Odpuszczam sobie typowanie dzisiejszego spotkania pomiędzy rewelacjami poczatku sezonu Lorient i Valenciennes. Co prawda tak jak pisze
Majestic ciekawym typem jest over 2,5 i w dodatku po bardzo wysokim kursie, jednak uznałem, że najlepiej ten mecz odpuścić. Wartym odnotowania jest fakt iż niemal wszystkie bramki dla drużyny Lorient zdobywali dotyczhas Marama Vahirua i Rafik Saifi, a co będzie jeśli oni zawiodą? Uważam, że oprócz tej dwójki Lorient nie ma super strzelców, którzy by prowadzili drużynę od zwycięstwa do zwycięstwa. Zdecydowanie solidniej pod tym względem prezentuje się Valenciennes, które odpowiednio wzmocnione przed sezonem w mojej opinii powalczy o górną połówkę tabeli. Tak więc jeśli miałbym typować ten mecz to
zagrałbym x2 na gości, ale uwazam, ze najlepiej jest
no bet.
Jednakże moimi dwoma priorytetowymi typami na tę kolejkę są zwycięstwa Olympique zarówno Marsylia jak i Lyon

Uważam też, że taki właśnie dubel jest najlepszym z możliwych na środę
Olympique Marsylia – Nicea
Aspirująca do zdetronizowania Lyonu – Marsylia póki co zawodzi swoich fanów. Dopiero w sobotę odniosła pierwsze w tym sezonie zwycięstwo, a była to wygrana 2:1 nad beniaminkiem Caen. Teraz drużynę prowadzoną przed Alberta Emona czeka mecz z Niceą, z którą w ostatnich latach na Stade Velodrome Marsylczycy radzili sobie bardzo dobrze. Uważam, ze zwycięstwo jakie udało im się odnieść w weekend podbuduje ich morale i teraz będzie im się grało znacznie łatwiej. Nicea większość swoich punktów zdobywa zazwyczaj na własnym niewielkim stadionie i może dlatego na Velodrome zawsze gra się jej bardzo ciężko. Djibril Cisse, Samir Nasri, Mamadou Niang... uważam, że ci piłkarze poprowadzą Marsylię do drugiego zwycięstwa w lidze, a tym samym pierwszego domowego kompletu punktów.
Mój typ: Olympique Marsylia – 1,60 w Expekt
Sochaux – Olympique Lyon
Hegemoni francuskiej piłki póki co zawodzą i w tegorocznych rozgrywkach już dwukrotnie musieli zaznać goryczy porażki. I choć nie jestem zwolennikiem stawiania na zwycięstwa Lyonu to wydaje mi się, że teraz nadszedł ten czas aby w końcu to zrobić Lyon po dwóch wyjazdowych porażkach musi odrobić trochę punktów a rywal wydaje się być do tego odpowiednią drużyną. Sochaux – zdobywcy Pucharu Francji także zawodzą... drużyna prezentuje się naprawdę słabo i kto wie czy w spotkaniu z Lyonem nie dozna porażki w podobnych rozmiarach jak to miało miejsce w przegranym meczu z Monaco (0-3). Trzeba mieć jednak na uwadze sporą ilość kontuzji w drużynie Mistrza Kraju, ale uważam, że trener Alain Perrin, który nomen omen był przed rokiem szkoleniowcem Sochaux - zdoła wystawić na tyle silną jedenastkę, która pewnie pokona słabe w tym sezonie Sochaux.
Mój typ: Olympique Lyon – 1,85 w Expekt