>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka Primera Division 20.09 - 23.09.2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365​
Przed nami kolejna runda spotkań w Hiszpanii i tym razem zaczynamy już niemal tradycyjnie, w piątek. Niestety jak to, w piątek bywa, dostajemy mecz naprawdę trudny do przetrawienia, bo po tym, co grają Osasuna i Elche, to zbyt wiele spodziewać się nie można. Po mimo czterech porażek Osy, to chyba pora na przełamanie, bo z kim, jeśli nie z Elche, które chyba wygląda najsłabej w lidze, nie licząc właśnie ekipy z Nawarry.
W sobotę zaczniemy ciekawym spotkaniem Real Sociedad-Malaga. Baskowie zaliczyli wpadki z Levante oraz Shakhtarem i teraz pora wreszcie na zwycięstwo. W lidze ledwie 5pkt, co sukcesem nie można nazwać, bo do tej pory, poza Atletico, nie mieli poważnych rywali, a straty punktów były. Potem Almeria stanie przed szansą na pierwszą wygraną i rywal słaby, aczkolwiek nieźle punktujący i jest przeciwnością Almerii, która gra naprawdę fajnie ale punktów jakoś nie łapie - głównie przez swoją nonszalancję w tyłach. Potem Barca pojedzie do Madrytu, by sobie zrobić trening strzelecki. Rayo było wiadome, że jest słabe w obronie ale strata 14 goli w 4 meczach, to już jest spora przesada, a teraz nie wiadomo, czy nie dostaną kolejnego sporego bagażu. Na zakończenie dnia Atletico jedzie do Valladolid i raczej nie powinno mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa, bo i rywal nie należy, do najmocniejszych przecież.
Niedziele rozpoczniemy w południe, od derbów Andaluzji. Betis wreszcie wygrał swoje spotkanie i teraz będzie chciał pójść za ciosem, tym bardziej, że Granada gra fatalnie i naprawdę ciężko się ogląda ekipę Lucasa Alcaraza. O 17 rozpocznie się, moim zdaniem najciekawsze spotkanie tej kolejki czyli Celta-Villarreal. Obie drużyny jak na razie radzą sobie dobrze i przede wszystkim ich spotkania dostarczają mnóstwo bramek i emocji. Naprawdę warto oglądać mecze tych drużyn, zatem ich bezpośrednie starcie może być niezwykle interesujące. Później derby Madrytu i mecz do jednej bramki, a na koniec dnia ważne starcie na Mestalla. Valencia gra katastrofalnie i coś czuje, że jeśli kolejny rywal zrobi z nich marmoladę, to cierpliwość zarządu, do pana Djukicia może ulec wyczerpaniu. Czy zwolnienie jest możliwe? Ciężko powiedzieć ale kolejnymi klęskami, z pewnością Serb się do tego przykrego momentu przybliża. Sevilla powoli łapie wiatr w żagle, co pokazali na Camp Nou, a teraz znakomita okazja na pierwszą wygraną.
W poniedziałek też świetnie zapowiadający się mecz, bo Espanyol, to pozytywna niespodzianka początku sezonu, a Athletic robi swoje czyli ogrywa drużyny słabsze od niego kadrowo. Ostatni mecz z Celtą, w ofensywie naprawdę pokazał ich siłę ale defensywa, a raczej pojedyncze, idiotyczne błędy niestety dalej pokazują, że Valverde tam ma do zrobienia sporo.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji​

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Primera Division 2013/2014 (Liga Hiszpańska) - La Liga
⚽ Valencia - Sevilla
Obie strzelą ::: 1,72 ::: Bet365 ::: 3/10
Kiedyś rzekłbym &quot;Klasyk&quot;, dziś to pojedynek 16 drużyny z 19. Dwie dawne &quot;potęgi&quot; La Liga zaczęły ten sezon bardzo słabo i nie zanosi się na to by na przestrzeni kolejnych miesięcy, a nawet lat coś się mogło zmienić. Tutaj jest potrzebna totalna rekonstrukcja klubów, od najwyższego szczebla do najniższego.
Czołowe drużyny La Liga mają teraz prawdziwy maraton piłkarski, najpierw liga, później międzynarodówka, później znowu liga, puchary europejskie, znowu liga (teraz), liga w tygodniu i jeszcze raz liga, ponownie puchary i liga. Rotacje w składzie będą niewykluczone, a z dołka trzeba się wygrzebać. Zarówno dotyczy to Valencii i Sevilli.
Goście ostatnie wyniki: 3:2 z Barcą, 2:2 z Malagą, ze Śląskiem Wrocław razem 10 bramek, 0:0 z Levante i 1:3 u siebie z Atletico Madryt. W skrócie widać, że jest siła w ataku i dziury w obronie. Sevilla jak chce wygrzebać się z przedostatniego miejsca musi wyjść na Valencię odważnie by zgarnąć jak ważne dla nich 3 punkty.
Gospodarze ostatnie wyniki: 3 porażki z rzędu... z Betisem 3:1, z Barceloną 2:3 i 3:1 z Espanyolem. Czyli też wesoło jak u Sevilli. Atak wzorowy i naganna obrona. Nie od dziś wiadomo, że Valencia u siebie głównie zdobywa punkty i zapewne wejdą w ten mecz bardzo odważnie by wygrzebać się z dołka tabeli, a to powinno zrobić drogę do bramki dla Sevilli. Powinniśmy zobaczyć tutaj dużo bramek, over 2,5 mile widziany ✅ .
Wynik: 3:1 ✅
⚽ Almeria - Levante
Powyżej 2,5 bramek ::: 2,00 ::: Bet365 ::: 3/10
Levante gdyby nie wygrało meczu w 90 minucie z Rayo Vallecano byliby w tabeli na tej samej pozycji co Almeria, a nawet dwa oczka niżej, czyli na przedostatnim miejscu. Kurs jest moim zdaniem bardzo atrakcyjny patrząc na wyniki gospodarzy. 6 bramek z Atletico Madryt, 4 z Elche, 4 z Getafe, 5 z Villarrealem. 19 bramek w 4 meczach daje nam średnią 4,75 gola na mecz. Po kursie 2,00 ja w to wchodzę z największą przyjemnością. Co z tego, że Levante dwa razy w tym sezonie w lidze zaliczyło wynik 0:0. Z Almerią będą mieli wielką okazję na strzelenie gola, a Almeria od 5 meczy wbija przynajmniej po 2 bramki. Polecam też obie strzelą ✅ .
Wynik: 2:2 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 2,2K

