No to znowu
liga mistrzów, która od lat są moimi ulubionymi rozgrywkami do obstawiania. Dziś na cel biorę trzy spotkania.
<table id="flashscore" class="team"><tbody><tr><td class="tname-home logo-enable">
Galatasaray</td><td class="current-result">
-</td><td class="tname-away logo-enable">
Juventus typ:X2 kurs 1.24
</td></tr></tbody></table>Dla mnie chyba najciekawszy mecz dzisiaj, dla Galaty mecz o wszystko, Juve wystarczy remis do awansu. Ktoś może zarzucić mi, że kurs niewarty ryzyka, fakt, ale jak ktoś sobie chce podbić kurs to mecz jak znalazł. Na pewno sporym osłabieniem w drużynie bianconerich będzie absencja Pirlo, ale patrząc na grę Juve w lidze doskonale radzą sobie bez niego. Ponadto wyjazd do Turcji to zawsze ciężka sprawa, Galata nieraz potrafiła sprawiać u siebie problemy lepszym zespołom. Co przemawia za Juventusem? Ostatnie mecze pokazują, że Juventus jest "w gazie", wspaniała forma Pogby, Vidala czy Llorente. Kto ogląda mecze bądź chociaż skróty meczów Galaty, ten przyzna mi rację, że obrona Turków jest łagodnie mówiąc beznadziejna. Włosi po prostu nie mają prawa przegrać tego meczu, ale z kolei przy rezultacie remisowym niekoniecznie będą prowadzić huraganowy atak, dlatego taki pewny ich wygrany nie jestem. Troszeczkę jeden obawiam się stawiać na czystą 2, dlatego daje podpórkę, ewentualnie polecam zagranie DNB na Juve.
Przewidywanie składy:
Galatasaray: Muslera – Gülselam, Chedjou, Kaya – Riera, Melo, Sneijder, Inan, Eboué – Yilmaz, Drogba
Juventus: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Lichtsteiner, Pogba, Vidal, Marchisio, Asamoah – Llorente, Tévez
<table class="
soccer"><tbody><tr class=" stage-scheduled" id="g_1_KpBOuEkH"><td title="Zobacz szczegóły meczu!" class="cell_ab team-home">
Plzen</td><td title="Zobacz szczegóły meczu!" class="cell_sa score">
-</td><td title="Zobacz szczegóły meczu!" class="cell_ac team-away">
CSKA Moscow typ: 1 kurs: 2.40
</td></tr></tbody></table>Cska w tym sezonie w
LM gra straszny piach, jedyne zdobyte punkty to właśnie te zdobyte u siebie w meczu z Czechami (3-2). W lidze jak na swoje aspiracje też spisują się średnio (5 miejsce po 19 kolejkach), ostatnie dwa mecze to porażka z Krasodarem 1-0 i remis z FK Rostov, więc drużynami które absolutnie żadnymi potęgami nie są. Na wyjazdach tym bardziej spisują się beznadziejnie (3 wygrane na 10 meczów w lidze, w
lm także baty od City i Bayernu, co akurat nie dziwi). Plzen bez punktu w tej edycji
lm, więc wydaje mi się, że pora na przełamanie. Dwa sezony temu z dosyć trudnej grupy (Barca, Milan, Bate) Czesi awansowali do
le. Potrafili zremisować z Milanem, co było nie lada sensacją. Fakt, że to było dwa sezony temu i drużyna wygląda dziś inaczej, ale Czesi potrafili ostatnio władować dwie bramki City, w meczu u siebie z Bayernem nie dostali lania (było tylko 0-1, co należy uznać za jakiś tam sukces
) a i z Cska walczyli (przegrana 3-2). Czas w końcu na wygraną i 3 punkty, a niezły kurs tym bardziej zachęca do zagrania w stronę pepiczków. Co ważne nigdzie nie znalazłem informacji, że dziś zagrać ma Doumbia, bez wątpienia najważniejszy obok Hondy gracz Cska, więc spore osłabienie.
Przewidywane składy:
Viktoria: Kozacik - Hubnik, Prochazka, Cisovsky, Rajtoral - Horvath, Horava- Duris, Kolar, Petrzela - Tecl.
CSKA: Akinfiejew - Nababkin, Berezutski, Ignaszewicz, Szczennikow - Milanov, Wernbloom - Tosic, Honda, Zuber - Musa.
<table class="l-fullWidth"><tbody><tr class="l-vAlignMiddle"><td>
Olympiacos Piraeus - RSC Anderlecht typ: </td><td class="l-textCenter">
1 kurs </td><td class="l-textRight">
1.35 </td><td class="l-textCenter">
</td></tr></tbody></table>Tutaj chyba nie ma się co rozpisywać, Olympiacos spore doświadczenie w
lm, atut własnego boiska. Obawy może wzbudzać jedynie absencja Mitroglu, ale Grecy chyba nie powinni mieć mimo tego problemu z zaaplikowaniem bramek Anderlechtowi. Tylko wygrana daje im gwarancje awansu, a Olympiakos na takie ważne mecze bardzo się spina, tym bardziej u siebie. Anderlecht rozgrywa w zasadzie mecz o pietruszkę.
Przewidywane składy:
Olympiacos: Roberto – Holebas, Siovas, Manolas, Salino – Ndinga, Samaris – Weiss, Fuster, Campbell – Saviola
Anderlecht: Kaminski – Deschacht, Kouyate, Mangulu, Borre – Gillet, Kljestan – N'Sakala, Praet, Vargas – Mitrović
ako: 4,02
Na innym kuponie daję m.in. takie mecze godne uwagi:
United - Szachtar X2 1.81 (Strasznie nierówny w tym sezonie United, awans w zasadzie zapewniony i nie zagrają tutaj z nożem na gardle tak jak Szachtar, więc warto pograć przeciwko Anglikom)
Benfica - PSG 1 2.10 (Dla Benficki mecz o życie, dla Paryżan mecz o pietruszkę, prawdopodobnie nie zagra Ibra, a wiemy, że ta drużyna traci bez niego połowę wartości)
Real Sociedad - Leverkusen BTS 1.58