>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka Primera Division 22.09-24.09 2012 + zaległy mecz Betis-Atletico

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Mallorca-Valencia
W lidze hiszpańskiej zaczynamy w samo południe meczem na Balearach. Faworyta tego spotkania raczej nie ma, bo Mallorca u siebie jest niezwykle groźna, nawet dla lepszych ekip. Widziałem ich oba spotkania domowe z Espanyolem i Realem Sociedad i w obu zdominowali przeciwnika i byli zespołem o wiele lepszym. W pierwszym z tych spotkań wyróżnił się Nsue, a w drugim Pereira i zapewne obu zobaczymy na skrzydłach w niedzielne południe. W ataku Victor, który może nie jest w wysokiej formie ale do absorbowania obrońców się przyda, no i oczywiście Tomer Hemed, który strzela jak na zawołanie i to na pewno Caparrosa może cieszyć, że póki co ma snajpera z prawdziwego zdarzenia. Przed nimi obrona Valencii, która jak wiemy nie prezentuję się jakoś szczególnie dobrze i krótko mówiąc to monolit nie jest... W środku pomocy też nie jest zbyt różowo, bo dalej brakuje Albeldy czy Gago, a więc zawodników odpowiedzialnych za rozbijanie ataków rywali. W ofensywie zazwyczaj można liczyć na Jonasa i Soldado ale ci ostatnie mecze mieli trochę słabsze więc może pora na przebudzenie. Dobrze gra Feghouli i liczę na jego kolejny dobry mecz. Nieźle wprowadził się Jonathan Viera, który zaliczył po asyście przeciwko Celcie i Bayernowi.
Podsumowując, to widzę tutaj dobry mecz, bo Mallorca u siebie, bronić się raczej nie będzie, a od Valencii tego jak wiadomo oczekiwać nie można więc powinny bramki paść z obu stron, to też bts jest tutaj najlepszym rozwiązaniem.
Mallorca: Aouate, Calatayud, Joao, Anderson, Pina, Antonio López, Pereira, Nsue, Tomer, Javi Márquez, Geromel, Bigas, Pep Lluis Martí, Alfaro, Arizmendi, Kevin, Víctor y Ximo
Valencia: Diego Alves, Vicente Guaita, Joao Pereira, Barragán, Rami, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Cissokho, Dani Parejo, Portu, Tino Costa, Viera, Guardado, Bernat, Feghouli, Jonas, Valdez, Soldado
BTS @ 1,75 Tobet⛔2:0

Atletico-Valladolid

Jak dla mnie jeden z lepszych betów na tą kolejkę, bo jak widzimy Atletico w ofensywie jest kosmicznej formie. Falcao dostał wolne w czwartek więc nie będzie wymówki o zmęczeniu ostatnimi spotkaniami. Do tego co raz lepiej radzi sobie Diego Costa i na niego też liczę. Poza tym mamy Ardę Turana, Koke, Cristiana Rodrigueza czy Adriana. Niby Valladolid ma dobrą obronę ale do mnie to jakoś nie trafia, bo ten mecz będzie podobny, do tego z Athletic Bilbao. Wtedy goście bronili się praktycznie przez cały mecz i nawet porządnych kontr nie mieli, a mimo tego Athletic strzelił na luzie dwa gole i bez problemu wygrał, bo Valladolid nie zagroziło ich bramce. Piłkarze Rojiblancos z pewnością dostali burę od Simeone, za cyrk z końcówki z Rayo i teraz powinni chcieć się zrehabilitować i wygrać pewniej.
Atletico over 1,5 @ 1,37 Tobet✅2:1

Athletic Bilbao-Malaga

Z pewnością mecz kolejki będziemy mieli na San Mames, gdzie Athletic zagra z Malagą. Mecz zapowiada nam się bardzo ciekawie i można się spodziewać dobrego widowiska. Athletic wiadomo jak gra i lubi postrzelać, jak i tracić. Dość powiedzieć, że w tym sezonie, jedyną drużyną, która im nie strzeliła gola było HJK Helsinki na San Mames w LE. Poza tym strzelały im takie &quot;potęgi&quot; jak Slaven Belupo czy Hapoel Kiryat Shmona. Właśnie mecz z mistrzem Izraela grali ostatni i zaledwie zremisowali 1:1. Widziałem tutaj wpisy, że to zwiastuje ich porażkę z Malagą. Mecz z Malagą może i przegrają ale akurat w czwartek grali dobrze, tylko byli jak zwykle cholernie nie skuteczni i to im przeszkodziło w odniesieniu wygranej. Na mecz z Malagą są gotowi praktycznie wszyscy podstawowi zawodnicy, a zabraknie jedynie Herrery czy Aurtenetxe ale ich nie ma od dłuższego czasu, a z nowych osłabień, to Inigo Pereza. W ofensywie mamy gotowych wszystkich zawodników więc znowu można liczyć na Aduriza czy kolejne ligowe trafienie Llorente. Problem Athletic leży głównie w kwestii pierwszych połów ich spotkań. Na 9 spotkań, które rozegrali w tym sezonie wygrali tylko 2 razy pierwszą połowę, a było to w starciach z HJK i Slavenem u siebie... Poza tym zremisowali 3 razy oraz 4 razy przegrali. Teraz rywal trudny, bo Malaga widać odżyła i gra co raz lepiej, a teraz jeszcze mają atut w postaci porządnego snajpera, jakim nie wątpliwie jest Saviola. Jego największym atutem jest naturalnie szybkość, co powinno mu zapewnić kilka okazji w tym meczu, gdyż Gurgpegi, Iturraspe czy Amorebieta to nie są szybcy zawodnicy i powinien im łatwo uciekać i znaleźć się oko w oko z Iraizozem. Do tego mamy Santa Cruza, Joaquina czy będącego również w dobrej dyspozycji Isco. Malaga jeśli nastawiłaby się na kontry, to może na tym dużo zyskać, gdyż Athletic tak czy siak będzie trzymać długo piłkę, a przy kontrach są kompletnie bezradni.
Moim zdaniem tutaj bts będzie najlepszym pomysłem na cały mecz, a do tego lekko można by pograć wygraną Malagi w pierwszej połowie, bo tak jak pisałem Baskowie mają problemy z dobrym wejściem w mecz, a przy takim rywalu może być o to jeszcze trudniej.
BTS @ 1,62 Tobet⛔0:0
Malaga HT @ 3,65⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Vallecano - Real Madryt
typ: over 3,5
kurs: 2,05
Bukmacher: Pinnacle

W ostatnim dzisiejszym spotkaniu przewiduję over 3,5. Real, choć fatalnie zaczął sezon, w ostatnią środę zdołał wydrzeć zwycięstwo Manchesterowi City w ostatniej minucie, strzelając tak wymagającemu rywalowi 3 bramki. Z kolei w La Liga nie mogą już pozwolić sobie na kolejną stratę punktów, gdyż (jak chyba w żadnej innej lidze na tym etapie rozgrywek) należałoby stwierdzić że tytuł w obecnym sezonie będzie już nie do obronienia. Wydaje mi się że Królewscy będą chcieli podtrzymać dobrą strzelecką passę z ostatniego spotkania (mimo że w lidze nie strzelili do tej pory zbyt wielu bramek) i zaaplikują rywalom 3-4 bramki, a niewykluczone jest że również gospodarze pokuszą sięo zdobycz bramkową w dzisiejszym spotkaniu.

kwiti 138

kwiti

Użytkownik
Mecz przełożony na jutro. W Vallecano &quot;sabotaż&quot;, czyli przecięcie kabli, które dostarczają oświetlenie na stadionie. Powtórka o 17 albo o 20 ;)

R 12

remady74

Użytkownik
Deportivo(+0,5) - Sevilla 1 @ 1,61 - Pinnacle

Na dzisiaj wieczór mam dość pewny bet. Deportivo jak na beniaminek radzi sobie dobrze, zaczęli bardzo ładnie od wygranej nad Osasuną, a potem 3 remisy z rzędu. Sądzę, że w tym meczu serii bez porażki w La Liga jeszcze nie przerwią, a co lepsze sądzę, ze są w stanie wygrać ten mecz. Ja jednak stawiam dodatnie handi gdze w przypadku remisu lub wygranej gospodarzy typ wejdzie. Sevilla zapewne podbudowana zwycięstwem nad Realem, ale to już inny mecz. Patrząc na 5 ostatnich meczów to 4 remisy i jedna porażka Deportivo. Statystyki pokazują, że idę w dobrym kierunku.

Na dodatek zagram:
Remis @ 3,65 - Pinnacle

K 2,4K

kcz18

Użytkownik
Nie trzebabyło pisać że jesteś kibicem Realu.Zawsze mówię że bycie kibicem Realu czy Barcelony to tak jak z wal..... konia - niby przyjemność a wstyd się przyznać ????
A niby czemu wstyd się przyznać? Dla mnie żaden wstyd, jestem kibicem Barcy od 12 lat i wcale nie jest mi z tego powodu wstyd, bo niby czemu? Mam ludzi, którzy są fanami Realu i nie rozumiem czemu by się mieli wstydzić. Jesteśmy w stanie oglądać razem GD i każdy z nas potrafi pogratulować lepszemu po meczu. A porównanie Twoje...:| Mimo, że akurat się z Tobą zgadzam, tez wolę oglądać piłkę angielską ale cała dyskusja zaśmieca IMO tylko temat, zero merytoryki, bo jest to dość subiektywna sprawa kto jaką piłkę woli oglądać i kto komu kibicuje. To nie jest powód do wstydu, zwłaszcza jak było się w Madrycie czy Barcelonie, wstyd to kraść.

A 85

aksior

Użytkownik
Zaśmiecacie tylko forum niepotrzebnymi bzdurnymi dyskusjami- spadać na priv sobie dyskutować o pierdołach, bo odbiegacie od tematu!

Na dzisiaj proponuję Athletico Madrit -1 po kursie 4.1
Myślę że śmiało wygrają to spotkanie 0:2 lub 3:1 a kurs zachęcający. przypuszczam że w tym meczu padnie over 2,5, a nawet 3,5.
Altetico na gazie. W pucharze europy pewne zwycięstwo nad Hapoelem, wcześniej z Chelsea, nie wspominając już o drużynach hiszpańskich. graja szybka kombinacyjna grą na prostopadłe piłki i częste dośrodkowania z prawej strony. Betis popełnia sporo błędów, zwłaszcza w obronie. Potrafią się pogubić przy większym pressingu nie dają sobie rady. A dzisiaj takowy pressing uświadczą ze strony przeciwnika. oglądałem dwa mecze Betisu i niczym nie zachwycili. momentami gubili sie jak we mgle...Zagadka jest czy od początku wyjdzie Falcao- bowiem były spekulacje że może nie zagrać, po ostatnim lekkim urazie. Ale nawet gdyby sie to stało, ze nie zagrałby od początku, czy nawet w ogóle w meczu( w co wątpię) to przecież to tylko snajper wykańczający. Wie kiedy sie znaleźć w polu klarnym i niczym magnes przyciąga piłkę. A przecież sa tez inni dobrzy piłkarze którzy maja dobry drybling strzał i potrafią strzelać gole, choćby Turan, Tiago, Costa. do kolejnego meczu w Pucharze europy około tygodnia, także zawodnicy moga spokojnie grac na pełnych obrotach bez obawy o zmęczenie i dowiezienie wyniku 0:1. mysle że to będzie mecz dnia, tak jak wczoraj mecz borussi ;)) Zapowiada sie ładne widowisko!
✅ siadło na styk.
dobry mecz, tak jak przypuszczałem mecz dnia i ze będzie sporo bramek a tym samym ładne widowisko...Fortuna była nieczynna więc puściłem w sts po kursie 4,35
Ciekaw jestem jak poradziłby sobie słaby real M. z Athletico w obecnej formie...

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wszystkim Panom, którzy tutaj piszą jaka ta liga hiszpańska jest zła, przypominam, że to nie jest miejsce, do takich dyskusji i przenoszę, to do odpowiedniego tematu, a Aksior napisał Wam, co macie zrobić:
Zaśmiecacie tylko forum niepotrzebnymi bzdurnymi dyskusjami- spadać na priv sobie dyskutować o pierdołach, bo odbiegacie od tematu!
Betis-Atletico
Atletico jest faworytem i to wiadomo ale ja tam jednak wolę się wstrzymać od grania na nich. Jeśli ktoś w poprzednim sezonie oglądał mecze Betisu u siebie z czołówką, to pewnie pamięta, że pierwsza trójka miała tam spore problemy. Dlaczego tak się dzieje? Z prostej przyczyny, gdyż Betis najlepiej gra z mocnymi rywalami i wtedy naprawdę miło się ich ogląda, bo prezentują fajny ofensywny futbol, co przy nie najmocniejszej defensywie, daje nam po prostu dobre spotkania. Na Benito Vilamarin są groźni i myślę, że dzisiaj punkty są jak najbardziej w ich zasięgu. Problem jest na środku obrony, bo kontuzji doznał podstawowy stoper i opoka defensywy czyli Paulao i jego miejsce dzisiaj zapewne zajmie Damien Perquis, który jednak poziomem odbiega moim zdaniem od brazylijskiego stopera. Jeśli chodzi o ofensywę, to przede wszystkim w środku Benat, który będzie rozdzielał piłki oraz Ruben Castro, który ma za zadanie kończyć akcje wypracowane przez kolegów. Jeśli chodzi o Atletico, to forma naprawdę imponująca i jeśli udałoby się utrzymać ją, to może powalczą o coś więcej niż &quot;tylko&quot; 3 miejsce na koniec sezonu, czego życzę, którejkolwiek ekipie... Jednak dzisiaj trener Simeone może mieć spory problem, bo Thibaut Courtois nabawił się urazu lewego kolana i dzisiaj możliwe, że nie zagra, a jego miejsce zajmie Sergio Asenjo. Z tym Asenjo, to ciekawa sprawa, bo przychodził na Vicente Calderon jako następca Davida de Gei ale po słabym początku, od dłuższego czasu były gracz Valladolid siedzi na ławie. Poza problemem w bramce, to z resztą składu jest w porządku, z Falcao na czele, którego uraz w niedzielnym meczu okazał się nie groźny.
Liczę tutaj na szybki i dobry mecz oraz gole z obu strony, gdyż ma kto strzelać, a obie ekipy w tym sezonie jakoś przesadnie super w obronie nie grają.
BTS @ 1,65 Tobet✅2:4

Otrzymane punkty reputacji: +14
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Betis - Atletico
Over 2.5 gola
1.90
Pinnacle

✅
Zarówno gospodarze jak i goście zaliczają w ostatnich tygodniach wysokie wyniki. Drużyna z południowej Hiszpanii zaczęła ligę od mega wysokiego wyniku 3:5 z Bilbao (mecz wygrany). Potem przyszedł czas na porażkę 1:2 z Vallecano. Ostatnie 2 mecze Betisu to zwycięstwa po 1:0. Reasumując drużyna z Sevilli w swoich ostatnich 4 meczach ligowych miała 2 razy over 2.5 gola i 2 razy under 2.5 gola.
Atletico Madryt sezon zaczęło rewelacyjnie. Ich ostatnie 4 mecze ligowe to wyniki 1:1, 4:0, 4:3 i 2:1. Zaliczyli 3 razy over 2.5 gola i tylko 1 raz under. W między czasie rozegrali mecz o superpuchar Europy (4:1 z Chelsea) i mecz w LE gdzie pokonali ekipę z Izraela 3:0. Mamy więc kolejne 2 wyniki powyżej 2.5 gola.
Atletico jest w gazie co odzwierciadlają ich ostatnie rezultaty. W 6 meczach strzelilia 18 goli co daje średnią trzech goli na mecz. Nie zapominajmy o Betisie, który z racji gry przed własną publicznością strzelić bramkę choć jedną powinien. Moim zdaniem mecz zakończy się wyniekim overowym. Stawiam na powyżej 2.5 gola i wynik 1:3 dla ekipy ze stolicy Hiszpanii.
Ostatni mecz między tymi ekipami rozegrany w kwietniu 2012 zakończył się podziałem punktów wynik 2:2).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom