>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. kolejka Ekstraklasy [23.08.2024 - 26.08.2024]

Status
Zamknięty.
R 1,2M

rr62dga

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Lechia - Raków
Typ: Raków
Kurs: 1,62
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Obydwie drużyny oczywiście biorąc oczekiwania i możliwości zawodzą swoich sympatyków. Raków po powrocie trenera Papszuna miał włączyć się do walki o mistrzostwo i znacząco poprawić jakość gry. Drużyna wprawdzie w grze obronnej spisuje się bardzo dobrze- w pięciu kolejkach tylko jedna stracona bramka, to jednak zaledwie trzy strzelone bramki pokazują bolączki Rakowa w formacji ofensywnej. Lechia zawodzi na całej linii a po ostatniej klęsce 1:4 z Puszczą w Krakowie spadła na samo dno tabeli i z tej pozycji grając w tak marnym stylu trudno będzie się podnieść. W swoim mistrzowskim sezonie przed dwoma laty Raków wygrał w Gdańsku 3:0 - teraz zakładam skromniejszą ale jednak wygraną drużyny Papszuna.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1652
C 100,2K

CrossType

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Śląsk Wrocław wygra przynajmniej jedna połowę - 2,18
Fortuna

Mecz dla mnie 50/50 pomimo różnicy, aż 7 punktów w tabeli i pomimo tego, że lider będzie podejmował 15 drużynę w tabeli. Aczkolwiek Śląsk ma jeden mecz zaległy. Dodatkowo Wrocławianie mają cały tydzień odpoczynku, gdzie mogą zresetować głowy po meczu z Koroną i St.Gallen. Ten pierwszy mecz w lidze, no czerwona kartka w 59minucie i gol Korony w 87, ale Śląsk pokazał charakter i w 93 wyrównał. Tak samo wierzyłem w nich w meczu eliminacji ligi konferencji i postawili się Szwajcarom. Gdyby nie tragiczny poziom sędziowania to kto wie jakby się to skończyło, ale mogą być dumni bo pokazali charakter i widać w tym zalążek czegoś lepszego. Bo pomimo sytuacji w lidze, to myślę, że są bardzo szybko wywindować się na czołowe pozycje. Legia w środku tygodnia będzie grać w eliminacjach i raczej to będzie łatwe spotkanie, ale jednak swoje będzie trzeba wybiegać, zaliczkę przed rewanżem zrobić. Legia od początku w mega gazie to im trzeba przyznać. Dziesięć bramek już strzelonych w pięciu meczach. Na pewno zależy im na zdobyciu mistrza, bo już na pewno presja rośnie ze strony kibiców, aczkolwiek ja idę w stronę przełamania się gospodarzy i czas na 3 pkt w lidze.

Inne typy:
Śląsk Wrocław(zaliczka) - 3,20
Śląsk Wrocław(1.poł. lub mecz) - 2,62
Śląsk Wrocław over 0,5 - 1,38
Śląsk Wrocław over 1,5 - 2,94
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +220
C 100,2K

CrossType

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Raków Częstochowa
BTS - 1,83
Lechia Gdańsk over 1,5 - 3,85
BTS + Lechia Gdańsk - 9,10
Lechia Gdańsk(Zaliczka) - 4,70
Fortuna

minimalnie zabrakło, ale tez lekki progres Gdanszczan widzialem, przy dobrych kursach u siebie w przyszłości można spróbować

Nie będę zdziwiony jak to wszystko będzie na czerwono. Bo pod względem mentalny na pomorzu na pewno krucho, ale dla mnie w tym sezonie jest Raków bezbarwny. Takie Atletico Madryt w starym stylu na zero z tyłu i na 1-0 gramy. Szukałem jakiś racjonalnych powodów żeby iść w stronę gospodarzy, bo wiem że te typy mogą dziwić. Po pierwsze widzę cień szansy, że w końcu atut własnego boiska zadziała na korzyść drużyny z Gdańska. Która w poprzednim sezonie w pierwszej lidze u siebie miała bilans 14-2-1 (37-8). Tak śr. 2+ bramek u siebie strzelonych i poniżej 0,5 traconych na mecz. Więc w poprzednim sezonie to była twierdza w pierwszej lidze. Drugi to, że Raków w 3 ostatnich meczach o punkty rozjeżdżał Lechie i na pewno Gdańszczanie pragną rewanżu. Kolejny no właśnie sam Raków w tych meczach do tej pory no nie zrobił na mnie wrażenia z przodu, bo z tyłu wiadomo stracona tylko jedna bramka więc tutaj na pewno budzi to respekt, ale no musi przyjść w końcu ten jeden mecz gorszy. I jestem przekonany, że jutro/dzisiaj w zależności kto kiedy czyta, będą na kuponach czyste dwójki albo nawet z HA. Mi ten mecz zalatuje po prostu niespodzianką, nie wiem czemu.
Na pewno jeden z tych typów który może się skończyć mocnym fiaskiem, ale lepiej tak niż potem pisać, ze miało się czutke po meczu ;).

Ostatnia edycja:
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Widzew Ł. - Radomiak R.
Widzew @ 2.18
Widzew i obie strzelą gola @ 3.35
Radomiak strzeli gola @ 1.31
Wynik: 3:2

Betclic

Widzew dość ciekawie zaczął ten sezon i nagle po czterech kolejkach znalazł się w czubie tabeli. Ostatnio musieli uznać wyższość Pogoni, lecz kubeł zimnej wody zawsze się przyda.
Dzisiaj będą gościć Radomiak Radom i ta gościna nie musi być wcale przyjemna. Radomiak zagrał bardzo fajne mecze z Jagiellonia czy Górnikiem, lecz ostatecznie oba przegrał. W meczu z Legią również trafił do siatki rywala. Te mecze rozgrywał u siebie, lecz uważam, że mimo tak niezłej gry są dzisiaj w stanie strzelić przynajmniej jednego gola Widzewowi.
Tak jak wspomniałem wyżej Widzew musiał uznać wyższość Pogoni, lecz ostatnio u siebie pokonał Lech czy tez zremisował z Śląskiem.
Uważam, że trener Myśliwiec ma plan na ten mecz i z pewnością będzie chciał wygrać. Radomiak jest w ich zasięgu i jeśli tylko skuteczność mocno dopisze tu uważam, że trzy punkty są w stanie zostać w Łodzi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +625
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
GKS - Jagiellonia
Typ: GKS powyżej 1.5 gola
@2.35 Superbet

Jagiellonia po świetnym w ich wykonaniu początku sezonu, teraz nie ma dobrego czasu. Przegrali trzecią rundę kwalifikacji do Ligi Mistrzów, ulegając w drugim meczu Bodo/Glimt aż 4:1. Cztery bramki stracone w jednym spotkaniu. Następnie w meczu ligowym przed tygodniem ponownie stracili cztery gole, tym razem przeciwko Cracovii. Żeby tego było mało, również czterokrotnie piłkę z siatki wyciągali w czwartkowym spotkaniu z Ajaxem w ramach Ligi Europy. To musi dać do myślenia. Oczywiście, rywale to była wysoka półka, dlatego trudno tutaj mówić o jakimś blamażu.. Mimo wszystko stracone szanse bywają bolesne. No właśnie, skoro mowa o straconych szansach, to jestem przekonany, że w drużynie jest cień nadziei, że w Amsterdamie pokonają Ajax minimum trzema bramkami i doprowadzą do wyrównania w dwumeczu. Pełna mobilizacja, wiara i oszczędzanie sił. By uzyskać to ostatnie, powinni stosunkowo ulgowo potraktować spotkanie w Katowicach. Dlatego uważam, że katowiczanie wykorzystają fakt trudnej sytuacji Jagi i w efekcie przypiszą minimum dwie bramki w meczu na swoje konto.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1844
madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Taa na Ajaxie odrobią 3 bramkowa stratę jak u siebie nie dali rady chociaz zremisować w jakim ty świecie żyjesz, oni już na ten rewanż mają pewnie wyjepane wiedzac ze maja zagwarantowana faze grupowa ligi konferencji bądźmy realistami, jak w lidze beda odpuszczać mecze to za rok lige konferencji obejrza w telewizji

Otrzymane punkty reputacji: +431
K 2K

kfjatek

Użytkownik
GKS - Jagiellonia
Typ: GKS powyżej 1.5 gola
@2.35 Superbet

No właśnie, skoro mowa o straconych szansach, to jestem przekonany, że w drużynie jest cień nadziei, że w Amsterdamie pokonają Ajax minimum trzema bramkami i doprowadzą do wyrównania w dwumeczu. Pełna mobilizacja, wiara i oszczędzanie sił.
Rany. A dlaczego wczoraj nie pokazali tej mobilizacji i wiary? Trzy faule w Jagi w całym meczu. Trzy!

To jest taka różnica poziomów, że Ci ekstraklasowi piłkarze nie nadążają chyba faulować. Jak mnie pamięć nie myli, to podobną liczbę przewinień zanotował Lech w pierwszym meczu z Fiorentiną u siebie. Tak byli obsrani.
I tam w rewanżu faktycznie zdarzył się cud, Lech odrobił straty, ale cuda nie zdarzają się co rok ;)

A żeby nie było nic, dla mnie w tej kolejce mimo wszystko Raków (1.7) i BTS (1.65) w Poznaniu.

Lechia słaba, szczególnie w defensywie. Raków bez formy, ale wydaje się zbyt zorganizowaną ekipą żeby nie wywieźć punktów z Gdańska.

Lech mało traci, ale Pogoń powinna strzelić co najmniej jedną. Bardzo dobrze wyglądali z Widzewem. Kolejorz myślę, też u siebie coś strzeli.

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Rany. A dlaczego wczoraj nie pokazali tej mobilizacji i wiary? Trzy faule w Jagi w całym meczu. Trzy!
Chciałoby się rzec, że nie faule świadczą o mobilizacji. No ale wszystkie statystyki przemawiały za Ajaxem. Był lepszy. Cóż, trzeba było wygrać z Bodo/Glimt. Ajax jest bądź co bądź silniejszym rywalem. Natomiast nie chce mi się wierzyć, że Jaga nie podejmie walki w rewanżu, choćby miała się ona skończyć po 1. połowie dwiema bramkami Ajaxu z kontry.

PS. Może źle się wyraziłem - nie twierdzę, że jest szansa na doprowadzenie do wyrównania, tylko że jest w zespole nadzieja, że doprowadzą do wyrównania. Jest różnica 🙂. Trzeba powalczyć ze wszystkich sił, tak wiele i tak niewiele.

Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Jaga nie ma żadnych szans. Nasze zespoły to dno a wczorajsze wyniki dobitnie to pokazały. Wyjątek to Legia która jakoś mobilizuje się w poprzednich latach i teraz na te puchary. To oczywiście skrót ale przy okazji podejmę rękawice do merytorycznej dyskusji że jest inaczej.

Otrzymane punkty reputacji: +517
jozzy22 706,1K

jozzy22

Użytkownik
Jaga nie ma żadnych szans. Nasze zespoły to dno a wczorajsze wyniki dobitnie to pokazały. Wyjątek to Legia która jakoś mobilizuje się w poprzednich latach i teraz na te puchary. To oczywiście skrót ale przy okazji podejmę rękawice do merytorycznej dyskusji że jest inaczej.
Nie poniosło Cię trochę? Porównujesz Ajax do Drity? Z Kosowem to i Wisła sobie poradziła.Zobaczymy co Legia pokaże w dalszej części (oby z sukcesami) ale daj spokój z takimi określeniami. Nie wiem jak Jaga ale Wisła mimo że ewidentnie nie ten poziom nie broniła i skutek jest widoczny w wyniku

tedddy2060 11,2K

tedddy2060

Użytkownik
Weż mnie nie rozśmieszaj z tą Legią że się mobilizują tak jak wczoraj z pasterzami z Kosowa którzy grali od 31 minuty w 10 i nawet atakowali,a że Legia wygrała po męczarniach tylko i aż 2-0 to dlatego że Drita padła kondycyjnie a co do rewanżu to wcale sie nie zdziwię jak tam gospodarze nie przegrają i ogólnie cała polska piłka nożna czy reprezentacyjna czy klubowa to jedno wielkie bagno i tyle na ten temat

Ostatnia edycja:
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Rozśmieszacie to mnie wy bo nie czytacie ze zrozumieniem. Pisałem ogólnie jak byk i wyraźnie o Legii nie z Dritą tylko ogólnie o jej dokonaniach na przestrzeni ostatnich lat. Takie Brondby jest o wiele gorsze od np.Bodo? Ajax to inna półka tu się zgadzam.

marts 88,8K

marts

Użytkownik
Widzew Łódź - Radomiak Radom
Over 9,5 rzutów rożnych
@1,85
superbet

Ostatni mecz na Widzewie ze Śląskiem 15 rzutów rożnych,w zeszłym sezonie u siebie z Radomiakiem 14 kornerów, RTS gra skrzydłami i nabija ,Radomiak też coś dołoży,próbuję.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4564
marts 88,8K

marts

Użytkownik
GKS Katowice - Jagiellonia Białystok
Over 9,5 rzutu rożnego
@1,85 superbet

Over 2,5 gola
@1,75
superbet

Strudzona rozgrywkami na szczeblu europejskim Jagiellonia jedzie do Katowic,by w upale ,przed czwartkowym rewanżem z Ajaxem,rozegrać ligowy mecz.Doszukuję się tutaj analogi do meczu ,który Jaga grała-tyle,że u siebie z Cracovią po porażce 1-4 z Bodo.6 goli,4 gole do przerwy,16 rożnych w meczu,4 faule Jagi-tak wygladały wybrane staty z tego spotkania.Wybrałem z tego rożne oraz bramki.Jaga nabija dużo cornerów,taki mają styl gry,dzisiejszy upał ,który będzie dzisiaj przeszkadzał piłkarzom,zapewne wpłynie na koncentrację i wpadną min.3 gole.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1501
marts 88,8K

marts

Użytkownik
Korona Kielce - Stal Mielec
over 25,5 fauli
@1,72
superbet

Powyższa linia zaproponowanych przez buki została przekroczona w każdym z ostatnich czterech meczy między tymi drużynami:34,27,29,42- mecze rozgrywane w latach 2022-2024.Co ciekawe najwyższe wyniki ( 34,42) padały ,gdy mecze rozgrywane były w Kielcach.

over 6,5 kartek
@ 3,0 superbet

czerwona kartka
@ 3,7 superbet

Ciekawe jest to,że w ostatnich dwóch meczach granych w Kielcach,gdy przeciwnikiem był Mielec padało po 10 kartek i w każdym z nich była czerwona kartka.Rozjemcą spotkania będzie Sebastian Krasny, bardziej znany z boisk 1 ligii.W zeszłym sezonie sędziował pięć spotkań w ekstraklasie,co warte uwagi,dwa mecze były z udziałem Stali i w każdym z nich padło po 6 kartek.Średnia tego sędziego z ekstraklasy 4/mecz, z Betclick 1 ligi ponad 6/mecz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1056
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Ekstraklasa
Godzina: 19:00
Spotkanie: Korona Kielce vs Stal Mielec
Typ: powyżej 6.5 kartek + powyżej 24.5 fauli
Kurs: 3.50🟥
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza
:

Korona to obok Lechii Gdańsk i Śląska Wrocław drużyna, która w tym sezonie polskiej Ekstraklasy nie sięgnęła jeszcze po zwycięstwo. Jest to słaby początek kampanii w wykonaniu klubu z Kielc. Pamiętamy poprzednie rozgrywki, gdzie do samego końca gospodarze walczyli o utrzymanie się w elicie. Niestety to może powtórzyć się również w najbliższym czasie, dlatego potrzebne jest jak najszybsze przełamanie pod tym względem. Doszło tutaj przecież do zmiany trenera i Kamilę Kuzerę zastąpił Jacek Zieliński, ale jak na razie nie widać poprawy w grze Korony. Kiedy, jak nie u siebie pokusić się o pierwszy triumf i 3 oczka na koncie swojego klubu. Czy stać na to gospodarzy?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Stal, która wreszcie zaznała smaku zwycięstwa. Stało się to trochę niespodziewanie, bo w spotkaniu z Piastem Gliwice, a więc z ekipą, która w ostatnim czasie znajdowała się w bardzo dobrej dyspozycji. 2:0 w rywalizacji z takim zespołem to bardzo dobry wynik i na tym sukcesie należy budować kolejne osiągnięcia. Wreszcie dwójka napastników Ravve Assayag oraz Ilya Shkurin stanęli na wysokości zadania, także defensywa zagrała na 0 z tyłu, czego efektem jest opuszczenie strefy zagrożenia. Naturalnie nie można osiadać na laurach i warto również w Kielcach pokusić się o 3 punkty. Czy Stal pójdzie za ciosem?

Jedni i drudzy potrzebują kolejnych punktów jak tlenu i w takich meczach często celuje w kartki. Pobieram próg 6.5 upomnień i do tego faule. Zarówno Korona, jak i Stal często karane są w tym sezonie. Jeżeli zerkniemy na liczby, to gospodarze ostatnio otrzymywali 4, 3, 2 kartoniki a goście 5, 4, 1. W poprzedniej kampanii w bezpośrednich starciach oglądaliśmy 10 i 6 kartek. Liczę na sędziego Sebastiana Krasnego, którego statystyki niedawnych spotkań wynoszą 2, 5, 6, 7, 6, 6.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +802
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom