AC Milan - Ajax Amsterdam
Już dzisiaj na San Siro, Milan rozegra ostatni mecz fazy grupowej Ligi Mistrzów. Gościem w Mediolanie będzie drużyna Ajaxu Amsterdam. Pierwszy mecz pomiędzy tymi dwoma drużynami zakończył się remisem 1:1.
Sytuacja Ajaxu w grupie G jest nadal niepewna. Co prawda Holendrzy zajmują obecnie 3 miejsce w tabeli i mają jeden punkt przewagi nad czwartym Auxerre, ale Francuzi też na pewno tanio dzisiaj skóry nie oddadzą na Santiago Bernabeu, gdzie Real również ma zapewniony awans i to z 1 miejsca.
Dla Rossonerich mecz ten jest praktycznie bez znaczenia, gdyż poprzednie, wygrane spotkanie z Auxerre zapewniło im awans do 1/8 finału. Milan gra więc o przysłowiową 'pietruszkę'. Dlatego też trener Milanu zapowiedział, że pozwoli niektórym piłkarzom odpocząć. W kadrzę zabrakło
Abbiatiego,
Nesty, nie zagra również
Zambrotta oraz
Gattuso, którzy są zagrożenie zawieszeniem. Z powodu kontuzji dzisiejszego wieczoru nie zobaczymy również
Pato, Inzaghiego i Oddo.
Kadra Milanu:
Bramkarze: Amelia, Roma;
Obrońcy: Abate, Antonini, Bonera, Jankulovski, Papasthatopoulos, Thiago Silva, Yepes;
Pomocnicy: Ambrosini, Boateng, Flamini, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser;
Napastnicy: Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho, Verdi
W ataku na grę od początku awizowani są brazylijczycy Robinho oraz Ronaldinho, Ibra ma rozpocząć na ławce.
Sytuacja Ajaxu nie jest kolorowa gdyż w miniony poniedziałek, odszedł ich dotychczasowy trener - Martin Jol. Tymczasowym szkoleniowcem Ajaxu został
Frank De Boer. Na pewno Ajax wyjdzie najsilniejszym możliwym składem i spróbuje ten mecz wygrać by ostatecznie zakwalifikować się do Ligi Europejskiej.
Drużyna z Amsterdamu, mimo ostatnio słabszej dyspozycji, dzisiaj będzie zmobilizowana, De Boer zapowiada bardzo ofensywne ustawienie, prawdopodobnie z 3 napastnikami!! Gdyż nie mają nic do stracenia.
Oto słowa bramkarza Ajaxu w jednym z wywiadów:
"Liga Europejska jest dla nas priorytetem w tym momencie, dlatego bardzo chcemy zwyciężyć w Mediolanie" - stwierdził Maarten Stekelenburg.
Teoretycznie Milan mógłby odpuścic ten mecz, ale myśle, że tak się nie stanie. Ma zagrać Ronaldinho, który dostał od trenera dwa mecze na udowodnienie, że jest przydatny drużynie i może podpisać nowy kontrakt.
Uważam, że nawet pół rezerwowym składem Milan nie skompromituje się nie nie odda tanio skóry, Robinho, Boateng na pewno będą chcieli, pomóc przekonać trenera do umiejętności Ronaldinho i dzisiaj zagrają 'na niego'.
Ajax nie odpuści również, jak zapowiada De Boer, może faktycznie zmiana trenera na coś się zda i Ajax zdoła wydostać się z kryzysu w najodpowiedniejszym momencie? Zobaczymy. Ale mam nadzieje, że padnie dzisiaj kilka goli. Ofensywny Ajax, często popełniający błędy w obronie oraz Mialn mam nadzieje napędzany dzisiaj przez brazylijsko-ghańskie trio!!
Moja propozycja:
Typ: over 2.5
Kurs:1.85
Buk:Tobet
Arsenal Londyn - Partizan Belgrad
O meczu na Emirates Stadium nie ma się co rozwodzić. Arsenal musi wygrać i wygra. Myślę, że wysoko. Trudno sobie wyobrazić, że Arsenal dzisiaj straci punkty z jedną najsłabszych ekip w
LM.
Kursy na zwycięstwo Arsenalu jak wiadomo żałosne. Więc poszukajmy trochę bardziej ciekawych rozwiązań oraz możliwości zarobku.
Moje propozycję:
Typ: Czas 1 gola - 00:00-27:59
Kurs: 1.65
Typ: Liczba bramek w pierwszej połowie - over 1.5
Kurs: 1.85
Typ: over 3.5
Kurs: 1.85
Oraz kilka typów na strzelców bramek:
Andrey Arshavin ~ 2.40
Samir Nasri ~ 2.30
Marouane Chamakh ~ 1.95
Buk's: Tobet
Nicklas Bendtner oraz Robin van Persie myślę, że usiądą na ławce, podobnie jak w meczu derbowym z Fulham. Dlatego tutaj mniejsze prawdopodobieństwo bramki.
Bayern Monachium - FC Basel
Nie sądze, żeby Roma przegrała swój mecz w Rumunii, ale mecz może się róznie ułożyć. Bayern ma coś do udowodnienia, po porażce z Schalke. Dzis nie muszą wygrać, ale jak sami piłkarze mówią - chcą wygrać!! Basel od początku pewnie zaatakuję, jeśli strzelą bramkę zagrają spokojnie i będą czekać na wiadomości z Rumunii. W przypadku, gdy Rzymianie będą kontrolować grę i wygrywać, Szwajcarzy mogą już odpuścić. Wszystko zależy jak ułożą się oba mecze. Można ciekawie dzisiaj pograć na '
live' w trakcie obu meczy, w zależności jak będzie sie sytuacja przedstawiać;p
a tak na sucho to może?
Typ: over 2.5
Kurs:1.65
CFR Cluj - AS Roma
Też tutaj nie się co rozpisywać. Giallorossi jadą do Cluj po jeden punkt. Nie patrząc na wynik drugiego spotkania, Totti i spółka muszą ugrać remis, aby awansować do kolejnej rundy.
Jak wiadomo granie na X2 niezbyt opłacalne.
Niepokojące jest, że Rzymianie bardzo słabo radzą sobie na wyjazdach w tym sezonie, we wszystkich meczach rozegranych w tym seoznie zespół Ranieriego zaliczył dwa wyjazdowe zwycięstwa, trzy remisy i sześć porażek
(2-3-6). Przeraża dodatkowo bilans bramkowy w oficjalnych meczach na obcym terenie, który wynosi:
12-23!! To daje średnio
~ 2.1 traconych bramek na wyjeździe!!
"W ostatnich meczach Romy powrócił właśnie problem z defensywą. Najpierw para Mexes-Burdisso pozwoliła Mario Gomezowi na zdobycie dwóch bramek. Następnie z pomocą kolegów trzy bramki padły w meczu, w którym wystąpiła para Mexes-Juan. W ostatnim spotkaniu powrócił duet Mexes-Burdisso, a Giallorossi stracili po raz kolejny dwa gole. Pierwsza bramka padła po błędzie J. Sergio, druga po błędzie Burdisso. Warto również wspomnieć, że w szczególności w meczu z Palermo nijak defensorom nie pomógł środek pola. To właśnie w tym miejscu na boisku, zespół stracił sporo do rywali w ostatnich meczach z Palermo i Chievo" (5 straconych bramek !!)
źródło:
http://www.asroma.pl/
Jak wiadomo po zwolnieniu Sorina Cartu, trenerem Cjul został Alin Minteuan, pod którego dowództwem Cluj jeszcze nie przegrało. Rumuński zespół ugrał pod jego batutą cztery oczka w dwóch meczach ligowych.
Moja propozycja:
Typ: Cjul strzeli
Kurs: 1.55
Typ: Roma over 1.5 gola
Kurs: 1.72
Myślę, że to właśnie Rumunii dzisiaj zmobilizują Romę do strzelenia bramek i w konsekwencji awansu.
Polceam for all;-)