barichello

Użytkownik
w oczekiwaniu na składy
Betis Granada
Betis tylko 1 wygrana, ale niech to nikomu nie zamydli oczu. Niewiele brakowało, a gracze z Sewilli wywieźli by remis z Madrytu. Z Celtą przegrali, ale to oni przeważali, lecz dobrze grający piłkarze z Vigo byli skuteczniejsi i skończyło się 1-2. Z Espanoylem było już znacznie nudniej i remis 0-0 sprawiedliwy. Z Valencią pewne, zasłużone zwycięstwo 3-1. Granada to drużyna o znacznie słabszym potenjale od dotychczasowych rywali. Na dodatek kiepsko się prezentują i z taką grą nie wróżę im tu tym razem sukcesu.
Betis 1.85 ⛔ Totomix
Valencia Sevilla
Valencia w opłakanym stanie. Niemrawi w ataku, niepewni na tyłach. Obecnie dostają lanie od Swansea. Posada Djukica na włosku. Zero pozytywów. Kursy wystawione po marce, a nie obecnym potencjale. Za pewne dojdzie do ostrych korekt, więc warto ruszyć już teraz póki jest value
Sevilla 4.15 ⛔ Fortuna
Malaga wreszcie ruszyła z kopyta i rozgromiła Rayo 5-0. Przy rozczarowującej postawie Sociedad też wydaje mi się, że rozbieżności, która zaistniała w kursach też można dostrzec value w stronę gości. co sądzicie?

uefowillcox 796

uefowillcox

Użytkownik
@AKA SHAKAL
Radziłbym ostrożnie z tym overem w meczu Almerii z Levante. Ja w zeszłym co prawda sezonie, ale ugrałem sporo pieniędzy na solidnej wyjazdowej defensywie Levante. Kiedyś gdzieś coś usłyszałem, czy przeczytałem, że Levante jest drużyną taką, która na wyjazdach gra o remisy i jest ustawiona mocno defensywnie, a u siebie próbuje wywalczyć 3 punkty. Levante to zawsze niedoceniany zespół, a moim zdaniem grają naprawdę z głową (7:0 z Barceloną o niczym nie świadczy, tracisz dwie bramki to zaczynasz atakować, potem idą kontry i wynik jest jaki jest). Upatrywałbym się tu raczej underka, a kurs na Levante z iksem za 2.03 @ Pinnacle biorę z pocałowaniem ręki.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Valencia - Sevilla
Typ: 2
Kurs: 4,33
Bukmacher: bet365

vs.

Moja pierwsza analiza w tym dziale, ale dawno żaden mecz w Hiszpanii tak mocno nie przykuł mojej uwagi. Te kursy to chyba jakieś żarty. Spodziewałem się mniej więcej równych kursów na obie ekipy, a tutaj @4,33 na Sevillę. Żart? W mojej opinii tak, ale ja się z tego bardzo cieszę i pobieram świetny kurs na drużynę z Andaluzji.

Niemal identyczne kursy były w meczu Valencii ze Swansea. Łabędzie przyjechały i skompromitowały Nietoperze na oczach własnej publiczności. Bezdyskusyjne 3-0 to najmniejszy wymiar kary. Valencia jest koszmarna, myślę, że nawet gdyby Rami nie został odesłany w 10 minucie do szatni Swansea i tak spokojnie wygrałaby na Mestalla. Piłkarze Valencii bezradni biegali za piłką, a Swansea wyglądała na ich tle jak najlepsza Barcelona z czasów Guardioli. Ciężko mi określić, czy to był pierwszy skład Valencii, bo przeanalizowałem ich wyjściowe jedenastki z kilku ostatnich spotkań i ciężko znaleźć ten żelazny skład. Ale grali tacy piłkarze jak Rami, Banega, czy Postiga. Dobrzy zawodnicy. Widziałem też w tym sezonie mecz Valencii z Barceloną, ale wydaje się, że akurat w tym spotkaniu Nietoperze wspięły się na wyżyny umiejętności. Oczywiście widzę też inne wyniki Valencii w tym sezonie - katastrofa, kibice tego klubu lekkiego życia nie mają.

Sevilla też nie zachwyca w Primera Division. Ale mierzyli się do tej pory między innymi z Atletico, czy Barceloną. Co ciekawe we wszystkich meczach w europejskich pucharach Sevilla zgarnęła same zwycięstwa, okres przygotowawczy też bardzo owocny. Muszą się prędzej, czy później obudzić. Myślę, że raczej prędzej, bo w niedzielę idealna okazja. Po letniej wyprzedaży Sevilla nie doznała szoku. Mało piszę o drużynie z Andaluzji, bo oprócz meczów ze Śląskiem nie widziałem jej meczu, lecz teraz poważnie zastanowiłbym się nad graniem przeciwko Valencii nawet jeśli przyjechałoby tam Podbeskidzie Bielsko-Biała. Sevilla mimo pozbycia się kilku zawodników dalej ma skład, który może spokojnie walczyć o trzy punkty w takich meczach i ja im powierzam pieniądze. Mam nadzieję, że w niedzielę późnym wieczorem na koncie zawita spory plus. Pozdrawiam ????

Otrzymane punkty reputacji: +15
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Almeria-Levante
5. kolejka i moim zdaniem, najwyższy czas, na pierwszą wygraną Almerii. Owszem w obronie dramat, ale to co grają w ofensywie, to wiele ekip, może im zazdrościć. 8 goli, to wynik z pewnością dobry, który większość ekip, które mają za cel walkę o puchar by wzięła w ciemno, jeśli chodzi o ofensywę. Rzecz jasna największe spustoszenie sieją Rodri, Suso, Fernando Soriano i Aleix Vidal, bo to ta czwórka gra z przodu. Jedna pamiętajmy, że na ławce są Oscar Diaz, który w ubiegłym sezonie strzelał sporo dla Lugo w Segudna Division, jest Helder Barbosa, który w barwach Bragi, nie raz pokazywał się ze świetnej strony, więc można powiedzieć szczerze, że potencjał ofensywny jest i jest on wykorzystywany. W obronie jest z kolei fatalnie, bo stracili 11 goli, co chluby im nie przynosi. Teraz jednak mają świadomość, że grają z Levante, które w ofensywie jest po prostu cienkie. Odeszli napastnicy, a w ich miejsce zatrudniono popaprańców i efekt jest widoczny, chociaż 5pkt, jakie zdobyli z pewnością mogą uznać za sukces. Strzelili tylko 2 gole ale były, to gole dające wygraną, z Rayo czyli zespołem podobnym, do Almerii, bo też stawiający na ofensywę.
Czystej &quot;1&quot; nie zaryzykuje, bo nie mam pojęcia, co wymyśli w danym spotkaniu obrona Almerii i wolę się o tym nie przekonywać. Jednak over 1,5 na gospodarzy z chęcią pobiorę, bo jednak strzelają aż miło i nawet defensywnie, nastawione Levante, może mieć z nimi spore problemy, a kurs naprawdę fajny.
Almeria over 1,5 @ 2,00 Betsson✅2:2

Rayo Vallecano-Barcelona

Tutaj krótko, bo gram tak wariacko ale trzeba spróbować. Rayo w tym sezonie, oprócz meczu z Elche na inaugurację, to po prostu kompromituje się w obronie. 5 goli przyjęli od Atletico i Malagi, a nawet katastrofalne w ofensywie Levante, zdołało zaaplikować im 2 &quot;sztuki&quot;. Teraz mecz z Barceloną i jakoś nie spodziewam się, że Paco Jemez nakarze swoim zawodnikom grać defensywnie. Raz, że tego nie potrafią, a dwa, że to nie pasuje, do tego trenera. Czyli Rayo zapewne zagra otwarty futbol i nie wykluczone, że coś ustrzeli, bo po mimo małej ilości goli, jaka pada z ich strony, to jednak Barca, na ten moment monolitu w obronie nie tworzy, a do tego zabraknie Busquetsa, który dostaje wolne. Z kolei Barca z meczu na mecz, powoli się rozkręca i jak sądzę swoje zrobią, czyli zaaplikują kilka bramek. Wiele zależy od Rayo ale najwięcej od nich samych. Myślę, że te 6 goli w meczu, jest możliwe i można lekko spróbować, co by potem nie żałować, że się nie skorzystało.
Over 5,5 @ 4,75 William Hill⛔0:4

Valladolid-Atletico

Atletico jak na razie lideruję i z pewnością dobra okazja, ku temu by utrzymać tą pozycję, przed kolejną kolejką. Przypomnę również, że już w następną sobotę derby Madrytu, więc można przystąpić, do nich z pozycji lidera, co byłoby naprawdę super sprawą. Jak na razie, co ciekawe tracą trochę goli, co może dziwić, pamiętając jak wygląda ich gra defensywna ale w ofensywie, jest kapitalnie. W lidze strzelili już 14 bramek, co musi robić wrażenie. Do tego Diego Costa, w środku tygodnia miał przymusowy odpoczynek więc spokojnie teraz pobiega sobie 90 minut. Kontuzji wprawdzie doznał Adrian ale może to i lepiej, bo Simeone nie będzie sobie nim dupy zawracał, tylko Leo Baptistao, który w minutę z Zenitem strzelił gola, co się nie udało Adrianowi przez ponad 70 minut... Jest Villa, są Koke, Arda Turan czy też będący w świetnej formie Raul Garcia więc gole ma kto strzelać. Pamiętajmy również, o stałych fragmentach gry, z których już kilka goli padło. Najczęściej, to są rzuty rożne bite na krótki słupek, po których strzelali chociażby Miranda(vs Zenit) i Diego Costa po przedłużeniu Mirandy(vs Sevilla). Valladoli jak na razie, spisuje się nie najgorzej, bo te 4pkt zrobili na słabszych drużynach ale jak grali z Athletic i Villarreal, to jednak zabrakło, tego czegoś i tracili po 2 gole. Teraz tego samego oczekuję od Colchoneros, którzy powinni wywieźć komplet punktów do stolicy.
Atletico over 1,5 @ 1,80 Betsson✅0:2

Otrzymane punkty reputacji: +14
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W związku, z tym iż w weekend mogę nie mieć dostępu do komputera, a mimo tego mam już zagrane kilka rzeczy, to postanowiłem, tak trochę w ciemno wrzucić jeszcze swoje typy na niedzielne spotkania:
Betis-Granada
Tak jak pisałem w zapowiedzi, derby Andaluzji, chociaż nie ukrywajmy, że dla Betisu, to derby, któregoś tam miotu. Tak czy siak, w tym sezonie Betis gra dobrze ale wyniki, jak na razie średnie. Ostatnio wreszcie udało się wygrać, rozbijając Valencie. A pamiętajmy, że w niedzielny wieczór zabrakło w ataku Rubena Castro. W czwartek, podczas meczu LE siedział już na ławce, a to oznacza, że jeśli do meczu, nie stanie mu się żadna krzywda, to zapewne największa gwiazda Verdiblancos znajdzie się na boisku. Ciekaw jestem jak zestawi skład Pepe Mel, bo jednak kapitalne zawody ostatnio rozegrał Salva Sevilla ale do składu wraca przecież Joan Verdu. Być może zmieści obu w składzie, kosztem jednego defensywnego pomocnika albo jakiegoś skrzydłowego, co mogłoby wyjść Beticos na dobre. Granada, to jak na razie, dla mnie największe rozczarowanie obok Valencii. Od wielu ekip, zbyt dużo nie oczekiwałem ale akurat Granada, miała po dobrych transferach grać dobrze i robić te punkty. Jak jest? Poza wygraną w Pampelunie i szczęśliwym remisie w Vigo, to jest cienko. Wyniki, może tego nie mówią ale gra jest fatalna. Nie grają zbytnio piłką i ona im przeszkadza właściwie. Teraz zapewne też zagrają z kontry więc, coś tam wpadnie, jak na poprzednich wyjazdach ale mimo wszystko, za dużo od nich w stolicy Andaluzji bym nie oczekiwał. Na wygraną gospodarzy nie gram, bo nie wiem, co danego dnia, zrobi ich obrona, a wachlarz ich możliwości jest przecież ogromny... Zatem, jeden z moich ulubionych betów czyli Betis over 1,5.
Betis over 1,5 @ 1,80 William Hill⛔0:0

Celta-Villarreal

Obok meczu Espanyol-Athletic, to chyba najciekawiej zapowiadające się starcie, tej kolejki. Obie drużyny prezentują, ciekawy i ofensywny futbol. Dzięki temu w meczach z udziałem, tych ekip pada sporo goli. Celta na bilans bramkowy 7:7, a Villarreal 10:5, a to potwierdza moje słowa. W zespole z Vigo, jak pisałem w poniedziałek przy okazji spotkania w Bilbao, wyróżniają się Nolito, Charles(najlepszy strzelec), a także środkowi pomocnicy - Rafinha(wyżej ustawiony) oraz Alex Lopez(niby defensywny pomocnik ale mający ogromny wpływ na grę ofensywną). Do tego, co raz bardziej podoba mi się lewy obrońca - Toni, który w Bilbao, chociażby popisał się dwoma super zagraniami. Jedno zmarnował Charles w pierwszej połowie, a z drugiego skorzystał młodziutki Santi Mina, rzecz jasna po błędzie Herrerina. Do składu wraca Aurtenetxe i prawdopodobnie zastąpi 18-letniego Davida Costasa na środku obrony, ale czy to coś pomoże? Moim zdaniem, z Costasa mogą wyrosnąć ludzie ale mimo wszystko, ta obrona jest chyba zbyt młoda. W Bilbao wyszli tak: Toni(23 lat), Fontas(24 lata), Costas(18 lat) i Hugo Mallo(22 lat). Widać więc, że brakuje mimo wszystko, takiego jednego, bądź dwóch zawodników, którzy jednak mieliby to doświadczenie i ogranie na najwyższym poziomie, chociaż trzeba przyznać, że to jest obrona na przyszłość. Jaki jest jeszcze problem ekip z Galicji? Na pewno skuteczność, bo u siebie strzelili 3 gole w dwóch meczach, a mogli i powinni władować nawet z 10 i nie ma, w tym krzty przesady, z mojej strony, a kto oglądał ich mecze, ten wie.
Villarreal, to ekipa, która raczej ze skutecznością, aż takiego problemu nie ma, bo zdobyli kilka goli więcej ale też, chociażby z Realem mogli i powinni pokonać Diego Lopeza, przynajmniej tak z 5 razy ale były portero właśnie Villarreal, zagrał super zawody. Po mimo tego, że jest tam cała rzesza dobrych graczy, to będę się upierał, że jednak najwięcej zależy od trio: Giovani, Cani i Bruno Soriano. Komentatorzy podniecali się tym Triguerosem w środku pola ale mnie mimo wszystko brakuje tam Tomasa Piny. Niby defensywny pomocnik ale w Mallorce, to jednak potrafił przytrzymać tą piłkę, w środku pola i zrobić z niej pożytek dla zespołu. Nie ukrywam też mojej sympatii, do tego zawodnika i może dlatego, tak domagam się gry dla niego. A poza tą trójką, to kto jeszcze może zagrozić bramce Yoela? Tutaj jest do wyboru, do koloru. Perbet, Pereira, Uche, Aquino - w zależności, od tego jaki skład poślę Marcelino Garcia Toral.
Tak jak pisałem, to zapowiadają nam się super zawody i szczerze powiedziawszy liczę na wiele goli. Mimo wszystko wybieram, jednak tutaj opcję najlepszą czyli bts-a.
BTS @ 1,71 Betsson⛔0:0

Valencia-Sevilla

W Walencji sraczka na całego ale nie ma się, co dziwić, bo gra i wyniki tragiczne. Słaba gra z Malagą, nie była zatem dziełem przypadku i nawet tamto zwycięstwo, niewiele dało. Potem trzy razy w lidze dostali po 3 gole. W LE, również Swansea ich okrutnie kopnęła w łeb, aczkolwiek tutaj trzeba brać poprawkę, na tą czerwień już w pierwszym kwadransie gry, co nie zmienia faktu, że dzieje się źle. Wszystko wskazuje na to, że jeśli poniosą kolejną porażkę, a może nawet zremisują z Sevillą, to Djukic będzie miał już wolne i zostanie wypie*dolony dyscyplinarnie, jak to zwykł mawiać Jan Tomaszewski. Jakieś pozytywy? Chyba jedynie postawa Ricardo Costy pod bramką rywala oraz gole Heldera Postigi. To jest cyrk, że w barwach Nietoperzy gra trzech Portugalczyków(jeszcze Joao Pereira), a dwóch z nich strzela wszystkie gole zespołu, który liczy ponad 20 zawodników... Jak będzie teraz? Zawodnicy, z tego co się mówi, to nie przepadają za Djukiciem i jego zwolnienie, to raczej ich nie ruszy. Aczkolwiek oni muszą się martwić o siebie, bo już po meczu LE, kibice zrobili im piekiełko, a co będzie, jeśli doznają kolejnej klęski, to chyba sobie łatwo wyobrazić. Dla Sevilli, to woda na młyn, bo Nervionenses powoli łapią swój rytm. Owszem, po wygranej Osasuny nad Elche spadli na ostatnie miejsce w tabeli ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że to przejściowy stan. Obejrzałem sobie na spokojnie ten mecz z Camp Nou i trzeba przyznać, że zagrali tam dobre zawody. Poza bramkami, przecież jeszcze sędzia nie uznał im gola, w idiotyczny sposób, a i mieli wiele ciekawych kontr. Nie byłem przekonany do dwójki Victor &quot;Vitolo&quot; Machin i Jairo Samperio. O ile ten pierwszy mi zaimponował, o tyle ten drugi jeszcze mnie utwierdził w tym moim &quot;przekonaniu&quot;. Ale teraz zapewne Unai Emery kosztem Jairo, wystawi Marko Marina i powinno być o wiele lepiej. W defensywie różnie bywa ale w sumie ten Cala, co raz lepiej sobie radzi i jeśli utrzymałby ten wznoszący poziom, to może na dłużej rozdzielić parę Navarro-Fazio.
Widzę, że Marca awizuje w pierwszym składzie Valencii, na prawej obronie Barragana i chociaż mam wrażenie, że to może być kaczka, to jeśli wyszedłby Antonio, to wtedy sądzę iż Moreno oraz skrzydłowy, który zagra na lewej stronie, po prostu zajadą go, jak cygańskie skrzypce i tyle:razz: Z mojej strony leci bts, bo nie wierzę, by Valencia w domu miała nie strzelić, jakiegokolwiek gola. Po mimo tego, że grają tragicznie, to w lidze strzelają w każdym meczu, a obrona gości, to też nie jest jakaś zapora, nie do przejścia. Spróbować jednak należy również, pograć na gości, bo po takim kursie i przy tej dyspozycji Valencii, to aż grzech nie spróbować.
BTS @ 1,70 Betsson✅3:1
Sevilla DNB @ 2,95⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dla mnie najlepszym betem na sobotę jest Barcelona. Rayo jest tragiczne. Nie wiem czy kolejny sezon uda im się jechać na takich ogryzkach nawet z tak dobrym trenerem jak Paco. Z Atletico i Malagą dostali w sumie 10 bramek w plecy. Barcelona nie powinna mieć większych problemów z konstruowaniem ataków, bo Rayo podejdzie do tego meczu mega ofensywnie, jak zawsze.
Teraz maraton się zaczyna więc Barca może trochę kręcić składem. Liczę na występ Montoyi albo Barty, a jeśli chodzi o środek pola to tu znowu z konieczności swoje minuty dostanie Song, który mimo wszystko chyba już poczuł bluesa i wie co je się na śniadanie w Barcelonie.
Martwi dość przeciętna forma Iniesty więc jeśli &quot;Tata&quot; będzie chciał dać kogoś w jego miejsce to może Sergi Roberto? Stylem gry przypomina on Iniestę i dlatego może wystąpić właśnie za niego. Chyba czasy Andrzeja na skrzydle się skończyły, bo jak widać Neymar długo rezerwowym nie był, a po drugiej stronie panuje wystarczająco duża konkurencja.
Czy wystąpią pół rezerwowym składem, z Messim czy bez niego to Rayo minimum 5 goli powinno dostać i moim zdaniem jutro zostaną poniżeni przed swoimi kibicami. Jakkolwiek będą chcieli ugryźć Barce to nie ma bata. U nowego trenera Katalończyków pressing zaczyna się pod polem karnym rywala, a tu gospodarze będą tracić głupie piłki i gole powinny szybko paść.
Rachunek dla mnie jest prosty. Skoro teraz, gdy Rayo traci mnóstwo goli i ta gra nie układa się tak jak w poprzednim sezonie pomimo, że wtedy to i tak był już zbitek piłkarzy to nie wiem dlaczego teraz po nieco gorszym kursie niż przed rokiem Barcelona ma tu nie zrobić garażu z bramki madryckiej ekipy.
Rayo - Barcelona
Barcelona -4 AH (4 bramki przewagi=zwrot) 6,40 Bet365 4/10 zwrot 0:4

Otrzymane punkty reputacji: +45
nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Bardzo mocno wierzysz w Barcę. Wygrać wygrają tylko dla pewności spojrzałem sobie w historię ich wszystkich wyjazdowych meczów. Od grudnia poprzedniego roku najwyższym wynikiem było 4:2 dla Barcy. Przewaga dwóch bramek to również najwyższy handicap. Nie liczę tu oczywiście meczów preseasonu z Valerengą i Tajlandią bo nie są to mecze o stawkę.
W tym wszystkich od jakiegoś czasu jest pewna reguła. Na CN cisną ile można, ale na wyjazdach liczą się tylko 3 pkt, a nie koniecznie wynik.
Do tego dochodzi wspomniana rotacja składem. Taki mocny hc warto zagrać w meczu u siebie, wyjazdowy to bardzo duże ryzyko.
Nie mniej, powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@nike
Tylko w meczu u siebie ten kurs pewnie byłby o połowę niższy. Analizuję to też pod kątem akurat jednej drużyny. Wiadomo, że z jakimś Valladolid, które by się zamurowało to ta gra na wyjeździe faktycznie inaczej by wyglądała i ja w takim spotkaniu handicapu bym nie postawił.
Rayo jednak fatalnie grało w defensywie i grać będzie nadal. 5 bramek straconych w starciu z Atletico? Ok jeszcze to mogę zrozumieć. Ale z Malagą? Co prawda były to mecze wyjazdowe, ale styl gry Rayo w domu i na wyjeździe jest taki sam.
Oni będą atakować, a nie stać we własnym polu karnym. Zgubią piłkę przed polem karnym jak z Malagą i dostaną szybkie 2-3 bramki na dzień dobry.

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A ja dzisiaj gram tak, w zasadzie co do Rayo - FCB wszystko pokrywa się z tym co napisali Ramzesa i kapszti, ale mam inny pomysł na ten mecz.
Rayo - Barcelona
Typ : Barca ov3,5 gola @ 2,67 Unibet ✅0:4
Po prostu nic innego niż wysoka wygrana Barcy w tym meczu nie wychodzi. Nawet jeżeli Tata Martino zamiesza nieco składem i wystawi Songa czy Tello to i tak skład będzie na tyle mocny, że postrzelają do Rayo. Bo Paco Jemez czyli trener Rayo ma taką filozofię że niezależnie kto jest rywalem to grają mega ofensywnie. Jak to wyszło w meczach z Atletico i Malagą, świadcza wynki po 0:5 w plecy. A mogło być w obu meczach znacznie wyżej.
Rayo dzisiaj znowu tak zagra, ileż oni piłek gubią w tyłach jak wyprowadzają piłkę po ziemi starając się wyjść spod pressingu! A jak wiadomo Barca własnie zakłada zawsze wysoki pressing już na połowie rywala. Zatem sprawa dość łatwa. Neymar już gra bardzo dobrze, zaaklimatyzował się nalezycie, Messi swoje tez strzeli, a na prawym skrzydle rywalizacja Pedro/Alexis i też swoje ambicje mają.
W tamtym sezonie Barca tutaj wygrała 5:0, ale wtedy Rayo było znacznie lepszą drużyną, z akcentem na drużynę bo przeciez w letnim okienku mnóstwo graczy ich opuściło i Paco musi budować wszystko od nowa, a obecna dyspozycja w tym nie pomaga.

Real Sociedad - Malaga
Typ : Sociedad @ 1,95 b365 ⛔0:0
Sociedad pechowa porażka z Szachtarem w LM, przeważali i stwarzali okazje a Alex Teixeira wykończył ich kontratakami.
Sociedad już z Agirretxe na szpicy, Vela, Griezzman, Xabi PRieto itp itd, wszyscy zdrowi. Sezon zaczeli nie najlepiej w lidze, ale potencjał nadal ogromny w tym zespole.
Malaga ciekawie zagrała z Sevillą, rozprawiła słabiutkie Rayo z kwitkiem, ale to też nie ta sama ekipa co w tamtym sezonie. Ok fajnie grają Tissone czy Pedro Morales. Wrócił Eliseu, ale Sociedad ma patent na Malage jeżeli można tak to nazwać.
Pora na przełamanie złej passy Sociedad bo gra jest dobra, ale brakuje wyników.

Otrzymane punkty reputacji: +9
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Real Valladolid - Atletico Madryt 2 1.73 tempobet / EH(1:0) 2 3.10 boylesports
Piąta kolejka hiszpańskiej Primera Division. Po raz kolejny gram Atletico, które prezentuje się świetnie, wygrywa mecz za meczem i na to samo liczę dziś. Przeciwnikiem jest Real Valladolid, ligowy średniak, obecnie w czterech spotkaniach zgromadzili cztery punkty, nie sprostali dobrym zespołom: Bilbao i Villarealowi, zremisowali z Elche oraz pokonali Getafe, w spotkaniach z ich udziałem nie pada wiele bramek, 3 bramki zdobyte, 4 stracone. Zeszły sezon zakończyli na 14 miejscu. Atletico natomiast w lidze wygrało wszystkie spotkania: pokonali u siebie Vallecano i Almerię, a na wyjazdach poradzili sobie z dobrymi zespołamu, tj. z Sevillą i Sociedad. Świetnie zaprezentowali się też w spotkaniach o Superpuchar z Barceloną, a w pierwszej kolejce ligi mistrzów pokonali 3:1 Zenit. Pomimo odejścia Falcao Atletico jest nadal bardzo mocne. Problemem jedynym może być fakt że zespół ten gra co trzy dni i w końcu może się zdarzyć jakaś zadyszka, ale czy będzie to akurat teraz wątpliwe, nie ma problemów kadrowych, nie licząc oczywiście Lopeza (nie ma w kadrze też rezerwowego bramkarza, który jest kontuzjowany), do kadry meczowej wrócił Tiago, więc można sobie pozwolić na małe zmiany przy tak dobrej ławce rezerwowych. W drużynie gospodarzy na boisku zabraknie dziś kontuzjowanych Álvaro Rubio, Daniela Larssona i Victora Péreza, a niepewny jest występ Marca Valiente. Dodatkowo za pewną wygraną Atletico świadczy to że wygrali pewnie cztery ostatnie spotkania z Realem Valladolid: u siebie 3:1 i 2:1 a na wyjazdach 4:0 i 3:0.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Valladolid Atletico
Atletico idzie jak czołg, niszczy wszystko co stanie na ich drodze. Wysoką formę z ligi potwierdzili także na arenie europejskiej i ograli Zenit 3-1. Zatem ofensywa pozostaje w dalszym ciągu w cugu. Na przeciwko stanie Valladolid. Po za jednym meczem z Getafe, gdzie zgnietli Truskawki reszta spotkań słabiutka w ich wykonaniu. Z Elche w ostatniej kolecjce czy Villareal kompletnie bezbarwni. Z Bilbao też nic szczególnego nie pokazali. Efekt, tylko jedna wygrana. Nie wyobrażam sobie, żeby to bezzębny Valladolid miał wyrządzić krzywdę będącemu w tak świetnej formie Atletico.
Atletico 1.68 Totomix

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Z tym Atletico bym uważał, bo łatwo nie będzie. Bazujesz głównie na wynikach, a nie opisujesz podejścia obu drużyn do tego spotkania. Atletico poza Calderon nie potrafi dominować nad rywalem. Często ustawiają się na kontry i pracują mocno w defensywie.

Valladolid jest jak Levante w poprzednim sezonie. Trenuje ich teraz ten sam trener co był przed rokiem w zespole z Walencji. JIM, czego się nie dotknie to obróci w drużynę grającą bez jakiegokolwiek stylu. Wraca Ebert i jest to mega wzmocnienie, bo to oni robi główną robotę w ofensywie.

Atletico może zagrać z jednym napastnikiem, a to już nam może dużo mówić o taktyce przyjętej na to spotkanie. Obie ekipy będą chciały grać z kontry więc możemy się domyślać jak to się skończy. Gradu bramek raczej tu nie będzie, chyba, że jedna przypadkowa brama otworzy worek.

Atleti jeśli już wygra to minimalnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
V 256

vernix

Użytkownik
Rayo Vallecano - Barcelona - 2 (HT, -1 AH) @ 2.04 Pinnacle HT 0:1 - ZWROT
Przeglądając dzisiejszą ofertę natrafiłem na interesujący handicap na 1. połowę w stronę Barcelony. Rayo w defensywie gra tragicznie - po czterech kolejkach mają już 12 goli straconych. W każdym meczu starają się grać ofensywnie, niezależnie od tego kto jest przeciwnikiem, jednak na staraniach zwykle się kończy, bo ich wyjście z piłką z własnej połowy jest na zasadzie &quot;kopnę do przodu, może ktoś odbierze&quot;. Jak Barcelona gra każdy widzi. Mam wrażenie, że przed własnymi kibicami Katalończycy grają z większym zaangażowaniem, a na wyjazdach byle zgarnąć 3 punkty. Przy czym w mecz wchodzą na 100%, zwykle kończy się to 1-2 golami do przerwy, a później bardziej na luzie kontrolują grę. Do typu skłoniły mnie głównie statystyki i to nie tylko te z Rayo (w obu spotkaniach wyjazdowych w 2012 roku Barcelona prowadziła do przerwy 0:3 i 0:1, a same mecze zakończyły się demolkami 0:5, 0:7), ale także z innymi drużynami w tym i poprzednim sezonie (do przerwy: 0:1 z Espanyolem, 0:1 z Malagą, ostatnio 0:3 z Valencią). Trzeba napisać, że były również wyjątki od tej reguły - mecze wyjazdowe z Atletico Madryt z maja i sierpnia (Superpuchar) tego roku oraz mecz z Athletic Bilbao z kwietnia, gdzie Barca po pierwszych 45 minutach nie prowadziła. Jednak pomiędzy wyżej wspomnianymi drużynami, a Rayo różnica jest zauważalna, tym bardziej że gospodarze w letnim okienku transferowym pozbyli się kilku graczy stanowiących o sile zespołu. W związku z powyższym wobec takiego kursu nie mogę przejść obojętnie i z chęcią go pobieram.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
@Ramzesa
Zwracam honor. Rayo jak dla mnie pierwsze do spadku. To co wyprawiali w drugiej połowie podczas rozgrywania piłki woła o pomstę do nieba. Zwłaszcza prawa strona powinna się zastanowić czy aby PD to nie za wysokie progi. Mały nakład sił ze strony FCB i znowu wygrana. Oto w tak wielkiej drużynie chodzi. Wiele również zmienia się jeśli chodzi o taktykę w Barcelonie. Martino wdraża nowe pomysły i widać to coraz bardziej. Przez to stają się mniej schematyczni i nie są na tyle przewidywalni dla przeciwników jak to miało miejsce w poprzednim sezonie. Czekam na bramkę Neya. Zasługuje na nią.

yurand 230

yurand

Użytkownik
Celta Vigo - Villareal
Bardzo ciekawe spotkanie w niedziele również na Municipal de Balaidos. Miejscowa Celta podejmie Villareal. Goście mają passę naprawdę dobrych wyników, w tym ostatni remis u siebie z Realem 2-2. Mało tego, poza tym remisem wcześniej 3 zwycięstwa odpowiednio z Almerią 3-2, Valladolid 2-1 i Osasuną 3-0. Można tutaj spróbowac zarówno gosc +1,5 bramki, obie strzelą lub po prostu &quot;gołą&quot; dwójkę. Ja proponuję typ OBIE STRZELĄ, ponieważ Celta u siebie strzela bramki i traci je w każdym meczu a Villareal mocna również na wyjeździe, choc tutaj też traci bramki. Myślę, że warto zaryzykowac ten typ, bo jest dosc dobry no i 1,70 kusi do zagrania tego. Zachęcam i życzę powodzenia!

Jeśli pomogłem kliknij DZIĘKI... ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 3

rrivaldo

Użytkownik
Celta Vigo - Villareal
Co by tu dużo mówić , to moja pierwsza analiza . Co do moich wyjaśnień typu to nie będą one nigdy jakieś szczególnie długie .
Zacznę od formy obu drużyn , bo to właśnie tym przede wszystkim moim zdaniem trzeba kierować się w bukmacherce . Villareal w tym sezonie jeszcze ani razu nie schodził z pola bitwy jako przegrany i szczerze mówiąc , wątpie w to aby po tym meczu się to zmieniło . Co do meczy Villarealu w tym sezonie to może nie wygrywali oni z jakimiś wielkimi potęgami , ale chyba każdy przyzna , że gra Żółtej Łodzi Podwodnej , zwłaszcza w ofensywie, w tym sezonie jest na prawdę bardzo dobra. Mecz z Realem był doskonałym przykładem na to , Villareal spokojnie mógł strzelić więcej niż &quot;tylko&quot; 2 bramki ???????? ( dziwnie trochę brzmi tylko 2 bramki w meczu z Realem).
Goście spotkania mają w 4 meczach strzelone 10 bramek , z czego 6 w drugich połowach . Plusem jak dla mnie jest też to , że Villareal w tym sezonie dobrze sobie radzi na wyjazdach gdzie wygrał dwa mecze i strzelił w każdym z nich po 3 bramki (4 w drugich połowach).
No a Celta ? Gospodarze w każdym meczu tracili bramki w drugiej połowie i to z dużo słabszymi rywalami będącymi w niższej formie niż Villareal i to kolejny powód dla którego będę grał na bramkę gości w drugiej połowie. A co do ich gry na własnym boisku ? Nie potrafili wygrać z Granadą (1-1), a z Espanyolem zanotowali remis 2-2.
Ostatnim powodem dla którego gram na ten typ , co wcale nie oznacza że jest to najmniej istotna sprawa , powiedziałbym nawet ,że najważniejsza. Jest to bardzo młoda obrona Celty , w meczu z Bilbao średnia wieku defensorów wynosiłą niecałe 22 lata. Trzeba przyznać , że jest to bardzo młoda linia obronna która zanim zacznie dobrze funkcjonować popełni jeszcze wiele błędów . Do składu wraca Jon Aurtenetxe , ale mimo tego uważam że obrona Celty nie należy do tych z kategorii &quot;nie do przejścia&quot;.
Jak dla mnie jest to jeden z pewniejszych typów na niedzielę, a jak będzie okaże się jutro.​
Gość strzeli gola w 2 pol. @1.75 bukmacher: milenium ⛔
POWODZENIA !
&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W spotkaniu Celty z Villarreal trzeba szukać overa. Żółta Łódź Podwodna notowała overy we wszystkich swoich spotkaniach do tej pory. Celta tylko raz pograła underowo z Granadą (1:1). Koniec statystyk.
Drużynę Villarreal opisywałem już kilka razy w samych superlatywach. Ofensywa wygląda świetnie, a do tego jest spore pole manewru co sprawia również, że zawodnicy wchodzący z ławki dają sporo sportowej jakości, a te zmiany nie są robione od tak sobie.
Goście przeważają praktycznie w każdej formacji, bo na przeciętną obronę Celty tuzów naprawdę nie potrzeb. Oczywiście drużyna z Galicji ma handicap własnego boiska, ale zdecydowanie zbyt łatwo tracą te bramki.
Dobrze jednak przebiega wyprowadzanie szybkiego ataku. Nolito z Augusto odwalają robotę, a Charles też daje radę i w zespole powinien być prawdziwym kilerem, który przyniesie minimum 10 bramek w sezonie.
Over jak z mordę tylko trochę szkoda, że nie łapane przed spadkami.
Celta - Villarreal
Powyżej 2,5 gola 1,89 Pinnacle
⛔ 0:0
Dla Djukicia to mogą być ostatnie chwile w Walencji, bo po przegranym meczu ze Swansea kibice się wkurzyli i zablokowali wyjście piłkarzom. Po czasie się rozeszli, ale decydenci klubu zwołali specjalną naradę na której podobno mocno dyskutowali nad przyszłością trenera. Dużo może być uzależnione właśnie od przyszłego meczu z Sevillą.
To co mnie martwi najbardziej w drużynie Valencii to ogromna liczba traconych bramek. W 4 meczach stracili 9 bramek. Tylko z Malagą zachowali czyste konto, a tak to tracili po 3 bramki - Espanyol, Barcelona i Betis. Ci ostatni po prosu ośmieszyli swoich rywali. Gwoździem do trumny był oczywiście ostatni mecz w LE, gdzie szybko osłabiona ekipa Nietoperzy dostałą kolejne 3 bramki.
NIE MA BATA żeby Sevilla nie trafiła przynajmniej raz do siatki. Emery wraca na swoje stare śmiecie i z pewnością będzie to dla niego spore wyzwanie poprowadzić Sevillę przeciwko swojemu byłemu chlebodawcy.
Z czasem drużyna Sevilli się rozkręca i z czasem będzie to wyglądało lepiej niż przed rokiem. Co najważniejsze - grają na wyjazdach. Przed rokiem tego nie potrafili robić więc można powiedzieć, że powoli praca trenera przynosi efekty. Zobaczymy na ile podziała to w meczu Valencią, ale to jest taka sama sytuacja jak over 1 w starciu Osasuny z Villarreal, którą podawałem w poprzednich kolejkach.
Valencia - Sevilla
Sevilla over 1 (1 bramka=zwrot) 1,98 Pinnacle zwrot 1

Otrzymane punkty reputacji: +13
R 3

rrivaldo

Użytkownik
Valencia - Sevilla
Wczoraj trochę dłuższa analiza , dzisiaj zdecydowanie krócej . Ramzesa napisał o tym meczu już bardzo wiele .
No co można jeszcze dodać ? Chyba każdy widzi jaka jest obecna forma Nietoperzy . Nie będę się odnosił do meczów obu zespołów w LE , bo jak dla mnie to zupełnie inna bajka niż liga . Wiemy , że Liga Europejska to nie Liga Mistrzów , a różnica pieniędzy w obu rozgrywkach jest wielka i to jak do tego podchodzą czołowe drużyny jest dla mnie zawsze małą niewiadomą i podchodze do tego z dystansem.
Nie będę się rozpisywał , Sevilla potrafi strzelać bramki , Valencia w ostatnim czasie nie potrafi tych bramek nie tracić.
Dużo osób szukać będzie tutaj overów/btsów . Jak dla mnie najbardziej pewnym betem z tego spotkania jest bramka Sevilli , ale po kursie @1.35 wolę sobie odpuścić i pograć coś co również wg. mnie ma bardzo duże szanse na wejście.
Sevilla gol do i włączając 75 minutę @1.57 bukmacher : William Hill ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom