>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6 kolejka Ligue1 [18-19 września 2010r]

Status
Zamknięty.
travism 190

travism

Forum VIP

Już w najbliższy weekend po zmaganiach w europejskich pucharach czeka Nas powrót na ligowe boiska. We Francji będzie to już szósta seria spotkań sezonu 2010/2011. W ostatniej kolejce ponowni mieliśmy serię wpadek faworytów, m.in. Lyon, Marsylia czy Bordeaux. W sobote świetną okazję do przełamania będzie miał mistrz Francji Ol. Marsylia który zmierzy sie z jak dotąd najgorszą drużyna obecnego sezonu. Na pierwszy plan jednak wysuwają się dwa z trzech niedzialnych meczy. O godzinie 17:00 zmierzą się ze sobą Lille i Auxerre w meczu, miejmy nadzieje z Polakami w składzie. O ile Obraniak w Lille i Jeleń w Auxerre mogą być pewni występu to nieco gorszej sytuacji znajduje się Dudka który już od dłuższego czasu zasiada na ławce rezerwowych. O godzinie 21:00 niewątpliwy szlagier 6 serii spotkań. Zmierzą sie ze sobą ekipy Lyonu oraz Bordeaux które chyba zapomnialy ostatnio jak sie gra w piłke choć goście najblizszego spotkania moga być podbudowani zwycięstwem we wtorkowym meczu Ligi Mistrzów.

Zachęcam do pisania analiz, oraz zamieszczania konstruktywnych opinii na temat najbliższej kolejki Ligue 1.

KONTUZJE

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ciekawie wygląda typ na Monako, grają z Tuluzą która po świetnym początku sezonu ostatnio przegrała 0:1 u siebie z Saint-Etienne i grali bardzo słabo w tym spotkaniu, oprócz strzału Machado w poprzeczkę nie potrafili zagrozić bramce Janota. Monako u siebie jest groźne, według mnie Tuluza już się troszkę wypaliła, oglądając ich ostatni mecz powiedziałem sobie że gram przeciwko nim w najbliższej kolejce, nie wiedząc z kim grają, grają w Księstwie więc stawiam jedynkę w tym meczu.

Monako win

huczek 14

huczek

Użytkownik
Piłka nożna, Francja 1, godz. 21:00
Spotkanie: Arles - Marseille (hc 2,5-0)
Typ: 2
Kurs: 5.75 (5.0)
Buk: Bet365
Po fatalnym poczatku w wykonaniu Marsyli ich gra z meczu na mecz wyglada co raz lepiej. Druzynie jednak wciaz nie dopisuje szczescie. Majac przewage w ostatniej kolejce nad Monaco zaledwie podzielili sie punktami z druzyna z ksiestwa. Gre prowadzili takze w pojedynku Ligi Mistrzów ze Spartakiem jednak nie wykorzystane sytuacje sie zemscili i to Rosjanie mieli powody do radosci po koncowym gwizdku. Jutro zmierza sie ze zdecydowanie slabszym rywalem. Arles to przed sezonem druzyna skazywana na degradacje. Po 5 kolejkach potwierdziala przypuszczenia ekspertow. Jak dotad nie udalo im sie zdobyc jeszcze zadnego punktu. Ich gra w ostatniej kolejce wygladala tragicznie co bylo konsekwencja wysokiej porazki 4-0 z PSG. Wydaje sie,ze dla nich sam fakt wystepowania w 1 lidze jest juz sporym osiagnieciem. W koncu druzyna ta jest wyecniana na zaledwie 23 mln E. Przy Olimpiqu to prawdziwy kopciuszek. Sklad Marsyli jest warty az 160 mln E. Tacy zawodnicy jak Loïc Rémy (14mln E), André-Pierre Gignac (14mln E), Benoît Cheyrou (11mln E), Stéphane M&#39;Bia(15mln E) czy Steve Mandanda (13,5 mln E) robia wrazenie na kazdym milosniku ligi Francuskiej. W dodatku wszystkich ich i wogole niemalze najsilniejsza kadre zobaczymy w jutrzejszym pojedynku. Narazie wiadomo,ze nie wystapi tylko Lucho Gonzalez(20 mln E). Szykuje sie nam zatem bardzo jednostronny pojedynek, na który warto jest zainwestowac swoje pieniadze. Zwlaszcza,ze oferta ta jest po dobrym kursie.

B 178

becks-59091

Użytkownik
huczek, nie neguję typu ale po co ta zabawa w wycenę itd?
To tak samo jakbyś wyceniał przed meczem Lech z Juve. To dla mnie nigdy nie był i nie będzie żaden czynnik sprzyjający typowaniu.
Piszesz, że gra OM wygląda lepiej. Długi czas śledzę poczynania ligowe we Francji i obecnie OM nie gra dobrej piłki. Ich obrona jest niezgrana, proste błędy.
W ataku również bardzo ociężale.
Handi, które chcesz zagrać nie wygląda wg mnie najlepiej. Do tego bardzo niski kurs jak na takie zagranie.
Nie można sugerować się wynikami ostatniej kolejki, gdyż w lidze francuskiej aspekt gry na własnym boisku jest bardzo ważny.
Dodać należy, że Arles u siebie ma bilans 0-2 w bramkach (dwie porażki po 0-1) z Rennes i Lens. A szczególnie ta pierwsza w meczach wyjazdowych wg mnie spisuje się dobrze.
Podkreślę raz jeszcze - typu Twojego nie neguję ale sceptycznie jestem do niego nastawiony.
Zyczę powodzenia ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
huczek, nie neguję typu ale po co ta zabawa w wycenę itd?
Wycena jest zapewne po to żeby analiza nie została uznana za kiepską w Typach Dnia bo ewidentnie jest pisana pod ten konkurs ;)
Co do sobotnich meczów to dwa mecze zwróciły moją uwage.
VS
SOCHAUX - NICEA
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,60 bet365⛔4:0 Statystyki czasem nie kłamią. Wiec tym razem wychodzi under. H2h zabójczo to potwierdza wystarczy rzucic okiem. Pierwsze kolejki w wykonaniu obu zespołów jakby tego nie potwierdzały, ale w bezpośrednim starciu może akurat się udac trafic under. Nie widze tzw &quot;strzelb&quot; w którymś ze składów. Wyrównane zespoły. Bamogo i Bagayoko z Nicei mają zacząc na ławce. Odszedł od nich przecież Remy, który kreował całą gre. Doszedł niedawno Ljuboja, ale on to już prawie emeryt. Mnie to przekonuje i pobieram ten typ;)
SOCHAUX : Dreyer - Sauget, Perquis, Bréchet (cap), Dramé - Boudebouz, Mar.Martin, Anin, Maurice-Belay - Maïga, Ideye
NICEA : Ospina - K. Coulibaly, Civelli, Pejcinovic, Gace - D. Diakité - Mouloungui, Sablé, Faé, Mounier - Ljuboja.
VS
ST.ETIENNE - MONTPELLIER
Typ : St. Etienne @ 2,10 Bet365 ✅3:0
Oba zespoły lubią wygrywac u siebie. Na Stade Geoffroy- Guichard St. Etienne potrafi wygrac z każdym. Nie raz Lyon czy Marsylia miały tutaj kłopoty w poprzednich sezonach. Zielonym udało się wygrac z liderem Tuluzą na wyjeździe. Montpellier tak jak wspomniałem też zespół wlasnego boiska. Za tym, że wygrają gospodarze przekonała mnie również ich statystyka bezpośrednich spotkań. Nie zawsze jest to dobrym motywem do szukania typów, ale akurat w tej kolejce Ligue1 może &quot;wypali&quot;.
O składach można poczytac poniżej, są tam również wypisane braki i różne inne statystyki.

B 178

becks-59091

Użytkownik
Być może robson United xD ;-)
Twoje typy godne rozważenia. Na St.Et chyba jednak nie zagram mimo, że zagra jedna z moich ulubionych ekip z drużyną za którą nie przepadam ;)
St. Et to dla mnie wielka zagadka. Potrafią zagrać naprawdę kapitalne spotkanie by za chwilę przegrać po mizernym wystepie.
Monte wydaje się od dłuższego czasu ustabilizowana forma. Grają swoje, potrafią z każdym w lidze punktować.
Co do undera - jak najbardziej jestem za. Jak piszesz - statystyki tylko to potwierdzają.
Strzelby: Ljuboja raczej nie wypali choć bardzo bym tego chciał. Gość naprawdę charyzmatyczny tylko już od dłuższego czasu ciężko u niego o odpowiednią formę.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Zdaje sobie z tego sprawę, że to jest przeciez Ligue1 i tutaj kazdy z kazdym może wygrac w ostatnim czasie. Nie ma na ten moment takiego zdecydwoanego lidera. Faworyci jak kazdy widzą są w końcówce stawki.
A St.Etienne potrafi owszem zagrac świetnie by potem stracic pkt. Licze jednak, że tym razem nie zawiodą.
Co do Ljuboji to oczywiście gracz ten ma bogatą przeszłośc, świetne bramki strzelał, ale obecnie to chyba tylko cień tego zawodnika z przeszłości. Nikomu do metryki się zaglądac nie powinno, ale to już 32 letni zawodnik. Pomału stacza się z piedestału na którym był grając w Stuttgarcie czy PSG. Kolejne kontuzje i chociazby angaż w Grenoble o tym świadczą. Dla mnie tak jak mówisz under się widzi ;)

B 178

becks-59091

Użytkownik
Pisząc o grze w PSG przypominasz mi fajny okres w jego grze ????
Lubilem PSG no i tak zostało do teraz.
Ma 32 lata ale wielu piłkarzy w tym wieku dobrze sobie radzi, może i jemu się odmieni :p
Oczywiście, nie jest to ta sama liga co jeszcze kilka lat temu, gdzie Lyon można było stawiać w każdym meczu. Teraz grając na wyjeździe trzeba liczyć się z odważną postawą gospodarzy.
Ostatnio dużo osób gralo na Lyon w Lorient. Oglądałem ten mecz i to była żałość ze strony Lyonu.
OM nie gra nie wiem czego stąd też przestrzegam przed graniem na nich. Tym bardziej w tak wysokim handi ????

junglister 15

junglister

Użytkownik
Takich informacji się doszukałem,
Onet donosi:
&quot;Paris Saint Germain w najłagodniejszym przypadku może zostać ukarany walkowerem, a jego bramkarz, Apoula Edel, nawet więzieniem. Sevilla FC, którą Francuzi pokonali w wyjazdowym meczu Ligi Europy 1:0, złożyła do UEFA zawiadomienie o oszustwie. Sprawa wygląda bardzo poważnie.
Hiszpański klub jest przekonany, że Edel nie jest tym, za kogo się podaje. Władze Sevilli twierdzą, że bramkarz PSG tak naprawdę nie ma 24 lat, a 29 i nie nazywa się Apoula Edel, a Ambroise Beyama.
Sprawa wyszła na jaw dzięki Nicolasowi Philibertowi, byłemu selekcjonerowi reprezentacji Kamerunu, który stwierdził, że zawodnik ma sfałszowane dokumenty. Sprawą zainteresowały się francuskie organy śledcze, a UEFA podjęła własne dochodzenie. Jeśli sensacyjne doniesienia się potwierdzą, Sevilla otrzyma trzy punkty walkowerem (mówi się nawet o wykluczeniu PSG z rozgrywek Ligi Europy i francuskiej Ligue 1), a piłkarz najprawdopodobniej trafi do więzienia.
UEFA niedługo powinna ogłosić werdykt w tej sprawie.&quot;

junglister 15

junglister

Użytkownik
Heh, brzmi trochę jak wiadomość z pudelka, ale szybko puściłem jeszcze kupon na Rennes DNB @ 2,85 bo może wpłynąć to negatywnie na parażynan.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Takich informacji się doszukałem,
Onet donosi:
&quot;Paris Saint Germain w najłagodniejszym przypadku może zostać ukarany walkowerem, a jego bramkarz, Apoula Edel, nawet więzieniem. Sevilla FC, którą Francuzi pokonali w wyjazdowym meczu Ligi Europy 1:0, złożyła do UEFA zawiadomienie o oszustwie. Sprawa wygląda bardzo poważnie.
Hiszpański klub jest przekonany, że Edel nie jest tym, za kogo się podaje. Władze Sevilli twierdzą, że bramkarz PSG tak naprawdę nie ma 24 lat, a 29 i nie nazywa się Apoula Edel, a Ambroise Beyama.
Sprawa wyszła na jaw dzięki Nicolasowi Philibertowi, byłemu selekcjonerowi reprezentacji Kamerunu, który stwierdził, że zawodnik ma sfałszowane dokumenty. Sprawą zainteresowały się francuskie organy śledcze, a UEFA podjęła własne dochodzenie. Jeśli sensacyjne doniesienia się potwierdzą, Sevilla otrzyma trzy punkty walkowerem (mówi się nawet o wykluczeniu PSG z rozgrywek Ligi Europy i francuskiej Ligue 1), a piłkarz najprawdopodobniej trafi do więzienia.
UEFA niedługo powinna ogłosić werdykt w tej sprawie.&quot;
Sevilla dostała po dupie to teraz kombinują , byli gorsi i tyle niech się z tym pogodzą :razz:. Co do tego ,że wycofają ich z rozgrywek Ligue 1 nie wierzę w to . Według mnie jak okaże się to prawdą odejmą im 10 , 15 pkt + jakaś grzywna a zawodnik dostanie zawiasy i tyle. Jakby Sevilla wygrała szumu by nie było :razz: Żaden to argument, że zła drużyna w PSG i granie na gości. Ja dzisiaj stawiam na paryżan ⛔. Paryżanie mam nadzieję pokażą na co ich stać i udowodnią , że wygrana w Sevilli nie była dziełem przypadku .

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ta kolejka ciekawa w Ligue 1.

Niezły mecz między Żyrondystami a Lyonem, wygrana gospodarzy, bohaterem meczu bez wątpienia Jussie który strzelił bramkę po znakomitej indywidualnej akcji. Lyon w dużym dołku ale ja wierzę w siłę tego zespołu.

Dużo się dzieje w zespole Arles, po poprzednim meczu prezes klubu wyzwał piłkarzy od narkomatów i antypiłkarzy, zawiesił w obowiązkach trenera, teraz przegrali u siebie 0:3, coś mi się wydaje że mamy pierwszego kandydata do spadku już po tych kilku kolejkach.

Nadal zadziwina Saint-Etienne które wygrało kolejny mecz, świetnie gra Payet który jest na razie najskuteczniejszym zawodnikiem ligi, a Zieloni po raz pierwszy od 30 lat zostali liderem Ligue 1.

Warto odnotować asystę w 90minucie meczu Lille-Auxeree Ludovica Obraniaka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom