>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. Kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej 14.12.2011, Środa

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
6. Kolejka fazy grupowej Ligi Europejskiej​

Pierwszy dzień ostatniej kolejki fazy grupowej LE, wiele grup już rozstrzygniętych ale są też mecze o wszytko, na których przeważnie można zarobić. Lazio - Sporting, PSG - Athletic to chyba najbardziej medialne spotkania.
Zapraszam do dyskusji.

borys333 278

borys333

Użytkownik
Tabela Liga Europejska grupa F (awans Salzburg czy Paris SG? )
Slovan Bratyslawa - Salzburg czy Paris SG - Bilbao?
Salzburg druga pozycja w tabeli 7 pkt i za nim Paris SG też 7 pkt. Tylko, że Salzburg gra z zespołem , który wywalczył jeden punkt i jest ostatni w tabeli. Jednak Paris SG gra z zespołem, który już zapewnił sobie awans. Zespoły grają o to, kto przejdzie dalej.
W tym pierwszy mecz Paris SG przegrali na wyjeździe z Bilbao 2- 0.
Salzburg u siebie wygrał ze Slovan 3-0.
Pewniejszy wydaję się Salzburg choc jest większy kurs niż na wygraną Paris SG. Jakbyście obstawiali?

golditalia 27

golditalia

Użytkownik
W bezpośrednich meczach pomiędzy Salzburgiem i PSG jest 2-0 i 1-3, mają po 7 punktów. PSG i Salzburg jak wygrają te dwa spotkania to mi się wydaje że awansuje Salzburg ponieważ strzelił bramkę na wyjeździe w bezpośrednich meczach z PSG. A najważniejsze są bramki pomiędzy dwoma zespołami. PSG żeby awansować musi wygrać z Bilbao i liczyć że Salzburg nie wygra ze Slovanem Bratysława. Mogę się mylić.

tbm 642

tbm

Forum VIP
PSG maszyna do wygrywania we francuskiej Ligue1, która nagle zepsuła się w Lidze Europejskiej i jest pod ścianą. Przed nimi ważny mecz z Bilbao. Baskowie raczej mają ważniejsze sprawy na głowie niż urywanie punktów Paryżanom, nie mniej jednak wygrać na Parc des Princes to rzecz prestiżowa... PSG odpuszczać tego meczu nie ma zamiaru i typuję, że sięgnie po trzy punkty i będzie tam nasłuchiwanie wieści z Bratysławy.
Typ: wygra PSG ✅

Lazio ciągle na fali w Serie A. Klose i Cisse to strzały w dziasiątkę. Zespół został wzmocniony w zasadzie w każdej formacji i Rzymianie liczą się w rozgrywce o czołowe lokaty na krajowym podwórku. LE póki co trochę pokpili, zwłaszcza mecz z Vaslui. Lazio musi wygrać i liczyć, że punkty stracą Rumuni co jest realne. Sporting pierwsze miejsce ma zapewnione i jeśli Lazio poważnie potraktuje ten mecz to powinno go wygrać, bo potencjał kadrowy i forma w tym sezonie jest dobra.
typ: wygra Lazio ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
że PSG to maszyna do wygrywania to bym nie powiedzial. tam jak Pastore nie gra albo ma slabszy dzien to idzie im bardzo ciezko. fakt ze jakos wygrywaja ale po duzych mękach. maszyna to Man C. ktory ma 2 mecze mniej u siebie w lidze niz PSG, 2pkt wiecej i stosunek bramek 49 - 15 przy 30 - 17 PSG :p a ile liga angielska jest mocniejsza niz francuska;) no nie wazne
w kazdym razie mysle ze PSG wygra ten mecz i awansuje dalej. Bilbao prawdopodobnie wyjdzie rezerwami, a PSG gra o zycie. nie widze innego wyniku jak wygrana paryżan.
o meczu Salzburga wypowiadac sie nie chce. mysle ze nie poradza sobie na wyjezdzie i odpadna z rozgrywek p fazie grupowej.

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Maccabi Hajfa- Schalke typ 1.

Dziwi mnie tak wysoki kurs na Maccabi. Schalke odpuszcza ten mecz, a także inne pozaboisko zdarzenie zmniejsza szanse na osiągnięcie dobrego rezultatu w tym meczu.

Schalke ma zapewniony już awans z pierwszego miejsca w tabeli. Dlatego trener nie wysłał do Izraela takich piłkarzy jak Raul, Huntelaar, Jones, Holtby, Papadopoulos, czy Matip. Ponadto Huub Stevens przed samym wylotem na lotnisku dowiedział się o chorobie swojej matki i zdecydował się na pozostanie w Niemczech.

Maccabi zajmuje 2 miejsce w tabeli, wyprzedzjąc Steua B. 1 pkt, która gra mecz u siebie z AEK Larnaka. Jesli chca awansować musza wygrać. Osłabienia w niemieckiej druzynie i atut własnego boiska czy publiczności zwiększa ich szanse na wygraną.

Otrzymane punkty reputacji: +6
maestro90 28

maestro90

Użytkownik
Całkowicie zgadzam się z TBM. Sporting wychodzi na mecz zmiennikami i juniorami, także kurs 1,55 można zagrać grubo. Można pokusić się nawet o handicap. Identyczna sytuacja jeżeli chodzi o Athletic Bilbao: rezerwa i juniorzy pojechała do Paryża.
Bardzo ciekawy dubel:
- PSG (1,55)
- Lazio (1,55)

AKO: 2,40

tbm 642

tbm

Forum VIP
że PSG to maszyna do wygrywania to bym nie powiedzial. tam jak Pastore nie gra albo ma slabszy dzien to idzie im bardzo ciezko. fakt ze jakos wygrywaja ale po duzych mękach. maszyna to Man C. ktory ma 2 mecze mniej u siebie w lidze niz PSG, 2pkt wiecej i stosunek bramek 49 - 15 przy 30 - 17 PSG :p a ile liga angielska jest mocniejsza niz francuska no nie wazne
No faktycznie może w trochę zbyt wielkie słowa to wszystko ubrałem... w każdym bądź razie chodziło oto, że w Ligue1 wiodą prym, a w Lidze Europejskiej są pod ścianą ;) Dubel Lazio + PSG pobrany ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Ja bym do PSG i Lazio dorzucił Salzburg, wygrywają i nie oglądają się na nikogo i idą dalej w LE, moim zdaniem sytuacja na linii Salburg-PSG jest identyczna jak w LM w ostatniej kolejce na linii City-Napoli ;)
Do tego ciekawy kurs w meczu Schalke. Intryguje mnie postawa Stoke w meczu z Besiktasem, nie wiem nic o składzie jaki jedzie do Turcji ale wiem jedno Turasy nie odpuszczą, a Stoke zaczyna maratonik... jak zresztą cała Anglia, a mecze mają ciekawe ;) Stoke 17 grudnia z Wolves a 21 grudnia z City, moim zdaniem skupią się na rozgrywkach ligowych bo awans do dalszej fazy mają. Huth wyczyścił się ostatnio więc nie zagra, to moje przemyślenia... nic o Stoke nie znalazłem, co i jaki skład ale kurs na Besiktas imponujący a forma też niczego sobie.
Moim zadaniem warto pobrać nawet na raz:
Lazio+PSG+Besiktas... dodam jeszcze,że na Tobet jest zakład bez ryzyka do 100zł na ostatnią kolejkę LE !

Otrzymane punkty reputacji: +8
jarni 113

jarni

Użytkownik
Dynamo Kyiv - Maccabi Tel Aviv 3:3 ✅
Typ: over 2,5

Dynamo walczy z Besiktasem o 2 miejsce. Mecze pomiędzy tymi zespołami kończyły się zwycięstwami gospodarzy 1:0 czyli tu mamy remis. Beskitas ma 9pkt i bilans bramek 10:6 natomiast Dynamo zdobyło 6pkt i ma bilans 4:4. Maccabi tak czy inaczej zajmie ostatnie miejsce w grupie, natomiast Beskitas podejmie u siebie Stoke, które z 11pkt ma zapewniony awans ale nie pierwsze miejsce w grupie. Stoke tego meczu nie odpuści. Może siętak zdarzyć, że w przypadku zwycięstwa drużyny z Anglii 0:1 Dynamo awansuje, lecz będzie musiało pokonać Maccabi różnicą 4 bramek. Na 85 % w tym spotkaniu padnie over 2,5. W obu meczach wyjazdowych w fazie grupowej Maccabi notowało over 2,5, ale to tylko taki dodatek do analizy. ????

