Dyscyplina: WŁOCHY:
Serie A
Spotkanie: Napoli vs Sassuolo
Typ: Napoli -1,5 HT
kurde, dobra analiza, że mogą trochę odpuścić, ale zawiedli mnie w pierwszej połowie; analiza typ
Kurs: 3.20
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Co tu dużo pisać. Biorę bo kurs fajny. Napoli w ostatnich 5 meczach strzelili 6 bramek (HT). Grali przecież z dużo lepszymi rywalami, bo byli to między innymi Milan i BVB. Drużyny gości to chyba raczej nie trzeba przedstawiać. Ostatnio stracili 7 bramek z Interem. W całym wpadło im już ich aż 15, a udało się strzelić zaledwie jedną. Tym bardziej dziwi mnie ten kurs. Fakt, że na pewno Sassuolo przyjedzie by od pierwszej minuty się bronić, ale Napoli to przede wszystkim atak (przynajmniej wg mnie). Mają bardzo dobrą pakę z przodu:
Callejon, Hamsik, Mertens, Higuain. W szczególności
Higuain gra ostatnio bardzo dobrze, jakby chciał coś udowodnić, czego nie udało się osiągnąć w Realu. Beniaminek w tym sezonie szykuje się, że będzie tylko dostarczycielem punktów. Może zmieni się to po jakiś transferach lub po tym jak wrócą kontuzjowani zawodnicy. Na razie jednak nie widzę dla nich szans, w szczególności przeciwko czołowym zespołom, a takim na pewno jest Napoli.
Dlaczego gram taki typ, a nie FT? Ponieważ niektórych zawodników Napoli, uważam za takich, że zrobią swoje (oczywiście jak im się uda), a potem zaczynają się wygłupy. Dodatkowo trener Napoli, może po przerwie (gdy już będzie wynik), dać pograć zmiennikom. Nie sądzę, by od początku wyszedł inny skład niż podstawowy, ponieważ z takim przeciwnikiem nie wolno stracić punktów, a nawet robić niepotrzebnej nerwówki.
Goście ponownie zagrają bez
Valeriego, Marrone, Terranovy i Gomesa.
U gospodarzy nie może wystąpić tylko
Maggio.
Składy:
Napoli: Reina - Mesto, Cannavaro, Britos, Armero, Inler, Dzemaili, Callejon, Hamsik, Mertens, Higuain
Sassuolo: Pomini - Gazzola, Antei, Acerbi, Ziegler, Kurtic, Magnanelli, Missiroli, Schelotto, Zaza, Alexe