>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka Primera Division [22/09/15-24/09/15]

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Atheltic Bilbao - Real Madryt Typ: Real Madryt @ 1.70 Pinnacle
Zarówno Barcelona, jak i Real grają w środę na wyjazdach. Uważam, iż to Katalończycy będą mieli cięższa przeprawę z nieobliczalną ekipą z Vigo. Real co prawda nie wygrał w Bilbao od dwóch lat tym niemniej obecnie Atheltic nie prezentuje zbliżonej formy do tej, która gwarantowała im powodzenie w powyższych potyczkach. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, iż Baskowie zbyt wcześnie strzelili się z formą w obecnym sezonie, zaś trapiące kontuzje również przyczyniły się do spadku dyspozycji. Z kolei Real po falstarcie w Gijon w końcu wskoczył na właściwe tory i choć w starciu z Granadą wygrali skromnie, bo 1:0 pozwalając przy tym rywalom na kilka groźnych akcji, to śmiem twierdzić, iż stołeczni oszczędzali się właśnie na dzisiejsze starcie będąc niemalże przekonanym łatwej domowej wygranej. Madrytczycy przystąpią do dzisiejszego starcia najprawdopodobniej osłabieni brakiem Bale&#39;a, Jamesa i Ramosa. Jednakże zastępstwa w osobie Carvajala, Isco, czy Vasqueza wydają się być wystarczające na tak słabo dysponowanego rywala. Należy bowiem podkreślić, iż poza domową wygraną nad przeciętnym Getafe gospodarze dzisiejszej potyczki w trzech pozostałych spotkaniach ponieśli zasłużone porażki. Tym samym spodziewam się pewnego zwycięstwa Realu, który nie może sobie pozwolić na kolejne straty punktów do Blaugrany.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ostatni mecz Realu pokazał jak wiele znaczy dla nich Bale. Kilku zawodników zagrało naprawdę słaby mecz, ale wydaje mi się, że można szukać przyczyny w meczu Ligi Mistrzów. Faworyci jak widać trochę pomęczyli bułę w kilku przypadkach. Kurs na Królewskich miodzio i pewnie to zagram, ale Baskowie u siebie mogą wygrać z każdym.

mediapunta 141

mediapunta

Użytkownik
Athletic Bilbao - Real Madryt
Real wygra i BTS @ 3.10 ✅
| bet365

Real na San Mamés nie będzie miał lekko, to trudno teren, a osłabienia w drużynie są znaczące. Królewscy dotychczas nie stracili ani jednej bramki, jednak defensywa w ostatnim meczu z Granadą kilka razy się pogubiła, co więcej, sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej przez gości bramki, a przecież to tylko przeciętna Granada.

Pod nieobecność Ramosa ponownie zobaczymy duet Pepe-Varane i mimo że obaj to świetni obrońcy, to w ten sezon weszli tak sobie, to właśnie kapitan zapewniał spokój w defensywie i podejrzewam, że brak Sergio po raz kolejny będzie widoczny. Na bokach ofensywnie usposobieni Carvajal i Marcelo jak zwykle więcej wniosą do gry ofensywnej i pare razy nie zdążą wrócić na czas, myślę zatem, że Bilbao jest w stanie przełamać serię Realu bez straty gola. Co prawda możliwy jest występ Casemiro, który będzie łatał dziury i pełnił rolę typowego przecinaka, ale to sprawi, że Modric będzie miał więcej swobody, zagra wyżej i na pewno zagra kilka genialnych piłek do przodu, więc summa summarum gole powinny jutro paść.

Nie patrzyłbym na Bilbao przez pryzmat zwycięstwa 4:0 nad Barceloną, to raczej incydent, Athletic sezon ligowy zaczął słabo, oczywiście na przyjazd Królewskich zmobilizują się podwójnie a kibice jak zwykle zrobią swoje, ale piłkarskie umiejętności powinny zdecydować o zwycięstwie przyjezdnych ze stolicy.

alley 79

alley

Użytkownik
Athletic Bilbao vs Real Madryt
Typ: 1X
Kurs:
2.30
Bukmacher: bet365
A ja przeciwnie niż niektórzy tutaj. Bilbao to dobra drużyna, która ma solidnych piłkarzy i dobrego trenera na ławce. San Mames natomiast to twierdza. Ciężko wygrać na tym stadionie o czym Real przekonał się w tamtym sezonie. Królewscy przegrali na San Mames 1-0. Athletic gra swoje i nie boi się przeciwnika zwłaszcza jak rozgrywa spotkanie przed swoją publicznością. Przecież jeszcze nie tak dawno pokonali u siebie Barcelonę 4-0! Wiadomo, że każdy mecz jest inny, ale to pokazuje, że nie boją się wielkich drużyn. Ostatnia kolejka to porażka, ale na wyjeździe z Villarealem aż 3-0. Pierwszy gol z karnego, drugi świetny strzał zawodnika Żółtej Łodzi Podwodnej. Jednak patrząc na ten mecz, to widzimy jak otwarcie grali i czasem bronił tylko jeden obrońca, a reszta była w przodzie(przykład kontry na 3-0). Z Realem zagrają dużo uważniej w tyle aby przede wszystkim nie stracić gola. Real bez Jamesa, Bale&#39;a i Ramosa! Zwłaszcza strata Kolumbijczyka, to wielki cios dla ekipy ze stolicy Hiszpanii. Real z Granadą wypadł bardzo słabo. Gdyby nie pomoc sędziowska mogliby nawet przegrać ten mecz. Ostatecznie wynik jednak, to 1-0 dla Realu, ale nie napawa to optymizmem. Jeśli Athletic potrafi pokonać Barcelonę u siebie i to 4-0, to potrafi pokonać każdego. Z przodu mają Aduriza, który niesamowicie walczy i dobrze gra w powietrzu. Liczę tutaj na skromny wynik 1-0, ewentualnie 1-1.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Celta Vigo-Barcelona

Przy obecnej dyspozycji Celestes będzie to dla mnie hit kolejki. Oczywiście wg. otoczki i historii, to mecz w Bilbao jest numerem 1 w tej kolejce, ale sportowo na ten moment ciekawiej powinno być w Galicji. Celta gra fajną piłkę dla oka i naprawdę ogląda się ich z niekłamaną przyjemnością. Obawiałem się, że odejście Larriveya, Santiego Miny i Krohn-Dehliego może się na nich obić, a tymczasem jest dobrze, by nie powiedzieć lepiej. Ciekawi mnie sposób w jaki Toto Berizzo zestawi skład dzisiaj. Na urazy mięśniowe narzekali Gabral i Tucu Hernandez, ale obaj wczoraj normalnie trenowali z zespołem, więc normalnie będą brani pod uwagę. Jeśli w pełni zdrowia jest Fontas, to pewnie jego zobaczymy na środku obrony i teraz pytanie, kto mu będzie partnerował? Tak samo w środku pola, bo możliwe, iż takiego Tucu Hndz zastąpi Nemanja Radoja, co oznaczałoby trochę większy nacisk na grę defensywną, ale bez przesady, bo Augusto Fernandez mógłby pójść wyżej, a jako były skrzydłowy kreować grę potrafi, podobnie jak Duńczyk, Daniel Wass. Trio ofensywne, to wiadomo: Orellana-Iago-Nolito i dla mnie jest to naprawdę ekipa, która może rozgonić każdą obronę w tej lidze w pojedynczych spotkaniach. Widać, że im &quot;żre&quot; na początku sezonu i liczę na kolejne dobre ich występy.
Barcelona dopiero w meczu z Levante się rozstrzelała i zaaplikowała 4 sztuki, jednemu ze swoich ulubionych rywali na Camp Nou. Teraz zadanie trudniejsze, ale w lidze już pokonali na wyjeździe Athletic i Atletico, więc rywal z Vigo nie powinien być im straszny. Największy problem może być w tyłach, bo Marc Andre ter Stegen, co mecz robi wszystko by być w centrum zainteresowań. Szkoda tylko, że przez jego kolejne fanaberie zespół traci proste i głupie bramki. Wraca po kontuzji Pique, ale w ostatniej chwili wypadł Jordi Alba. Jego miejsce zajmie ktoś z dwójki Mathieu/Adriano.
Mecz powinien być ciekawy, bo jedni i drudzy nie kalkulują i grają do przodu. Na pewno nie będzie kopaniny, bo obie drużyny charakteryzuje wysoka kultura gry i krótkie podania, bez zbędnego wybijania. Faworytem rzecz jasna Barcelona, a ostatni mecz Celty w niedzielę mnie w tym utwierdza. Dlaczego? Chociażby fakt, że w drugiej połowie oddali kompletnie pole rywalowi, co dzisiaj prawdopodobnie nie obędzie się bez konsekwencji. W ofensywie Celta jest super mocna, ale w defensywie gra momentami nonszalancko i to ich może zgubić. Nie mniej jednak, warto to spotkanie obejrzeć, bo szykują się świetne zawody.
Over 2,5 + BTS @ 1,95 Bet365✅ 4:1

Otrzymane punkty reputacji: +79
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Zastanawia mnie dzisiaj Sevilla która jak wiadomo marzy o jak najszybszym opuszczeniu ostatniego miejsca w tabeli hiszpańskiej ekstraklasy. Sevilla będzie miała ku temu okazję w środę, w 5. kolejce, gdy zmierzy się ze słabo spisującym się beniaminkiem Las Palmas. Mecz o tak zwane 6 punktów. Arcyważny dla układu w dole tabeli PrimeraDivision. Po ostatnich wyczynach piłkarzy Sevilli trudno z jednej strony upatrywać w nich faworyta. Las Palmas wprawdzie to nie wymagający rywal, ale u siebie potrafią zagrać zwarcie w defensywie i pokazali to w meczu z Levante nie tracąc bramki u siebie i w ostatni weekend dość pechowo stracili jednego gola w spotkaniu z rozpędzającym się powoli Rayo..
Sevilla nie może pozwolić sobie na kolejną wpadkę dlatego dzisiaj myślę że zagra uważnie, starając się w ataku pozycyjnym przełamać defensywę rywala. Wydaje mi się że cały mecz na under a w pierwszej połowie nie zobaczymy bramki. Taki też typ podałem w konkursie - Typer - Primera Division.
Trener Unai Emery ogłosił kadrę Sevilli na dzisiejsze ligowe spotkanie z Las Palmas. W pojedynku o pierwsze zwycięstwo w nowym sezonie Primera Division nie będą mogli zagrać Pareja, Carrico, Rami, Escudero, Beto oraz Banega. Do gry powracają na szczęście: Tremoulinas oraz Cristoforo, który ostatnio nie mieścił się w kadrze. Być może szansę występu otrzyma też Juan Muñoz.
W zespole Gospodarzy zabraknie: Tana, Angel Lopez, Javi Castellano.
Patrząc po nazwiskach Sevilla ma kim straszyć: Reyes , Konoplyanka , Gameiro, Immobile i gwiazdor Llorente. Każdy z nich byłby czołowym piłkarzem beniaminka z którym Sevilla dzisiaj zagra. Las Palmas może tylko pomarzyć o takich nazwiskach. Ale póki co jak widać nazwiska nie grają. Dlatego dzisiaj prawdziwy sprawdzian jakości dla jednych i dla drugich. Jeśli Sevilla wygra to nieznacznie, jeśli wygra to rzutem na taśmę w drugiej połowie. Osobiście trzymam kciuki za ekipę Krychowiaka, ale obawiam się że mogą mieć ciężko..
LAS PALMAS - SEVILLA 2:0 ⛔
Typ: under 0,5 gola w 1 połowie
Kurs: 2.80
Otobet

R 50

radeknic

Użytkownik
Las Palmas- Sevilla typ: 2 kurs 2,2 betclic
Powiem tak, oglądałem mecz Sevilli z Celtą ostatnio. I moje wnioski takie: Jeśli Sevilla w 1 połowie grała średnio, to 2 połowę zaczęła z takim impetem że szok! Ta drużyna potrafi grać, lecz ma pecha. Las Palmas, to beniaminek i wcale nie grają dobrze. Celta coś sobie pogrywa, a głównie to grała z kontrataków i tak też zdobyła te 2 bramki. Sevilla kiedyś musi przerwać złą passę, ale nie z tego względu na nich stawiam. Stawiam na nich ze względu na to co zobaczyłem w 2 połowie. Myślę że przełamią pasę. Jeśli ktoś jest odważny to polecam handicap -1 z kursem 4!!

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Orientuje się ktoś jakim mniej więcej składem dzisiaj wyjdzie Sevilla ? bo mam ochotę pograć na kolejnego strzelca ale nie mam tej pewności czy zagra od pierwszych minut...

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Orientuje się ktoś jakim mniej więcej składem dzisiaj wyjdzie Sevilla ? bo mam ochotę pograć na kolejnego strzelca ale nie mam tej pewności czy zagra od pierwszych minut...
Przewidywane składy:
Las Palmas: Varas - Aythami, Bigas, Alcaraz - Castellano, Mesa, Hernan, Culio, Simon - Araujo, Viera
Sevilla: Rico - Tremoilinas, Andreolli, Kolodziejczak, Coke - Krychowiak, N&#39;Zonzi, Reyes, Bangega, Konoplyanka - Llorente
Nie zagrają:
Las Palmas: Angel, Castellano (kontuzje)
Sevilla: Pareja, Carrico, Rami, Beto (kontuzje)

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Team News:

UD Las Palmas: Ángel, Javi Castellanos and Tana (injured).

Sevilla FC: Banega, Beto, Carriço, Escudero, Kakuta, Pareja and Rami (injured).
laliga.es
Nad Sevillą zaczyna ciążyć prawdziwe fatum. Unai Emery ma swojej kadrze kolejnego kontuzjowanego zawodnika, a tym razem jest nim jeden z kluczowych piłkarzy w klubie, czyli Ever Banega. Argentyńczyk doznał wczoraj skręcenia II stopnia więzadła pobocznego w prawym kolanie i będzie pauzował przez okres od 3 do 4 tygodni.
sevillafc.pl

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Celta - Barcelona
TYp: powyżej 2.5 gola
kurs: 1.60
buk: betsson
wynik

Kolejne ciężkie zadanie przed piłkarzami gości, którzy dziś zmierzą się z rewelacją rozgrywek Celtą. Gospodarze prezentują się bardzo dobrze, a ich piąte miejsce w tabeli z 10 punktami mówi samo za siebie. Dziś możemy się spodziewać wszystkich scenariuszy, a ja zakładam, że będzie tylko jeden - padną minimum 3 gole. Sytuacja kadrowa Barçy powoli zaczyna wracać do normy. W meczu z Levante na boisko wrócił Dani Alves, karę za czerwoną kartkę w meczu o Superpuchar Hiszpanii odcierpiał już Piqué. W ostatniej chwili z powodu urazu szyi z listy powołanych wykreślony został Jordi Alba, zastąpił go Douglas. Po sporych rotacjach w meczu z Levante można przewidzieć, że tym razem Luis Enrique pośle w bój najsilniejszą możliwą jedenastkę.
Ostatnie 5 meczów ligowych Barcelony z Celtą:
Celta 0:1 Barcelona (5.04.2015)
Barcelona 0:1 Celta (1.11.2014)
Barcelona 3:0 Celta (26.03.2014)
Celta 0:3 Barcelona (29.10.2013)
Celta 2:2 Barcelona (30.03. 2013)
drugi typ:
Barcelona - 2

22:00 Las Palmas - Sevilla
Typ 2
kurs; 2.30
buk: betsson
wyni
k
Krótko i na temat. Czas odbić się od dna tabeli. Spotkanie z beniaminkiem może być przełomowym dla piłkarzy gości i jestem zdania, że tak się stanie. Sevilla prezentuje się nieźle na boisku, ale ciągle im czegoś brakuje....
Dziś w ich głowach jest zapewne przywiezienie tylko i wyłącznie trzech punktów, a że przeciwniki nie jest zbyt wymagający to gram czysta dwójkę po zabójczym kursie!

kris_nh 2,7K

kris_nh

Użytkownik
a jak widzicie Panowie eksperci Levante w dniu dzisiejszym?

Ja widzę 1 a DNB bezpieczniejsza wersja. Czas na 1 wygraną, Eibar im nawet leży. Nie wiem jak sytuacja kadrowa. Levante powinno się sprężyć u siebie.

mediapunta 141

mediapunta

Użytkownik
Las Palmas - Sevilla
Sevilla powyżej 4,5 RR @ 1,80 ✅
| bet365

Z typami na Sevillę generalnie się zgadzam, idę jednak w stronę rzutów rożnych gości. Sevilli bez wątpienia nie zabraknie motywacji, sezon rozpoczęli fatalnie i kibice dali już pierwsze poważne oznaki zniecierpliwienia. Zabraknie Banegi, który wypadł na miesiąc, z przodu więc zobaczymy Gameiro, a za nim zapewne Konoplyiankę, Vitolo i Reyesa. Wszyscy trzej to nominalni skrzydłowi, pod nieobecność rozgrywającego zespół powinien rozgrywać większość akcji z pominięciem środka pola rozrzucając piłkę po obu stronach boiska, a przy piątce w linii defensywy gospodarzy mecz powinien obfitować w rzuty rożne. O ile oczywiście Sevilla nie ustawi sobie meczu już na początku, ale liczę, że beniaminek z Gran Canarii postawi opór i będzie się po prostu rozpaczliwie bronić. Linia stosunkowo niska, polecam.

L 3,1K

loveparade

Użytkownik
Za 3 dni kolena kolejka więc trzeba wziąsc pod uwage kto dzis odpusci przed kolejka za 3 dni, a kto zagra na maxa
Las palmas gra za 3 dni z barcelona. Wiec gramy dzis na maxa. Taka malaga gra za 3 dni z Realem wyjazd, a vilareal gra za 3 dni mecz z atletico u siebie
Malaga - Vilareal
typ 1x @ 1.6

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Las Palmas - Sevilla
Typ: Strzeli zawodnik: Konoplyanka 3,80 ▶ Zwrot (Miałem nadzieję że jednak wystąpi ;] )
Koledzy już wcześniej napisali to co najważniejsze odnośnie tego spotkania.
Osobiście liczę na przełamanie słabej passy gości. Najwyższy czas aby &quot;20mln Euro zaczęło strzelać bramki&quot; ;p. Kurs jest jak dla mnie za wysoki jednak jest to pewnie spowodowane ogólną formą (czyli jej brakiem) Sevilli. Jednak myślę że warto spróbować pograć za drobne.

Otrzymane punkty reputacji: +4
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Las Palmas - Sevilla
Fernando Llorente strzeli bramkę ⛔ dziś się nie udało, ale w następnym meczu już tak... ????
@ 3,30 Betsson
Sevilla katastrofalnie weszła w ten sezon. Piąta kolejka przed Nami, a ekipa gości ma zaledwie dwie bramki na koncie, w tym straconych sześć i do tego nie odnieśli jeszcze żadnej wygranej w tym sezonie. Mecze nie napawają optymizmem, nie może cieszyć ich gra ale nie można mieć wiecznie pod górkę. Mimo, dzisiaj kilku absencji trener Sevilli wystawia na atak Hiszpana, który w ostatnim meczu wchodząc z ławki zanotował bramę dla swojego zespołu z Celta Vigo. Dzisiaj kolejny ciężki teren, do zdobycia bo innego scenariuszu sobie tutaj po prostu nie wyobrażam. Ekipa gości jeszcze w tamtym sezonie po 5 kolejkach notowała miejsca wysokie w tabeli, teraz już coś się z gotowało i chłopcy grają jakby brakowało im paliwa. Liorente to nie tylko dobra praca przy stałych fragmentach gdy, bo dużo bramek strzela z główki ale także ogromy potencjał w prawej nodze. Jeśli Sevilla chcę zdobywać punkty, a na pewno jest zażenowana swoją grą ostatnią to trzeba wystawiać napastnika który jest głodny bramek. A takim bez wątpienia jest Liorente. Przychodząc z Juventusu liczy także na grę w Europejskich Pucharach, a nawet w Lidze Mistrzów ale z taką grą jaką prezentują gracze Sevilli trzeba jeszcze dużo pracować aby odnieść sukces. Liorente ostatni mecz zagrał z ławki. Strzelił bramkę tuż po 8 minutach gry. Więc jak widać nie zapomina jak to się robi, tylko trener musi dać mu więcej pograć. Jak na moje to Fernando posiada znacznie więcej argumentów na strzelające gole niż taki zawodnik którym jest Gameiro. Dlatego zaufam Hiszpanowi, ale nie mam do końca tej pewności że będzie grał od pierwszych minut. Ale zaufam swojej intuicji, bo ktoś musi te gole strzelać. Hiszpan bez wątpienia jest graczem który doskonale widzi co się dzieje z jego drużyną i to on weźmie dzisiaj ciężar gry na siebie. Pod warunkiem że zagra od pierwszych minut, czego bardzo życzę sobie. Sevilla ma ciężką przeprawę ale ekipa jak najbardziej do ogrania. Dlatego gram na Fernando i jego bramkę. Jeśli nie wejdzie od pierwszych minut mamy zwrot, ale liczę że trener gości da mu szansę od pierwszych minut. Bo kurs na prawdę piękny!

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
a jak widzicie Panowie eksperci Levante w dniu dzisiejszym?

Ja widzę 1 a DNB bezpieczniejsza wersja. Czas na 1 wygraną, Eibar im nawet leży. Nie wiem jak sytuacja kadrowa. Levante powinno się sprężyć u siebie.
Eibar gra bardzo solidny futbol. Spodziewałem się, że ta zbieranina piłkarzy nie odpali, a tu proszę bardzo. Z przeciętniakami sobie radzą, a w ostatniej kolejce Atletico też postawili ładną ścianę przed bramkę. W ofensywie też potrafili zaczarować. Levante jest niedoceniane, też grają bardzo pewnie. Moim zdaniem będzie to wyrównany mecz i może poszedłbym w stronę &quot;Obie strzelą&quot;? Dają dobre kursy, a historia dwóch ostatnich spotkań też przemawia na korzyść takiego rozwiązania.
Levante - Eibar
Obie strzelą 2,20 Bet365 ✅ 2:2

Otrzymane punkty reputacji: +7
Z 0

zlatan98

Użytkownik
Barcelona (1,54) + Real (1,77) @2,73 Pinnacle --- 2j

Idę w stronę tych dwóch wielkich klubów. Barcelona początek mimo niezłych wyników ma niemrawy, to nie jest taka gra jak w pierwszej części tego roku. Mimo tego 4 wygrane w lidze i jeden remis w Lidze Mistrzów. Nie zagra dzisiaj Bravo, nie zagra też Alba. Są to osłabienia, ale na szczęście Barca ma szeroką kadrę i zmienników praktycznie nieodstających poziomem od tych graczy. Celta jest póki co rewelacją tych rozgrywek, 3 wygrane i remis. Z tych lepszych zespołów pokonali póki co Sevillę. Moim zdaniem to jednak koniec ich serii meczy bez porażki. Nie zagrają Ruben Blanco i Jonny Castro. Na pewno zaletą Barcy jest to, że jeśli nie będzie im szło to sprawy w swoje ręce mogą wziąć tacy gracze jak Messi, Neymar czy Suarez lub inni, i jedną, indywidualną akcją przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

Real po wpadce z Gijon gra bardzo pewnie i nie stracił nawet bramki. Zdobył za to 16 w 4 meczach. Z bardzo dobrej strony pokazuje się Cristiano Ronaldo, który strzela bramkę za bramką. W Realu zabraknie m.in. Ramosa, Bale&#39;a, Danilo i Jamesa. Są jednak za to inni, którzy powinni pociągnąć Madritistów do wygranej. Szybkie kontrataki będą zabójcze. Jeśli gospodarzom nie uda się wyłączyć Modricia i Ronaldo - przegrają. Według mnie są to dwie kluczowe postacie w składzie Królewskich. Gospodarze przystępują do meczu osłabieni - zabraknie Muniaina, Williamsa, Iturraspe, Bovedy i Camarcho. Rzadko można zobaczyć kurs w okolicach 1,77 na Real, więc wręcz wypada go pobrać:cool:

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ja również dorzucam swoje trzy grosze i postaram się jak najbardziej pomóc wam w zarobku, no i przy okazji samemu sobie. ????
Celta Vigo - FC Barcelona
Jedno z dwóch spotkań, które przykuwają uwagę przeciętnego kibica. Celta gra póki co jak Celta, czyli w ofensywie bardzo ciekawie i pomysłowo, w obronie nieco gorzej. Najlepszym przykładem mecz z Las Palmas, który miał wygrać się sam. Jak się stało - wszyscy wiemy. Cały czas widzę w tej ekipie pierwiastek wszczepiony przez Luisa Enrique. Wysoki pressing i często próby kreowania sobie sytuacji. Liderem z przodu jest Nolito, ale nie tylko on robi z przodu dobre wrażenie. Ciekawe było sprowadzenie Iago Aspasa, który jednak nie gra na swojej ulubionej pozycji skrzydłowego zbyt często. Faktem jest, że w zespole gospodarzy często widzimy dużą wymienność pozycji pomiędzy tercetem Aspas-Nolito-Orellana. Ogólnie panowie dobrze się rozumieją i dobrze ze sobą współpracują. Jeżeli chodzi o defensywę, to większą część tej formacji stanowi barceloński szrot, którego pozbyto się lekką ręką. Nie mam na celu obrażenia tych zawodników, ale staram się przedstawić realia. Widzimy tam Mallo, Planasa, Fontasa. Ci zawodnicy grają ze sobą naprzemiennie i dobrze się ze sobą rozumieją. Mają przeszłość w La Masii, więc jakiś tam potencjał w nich drzemie. Jednak zbyt słaby, by grać w Barcelonie. W bramce solidny Sergio Alvarez, który dzisiaj zapewne będzie miał pełne ręce roboty. Celta gra w defensywie bardzo ostro i łapie mnóstwo kartek. Dzisiaj ciężko będzie nie zagrać ostrzej, no chyba, że Barcelona szybko ustawi sobie rywala wbijając im dwa gole. Wtedy nie będziemy mieli zbyt ciekawego spotkania, takiego scenariusza nie można wykluczyć.
Jeżeli chodzi o Barcę, to wszyscy znamy ich sytuację. Trudny kalendarz, komplet punktów, może grają bez blasku, ale za to skutecznie, a w środku sezonu będą sobie spokojnie punktować tych słabszych. Z pewnością będą dzisiaj prowadzili grę. Największym cieniem i zarazem wadą Barcy jest brak ławki. Trzeba to sobie uczciwie powiedzieć, ławka rezerwowych tam nie istnieje. Jeden z niewielu pożytecznych - Rafinha, został wyeliminowany na pół roku przez Naingolana, który wyciął go w meczu na Olimpico. To może się okazać brzemienne w skutkach, bo raczej ciężko będzie z rotacją składu.
Co do dzisiejszego meczu, to spodziewam się widowiska na dobrym poziomie piłkarskim. Obydwie ekipy grają fajną, techniczną, przyjemną dla oka piłkę i z pewnością nie będziemy się nudzić w tym spotkaniu. Raczej na obronę nikt nie postawi, Celta niejednokrotnie udowadniała, że w meczach z lepszymi rywalami wychodzi na boisko by grać w piłkę. Nie inaczej powinno być dzisiaj, bo gospodarze nie mają nic do stracenia, a wszystko do zyskania. Dodatkowo świetnie weszli w sezon, więc Barcelona wcale nie musi mieć dzisiaj łatwo.
Powyżej 4,5 kartek @1,70 betsson ⛔4 (trochę pechowo :-()
Powyżej 9 rzutów rożnych @1,90 bet365 ✅15
Levante - Eibar
Levante słabo weszło w sezon, jak zwykle z resztą. 2 punkty w 4 meczach - tego można było się spodziewać. Podopieczni Alcaraza zawsze mają ciężkie początki sezonu. Gospodarze nie strzelają goli i dużo tracą. Bramka w meczu z Barcą tylko zakłamuje rzeczywistość. Do momentu, w którym Barca nie prowadziła 3-0 Levante nie miało nic do powiedzenia na placu.
Eibar, które w zeszłym sezonie znakomicie zaczęło rozgrywki powtarzają to również teraz. Utrzymali się tylko dzięki zdegradowaniu Elche, które miało poważne problemy finansowe i nie dostało licencji na kolejny sezon. Eibar to drużyna, która na początku sezonu ma dużo animuszu i na tym &quot;jedzie&quot;. Punktują rywali, póki nie brakuje pary i dzięki temu ma później łatwiej, choć w zeszłym sezonie sportowo zajęli miejsce oznaczające spadek. Rok temu było inaczej, bo Eibar miało najwęższą kadrę w lidze, co odbiło się na ich grze w drugiej części sezonu. Teraz również kadra nie należy do najszerszych, ale Mendilibar ma jakiś pomysł na tę drużynę. Dobrze, że udało się zatrzymać Arruabarrenę, który ku mojemu zaskoczeniu nie znajduje miejsca w podstawowej jedenastce. Według mnie dzisiaj znowu postawią się dobrze w obronie, a że Levante nie ma zbyt wielu ciekawych opcji w ataku, to jakieś punkty z Walencji goście powinni wywieźć.
Eibar +0,5 @1,60 bet365 ✅2-2
Vallecano - Gijon
Rayo ostatnio bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło i dało dobrze zarobić w spotkaniu przeciwko Las Palmas. Sprawdziło się to, że po prostu są lepsi piłkarsko od swojego poprzedniego rywala. Dzisiaj naprzeciw nich staje rewelacja aktualnych rozgrywek - beniaminek z Gijon.
Spodziewam się otwartego spotkania, Rayo zawsze gra otwartą piłkę, a gościom też to zbytnio nie przeszkadza, co pokazali w meczu z Deportivo, kiedy to wygrali z nimi na El Riazor. Co prawda ze stanu 2-0 dali się dojść na 2-2, ale strzelili trzeciego gola i skończyli zabawę. Spokojne i zasłużone zwycięstwo, niesamowita skuteczność i znowu dobra dyscyplina taktyczna sprawiły, że było ciekawie. Później zagrali tak jak do tej pory, żelazna obrona i spokojne dowiezienie zwycięstwa. Dzisiaj może to nie wystarczyć, bo Rayo zaczęło grać bardzo dobrze. Zabrakło skuteczności w meczu z Las Palmas, ale trudno mi uwierzyć w to, że po dobrym spotkaniu z jednym beniaminkiem zawalą mecz z drugim, choć ten jest zdecydowanie mocniejszy.
Rayo DNB @1,60 bet365 ✅2-1
Athletic Bilbao - Real Madryt
Gospodarze znakomicie zaczęli sezon, rozmontowali na Nuevo San Mames wielką Barceloną w sięgnęli po Superpuchar Hiszpanii. Potem było już tylko gorzej. U siebie co prawda dalej grają dobrze, ale na wyjazdach już niekoniecznie. Jeszcze nie zremisowali, dobrze dysponowany jest Aduriz, który akurat Realowi potrafi strzelić. W ostatnim sezonie kapitalny gol głową na tym stadionie i zwycięstwo 1-0 z bezpłciowym wtedy Realem.
Goście w ostatniej kolejce z Granadą zagrali bez polotu, postawili na minimalizm, który tym razem się opłacił. Zdecydowanie lepiej bronią, niż za Ancelottiego, chociaż ostatnio Granada strzeliła prawidłowego gola El Arabaiego, który został nieuznany przez sędziego, a także zaprzepaściła 100% szansę, którą zmarnował Success. Sukcesy nie było, a Real odetchnął. Zdania są podzielone - jedni mówią, że Real złapał pierwszy dołek, inni, że odpuścili po meczu LM, żeby lepiej zagrać z Bilbao. Prawda pewnie leży jak zwykle po środku. Widać braki Bale&#39;a, Jamesa, czy Ramosa, który dzisiaj też nie zagra. Vasquez to nie jest to. Prawe skrzydło nie funkcjonowało, ale też Real nie starał się zbyt mocno tego zmienić, bo nie wymagała tego sytuacja boiskowa. Dzisiaj z pewnością nudno nie będzie, obydwie ekipy będą chciały wygrać ten mecz, w meczach tych drużyn zawsze mocno iskrzy, więc wiadomo, jakich zakładów warto poszukać w tym spotkaniu. Patrzę jednak i widzę, że buki przesadziły i to dosyć mocno z linią, przynajmniej według mnie. Będzie ostro, ale raczej wykluczam brutalność w tym meczu.
Poniżej 7,5 żółtych kartek @1,72 bet365 ✅7 (za to tutaj trochę szczęśliwie)
Las Palmas - Sevilla
O tym spotkaniu już wszystko zostało powiedziane. Jak zwykle masówka skłania mnie, by odpuścić dzisiaj wynik tego meczu, bo rzadko dobrze wychodzę na takich betach. Las Palmas ostatnio zostało zdominowane przez Rayo, które pokazało jak należy grać w takich meczach. Sevilla powinna górować w pojedynkach powietrznych, o ile zostanie wystawiony w pierwszym składzie Llorente, bo Gameiro, czy Immobile nawet nie będą się wygłupiać, żeby powalczyć o górną piłkę ze stoperami. Ta maszyna musi kiedyś ruszyć, dzisiaj rywal idealny do tego, że rozpocząć marsz w górę tabeli.
Sevilla powyżej 1,5 gola @2,20 betsson ⛔0
Malaga - Villarreal
Czas goni, więc tutaj bez większych przemyśleń. Oczywiście analizowałem to spotkanie, ale spieszy mi się nieco, więc będą niestety tylko suche bety.
Villarreal powyżej 4,5 rzutów rożnych @1,90 betsson ✅5
Villarreal DNB @1,83 bet365 ✅0-1
EDIT: Ależ piękny dzień. ✅✅✅ ????

Otrzymane punkty reputacji: +38
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom