Ludzie co jest z wami??? Jeden z najciekawszych wyscigow w sezonie a tutaj cisza.. Zapraszam do dyskusji.
Spokojnie, i tak myślę,że w tym sezonie fajnie można w dziale podyskutować na poziomie i merytorycznie
wiadomo chciałoby się więcej, ale jak to mawiaja nie od razu Rzym zbudowano. ja się ciesze, że grono userów się powiększa z weekendu na weekend i te same twarze systematycznie piszą swoje posty. Atmosfera fajna, poziom merytoryczny wysoki, a i typy podajecie dobre.
Może dlatego cisza, że to jest najtrudniejszy tor do stawiania kwalifikacji.
Ee, niekoniecznie, wiadomo tutaj liczą się umiejętności kierowcy, ale wlaśnie dzięki temu można wyłapać czasem jakąś perełkę. A Ty nic nie stawiasz na ten weekend?
Oto ode mnie dwa kupony jakie przed chwilą dopiero pograłem.
GP Monaco - kwalifikacje, sobota 14:00
Romain Grosjean - Stoffen Vandoorne 1 @ 2,00 Totolotek
8-10
Vandoorne to najgorszy kierowca kwalifikacji w tym sezonie, wiadomo wiele razy nie miał szczęścia bo awarie bolidów i starty z końca stawki, czy wymiany podzspołów różnych. Grosjean uwielbia jeździć w Monte Carlo. Gdy smigał tutaj Lotusem jeszcze to w treningach zawsze ścisła czołówka, czasami się rozbił, ale taki wlasnie jest Romek, zawsze na ryzyku, a na tym torze taka jazda potrafi się opłacić.W tym sezonie miał trochę Grosjean już pecha, dwukrotnie nie przebrnął Q1,ale tylko przez to, że rozbijali się rywale kiedy on w ostatnim sektorze miał żółte flagi i nie mógł poprawić czasu okrążenia... Pech, albo zły moment wyjazdu jak kto woli. dla mnie jednak pech bo zawsze tempo było na awans.
W czwartek może i wyniki nie były rewelacyjne, ale jak dojdzie presja czasu w kwalifikacjach to i Vandoorne nie widzę wysoko, Romek wtedy pokaże na co go stać, a stać na wiele. McLaren niby gdzie jak gdzei, ale tutaj nie traci na mocy silnika, ale lcizą się umiejętności kierwcy, a te uważam wyższe po stronie Groszka.
Po takim kursie uważam, że to grzech nie spróbować!
GP Monaco - kwalifikacje, sobota 14:00
Danił Kwiat- Jenson Button 1 @ 1,3311-10 ehh ???? co za pech!!
Sergio Perez - Nico Hulkenberg 1 @ 1,33 7-12
Valteri Bottas - Carlos Sainz 1 @ 1,27 3-6
AKO @ 1,93 milenium po podatku
Sprawa tutaj dość prosta. Torro Rosso jest naprawdę tutaj konkurencyjne. Kwiat i Sainz będą wysoko gdzieś w 6-10 miejscach moim zdaniem. McLarena tak wysoko już nie widzę. Button pewnie na przedziale 12-16 gdzieś. Wiec typ na Kwiata logiczny. Ale jednocześnie Sainz mimo wysokiej formy Torro Rosso moim zdaniem nie ma stratu jednak do Mercedesa. Bottas nigdy w Monaco nie błyszczał, ale jeździł beznadizejnym tutaj Williamsem. Teraz maszyna domaga, a wyniki drugiego treningu należy z przymrużeniem oka traktować.
Perez lubi Monaco, potrafi tu jeździć na granicy. Hulkenberg z Renault nie wyglądają tu najlepiej. Już w Hiszpanii coś z bolidem Hulka podczas kwalifikacji było nie tak i nie miał mocy kiedy trzeba było cisnąć. Tutaj jeszcze problemy doszły w jednym z treningów. Wg mnie Perez Q3 będzie, a Hulk się obejdzie smakiem.
----------------------------------
Podobnie jak
@ranczo0123 szukałem coś w kierunku Ricciardo, też się wahałem z tym Raikkonenem, ale jednak odpuściłem. Być może będę żałował, bo sam liczę, że Red Bull tutaj pokaże pełnię umiejętności kierowców, a te są na bardzo wysokim poziomie. Szczególnie Dan mam nadzieje, że pokaże klasę i super wynik osiągnie. Niech nawet wygra
Grand Prix, a co! Niech mu
fortuna odda to co rok temu zabrali...mechanicy ????
Jednak odpuszczam bo bukmacherzy też faworyzują Ricciardo w wielu parach, moze i słusznie, moze nie, ale to jednak Ferrari ma super tempo kwalifikacyjne od początku sezonu. Więc ja staję z boku i się przygląam, ale życzę powodzenia