>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 15-18.08.2014

szefowa-elity 781

szefowa-elity

Użytkownik
Kursy z Unibet:

Korona - Górnik @ BTS 1.72 ⛔

Piątą kolejkę Ekstraklasy rozpoczniemy w Kielcach, gdzie Korona podejmie Górnika Zabrze. Drużyna gospodarzy potrzebuje punktów jak tlenu, bo do tej pory ugrała jedynie jedno oczko. Górnik natomiast pomimo problemów finansowych prezentuje się całkiem nieźle.
Górnicy na początku sezonu mieli trudnych przeciwników. Zremisowali u siebie z Lechem, a także w Warszawie z Legią. W obu tych meczach zaprezentowali dobrą grę, pomimo, że od kilku miesięcy klub nie płaci im pensji.
Warto wspomnieć, że w niezłej formie jest Jeż, co zwiększa szanse na dobry rezultat w Kielcach.
Korona natomiast musi odbić się od dna ligowej tabeli i zacząć punktować. Gdzie więc punktować, jak nie u siebie? Liczę, że Korona zagra otwarty futbol, dzięki czemu zobaczymy ciekawy mecz.
Górnika stać na osiągnięcie dobrego rezultatu w Kielcach, co istotne piłkarze tego klubu strzelali gole w każdym meczu tego sezonu. Korona w końcu musi zacząć wygrywać, dlatego BTS wydaje mi się najlepszą opcją na ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +14
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Jagiellonia - Legia 1,99 6/10 Sbobet
Podoba mi się ten kurs, ktoś może napisać, że lepszy spread był z Cracovią 2 kolejki temu,
ale w ostatnich meczach w Białymstoku był taki sam kurs,
nawet po aferze z udziałem Ljuboji oraz Radovicia.
Jagiellonia to u siebie całkiem inny zespół niż poza domem, tam Quintana gra najczęściej słabe spotkania,
a Jagiellonia traci bez niego 50% swojej wartości, jak Legia bez Radovicia.
W Zabrzu z dobrze grającym Górnikiem, mieli bardzo mało okazji, nie wiem czy mieli celny strzał,
trzeba odnotować słupek oraz zmarnowaną setkę.
Legia zaufam teraz jak z Pogonią rok temu, mieli sporo czasu odpoczynku przed tym spotkaniem
i choć wkrótce ciężki wyjazd w el. LE Berg nie będzie robił eksperymentów moim zdaniem.
W formie jest Radovic, poprawiła się skuteczność, ciekawe jest to że Legia radzi sobie lepiej
na wyjazdach licząc wszystkie rozgrywki. Jedynym minusem jest to, że obrona może mieć
problemy nawet z dwójką atakujących szczególnie parą Quintana - Tuszyński.
Dodatkowym handicapem jest chęć rewanżu za ostatni mecz z Jagą u siebie,
walkowerem swoją drogą, ale 1 połowa toczona była pod dyktando gości.
Jagiellonia miała problemy ze skutecznością w wygranym spotkaniu z Cracovią
u siebie, obrona Legii a zwłaszcza środek pomocy nie dopuści do tylu okazji.
Obrona gospodarzy popełnia proste błędy, nie przywołam tego co Legia zrobiła w ostatnim spotkaniu
z Górnikiem Łęczna, bo to nie jest drużyna na Ekstraklasę jak co najmniej 4-5 drużyn w tym sezonie,
nawet dziś przegrała w Rzeszowie w PP, ale w ataku Legii widać poprawę w porównaniu z Górnikiem,
gdzie okazje były, a brakło skuteczności.

Otrzymane punkty reputacji: +22
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Górnik - Zawisza
Górnik dostał łomot z Legią choć do przerwy nic nie wskazywało,że takim wynikiem może się skończyć to spotkanie.Dzielnie się bronili w pierwszej połowie ale szybko strzelona bramka chwilę po przerwie ich podłamała i defensywa się pogubiła kompletnie.W przodzie ich gra wygląda dobrze.Nawet gdy przegrywali na Łazienkowskiej to stwarzali dobre okazje jak ta Cernycha czy Hasaniego sam na sam z bramkarzem.Brakuje im napastnika,który by wykańczał te sytuacje bo pomocnicy potrafią wykreować sporo okazji.Górnik dobrze gra skrzydłami i to jest ich główna broń.
Zawisza przegrał frajersko z Podbeskidziem.W pierwszej połowie całkowicie zdominowali gości.Mieli bardzo dużo okazji i do przerwy powinno być pozamiatane.Mimo to widać było progres w ich grze.Defensywa Górnika może mieć sporo problemów z Carlosem czy bardzo ruchliwym Porcellisem.Zawisza powinien spokojnie swoje strzelić.Mają spory potencjał w ataku ale grają otwarty futbol i do tego po trzech porażkach potrzebują punktów więc będą tu nastawieni raczej bardzo ofensywnie co powinno wpłynąć na to,że będzie sporo okazji dla obu drużyn.BTS moim zdaniem bardzo dobrze tu wygląda.
BTS @ 1.87 Marathon ✅ 5-2

Piast - Ruch X2 @ 1.50 Bet365 ✅ 0-1
Niebiescy kiepsko zaczęli ten sezon,oczywiście jeśli chodzi o naszą ligę.Ostatnie miejsce z jednym punkcikiem po 4 kolejkach to marny wynik jak na drużynę,która przebrnęła już dwie rundy el.LE.Problemem oczywiście jest brak wartościowych zmienników i zmęczenie po spotkaniach w LE.Podobna sytuacja jak rok temu ze Śląskiem.Mecze w LE póki co odbijają się na wynikach ekipy Kociana ale w tej kolejce nadarza się dobra okazja aby zapunktować.Ruch miał teraz tydzień przerwy więc mogli złapać trochę oddechu,mecz z Metalistem dopiero w czwartek i nie sądzę aby tutaj Kocian kombinował ze składem tak jak np.z Podbeskidziem,gdzie zrobił parę roszad w składzie i już ta gra wyglądała blado.
Piast to drużyna,która mnie nie przekonuje ani trochę i nawet remis z Pogonią też nie robi na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia bo Pogoń to zespół niestabilny,który miewa 2-3 bardzo dobre mecze a potem przydarza się takie spotkanie jak z Piastem,gdzie ta gra nie wygląda najlepiej i idzie wtedy ugrać jakiś remis.Zespół z Gliwic to jak dla mnie jeden z kandydatów do spadku bo w dole tabeli,w tym sezonie może być spory ścisk gdyż parę drużyn prezentuje bardzo słaby i zarazem zbliżony do siebie poziom jak na razie.Tutaj tak na prawdę wyróżnia się jedynie Jurado a czasami błyśnie np.Wilczek,Podgórski czy Badia ale to jednak za mało.Z taką defensywą jaką ma Piast będzie bardzo ciężko o coś więcej niż walka o utrzymanie.
Ruch wg mnie jeśli zagra dobre spotkanie to może tutaj zgarnąć trzy punkty a remis uważam za minimum.Posiadają na pewno większy potencjał niż Piast co zresztą udowodniły mecze w pucharach.Stadion w Gliwicach znają bardzo dobrze bo ostatnio rozegrali tu trochę spotkań.

Otrzymane punkty reputacji: +4
trzeci3 54

trzeci3

Użytkownik

Korona Kielce - Górnik Zabrze ⛔⛔⛔
Typ: BTS
Kurs: 1,83

bet365

5 kolejką zaczniemy w Kielcach gdzie Korona zagra z Górnikiem. Koroniarze w poprzedniej kolejce zagrali wyjątkowo słabe spotkanie z Cracovią. Mecz był nudny, niewiele się działo i gdyby nie dość przypadkowa bramka Dialiby (zamiast strzału wyszło podanie) to pewnie w pierwszej połowie byłoby 0:0. Korona odpowiedziała bramką z rzutu karnego, ale w końcówce gdy przysneli kibice przed telewizorami, obrona Korony oraz sędziowie gola na wagę 3 pkt zdobył Budziński. Drużyna Tarasiewicza wciąż nie może sobie poradzić z błędami w komunikacji między obrońcami. Jedyne co mi się w Koronie podoba to fakt że piłkarze w wywiadach pomeczowych wcale nie krytykowali sędziów za błędy (a były) tylko starali się wyciągnąć wnioski z własnej gry. Jeżeli chodzi o skład to w zespole nie ma kontuzji, do treningów wrócił już Jovanovic ale pewnie z Górnikiem nie zagra. Jeżeli chodzi o Górnika to zanotowali już oni 3 zwycięstwo w tym sezonie, tym razem pewnie pokonując Jagiellonie 3:0. Można się spierać czy pierwsza bramka z rzutu karnego nie ustawiła tego meczu jednak Górnik po prostu wyglądał w tym spotkaniu lepiej. Wspominałem o obronie Korony, ale do obrony Górnika przyczepić się nie mogę. W Warszawie linia defensywy zaprezentowała się bardzo solidnie, z Jagielonią nie mieli tak wielu sytuacji by się wykazać jednak utrzymane 0 z tyłu świadczy o tym ze eksperyment z 3 środkowymi obrońcami to był (i jest) dobry pomysł. Z piłkarzy na wyróżnienie zasługują: Zachara i Augustyn. Ten pierwszy strzelił już 3 gole a ten drugi w każdym meczu pokazuję bardzo dobrą gre defensywną. Podobno obaj ci gracze mają oferty z klubów zagranicznych. Górnik raczej transferów nie będzie blokował gdyż potrzebują pieniędzy by spłacić długi.

Podsumowując:
Górnik prezentuje się bardzo dobrze. Na wyjeździe grali dotychczas raz (z Legią 1:1) pozostałe 3 mecze u siebie wygrali. Korona spośród tych drużyn wydaje się być najsłabszym rywalem. Przed postawieniem na pewne zwycięstwo Górnika powstrzymuje mnie fakt że mecz odbędzie się w Kielcach

Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa ✅✅✅
Typ:2
Kurs: 1,92

Unibet

Jagiellonie trudno jest jednoznacznie ocenić. Z jednej strony dużo lepsza gra u siebie niż na wyjazdach (w zeszłym sezonie 2 razy więcej wygranych niż na wyjeździe) a z drugiej słaba ostatnia kolejka w Zabrzu zakończona porażką 0:3. Z całego tego meczu na uwagę zasługuje nieuznana bramka Quintany (spalony) i słupek Tuszyńskiego. Więcej nic w tym meczu Jaga nie potrafiła pokazać. Jezeli chodzi o formacje defensywną to tu problem jest dość spory. W Zabrzu nie zagrał Madera i trener wystawił Barana z Wasilukiem. Obaj zagrali bardzo słabo, a Wasilukowi dodatkowo oberwało się za zagranie piłki ręką w polu karnym. Najprawdopodobniej w meczu z Legią znowu ta para wybiegnie na boisko gdyż Madera nie trenował z zespołem. Legia natomiast po całym zamieszaniu z (#FUCK)UEFA pewnie wygrała, bo az 5:0 z Górnikiem Łęczna. Bramki padały głównie w 2 połowie a 2 z nich strzlił Orlando Sa. Zawodnik któremu i ja wróżyłem status wiecznego rezerwowego w końcu trafił do bramki. Najprawdopodobniej wystąpi w Białymstoku. To oczywiste że jeden dobry mecz piłkarza nie czyni, ale jakby znowu strzelił 2 bramki to bym się nie obraził :grin: Co do składu Legionistów to ciężko tu przewidzieć co wystawi Berg. Z Łęczną skład był porównywalny do tego z Celticiem. Jeżeli ponownie taki wybiegnie to Legia powinna ten mecz wygrać.

Podsumowując:
Do meczu w LE zostało Legii jeszcze 6 dni więc myśle ze nie będzie powodów by oszczędzać jakiś graczy. Jagiellonia powinna zagrać u siebie lepiej niż z Górnikiem ale myślę że na Legie może to nie wystarczyć.

Lech Poznań - Pogoń Szczecin ✅✅✅
Typ: BTS
Kurs: 1,83

bet365

Analizę dopisze jak znajdę trochę czasu (do edycji)

Śląsk Wrocław - Cracovia ⛔⛔⛔
Typ: 1
Kurs: 1,85

Unibet

Analizę dopisze jak znajdę trochę czasu (do edycji)

Otrzymane punkty reputacji: +10
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Korona Kielce - Górnik Zabrze X2 @1,45 Bwin

Na inauguracyjny mecz piątek kolejki polskiej T-Mobile Ekstraklasy, proponuje typ bezpieczny, z niskim kursem, ale moim zdaniem całkiem pewny, który świetnie się nadaje do dubla. Na Arenie Kielc przy ul. Ściegiennego w szranki z Koroną stanie Górnik Zabrze.
Swój typ opieram głównie na obserwacji ekipy Ryszarda Tarasiewicza, i jej perfidnej słabości w każdej formacji. Litewski bramkarz Cerniauskas jest w najlepszym razie przeciętny i nie stroni od błędów, jak choćby przy wyrównującym golu z Pogonią. Defensywa z dwoma elektrycznymi czarnoskórymi stoperami Boliguibią Ouattarą (nie mylić z Moussą Outarrą swego czasu grającym w Legii) i Leandro Messiasem, oraz borykającym się z kontuzją kręgosłupa i grającym na blokadach Pawłem Golańskim traci równo dwie bramki na mecz. Pomoc pod nieobecność Vlastimira Jovanovicia kuleje, Janota jest permanentnie niewidoczny, w ataku gra nieskuteczny Trytko (19 goli w całej karierze zawodowej na poziomie Ekstraklasy), a lansowany na wielkie wzmocnienie Kazach Chiżniczenko więcej grywa w pomocy. Jedyny atut Kielczan do będący w dobrej formie Jacek Kiełb. W tym sezonie trzy porażki (Zawisza, Bełchatów i Cracovia) i remis z Pogonią, choć trzeba przyznać że remis w Krakowie także Kielczanom się należał, błąd sędziego odebrał im punkt.
Górnik gra solidnie. Nie jest to raczej drużyna którą widziałbym w pucharach, ale swoje w Grupie Mistrzowskiej powinni znaczyć. Odejście Nakoulmy oczyściło atmosferę w zespole. W każdej formacji jest jakiś ciekawy piłkarz. Szczególnie dobrze sezon zaczął Robert Jeż, który po przygodach w Warszawie i Lubinie znów błyszczy tam, gdzie zabłysnął pierwszy raz w Polsce po transferze z Żiliny. Obrona kierowana przez Dancha i ze Steinborsem w bramce sprawia wrażenie pewnej (0,5 gola straconego na mecz). Pod bramką przeciwnika obecność zaznacza Mateusz Zachara, jak na polskie warunki więcej niż przyzwoity środkowy napastnik (w tym sezonie już 3. gole).
Górnik bez większych problemów pokonał Cracovię i Jagiellonię, nie tracąc gola (odpowiednio 2:0 i 3:0). Zremisował też 1:1 z oboma potentatami ligi - Lechem i Legią. Jak na razie w tym sezonie Zabrzanie są niepokonani, i jeśli nie wydarzy się coś dziwnego to szczerze wątpię aby pierwszym pogromcą Górnika miała zostać Korona Kielce.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Korona Kielce vs Górnik Zabrze-Remis nie ma zakładu:Górnik Zabrze kurs:1,70✅
Dziś kolejkę otwieramy w Kielcach.Korona podejmie Górnika i ja bardziej skłaniam się ku grze w stronę gości z Zabrza.Górnik gra w moim odczuciu obok Bełchatowa i Legii najciekawszą i najbardziej efektywną piłkę w naszej lidze na ten moment.Klub mimo,że ma ogromne problemy z pieniędzmi na boisku po raz kolejny pokazuje,że i bez tego można wygrywać i robić to w przekonujący sposób.Do tej pory ekipa z Zabrza miała trudnych rywali.Lech,Legia,Jaga,a na ich koncie już 8 punktów i do tej pory meczu nie przegrali.Z czego to wynika,pisałem już podczas poprzedniej analizy dotyczącej Górnika,że wrócili po prostu do tego co wychodziło im najlepiej za najlepszych czasów Nawałki.Wysoki pressing+bardzo dobre wykorzystywanie bocznych sektorów boiska.W dodatku Dankowski z Warzychą,czyli osoby odpowiedzialne za obecną postawę Górnika podjęły kilka innych póki co w 100% pozytywnych i udanych decyzji tj. zmiana formacji na 3-5-2 w której widać,że zawodnicy czują się bardzo dobrze+stworzenie świetnie uzupełniającej się i współpracującej pary defensywnych pomocników Sobolewski-Danch.Chyba tylko Legia ma lepszych defensywnych pomocników ale to jak wyglądają Sobol z Danchem w odbiorze piłki to na prawdę jest rewelacja,dwóch takich odkurzaczy w środkowej strefie w takiej dysozycji chciałby obecnie każdy w Polsce zespół.Do tego do dobrej dyspozycji wraca Robert Jeż,który wreszcie odbija się od dna które niedawno osiągnął.Madej z Jagą zagrał chyba życiówkę,bo tak szarpiącego Łukasza to nie widziałem już dawno.Na szpicy jest też Zachara,który co trzeba będzie to skończy.Tyły trzyma w ryzach Augustyn,który na tą chwilę wyrasta na najlepszego stopera w lidze.W bramce dobrze spisuje się Steinbors.Podsumowując to w Górniku póki co wszystko zaskakuje in plus.Teraz Korona.Najpierw może zacznę od tego co mi się podoba w tej drużynie na ten moment.Na pewno podoba mi się to,że Taraś bardzo szybko ogarnął sprawę tyłów i jasno określił podstawową 5:bramkarza i czterech defensorów na których będzie regularnie stawiał.Z czasem to na pewno przyniesie odpowiednie rezultaty.Druga sprawa to Vanja Markovic.Ten środkowy pomocnik z Serbii to bez dwóch zdań najlepszy piłkarz ekipy z Kielc.Silny,agresywny,dobry w odbiorze,zaczął więcej włączać się w akcje zaczepne.Na pewno jeszcze fakt,że Korona ma mecz u siebie daje jej większe szansę ale na tym chyba szukanie pozytywów się kończy.Dlaczego Korona przegra z Górnikiem?Bo Korona nie gra praktycznie nic w ofensywie,ich punkt z Pogonią mogą zawdzięczać tylko kuriozalnej interwencji Janukiewicza i strzale życia Jacka Kiełba,z Cracovią gol strzelony z przypadkowego karnego.Korona w czterech meczach nie potrafiła strzelić ani jednego gola ze składnej akcji.Górnik tak poukładany w tyłach nie powinien mieć większych problemów z odpieraniem ich ataków.Korona moim zdaniem przegra też ten mecz ponieważ Górnik zdominuje linię pomocy.Zarówno środek jak i boczne sektory.Sam Markovic w środku nie ma najmniejszych szans,a Golański który gra każdy następny mecz na zastrzykach będzie miał duże kłopoty z upilnowaniem Kosznika czy Madeja.Korona nie ma obecnie ani dobrego napastnika po tym jak odszedł Korzym ani porządnego rozgrywającego,bo Janota to jedno dobre podanie zrobi raz na trzy kolejki,a głównie to prowadzi przez długi czas piłkę po to żeby ją za chwilę stracić.Dla mnie różnica pomiędzy tymi zespołami na ten moment jest na prawdę duża.Nie gram czystej dwójki z tego względu,że Korona jest drużyną u siebie bardzo nieprzewidywalną,a Górnik czuje się lepiej w domu.Jednak mimo wszystko uważam,że zakład DNB jest na ten mecz dobrą opcją i zespół z Zabrza wywiezie dziś z Kielc 3 punkty.
⚽Jagiellonia Białystok vs Legia Warszawa-Powyżej 2,5 kurs:1,85✅
Od razu gdy zobaczyłem kto gra z kim pomyślałem o takim typie.Faworytem spotkania jest oczywiście Legia jednak według mnie Jaga u siebie może powalczyć z każdym.W środku tygodnia Legia ma mecz pucharowy w Kazachstanie jednak wymiany całej jedenastki na dzisiejszy mecz w Białymstoku się nie spodziewam.Uważam jednak,że kilka korekt ze strony Berga zobaczymy.Gram tutaj over ponieważ w meczach ekipy z Białegostoku jest to moim zdaniem dobra inwestycja.Jaga ma problem z defensywą i ciągnie się to już od dłuższego czasu.W tamtym sezonie stracili mnóstwo goli i w tym myślę,że może być podobnie.Probierz próbuje coś kombinować,sprowadził nowych ludzi ale według mnie nie do końca odpowiednich.Granie tak mało zwrotnymi defensorami może odbić się nie raz czkawką Jadze i tak może być właśnie w meczu dzisiejszym.Legia ma niewątpliwie największy potencjał w ofensywie ze wszystkich drużyn i takie kocury z przodu jak Duda czy Radovic nawet jeśli nie rozegrają całego spotkania będą wstanie z tego skorzystać.Jaga musi szukać swoich szans w grze do przodu.Jeśli Legia dokona korekt w formacji obronnej ich szansę wzrosną.Quintana był całkiem wyłączony z gry w Zabrzu i przez to gola się zdobyć nie udało.Choć szansę na to dwie bardzo dobre i tak były.Dani w meczach domowych zawsze daje Jagielloni bardzo dużo.Nie ma chyba w tej chwili lepszej dziesiątki w lidze.Z przodu będzie miał do pomocy Dzalamidze,Piątkowskiego czy Tuszyńskiego który robi bardzo dobre wrażenie na początku sezonu.Uważam,że Jaga będzie miała dziś kilka ciekawych sytuacji i przynajmniej jedną bramkę ze swojej strony dorzucą.Legia pokazała koncertową grę z Górnikiem Łęczna w drugiej połowie i widać,że ta decyzja o wykluczeniu ich z rozgrywek LM weszła niektórym piłkarzom mocno na ambicję i zareagowali na to pozytywnie.Jeśli dziś zagrają na podobnym poziomie nie zdziwi mnie nawet to jeśli sami byliby w stanie pokryć ten over.Myślę jednak,że nie będzie to jednostronne widowisko i oba zespoły powalczą,a sytuacji podbramkowych może być na prawdę sporo i to skłania mnie do pogrania w tym meczu overa bramkowego.
Bukmacher:Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +21
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Korona Kielce 0 - 3 Górnik Zabrze

Piątą kolejkę zainaugurujemy dziś w Kielcach. Razem z przedmówcami popieram szukanie faworyta w zespole Górnika, który w dotychczasowych meczach pokazał się z dobrej strony. Na pochwałę oprócz bardzo mądrej gry w pomocy zasługuje również solidna defensywa z Augustynem na czele. W spotkaniach z Legią i Lechem stracili tylko po jednej bramce. Dzisiaj rywal na pewno znacząco słabszy. Korona słabo rozpoczęła sezon, praktycznie nic ciekawego nie prezentując na boisku. Dotychczas zagrali tylko raz przed własną publicznością gdzie udało im się zremisować z Pogonią. Co ciekawe w każdym meczu tracili po dwa gole co nie najlepiej świadczy o ich defensywie. Zdobyczą bramkową również nie mogą się zbytnio pochwalić. Tak naprawdę tylko dwa gole strzelone Pogoni i bramka z karnego przeciwko Cracovii, nie mogą nastrajać pozytywnie. W związku z tym, w dzisiejszym spotkaniu, typując, chcę oprzeć się na słabej obronie Korony oraz na szczelnej Górnika. Stąd dwie moje propozycje: Górnik zdobędzie ponad 2 bramki a także gospodarze nie zdobędą bramki. Opieram się na liczbie straconych goli przez Koronę i uważam, że dziś również przynajmniej dwa razy piłka zatrzepocze w bramce ekipy z Kielc. Natomiast defensywa Górnika nie dopuści do wielu sytuacji pod własna bramką i zapobiegnie stracie bramki.
Moje propozycje:
Górnik powyżej 1,5 bramki (około 2.45)✅
Obie drużyny strzelą? NIE (około 2.00), Korona nie strzeli (około 3.20) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa
Typ: Powyżej 3.5 kartek
Kurs: 1.70 Buk: STS
✅
W drugim spotkaniu 5 kolejki Ekstraklasy w Białymstoku zmierzą się zespoły które mają na swoim koncie po 4 kolejkach 7 pkt . Faworytem wielu jest Legia jednak moim zdaniem bardziej prawdopodobny w tym spotkaniu będzie remis. Spotkanie określane w Białymstoku jako &quot;wojna&quot; zarówno na boisku jak i na trybunach.
Wracając do mojego typu uważam że mecz będzie bardzo emocjonujący z momentami bardzo ostrej gry . Jak już wspominałem Jaga mobilizuje się na to spotkanie , Legia również ciągle podrażniona po LM. Więc może być ciekawie.
Spotkanie sędziuje Bartosz Frankowski który w tym sezonie w 3 spotkaniach pokazał 10 żółtych kartoników i napewno dzisiaj poprawi swoje statystki
Dlaczego powyżej 3.5 kartek . Dlatego że :
Do składu Jagi powinien wskoczył Michał Pazdan który jak wiemy gra bardzo twardo i w dzisiejszym spotkaniu również otrzyma kartkę . Do tego ktoś z dwójki Wasiluk , Baran też powinien złapać żółtko .
Do tego napewno jakiś z zawodników dorzuci się do kartek myślę że może to być Modelski .
W Legii kartkę powinien otrzymać Vrdoljak który będzie miał bardzo sporo problemów z Danim . Uważam że jeszcze przynajmniej jednen z zawodników z Warszawy zapisze się w notesie sędziego z Torunia .
Podsumowując według mnie w meczu będzie przynajmniej 5 kartek . 3 dla Jagi oraz 2 dla Legionistów . Jak wojna to wojna będzie się działo !

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia Białystok vs Legia Warszawa
Over 2.5 @ 1.90 marathonbet ✅ 0:3
Czerwona Kartka @ 3.60 Uni.bet ✅ TAK​

Dzisiaj na szybko, bo trochę czas mnie goni :p.
Brak meczów pucharowych w tygodniu = najsilniejszy skład Legii na Jagiellonię.
Wszystkie mecze Jagielloni w tym sezonie - Overy.
Mecze Legii -&gt; 3 x Over, 1 x Under.
Spodziewam się mecz w którym zobaczymy dużo walki. Legia będzie chciała wygrać, dodatkowo na stadionie w Białymstoku pada dużo bramek, myślę, że over na luzie.
Jeśli chodzi o nieobecności, to Legia pełny skład, jedynie bez Ronana, ale on się leczy już dość długo. Większy ból głowy jednak ma Michal Probierz, który nie będzie mógł skorzystać z Sebastiana Madery, którego prawdopodobnie zastąpi na środku obrony Martin Baran.
Czyli na środku obrony wyjdzie najprawdopodobniej Marek Wasiluk, no cóż pewnym punktem to on nie jest, podobnie jak Baran, który zastąpi Maderę.
Dodatkowo , czerwona kartka . Dlaczego? Ano dlatego, że po kolejnej decyzji UEFA, piłkarze Legii mogą chcieć wyładować frustrację na graczach Jagi, zresztą Jaga też ma piłkarzy zdolnych do czerwonych kartek ;)
Tutaj z twittera:
https://twitter.com/JakubRzezniczak/status/499954137208225792
Przewidywane składy:
Jagiellonia Białystok:
K. Baran – Modelski, Wasiluk, M. Baran, Jasiński – Grzyb, Pazdan – Dzalamize, Gajos, Quintana – Tuszyński.
Legia Warszawa: Kuciak - Broź, Rzeźniczak, Astiz, Brzyski - Kosecki, Vrdoljak, Żyro, Radović, Kucharczyk - Duda
edit: No i ładnie ;). Ogólnie zobaczyliśmy 8 żółtych kartek i jedną czerwoną w wykonaniu Wasiluka. Bramki też wpadły, choć dopiero w końcówce ;).

Otrzymane punkty reputacji: +36
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Dziś znów uderzam w kombo z Milenium. Tym razem idę dalej i dorzucam over kartkowy.
Sytuacja Legii napięta, jak już napisano piłkarze Legii mogą odczuwać frustrację po decyzji UEFA, a ja dodam, że to jest mecz z podtekstami. Pamiętamy ostatni mecz obu zespołów i walkowera przez starcia kibiców. Jedni i drudzy za bardzo ze sobą nie przepadają i będą gryźć trawę za dobry wynik. W Białymstoku pełna mobilizacja przed tym meczem. Jaga to drużyna łapiąca mnóstwo kartek i myślę, że dziś spokojnie zobaczymy ze 3-4 kartki w ich wykonaniu.
Do tego over na rzuty rożne. O tym, że w meczach Jagi jest dużo rożnych pisałem ostatnim razem. Dziś naprzeciwko Legia ze swoimi szybkimi skrzydłowymi, którzy będą sprawiać dużo problemów obrońcom, co powinno skutkować dużą liczbą desperackich interwencji na RR. Linia 9,5 jak dla mnie bajka.
No i over 2,5 gola. O tym już dużo napisano, więc nie będę się powtarzał.
Jagiellonia - Legia: over 2,5 g. + over 3,5 k. + over 9,5 rr
ako: 5.11
✅
Bardziej ryzykownie pograne z linią 4,5 kartki ako: 7.16✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
mk21 233

mk21

Użytkownik
Spotkanie: Jagiellonia Białystok v Legia Warszawa
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 1.75 ✅
Bukmacher: Betgun

Dziś o godzinie 20:30 w Białymstoku miejscowa Jagiellonia podejmie Warszawską Legię. Dziś moim zdaniem mecz zakończy się zwycięstwem Legii i tak właśnie radzę zagrać.

Jagiellonia jak wskazuje miejsce w tabeli tego sezonu nie zaczęła źle. 7 miejsce w lidze o czymś świadczy. 4 mecze, dwa zwycięstwa. Bilans bramek 7:7. Ale jak spojrzymy na rywali.. nic specjalnego. Górnik w ostatniej kolejce chyba pokazał gdzie miejsce Jagi, porażka 3:0. Zwycięstwa ze słabo rozpoczynającymi sezon ekipami Bydgoskiego Zawiszy -3:1 i Cracovii 2:1. Co do meczu z Zabrzanami można twierdzić, że decyzja o rzucie karnym ustawiła ten mecz, ale również to zawodnicy Michała Probierza nie zrobili tak naprawdę nic aby tę bramkę zdobyć. Co prawda gola zdobył Quintana, ale padła ona po strzale ze spalonego. Poza tym nawet kilku dogodnych sytuacji jak wspomniałem Jagiellonia nie stworzyła. Kolejnym problemem Probierza jest właśnie przede wszystkim obrona. W ostatnim meczu nie zagrał Sebastian Madera, zastąpić go musiał Martin Baran i grał na środku obrony z Markiem Wasilukiem, co wyglądało szczerze mówiąc kiepsko. Prawdopodobnie dziś również z takiego duetu środkowych obrońców będzie musiał skorzystać trener Białostoczan, co dobrze nie wróży. W ataku Jaga również nie ma kim postraszyć. Tuszynski i świetnie grający w naszej lidze Quintana sama meczu tym bardziej z Legią nie wygrają.

Legioniści cały czas mają z pewnością w głowach dwumecz z Celtickiem , ale jest to już piłkarsko nieistotne dla piłkarzy Berga. Trener Legii sam zapowiedział, że teraz skupiają się na sprawach czysto piłkarskich, chcą pokazać, że potrafią grać w piłkę i teraz skupiają się przede wszystkim na meczu w Białymstoku, a już niedługo dwumeczu z Aktobe o fazę grupową Ligi Europejskiej. Dziś Legia według zapowiedzi wyjdzie w najsilniejszym składzie. Legia sezon zaczęła od niespodziewanej porażki z beniaminkiem z Belchatowa 1:0, łatwa wygrana z Cracovią na wyjeździe 3:1, remis z Zabrzem 1:1, a w ostatniej kolejce można powiedzieć Legia wyladowala swoją złość za karę nałożoną przez UEFA na beniaminku z Łęcznej, gromiac ich aż 5:0! W świetnej formie jest ostatnio Orlando Sa, którego większość skreslilapokazal się z bardzo dobrej strony zmieniając w 67 minucie z Górnikiem - Saganowskiego i zdobył dwie bramki! Pokazywał się do gry, wykorzystywał swojego warunki. Legia potrafi bramki strzelać, jest w znakomitej formie i mimo wszystko nie sądzę aby podpieczni mogliby ich zatrzymać. Liczę na zwycięstwo Warszawskiej Legii! ;)

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Górnik Łęczna vs Zawisza Bydgoszcz-Obie strzelą?TAK kurs:1,85✅
Dziś w naszej ekstraklasie trzy pojedynki,ja swoją uwagę skupiam na pojedynku w Łęcznej.Miejscowy Górnik podejmie Zawiszę.Moim zdaniem ciekawym typem na to spotkanie jest bts.Górnik Łęczna nie ma ostatnio najlepszego czasu.Najpierw mecz z Legią w którym początkowo dobrze realizowali swój plan taktyczny,bo do przerwy utrzymał się wynik 0:0,jednak druga odsłona tego spotkania to już całkowita katastrofa.Górnik nie zmienił sposobu gry,dalej był głęboko cofnięty,nie angażowali większej ilości zawodników do prób zaatakowania Legii i przez to skończyło się jak się skończyło.W środku tygodnia odpadnięcie z Pucharu Polski z drużyną z niższej ligi,Stalą Rzeszów.Mam wyrobione już pewne zdanie o tym zespole i pomijając już ten mecz z Legią ich organizacja gry w defensywie czy środkowej części boiska jest na naprawdę przyzwoitym poziomie.Brakuje mi jednak kogoś kto wziął by na siebie odpowiedzialność za kreowanie gry z przodu,bo Nowak moim zdaniem tej roli nie spełnia.Brakuje też napastnika.Łęczna grając u siebie nie robi najgorszego wrażenia i myślę,że są wstanie strzelić gola.Zawisza powinna mieć sporo problemów w defensywie z takimi graczami jak Bonin czy Bożok którzy będą wspierani przez bardzo często włączających się w akcje zaczepne bocznych obrońców Łęcznej Mraza i Mierzejewskiego.Zawisza traci gole i dziś uważam,że znów tak będzie.Zespół z Bydgoszczy w defensywie wygląda na jeden z najbardziej niepoukładanych i najsłabszych na ten moment w lidze.Co mecz nowi zawodnicy,obrona kompletnie nie zgrana.Brak komunikacji,duży chaos i nie wydaje mi się aby prędko to się zmieniło.Z przodu ekipa ma bardzo duży potencjał i ich akcje mogą się podobać.Tworzą dużo sytuacji,jedyne czego brakuje to skuteczności.Ostatni transfer Rafaela Porcellisa może być trafiony.Z Podbeskidziem pokazał się z dobrej strony,miał mnóstwo sytuacji jednak każdą z nich zmarnował.Dziś uważam,że Zawisza bramkę też zdobędzie.Główną ich siłą jest gra skrzydłami.Carlos z Alvarinho robią na prawdę dobrą robotę.Patrząc na to jak zachowują się boczni obrońcy Górnika myślę,że dziś może to przynieść odpowiedni efekt.W Łęcznej dziś też na pewno jedna zmiana w defensywie,bo ktoś będzie musiał zastąpić pauzującego Bozicia.Myślę,że dziś zobaczymy dużo sytuacji i bramki z obu stron.Zawisza sobie je tworzy w każdym meczu,Górnik m.in. z Bełchatowem u siebie pokazał parę ciekawych kombinacyjnych akcji.Jestem dobrej myśli co do tego typu.
Bukmacher:Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +33
mk21 233

mk21

Użytkownik
Data: 16.08.2014, 18:00
Spotkanie: Piast Gliwice v Ruch Chorzów
Typ: Ruch DNB
Kurs: 1.93 ✅
Bukmacher: Betgun
Ocena: 6/10
Impreza: Piłka Nożna, Polska: Ekstraklasa

Na boiskach naszej Ekstraklasy zostały trzy klubu, które nie wygrały jeszcze ani jednego meczu w tym sezonie. Są to: Korona, Piast i Ruch. To właśnie Gliwiczanie w derbach Górnego Śląska podejmą dzisiaj na swoim obiekcie ekipę Chorzowskiego Ruchu. Moim zdaniem piłkarze Ruchu tego meczu nie przegrają, ale zabezpieczam się zakładem Draw no bet – 1.93, który po takim kursie proponuje Betgun. Obie drużyny jak wspomniałem nie wygrały jeszcze ligowego spotkania w tym sezonie, więc najwyższy czas aby zdobyć komplet punktów, a tym bardziej w meczu derbowym! Piast jak to Piast, słaby, wręcz fatalny początek sezonu. Dwa punkty po remisach z Wisłą i Pogonią, ale w jakim stylu? Gliwiczanie mogę tu mówić naprawdę o dużym szczęściu. Ogromną przewagę w obu tych spotkaniach mieli ich rywale, a Piast w każdym z tych meczów ograniczał się do nielicznych ataków. Łącznie w tych pojedynkach nie oddali nawet 5 celnych strzałów. Nie inaczej było w przegranym meczu z Lechią 3:1 czy też porażka na inaugurację z Lechem 4:0 mówi sama za siebie. O Piaście i atucie własnego boiska powiedzieć również nie możemy, ponieważ w związku z problemami ze stadionem przy Cichej w Chorzowie, Ruch grał tutaj w tym sezonie w roli gospodarza i podopieczni Jana Kociana doskonale znają ten obiekt. Gdzie by nie spojrzeć tam argument przeciwko gospodarzom. Może jedyną dobrą wiadomością jest fakt, że w ostatnim meczu zadebiutował Mohamed Said, który przyszedł z zespołu CA Tunis i zebrał dobre noty za występ na tle słabo grających kolegów z drużyny. Problemy w obronie również są, jak i w ataku. Bilans bramkowy 2:8. Różnych rozwiązań próbuje na środku obrony Angel Perez i obok Horvatha zaprezentował się Kornel Osyra, które zebrał dobre recenzje. Ale to byłoby chyba na tyle, jeżeli chodzi o plusy Piasta. Dodatkowo Perez oskarżany jest o faworyzowanie swoich hiszpańskich rodaków, kosztem młodych zawodników z Polski. Mówi się, że włodarze zespołu również nie są zadowoleni z tego faktu i szukają kandydata na nowego szkoleniowca. Wśród nich wymienia się m.in. Jacka Magierę.

O ile trudno szukać usprawiedliwienia takiej gry miejscowych, o tyle wyniki Ruchu spowodowane są ostatnio częstymi występami w Ekstraklasie oraz Lidze Europejskiej. Piłkarze Kociana fantastycznie radzą sobie w eliminacjach do Ligi Europejskiej, w trzeciej rundzie strzelając gola już w doliczonym czasie gry meczu z drużyną Esbjerg na 2:2 przypieczętowała sobie awans do kolejnej rundy. Kilka dni później rozegrali ligowy mecz z Wisła Kraków, która była niewątpliwie faworytem tego pojedynku, ale nie potrafiła wykorzystać swoich szans i Chorzowianie w pewnym momencie nawet prowadzili 2:1 jednak, że bramkę dla Krakowian na wagę jednego punktu w 84 minucie zdobył Brożek. Taki wynik powinien napawać optymizmem. Ekipa Ruchu miała teraz czas aby zregenerować siły i skupić się przede wszystkim na najbliższym meczu z Piastem, o czym wspominał trener Kocian.

Moim zdaniem Piast nie obudził się jeszcze ze snu i tak będzie nadal. Dziś zmotywowany, doskonale przygotowany do sezonu – mimo kiepskiego startu w rozrywkach ligowych Ruch powinien to spotkanie wygrać, a w przypadku remisu jak wspomniałem zabezpieczam się opcją DNB. Powodzenia! ;)
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; DefUnhideWhenUsed=&quot;true&quot; DefSemiHidden=&quot;true&quot; DefQFormat=&quot;false&quot; DefPriority=&quot;99&quot; LatentStyleCount=&quot;267&quot;&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;0&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Normal&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;9&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;heading 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 7&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 8&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; Name=&quot;toc 9&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;35&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;caption&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;10&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; Name=&quot;Default Paragraph Font&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;11&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtitle&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;22&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Strong&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;20&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;59&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Table Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Placeholder Text&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;1&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;No Spacing&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Revision&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;34&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;List Paragraph&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;29&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;30&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Quote&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 1&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 2&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 3&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 4&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 5&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;60&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;61&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;62&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Light Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;63&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;64&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Shading 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;65&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;66&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium List 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;67&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 1 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;68&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 2 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;69&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Medium Grid 3 Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;70&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Dark List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;71&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Shading Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;72&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful List Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;73&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; Name=&quot;Colorful Grid Accent 6&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;19&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;21&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Emphasis&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;31&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Subtle Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;32&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Intense Reference&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;33&quot; SemiHidden=&quot;false&quot; UnhideWhenUsed=&quot;false&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;Book Title&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;37&quot; Name=&quot;Bibliography&quot;/&gt; &lt;w:LsdException Locked=&quot;false&quot; Priority=&quot;39&quot; QFormat=&quot;true&quot; Name=&quot;TOC Heading&quot;/&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:&quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +24
misiu 193

misiu

Użytkownik
Ostatni mecz dzisiaj, czyli Lech zagra ze Szczecińską Pogonią.
W meczu stawiam over 1,5 bramki drużyny z Wielkopolski 1,86⛔ (jak stawiałem o 12, teraz 1,82) Buk oczywiście Unibet.
Rumak w końcu zwolniony z Lecha, przyszła nowa-stara miotła Krzysztof Chrobak, który przyszedł bodajże z drużyny młodzieżowej nie zagłębiałem zbytnio. W każdym razie liczę na to, że zadziała właśnie to, że po zmianie trenera drużyna zacznie grać ładnie dla oka i oczywiście skutecznie. Oglądałem ostatni mecz z Lechią , wypunktowali już wtedy grającą w &quot;10&quot; Lechie. Gdy zespoły grały w pełnych skladach to drużyna Gdańska była stroną przeważająco, ale zachowanie Sadajewa i jego czerwona kartka sprawiła , że skończyło się jak się skończyło.
Składy na dzisiejszy mecz:
Lech: Krzysztof Kotorowski - Tomasz Kędziora, Hubert Wołąkiewicz, Marcin Kamiński, Luis Henriquez - Karol Linetty, Darko Jevtić - Gergo Lovrencsics, Kasper Hamalainen, Szymon Pawłowski - Łukasz Teodorczyk
Pogoń: Radosław Janukiewicz – Sebastian Rudol, Wojciech Golla, Hernani, Mateusz Lewandowski - Maciej Dąbrowski, Rafał Murawski - Adam Frączczak, Shohei Okuno, Patryk Małecki - Marcin Robak
Teodorczyk od początku, Linetty również także myślę , że drużyna Kolejorza te 2 bramki strzeli. Może znowu Teo po asystach Kędziory ;)
Trochę chaotyczna ta analiza,ale jakoś nie mogę się skupić przy meczu Arsenalu :p
Polecam ten typ i wszystkim powodzenia !

Tragiczni są ????

mk21 233

mk21

Użytkownik
Data: 17.08.2014, 18:00
Spotkanie: Wisła Kraków v Lechia Gdańsk
Typ: Over 2.5 gola
Kurs: 2.05 ✅
Bukmacher: Bet365
Ocena: 6/10
Impreza: Piłka Nożna, Polska: Ekstraklasa

Dziśo godzinie 18:00 w Krakowie Wisła podejmie Lechię Gdańsk. Moim zdaniem w tym spotkaniu padnie over 2.5 gola i taki typ polecam po takim kursie zagrać.

Wiślacy po dwóch remisach z rzędu na własnym boisku z Piastem 1:1 i Ruchem 2:2 chcą w dzisiejszym meczu przerwać tę krótką serią i zdobyć komplet punktów u siebie. Kadrowo Wisła nie wygląda najgorzej, ale z pewnością nie zagrają: Guerrier, Stjepanovic i Jovanovic. Franciszek Smuda liczy dzisiaj na otwarte spotkanie z Lechią, która ma wielkie ambicje w tym sezonie. Krakowianie zdobyli 5 goli w ostatnich dwóch meczach, a w meczu z Ruchem, który zakończył się remisem 2:2, zmarnowali wiele dogodnych okazji na przypieczętowanie zwycięstwa i zarówno piłkarze jak i trener krakowskiej drużyny byli rozczarowani. Jeżeli chodzi o obronę również popełniali błędy. Tracili bramki po kontrach rywali. Strzelać potrafią, bramki tracić również. Grają nierówno i oglądając mecze Wisły trudno powiedzieć w jakiej dyspozycji są na dzień dzisiejszy podopieczni Smudy. W Poznaniu grali świetnie, zespołowo. Można powiedzieć dominującą rywala i strzelając już 2 bramki w pierwszej części. Z Ruchem jak wspomniałem byli niepewni w obronie, co zaważyło na remisie.

Lechia przegrała ostatnio spotkanie z Lechem 1:2. Gdańszczanie bardzo dobrze rozegrali pierwszą część spotkania. Machado musiał dokonać w jedenastce kilka zmian. Nie grali przede wszystkim Wiśniewski, którego występ jest dziś wątpliwy, Pawłowski i Pietrowski. Za to pojawili się tacy gracze jak Możdzen, Grzelczak i Łukasik. Jak wspomniałem w pierwszej połowie wyglądało to naprawdę dobrze. Wszystko posypało się po czerwonej kartce Sadajewa, który nie do końca panuje nad swoimi emocjami. Najprawdopodobniej dzisiaj na dziewiątce zagra Grzelczak. Poprzednie mecze Lechia wygrała m.in z Piastem 3:1oraz zremisowali z Jagą 2:2. Obydwie jedenastki grają ofensywny styl gry. Lechia ma naprawdę wysokie ambicje - w Gdańsku poważnie myślą o europejskich pucharach. Spodziewam się otwartego, ciekawego meczu i bramek ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Wisła Kraków 3-1 Lechia Gdańsk
Dzisiaj w Krakowie Wisła podejmować będzie Lechię Gdańsk, zespół który ma aspirować przynajmniej do gry w europejskich pucharach w przyszłym sezonie. Początek sezonu dla ekipy z Gdańska nie jest najgorszy. Musimy pamiętać, że doszło tam do prawdziwej rewolucji i nowi piłkarze potrzebują czasu by się zgrać. Jednak ich gra nie wygląda najgorzej. W ostatniej kolejce ulegli Lechowi 2:1, mimo że do przerwy prowadzili i mieli optyczną przewagę na boisku. Moim zdaniem do takiego stanu przyczynił się Sadeyew, który został przed przerwą wyrzucony z boiska. W drugiej Lech poczuł swoją szansę a na gole w końcówce zamienił ją Teodorczyk.
Jeśli chodzi o Wisłę to trochę się martwię. Jak wiemy Smuda dysponuje strasznie wąską kadrą i dla jego zespołu początek sezonu to jedyna szansa by zdobyć odpowiednią ilość punktów, która oddali zespół od dołu tabeli (tak było w ubiegłym sezonie). Tymczasem Wiślacy mimo że jeszcze nie przegrali to zanotowali 3 remisy przez co mają na koncie zaledwie (może aż? ) 6 punktów. Do tego należy podkreślić, że jak dotychczas Wisła nie grała z bardzo wymagającymi rywalami. Taki test dla zespołu Franciszka Smudy nadejdzie dziś.
W poprzednim sezonie w lidze, przy R22 Wisła pewnie wygrała 3:0. Dzisiaj nie spodziewam się podobnego wyniku. Sporym mankamentem Wiślaków jest słaba skuteczność, wprawdzie Smuda zdaje sobie z tego sprawę i, jak twierdzi, pracował nad tym z drużyną. Jeśli chodzi o zawodników to Franz ma dyspozycji praktycznie wszystkich (kontuzjowany jest Guerrier). W przypadku Lechii zabraknie Sadayewa, w jego miejsce do drużyny został przesunięty Aleksic. Ponadto na boisku powinniśmy zobaczyć już Wiśniewskiego.
Moim zdaniem, minimalnym faworytem dzisiejszego pojedynku pozostaje Lechia. Dysponuje zdecydowanie szerszą ławką niż Wisła co może mieć istotne znaczenie. Ponadto wydaje mi się, że Lechiści ogólnie lepiej prezentują się od początku od Wisły, która jak do tej pory nie może złapać właściwego rytmu.
Moja propozycja:
Lechia dnb (około 1.85)⛔

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Wisła - Lechia 2 DNB @1.80 Bet365

Wisła do tej pory w 4 meczach raz wygrała i aż 3 razy zremisowała. Lechia w letnim okienku transferowym dokonała wielu ciekawych wzmocnień. Gdańszczanie są drużyną z wielkimi aspiracjami, dodatkowo zaczynają się zgrywać i im dalej w las tym powinni lepiej funkcjonować. W ostatnim meczu przegrali 1-2 z Lechem, ale niewątpliwie duży wpływ na to miała czerwona kartka dla Sadajeva. W końcówce brakło im sił i tracąc gole w 80 i 85 minucie przegrali. Podrażnieni zapewne będą chcieli pokazać, że był to jedynie wypadek przy pracy i postarają się pokonać Wisłę. Drużyna z Krakowa 2 tygodnie temu pokonała Lecha a w ostatnim meczu zremisowała z Ruchem Chorzów. Na ich korzyść może działać atut własnego boiska, ale na pewno nie mogą liczyć na głośny doping kibiców. A to z pewnością nie poniesie Wiślaków do lepszej gry. Ogółem powinien być to zacięty mecz, lecz stawiam tu na zwycięstwo Lechii.

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Cracovia

1,90 3,30 4,00 (bwin)​
Śląsk bez Marco Paixao nie gra wielkiej piłki. Ich zwycięstwa są wręcz wymęczone. Flavio nie spełnia oczekiwań jakie zakładano powierzając Mu nawet opaskę kapitańską. Przyjrzyjmy się jak ofensywnie grają oba zespoły. Śląsk Wrocław w obecnym sezonie na własnym stadionie w ciągu dwóch meczy zdobył cztery bramki. Łącznie oddał 37 strzałów z czego 8 celnych. Cracovia na wyjazdach w ciągu dwóch meczy zdobyła jedną bramkę. Łącznie w tych meczach oddała 31 strzałów z czego zaledwie 6 celnych. O czym to świadczy? A no o tym, że obie drużyny stwarzają sobie mało realnych okazji do strzelenia bramek. Piłkarze mają zwichrowane celowniki.
Śląsk wyjdzie na to spotkanie w następującym składzie:
Pawełek - Zieliński, Celeban, Hołota, Dudu Paraiba - Droppa, Hateley - Mila, Danielewicz, Pich - F. Paixao
Dwóch defensywnych pomocników przeciwko Cracovii oraz jeden napastnik, który jak dotąd zawodzi.
Bardziej ofensywnie prezentuje się za to Cracovia.
Pilarz – Rymaniak, Żytko, Marciniak – Deleu, Dąbrowski, Covilo, Budziński, Zejdler – Rakels, Nowak.
Zostawiają więcej miejsca do ataku zawodnikom Śląska lecz czy przełamią się i zaczną strzelać bramki dające zwycięstwa? Widać nastawiają się na grę skrzydłami.
Mecze w poprzednim sezonie dwukrotnie kończyły się wynikiem 1:0 dla Śląska. Ostatnie pięć meczy czterokrotnie wygrywał Śląsk. Przewiduje tak i tym razem. Lecz nie będzie to pewne zwycięstwo.
Śląsk - Cracovia 1 @1,90 (bwin)⛔
Śląsk - Cracovia [handi 0:1] X @3,60 (bwin)⛔
------------------------------------------------------------------------
Futbol jest piękny i nieprzewidywalny. Zakłady to rozrywka dla ludzi rozsądnych. Nie ponosze odpowiedzialności za zły typ i Twoją przegraną. Grasz na własną odpowiedzialność!

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Podbeskidzie B-B - GKS Bełchatów
powyżej 10,5 rożnego azjatyckiego 1,925 w 57 minucie ósmy róg Bełchatów nabił następny był już w .... 90 minucie
bet365
Ostatni mecz kolejki bez wyraźnego faworyta, niby Podbeskidzie u siebie a zarazem niepokonany beniaminek także zagadka w typowaniu zwycięzcy jest dosyć trudna. Z reguły jak grają dwa wyrównane zespoły to z rożnymi nie ma problemu i tak też widzę ten mecz. Podbeskidzie za pewne zacznie atakami jak na gospodarzy przystało i coś już z początku nabije jak i szybkimi skrzydłami Bełchatowa coś zapisze się w statystykach.
Jeśli już o statystykach mowa to zarówno Bielsko u siebie:
- z Pogonią 18 rzutów rożnych w tym 10 PBB
- z Ruchem 19 w tym 11 PBB
Jak i Bełchatów na wyjazdach:
- w Warszawie raptem 6, ale tam zadział status wyraźnego faworyta czyli marnie z rożnymi wyszło
- w Łęcznej z kolei już to ładnie wyglądało - 16 rożnych w tym 6 Bełchatowa

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Podbeskidzie B-B - GKS Bełchatów BTS @ 1.83 Bet365✅ 1-1

Mecz w którym trudno wytypować faworyta. Oba zespoły zaczęły sezon w dobrym stylu. Oczywiście na ten moment trudno wyciągać daleko idące wnioski....ale trzeba przyznać szczerze, że oba zespoły dobrze się ogląda.
Ja w tym spotkaniu idę w stronę bramek...oba zespoły dość ofensywnie usposobione..Podbeskidzie zespół własnego podwórka, wiec u siebie jest zawsze niebezpieczny...dzisiaj pewnie zaatakują i stworzą sobie sytuacje do strzelenia gola.
Bełchatów dzisiaj swoje okazje również dostanie...od 5 spotkań zawsze strzelają bramki na wyjeździe....dzisiaj to się nie zmieni.
Bełchatów na wyjeździe zawsze jest niebezpieczny z prostej przyczyny....to zespół, który z kontry czuje się bardzo dobrze.....ma do takiej gry stworzonych grajków.
Tak więc ja dzisiaj w spotkaniu trudnym do typowania poszukam goli z obu stron...przy tak usposobionych graczach obu drużyn spodziewam się spotkania w którym zobaczymy wiele sytuacji podbramkowych...defensywy obu zespołów to nie są zapory nie do przejścia........kurs zacny...więc próbuje.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom