Udinese- Milan.
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,80 b3652:3
Milan faktycznie zagrał dobrze z Palermo jak wspomniał
@aleksander, duża przewaga, sporo okazji. Szczególnie duet Bonaventura i Bacca zagrali wyśmienicie. O ile jednak przód funkcjonował nalezycie, o tyle defensywa spisała się poniżej oczekiwań. Do 30min Palermo nie miało pół sytuacji nawet, aż wreszcie po błędzie Diego Lopzea z rożnego padł gol na 1-1, potem także dominacja Milanu i dopiero w końcówce Palermo przejęło inicjatywę i próbowało wyrównać przy wyniku 3-2, ale sie nie udało. Co się rzucało w oczy, z pewnością błedy Zapaty. Abate doznał kontuzji w meczu z Palermo, zastąpił go wtedy młody Calabria, udanie wszedł w mecz, ciekawe jak dziś się spisze bo ma pierwszy skład. Defensywa ta nie budzi we mnie pewności aż tak. No, ale nie skusiłem się ostatecznie na Milan postawić w meczu z Palermo to tym bardziej jakoś nie odważę się dziś na wyjeździe, wolę jeszcze poobserwować z boku, aczkolwiek mam inny typ na ten mecz.
Udinese owszem po wygranej z Juve zawodzi kolejne razy, ale w ostatnim meczu z Empoli jakies tam przebłyski dobrej gry były. Podobać mógł się Irakijczyk Adnan, ciekawy piłkarz. Dziś Kone za kartki pauzuje, ale Di Natale ma zagrać od początku, Jakoś mi się po prostu dziś widzi bramkostrzelny mecz.
Udinese: Karnezis - Wague, Danilo, Piris - Widmer, Badu, Iturra, Fernandes, Adnan - Di Natale, Thearau
Milan: Diego Lopez - Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio - De Jong, Montolivo, Bonaventura - Honda - Bacca, Balotelli
Szkoda, że Kucka kontuzji doznał, już i tak sam fakt, że dograł mecz z Palermo mnie mocno dziwił. Przecież ta noga tak mu się wygięła... ajjj.
Dziś Balo niby ma zagrać od początku, zmieni Luiza Adriano i patrzac na poprzednie mecze LA w ataku to nie dziwi wcale ta roszada. Ale dziwi natomiast kolejny raz Honda jako trequartista... Co on tam robi przez tyle meczów to ja nie wiem naprawdę, koleś jednej dobrej piłki nie potrafi zagrać nawet. Wolałbym już wstawić w jego miejsce Suso albo nawet Poliego i wtedy Giaca Bonaventure przesunąć wyżej za napastników.
Ale znalazłem wytłumaczenie dlaczego Honda ma nr "10" na koszulce, oznacza to chyba, że jak Honda jest na boisku to Milan gra w dyche od razu ????
-----------------------------------
Sampdoria - Roma
Ciekawie się ten mecz zapowiada. Jednak patrząc na ostatnie mecze Sampy widac, że jest jakis problem. Z Bologną wygrali dopiero gdy rywal był w dyche po cz.kartce, w Turynie teraz byli bezradni i przegrali zasłużenie 0:2 z Toro, nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale te dwa mecze nie przekonują. Wychodzi zatem na wygraną Romy mi, ale chętnie Waszego zdania na ten temat jeszce wysłucham. Wiem, że kursy są jakie są... a są marne co odpycha od grania na Romę w pewnym sensie.
--------------------------
Juve & Napoli
Temat wyczerpaliście ładnie
Nie ma co dodawać. Jedynie widzę jedną rzecz o której nikt nie wspomniał. Gigi Buffon ma dostać odpoczynek a do bramki Juventusu wskoczy Neto, ale Neto to także fachowiec co się zowie więc strata na dobrą sprawę żadna.
No i w ataku jak
@GigiBuffon wspomniał duet Dybala - Zaza więc ciekawie będzie ich zobaczyc jak sobie poradzą. Wreszcie Zaza dostanie szansę na którą zasługiwał już wcześniej, bo Mandzukić to kołek i tyle