>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. Grand Prix Monaco [21-24 maj 2015]

Status
Zamknięty.
michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
To już dziś,mój ulubiony wyścig w Monaco :cool:
Safety car po @ 1.18 w B.win to lokata 10/10 wiadomo, ale ja wyłapałem też coś innego, po o wiele wyższym kursie
▶ GP Monako - z. specjalne
Ile bolidów znajdzie się w klasyfikacji końcowej?
Typ: Mniej niż 14,5 @ 2.08 Bw.in

Czemu tak ? A przede wszystkim statystycznie. GP Monaco jak wiemy do łatwych nie należy,zajebiście szybki uliczny tor gdzie bardzo łatwo o błąd a każdy minimalny błąd może skutkować tu zakończeniem wyścigu. Do tego dochodzi młodzieńcza fantazja niektórych zawodników, kilku zupełnie niedoświadczonych jak np Mehri czy Stevens i starszy Pastor Maldonado i Alonso którzy też lubią poszaleć ;) dla mnie konkretna mieszanka wybuchowa. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze możliwe opady deszczu.
Jak to wyglądało w latach poprzednich ?
w 2010 roku wyścigu nie ukończyło 9 kierowców
w 2011 roku wyścigu nie ukończyło 5 kierowców
w 2012 roku wyścigu nie ukończyło 8 kierowców
w 2013 roku wyścigu nie ukończyło 6 kierowców
w 2014 roku wyścigu nie ukończyło 7 kierowców

Więc jak widać łatwo nie ma. Kolejną rzeczą jest kurs który oferuje nam B.win. U innych buków od @ 1.75 do @ 1.85 na ten sam bet ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
bob94 465

bob94

Użytkownik
Oba Ferrari w TOP6 @1.68✅
Promocja, kto niby ma zepchnąć Ferrari z miejsc 1-6? Jedynie jakaś krakasa lub kłopoty z bolidem, ale na tym torze każdy typ trzeba tak rozpatrywać więc nie ma co myśleć w ten sposób, a oba startują z przodu więc powinno być spokojnie. Czysto sportowo nie ma bolidu co zepchnie poza top6 któreś z Ferrari.

Ricciardo - Kvyat 1 @1.33
⛔
Kurs nie powala ale dobry do dubla, Ricciardo świetne tempo na treningach i wczoraj w kwalach, w wyścigu też powalczy z Raikkonenem na bank a Rosjanin trochę nieobliczalny w wyścigu powinien spaść, dodatkowo Daniel zawsze mocny w Monaco rok temu było podobnie
AKO:2.23 milenium⛔
Dodatkowo:
Oba RBR w top10 @1.55✅
Verstappen -Perez 1 @1.77⛔
AKO:2.74⛔

B 2,2K

barichello

Użytkownik
To już dziś,mój ulubiony wyścig w Monaco :cool:
Safety car po @ 1.18 w B.win to lokata 10/10 wiadomo, ale ja wyłapałem też coś innego, po o wiele wyższym kursie
▶ GP Monako - z. specjalne
Ile bolidów znajdzie się w klasyfikacji końcowej?
Typ: Mniej niż 14,5 @ 2.08 Bw.in

Czemu tak ? A przede wszystkim statystycznie. GP Monaco jak wiemy do łatwych nie należy,zajebiście szybki uliczny tor gdzie bardzo łatwo o błąd a każdy minimalny błąd może skutkować tu zakończeniem wyścigu. Do tego dochodzi młodzieńcza fantazja niektórych zawodników, kilku zupełnie niedoświadczonych jak np Mehri czy Stevens i starszy Pastor Maldonado i Alonso którzy też lubią poszaleć ;) dla mnie konkretna mieszanka wybuchowa. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze możliwe opady deszczu.
Jak to wyglądało w latach poprzednich ?
w 2010 roku wyścigu nie ukończyło 9 kierowców
w 2011 roku wyścigu nie ukończyło 5 kierowców
w 2012 roku wyścigu nie ukończyło 8 kierowców
w 2013 roku wyścigu nie ukończyło 6 kierowców
w 2014 roku wyścigu nie ukończyło 7 kierowców

Więc jak widać łatwo nie ma. Kolejną rzeczą jest kurs który oferuje nam B.win. U innych buków od @ 1.75 do @ 1.85 na ten sam bet ;)
to idąc tym tokiem myślenia może warto spróbować Safety Car 2 lub więcej razy @1.80 Fortuna
Ponad to
Carlos Sainz Jr za karę będzie musiał rozpocząć jutrzejszy wyścig Formuły 1 o GP Monako z alei serwisowej.
Kierowca Toro Rosso, który zajął 8. miejsce w kwalifikacjach, poniósł tak srogie konsekwencje niezareagowania na wezwanie, by stanąć na ważenie bolidu podczas Q1

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Romain Grosjean top 10 @ 2.30 Expekt
Nico Hulkenberg top 10 @ 2.35 Expekt
Felipe Nasr nie ukończy wyścigu @ 3.20 Expekt
GP Monaco wszyscy wiedzą jakie jest. Praktycznie zero szans na wyprzedzanie więc wyścig rozegra się na starcie, pitstopach i ew. defektach. Spodziewam się, że młodzi i niedoświadczeni kierowcy, jak Nasr mogą nie poradzić sobie z presją i nie ukończyć wyścigu. Jednocześnie liczę, że w czołówce może dojść do małego karambolu na starcie dzięki czemu kierowcy z dalszych miejsc mają szansę finiszować w top 10. W poprzednich latach takie rozstrzygnięcia wcale nie były rzadkością, także safety car zapewne parę znajdzie się na torze.

RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Czy Hamilton, Rosberg i Vettel znajdą się w Top 3? @ TAK ✅✅✅ szalona koncowka wyscigu ale koniec koncow plusik
Kurs: 1.70
Buk: Bet at Home
Co tu duzo gadac. Wyscig bedzie prosty strategicznie. Jeden zjazd do pit stopu, zmiana z miekkich opon na twarde i sciganie sie az do konca. Nie ma tutaj duzej degradacji opon dlatego przewiduje ze jesli nie bedzie zadnego kontaktu miedzy zawodnikami czolowki, przebitej opony lub tez innej nieprzewidzianej sytuacji to top 3 powinno wygladac tak jak w kwalifikacjach. Raczej nie sadze zeby ktokolwiek mogl zagrozic zawodnikom 1-3 w dowiezieniu takich pozycji jak na starcie. Do tego prognozy pogody sa takie ze w czasie wyscigu nie powinno padac. Polecam

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Rosberg - Vettel 2
kurs 3,2
STS
Dziś wyscig perełka sezonu wyścig w Ksiestwie Monaco. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy przy ustawieniu na starcie to pojedynek Rosberg-Vettel. Do pierszego zakretu a właściwie szykany bardzo krótki dystans, Rosberg na P2 , Vettel na P3 , niby na pierwszy rzut oka przewaga ROS , ale może niekoniecznie. Tor jest słabo nagumowany bo jednak dostał troche wody i ROS przyjdzie startować po stronie gdzie po opadach nie ma tyle odsypanej gumy co zwykle, dzis kierowcy z pół nieparzystych bedą mieli przewagę na starcie i dlatego spogladam na ten typ juz od wczoraj i byłem ciekawy kursów, te sa jak najbardziej zadowalajace. To że Vettel potrafi startowac to wiele razy udowadnial( chocby rok 2010 gdzie na P1 Webber, P2 Kubica straszne szybki na tym torze a na P3 Vettel i niestety na starcie Vettel ograł Kubice i było po herbacie). Dodatkowo skłaia mnie ku temu to że ROS ma jeden komplet super miekkiej mieszanki mniej od VET co moze nie byc bez znaczenia. Ja stawiam na to że start bedzie wazny ale takze to ze SEB na tutaj dobre tempo i przy zachowaniu jednego kompletu wiecej ogra ROS, choc licze na start i VET.
Proponuje tez pograc ze nie bedzie dubletu Mercedesa po 2,43 w Fortunie i jak koledzy wyej zauwazyli SC 2 lub wiecej razy

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pastor Maldonado TOP10 - NIE @ 2,10 Unibet 2,00 Triobet ✅ on nigdy &quot;nie zawodzi&quot; ????
Na początku jego kariery wydawało się że ma talent. Życie jednak to zweryfikowało i Wenezuelczyk jeździ w F1 jako pay-driver, gdyby nie pieniądze które płyną do zespołu dzięki jego obecności, dawno by go w F1 nie było. W Monako jeździł cztery razy. W 2011 roku był ostatni ze wszystkich sklasyfikowanych, zajął 18 miejsce, na ostatnich okrążeniach miał kolizję z Hamiltonem i nie dojechał do mety. W 2012 roku zakończył wyścig na starcie, też po kolizji. W 2013 roku zakończył wyścig w połowie, również po kolizji. W 2014 został jego czas z kwalifikacji anulowany związku z tym że miał za mało paliwa żeby je zbadać a w wyścigu w ogóle nie wystartował związku z problemami z pompom paliwa. W tym sezonie pięć wyścigów i w aż czterech był niesklasyfikowany! W jednym mu się udało to zajął 15 miejsce (ogólnie to jest kilku kierowców którzy mają zero punktów jak on, jednak zajmowali wyższe miejsca niż to 15 i dlatego w generalce jest ostatni). Dzisiaj nagle miałby dojechać do mety i zdobyć punkty na takim torze?! Na torze na którym nigdy mu nie szło i nie zdobył ani punktu?! Bez jaj, on dzisiaj prawdopodobnie znowu nie ukończy wyścigu i miałem to grać ale jak widzę taki kurs na to że nie zdobędzie punktów, to jest to znacznie bezpieczniejsze. Dodam że dziś startuje z 8 miejsca ale nie ma to raczej mniejszego znaczenia, jak dojedzie do mety to będzie dobrze.

Otrzymane punkty reputacji: +102
michalchojnice 742

michalchojnice

Użytkownik
Ciekawy bet na F1
Oba samochody z tego zespołu zostaną sklasyfikowane?
Force India - NIE @2.3 ⛔
Marussia Manor - NIE @1.75 ⛔
Toro Rosso - NIE @1.75 ✅
Tak jak pisali mi poprzednicy tor w Monaco ma to do siebie, że lubi kierowcom płatać figle. Jest to bardzo wymagająca trasa, nie wybaczająca najmniejszego błędu. O te dzisiaj trudno nie będzie.
Wiele wiadomo będzie po stracie, który bywa dla niektórych kierowców ostatnim momentem wyścigu. Według mnie grzechem nie spróbować typu, że Sergio Perez lub Nico Hulkenberg wypadną. Na to, że któryś z nich nie ukończy płacą 2.30.
Pozostałe dwa typy są po 1.75. Nie wierzę, że w przepychance na trasie nie wypadnie któryś z zawodników Marussi (wystartują z najgorszych miejsc) oraz Toro Rosso. W tej drugiej ekipe jeździ Sainz, który wystartuje z parku maszyn i będzie przeciskał się przez peleton. Postawi wszystko na jedną kartę.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
wyścig-niedziela 14:00

Podam tylko typy, bo za chwilę wyścig.

Hamilton-Rosberg @ 1,20⛔ bet365 ogromny bład zespołu
Alonso-Button @ 1,61ZWROT bet365
Perez-Hulk @ 1,36✅ bet365
Grosjean-Ricciardo @ 1,20✅ bet365

merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
JAk to mówił Janek Nowicki: &quot;coraz więcej wyjeb... lata po ulicy&quot;
Mercedes zrobił wałek jakich mało ktoś poleci i t z hukiem za ten chamski nr.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Merida1879 nie wyciągał bym tak daleko idących wniosków.

Cytat SokolimOkiem odnośnie tej sytuacji

Wygląda na to, że Lewis bierze część winy za wpadkę na siebie: „Popatrzyłem na telebim i wyglądało to tak, jakby mechanicy wyszli [przed garaż]. Wyglądało to tak, jakby Nico zjechał. Pomyślałem, że kierowcy za mną zjeżdżają i kiedy zespół powiedział, że mam zostać, to odparłem, że opony tracą temperaturę i moim zdaniem inni założą supermiękkie opony, a ja będę na twardszych. Wtedy powiedzieli, żebym zjechał. Tak zrobiłem i byłem całkowicie przekonany, że inni zrobili tak samo”.
Tyle, że zespół wie więcej o sytuacji w stawce. Ostatecznie to był ich błąd, bo trzeba było zostawić go na torze. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że Lewis dogonił już samochód bezpieczeństwa i przed zjazdem jechał już jego tempem, a nie narzuconym przez ECU. Stąd przewaga 25,727 sekundy na końcu poprzedniego okrążenia nie wystarczyła do utrzymania się z przodu.
Trzeba też podkreślić, że postój na stanowisku był za długi: 4,1 sekundy, cała wizyta w alei serwisowej trwała 25,495 sekundy – a pierwszy pit stop „tylko” 24,181 sekundy. Tego czasu zabrakło, żeby znaleźć się nie tylko przed Vettelem, ale i Rosbergiem.
Ponadto :

Toto Wolff: Przegraliśmy wyścig, który Lewis miał już w kieszeni. Spieprzyliśmy to, mogę tylko przepraszać, przepraszać, przepraszać.
Niki Lauda: Nie wiem, dlaczego go ściągnięto. To nie do zaakceptowania

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom