która na wyjeździe gra źle jak nie z nimi to z kim?
Na moje pewna 1 po kursie w granicach 1,7

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
VS.

Czytam komentarze i widzę zdania typu &quot;każdy widział jaki poziom prezentowało Dundalk&quot;, &quot;po tym zwycięstwie morale Legii na pewno wysokie&quot;, &quot;zwycięstwo dało wiatru w żagle Legii&quot;, &quot;porażka z Łęczną podrażniła Legie&quot; i szczerze mówiąc łapie się za głowę. Mam inne zdanie, widzę to inaczej. Dundalk nie prezentowało wysokiego poziomu owszem, ale w pierwszej połowie to Irlandczycy byli lepszą drużyną kreując ciekawsze akcje i rozgrywając piłkę. Legia nie grała NIC! Kompletnie. Leśnodorski zadowolony na fejsbuku, że druga połowa lepsza... Jak lepsza ja się pytam?! Taka w skali szkolnej na 3- (z 1+ w pierwszej) to lepsza? Bo Legia potrafiła skonstruować coś więcej niż podania Pazdan-Lewczuk-Pazdan-Lewczuk i dzida na afere? Legia grała z półamatorami! Architektami, magazynierami, lekarzami itd.! Pierwszy strzał oddała w 56 min. minucie meczu. A mecz został ustawiony dzięki bramce z rzutu karnego!
Od początku sezonu w Legii jest tragedia. Myślałem, że na meczu z Piastem gdy Legia mocno przycisnęła gości to coś się wreszcie ruszyło, ale myliłem się. To był po prostu skutek &quot;przetrącenia kręgosłupa&quot; drużyny z Gliwic podczas letniego okna i ich zmiana trenera. W Legii jest za to coraz gorzej. A do tego odejdzie Nikolic. Ok, awans do LM, wielki sukces i olbrzymie pieniądze, ale żeby w meczu o główny cel Legii, grając przeciwko amatorskiej drużynie nie potrafili oni wymienić pięciu podań między sobą i skonstruować akcji?! Na początku wymówką było Euro i zmęczenie zawodników a obecnie LM. A ja jako winnego widzę kogoś innego, ale żeby nie zapeszać to nie powiem kogo mam na myśli. Chociaż pewnie wszyscy się domyślają...
Do meczu z Arką gospodarze mają wystawić rezerwy. Tylko kogo? Koseckiego, który ostatni raz w formie był 3-4 lata temu? Rzeźniczaka, który w lato zapomniał jak się gra w piłkę? Vranjesa, który do 18stki Hasiego się nawet nie łapie? Hamalainena, który już ponad pół roku szuka formy i oswaja z otoczeniem? Legia boi się ryzykować dwumecz z irlandczykami grając u siebie i niemal oddaje mecz Arce, która na chwilę obecną na wyjazdach gra bardzo słabo. Ale kiedyś to musi się zmienić i boje się, że będzie to dzisiaj. Jeżeli zgrają się w Warszawie tak jak robią to obecnie w Gdyni to Legię czeka gorzka porażka. To Arka jest tutaj faworytem o ile nie przegrają tego meczu w głowach i ze zbyt dużym respektem nie podejdą do Legii. Szwoch będzie miał coś do udowodnienia.
Mi jako kibicowi Legii serce nie pozwala grać w stronę Arki. Natomiast remis będe uważał za korzystny wynik dla Legii. Dlatego tak gram ze zwrotem w razie zwycięstwa Arki. Dla kibiców innych drużyn lub tych nie kierujących się sentymentami polecam typ macio106 - X2 (1,97 totolotek).
Legia - Arka X, gość wygra - zwrot. (2,73 totolotek) ZWROT

dino3k 8

dino3k

Użytkownik
Jak na kibica Legii to masz trochę słabe rozeznanie... bo Kosecki z tego co się orientuje gra w Niemczech od tygodnia albo dwóch.
Jak na kibica Legii to masz trochę słabe rozeznanie... bo Kosecki z tego co się orientuje gra w Niemczech od tygodnia albo dwóch.
Racja, zapędziłem się, dzięki za poprawienie.

M 5

mikos

Użytkownik
Nie rozumiem po co te kłótnie czy wyjdą rezerwy czy nie. Przecież Legia nawet grając w podstawowym składzie jest po prostu bardzo słaba! Wszyscy chyba są bardzo podjarani awansem do ligi mistrzów, ale chyba już nie pamiętają w jakich okolicznościach ten awans został wywalczony. Olbrzymie szczęście w losowaniu, drużyny spoza pierwszej 200 rankingu w europie, a same awanse bardzo szczęśliwe vide mecz w Trencinie, gdzie Słowakom należał się przynajmniej jeden karny. Ten sam Trencin z którym Legia po koszmarnych męczarniach wymęczyła awans w czwartek dostał u siebie z Rapidem Wiedeń 0-4. To pokazuje, że forma Legii póki co jest tragiczna i moim zdaniem podpórka na Arkę po tak dobrym kursie, to świetna propozycja na dzisiaj.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Cracovia - Ruch
Typ: obie strzelą gola TAK
Kurs: 1.69
buk: betsson

Wynik:​

Przed nami w Krakowie naprawdę nieźle zapowiadające się starcie. W spotkaniu idę w stronę goli. W spotkaniach pomiędzy tymi drużynami gole lubią padać, bo wystarczy spojrzeć na bezpośrednie spotkania. Na dodatek Cracovia u siebie na 10 ostatnich spotkaniach, tylko 2 razy nie pokonała bramkarza gości. Ruch nieźle też się spisuje na wyjeździe, bo podobnie jak ich dzisiejszy rywal również na 10 ostatnich spotkań 2 razy nie pokonali bramkarza gospodarzy. W obecnie trwającym sezonie obie drużyny dużo strzelają, i podobnie dużo tracą. O obronie Ruchu pisałem tydzień temu, że kuleje i to bardzo. To samo jest z zespołem Cracovii, dlatego myślę, że na brak goli nie powinniśmy dziś narzekać.

20:30 Legia - Arka
Typ: 1
Kurs: 1.73
buk: bet365

Wynik:​

Trener Besnik zapowiedział przed meczem z Arką, że dokona kilku zmian w składzie i trochę jestem zdziwiony, że pomimo roszad w składzie gospodarzy wszyscy idą w stronę Arki. Ja jestem zdania, że z Legii zeszło ciśnienie jakie wywierali eksperci, kibice przed meczem z Dundalk. Jak dla mnie sprawa awansu do LM jest już rozstrzygnięta i Legia wyjdzie dziś zmobilizowana, wyluzowana i będzie dążyć do zwycięstwa. Arka jako beniaminek zaskoczył nas wszystkich i to bardzo pozytywnie. Jednak na wyjeździe nie spisują się tak dobrze jak przed własną publicznością. W tym sezonie na dwa mecze na wyjeździe oba przegrali i to dość wysoko. Bilans bramek wynosi 1-6 na niekorzyść Arki. Legia pilnie potrzebuje punktów i wierzę, że dziś trzy punkty zostaną w Warszawie.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Czytam komentarze i widzę zdania typu &quot;każdy widział jaki poziom prezentowało Dundalk&quot;, &quot;po tym zwycięstwie morale Legii na pewno wysokie&quot;, &quot;zwycięstwo dało wiatru w żagle Legii&quot;, &quot;porażka z Łęczną podrażniła Legie&quot; i szczerze mówiąc łapie się za głowę.
Twój typ podzielam, sam stawiam w tym meczu remis, ale twoje stwierdzenie nijak ma się do rzeczywistości. Co z tego, że Dundalk prezentowało się kiepsko i Legia kiepsko? W tym spotkaniu liczyło się zwycięstwo i tak się stało. Zdanie, że łapiesz się za głowę, gdy ktoś pisze, że &quot;zwycięstwo dało wiatru w żagle&quot; też jest strasznie nietrafione. A dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że już nieraz u wielu drużyn widziało się, że jedno zwycięstwo potrafiło podnieść morale u każdego piłkarza o 100%. Kolejne, że Leśnodorski stwierdził jakoby 2 połowa była lepsza. Owszem - przecież w drugiej połowie Legia strzeliła dwie bramki to jak mogła nie być lepsza ? Rzut karny swoją drogą, ale wystarczyła jedna ładna akcja pod koniec meczu, aby obejrzeć ładną bramkę.
Tak jak napisałem - z typem się zgadzam. (edit: tutaj postaw kropkę, dalsze komentarze są zbędne - Robson1416)
Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom