[center:c3a468bc12]SEVILLA CF - ESPANYOL BARCELONA[/center:c3a468bc12]
Już jutro na stadionie Ramon Sanchez Pizjuan CF Sevilla zagra po raz kolejny z ekipą z Barcelony - Espanyolem . Bez wątpienia gracze Juande Ramosa są faworytami tego spotkania i będą chcieli przerwać złą passe . Powiem szczerze , że nie oglądałem całych meczów Sevilli z Arsenalem oraz Barceloną , lecz porażka z takimi drużynami hańbą nie jest . Zwłaszcza na wyjeździe . Myślę , że Sevilla jeszcze nie jest w stanie walczyć ze ścisłą czołówką Europy ( vide mecz z Milanem ) , lecz z takimi rywalami jak Espanyol problemów raczej nie mają . Podopieczni Ernesto Valverde w czterech ligowych konfrontacjach zdobyli ledwie 4 punkty grając ze słabymi w sumie rywalami. W ostatnim spotkaniu mimo prowadzenia do przerwy 1:0 z Recreativo Huelva przegrali 1:2 . Espanyol wystąpi prawdopodobnie w niemal najsilniejszym składzie z Raulem Tamudo , Luisem Garcią oraz Fransciso Rufete na czele . Zabraknie natomiast Ivana De La Penii. Tą drużynę stać na sprawienie sporych problemów faworytom , co pokazywali niejednokrotnie w poprzednich sezonach . Trudno jest mi jednak sobie wyobrazić by urwali choćby 1 punkt Sevilli teraz , kiedy to nie prezentują się zbyt dobrze . Do składu Sevilli powracają tacy piłkarze jak Hinkel, Maresca czy Diego Capel. W jutrzejszym meczu nie ujrzymy za to Dragutinovica, De Mula , Poulsena, Luis Fabiano oraz Fazio. Mimo to Juande Ramos może wystawić choćby taką jedenastkę : Palop - Daniel Alves, Boulahrouz, Escudé, Adriano - Renato, Maresca, Jesús Navas, Duda- Kanouté, Kerzhakov , która powinna zapewnić 3 punkty gospodarzom .
Ostatnie mecze h2h
Sevilla 3 : 1 Espanyol
Espanyol 2 : 1 Sevilla
Espanyol 5 : 0 Sevilla
Sevilla 1 : 1 Espanyol
Espanyol 1 : 3 Sevilla
Sevilla 1 : 0 Espanyol
Sevilla 1 : 0 Espanyol
Ostatnie mecze SCF
Barcelona 2 : 1 Sevilla
Arsenal 3 : 0 Sevilla
Sevilla 4 : 1 Recreativo Huelva