Wczoraj można było złapać 2,05. Dzisiaj w Tobet 2,00 u innych bukmacherów np.
Unibet spada - 1,90. Tendencja spadkowa jeśli chodzi o kurs na wygraną Lecha i nie należy się dziwić.
Podzielam zdanie większości -
Lech Poznań powinien wygrać ten mecz.
Spadki kursowe są m.in spowodowane nerwową atmosferą w Polonii Warszawa. Wstrzymanie pensji i spotkanie z prezesem Wojciechowskim z pewnością nie buduje atmosfery w drużynie. Za trenera Janasa ekipa nie punktuje tak jakby tego wszyscy oczekiwali.
W Lechu jest wielkie przygnębienie fatalną pozycją w tabeli
Ekstraklasy, ale...
Ten mecz przypomina mi trochę spotkanie w Pucharze Polski pomiędzy Cracovią a Lechem. Dobrze pamiętam jak pisałem wtedy, że w obu drużynach nie jest wesoło, ale mimo wszystko w Lechu można się doszukać pewnych pozytywów, mianowicie...
Lech Poznań świetnie spisuje się w Lidze Europejskiej i choć to może wydawać się banalne, bo można było w sumie tak pisać przed meczem z Ruchem to... tym razem w mojej ocenie ma to większe, psychologiczne znaczenie. Chodzi tutaj o przeciwnika z jakim przychodzi grać.
Wiemy, że Lech potrafi zagrać dobre spotkanie [
LE, czy mecze z Wisłą i Cracovią] i to jest ten plus przeważający w dniu dzisiejszym na ich korzyść, ponieważ Polonia jest nieskuteczna, łatwo traci bramki, nie spełnia oczekiwań prezesa, który wstrzymał im pensje, co może odbić się w różny sposób [
bardziej prawdopodobne, że negatywny]. Nie, nie... nie mówię, że Polonia gra bardzo słabo, ale chodzi o sam aspekt psychologiczny. Lech ma do czego wracać [dobrymi myślami], a Polonia ostatnio niespecjalnie.
Ciężko jest mi to wszystko ubrać w słowa - przed meczem z Cracovią było podobnie, ale zainwestowałem i wygrałem. Mam nadzieję, że tym razem również się nie rozczaruję.
Lech potrafi być drużyną i w meczu z ekipą, która tej 'drużyny' ostatnio nie tworzy ma spore szanse wygrać. [Dla przeciwieństwa np. Ruch czy Górnik zagrali drużynowo, podporządkowani taktycznie przeciwko Lechowi]. Nie przeczę, że Polonia jest w stanie zagrać dobry mecz, ale ogólnie wychodzę z założenia i to nie tyle sportowego, a psychologicznego, że Lech ten mecz wygra.
--
Jeśli chodzi o aspekt sportowy to Lech ma przewagę w środku pola. Dużo zależy od występu Arboledy, jeśli będzie mógł wystąpić to Djurdjević może zagrać w drugiej linii tak jak w meczu z ManCity. Atutem Polonii są głównie Mierzejewski i Bruno, problemem niepewni bramkarze.
Przepraszam za trochę chaotyczną analizę, ale takie jest moje zdanie. Kto nie ryzykuje ten nie ma, stawiam na Lecha Poznań.
Mój typ: Lech Poznań - 2,00 w Tobet 2:2 :|