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
No faktycznie może w trochę zbyt wielkie słowa to wszystko ubrałem... w każdym bądź razie chodziło oto, że w Ligue1 wiodą prym, a w Lidze Europejskiej są pod ścianą ;) Dubel Lazio + PSG pobrany ????
czyli identycznie jak Man C. zby nie bylo ja kibicuje United ale doceniam jak w tym roku gra City;)

to tego dubelka mozna jeszcze dac wiele meczy;) ja na 90% jestem pewny Hapoelu, Udinese i Fulham(ale tu kiepsko płacą).

zastanawiam sie nad tym PSG. niby powinni wygrac ale kto ich tam wie. chyba 2 tyg temu w lidze tez mieli wygrac a zwalili mi kupon:p

tbm 642

tbm

Forum VIP
Tobet oferuje zwrot do 100 PLN za przegrany kupon na Ligę Europejską. Uważam, że tym bardziej warto zaryzykować.
Są czynniki za, ale są oczywiście i przeciw...
Lazio ma sporo kontuzji, co raczej odbije się na postawie zespołu. Nie mniej jednak Sporting w kadrze na mecz ma 5 zawodników z młodej drużyny. Lazio musi wygrać, Sporting ma pewny awans i 1 miejsce.
Korzystajac z tego, że Tobet oferuje zwrot nawet do 100PLN zdecydowałem się pograć ostateczne Lazio + PSG + Dynamo Kijów. ⛔

J 19

jajo

Użytkownik
Piłka nożna, Liga Europejska
Zurich - Vaslui 2:0 ⛔
Vaslui DNB
1,86

Pinnacle

Jutro ostatnia seria spotkań grupy D. Pewny awansu w tej grupie jest Sporting, a Zurich nie ma szans na awans. O drugie miejsce w grupie w korespondencyjnym pojedynku rywalizuje Lazio i Vaslui. Obie drużyny mają w swoim dorobku taką samą ilość punktów, w meczach bezpośredni zanotowały dwa remisy. Dzięki 2 bramkom w Rzymie w lepszej sytuacji są Rumuni. Do awansu do kolejnej fazy wystarczają im jutro 3 punkty. Włosi muszą natomiast czekać na wynik ze Szwajcarii. FC Zurich w tym sezonie spisuje się fatalnie. Posiadają tylko 2 punkty przewagi nad miejscem barażowym. Vaslui w swojej lidze zajmują 4 miejsce. Vaslui do Szwajcarii przyjeżdża m.in. bez dwójki środkowych obrońców, za to do składu wraca snajper Wesley.

sparta 309

sparta

Użytkownik
Rozumiem że Bilbao o nic nie walczy, że zagrają zmiennicy i pewnie PSG to wygra ale nie przesadzajcie ;) pisza ludzie o rezerwach, juniorach itp
oto sklad który pojechał do Paryża:
Iraizoz (B 15/0),
Arrizabalaga (B 0/0).
Aurtenetxe (O 11/1),
San Jose (O 7/0),
Ramalho (O 1/0),
Iraola (O 14/1)
Koikili (O 0/0),
Ekiz (O 7/0),
Ruiz de Galarreta (P 0/0)
David Lopez (P 6/1),
Iturraspe (P 14/1),
Gabilondo (P 11/2),
Raul -,
Susaeta (P 15/1),
Inigo Perez (P 5/0),
Muniain (N 15/2),
William -
Ibai (N 2/0),
Toquero (N 13/1),
a więc z kluczowych graczy zostali:
Lorente (N 13/5)
De Marcos (N 14/2)
Javi Martinez (P 14/1)
Amorebieta (O 12/1)
Iturraspe (P 14/1)
Ander Herrera (P 11/1)
Mimo wszystko kadra nie jest aż tak słaba ;) PSG powinno dać radę ale nie mówmy o rezerwach totalnych czy juniorach

sparta 309

sparta

Użytkownik
I to wystarczy, żeby PSG wygrało swoje spotkanie.
fakt ???? co nie zmienia faktu że jeśli mimo wszystko zagraja w miare podstawowymi zawodnikami to moga tanio skóry nie sprzedać ;) Lorente w obronie nie gra ;p

PSG wygra i sam je zagram pewnie grubiej ale poprostu ostrzegam przed takim hura ze graja rezerwami juniorami i na pewno PSG to wygra ;) W sporcie nie ma pewniaków ;) Ale PSG powinno ;)... tzn musi ;)

M 135

mhm

Użytkownik
Z PSG jest taki problem ze tak do konca nie wiadomo czy ich interesuje gra w LE. Wydaje mi sie ze wygraja swoje spotkanie jednoczesnie modlac sie zeby Red Bull wygral.
Przegrac u siebie przypal, zwlaszcza jak sie napompowalo balon, do tego nie powietrzem czy helem ale gruba kasa.
Red Bull moze nie wygrac ze Slovanem. Tego bym nie gral. Zaczeli cos grac w lidze i mysle ze na tym im zalezy. Nie zdziwie sie jak specjalnie polaza ten mecz zeby zrobic mistrza Austrii.
A Schalke ma grac takim skladem:
Hildebrand – Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero – Höger, Moritz – Jurado, Baumjohann, Draxler – Marica
sklaniam sie ku X2. Ci zawodnicy beda chcieli wygrac mecz a Jurado, Draxler, Howedes i Uchida to sa dobre chopy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sparta 309

sparta

Użytkownik
Dużo ludzi myśli nad Lazio - Sporting a więc stawiam skład i do tego spotkania:
Nie zagrają:
Diego Capel (P 11/3)
Van Wolfswinkel (N 11/7)
João Pereira (O 12/0)
Polga (O 8/0)
Santiago Arias (O 2/0)
Matias Fernadez (P 7/2)
Marat Izmailov (P 4/3)
Jeffren (P 3/1)
Alberto Rodriguez (O 5/0)
Fabian Rinaudo (P 8/0)
+
Elias (P 9/1) - którego również nie ma w składzie
Powołany skład:
Bramkarze: Rui Patrício (12/0), Marcelo Boeck e Tiago (0/0).
Obrońcy: Daniel Carriço (8/1), Onyewu (7/2), Evaldo (5/0), Insúa (8/0), Tiago Ilori (1/0).
Pomocnicy: Schaars (11/3), Perreirinha (4/0), André Santos (7/0), André Martins (1/0), João Mário e João Carlos (0/0)
Napastnicy: Bojinov (6/2), Diego Rubio (3/0), Carrillo e Betinho (8/0)

mag-60025 26

mag-60025

Użytkownik
Hej panowie , orientujecie sie jakim składem wystąpi Twente ??Dla nich ten mecz w sumie o nic bo tak czy siak będą pierwsi w tabeli , fulham raczej z odense wygra .Wiec w zasadzie wisła jest na straconej pozycji. Jak w przerwie piłkarze z wisły się dowiedzą że fulham wygrywa to będzie podłamanie .

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Besiktas - Stoke (strzelec gola w meczu)
Typ: Hugo Almeida
Kurs: 2.60
Bukmacher: Bet365

Analiza:
Dziś ponownie postanowiłem po analizować typ na strzelca gola, mój wybór padł na spotkanie w Stambule gdzie do tureckiego piekła przyjeżdża ekipa ze Stoke. Jest to mecz najlepszych ekip w grupie E. Uważam jednak, że atut własnego boiska będzie miał duży wpływ na grę gospodarzy, którzy będą chcieli awans przypieczętować wygraną. Anglicy natomiast nawet jeśli przegrają także awansują do kolejnej fazy.
Hugo Almeida jest typowany przez coacha Besiktasu do gry na samej szpicy w dzisiejszym meczu, przy wsparciu ze skrzydeł w postaci Kavlaka i Pektemka może dzisiaj pokusić się o gola. Liczę także na dobre piłki od środkowego ofensywnego pomocnika - Fernandesa.
Almeida w obecnym sezonie 2 razy trafił do siatki rywali w 9 rozegranych meczach.
W grudniowych meczach prezentował się następująco:
1.12.2011r. (w) Maccabi Tel Aviv 3:2 (90 minut i żółta kartka)
5.12.2011r. (d) Orduspor 2:1 (89 minut)
8.12.2011r. (w) Manisaspor 4:1 (17 minut)
11.12.2011 r. (d) Istanbul BB 1:1 (90 minut)

Jak widać w ostatnich meczach Hugo Almeida nie zachwycał skutecznością, jest to jednak zawodnik ograny w europejskich pucharach i właśnie w takich meczach powinien to udowodnić druga sprawa to warunki fizyczne (191 cm wzrostu) w walce z mocnymi obrońcami Stoke może mieć to olbrzymie znaczenie, mam nadzieję, że turecka drużyna wygra ten mecz a Almeida strzeli przynajmniej jednego gola.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom