Chelsea vs. Liverpool
5 kolejkę naszej ukochanej ligi zaczynamy od wielkiego szlagieru, która rozegra się na Stamford Bridge. Dziwne, że w piątek ale obie drużyny nie popisały się w poprzedniej kampanii i niestety brakuję ich w Europie w tym sezonie. Po pierwszych czterech kolejkach widać, że obie będą kandydowały do Top6. O formach obu drużyn nie ma co wspominać, bo wiele zostało już napisane przez obu kolegów. Ja przejdę do problemów obu drużyn w tyłach. Wielu mówi, że najgorsza linią w Liverpoolu jest obrona i trudno się z tym nie zgodzić skoro na LO gra Milner xD Jest jednak jeszcze inny powód a mianowicie brak Emre Cana. Młody Niemiec daję jakoś w odbiorze piłki, siłę oraz opanowanie przy rozegraniu. Niestety ale tego nie ma Henderson, który jest "8" a nie "6" a także Gigi oraz Adam. Brak nominalnego defensywnego pomocnika powoduje, że Liverpool ma problem i mimo 5 miejsca w lidze ma stracone aż 7 bramek po 4 kolejkach oraz brak czystego konta póki co. W Chelsea problem też jest duży. Conte zazwyczaj grał na 3 lub jak kto woli 5 obrońców a w Chelsea póki co gra na 4. Moim zdaniem tylko Azpi jest cokolwiek wart a reszta to "laczki". Dzisiaj od początku ma zagrać David Luiz co nimi jest wzmocnieniem ale tak naprawdę dla "The Reds" powinien to być plus. Szybka
trójka, która zostanie wystawiona w ofensywnej linii będzie się ciągle wymieniać pozycjami i myślę, że z łatwością pokręci byłego zawodnika PSG. Jak na moje zobaczymy dzisiaj bramki z obydwu stron a remis raczej nikogo nie zadowoli. Jak dla mnie BBTS i over 2.5 to najlepsze zdarzenie jakie można zagrać na ten mecz.
Over 2.5 + BTTS - 1.95/bet365
A za drobne proponuję zagrać Karny w dzisiejszym meczu. Linia na kartki wysoka, bo aż 5.5 co nie jest dziwne gdyż obie drużyny powinny walczyć na całej szerokości boiska. Jednak dlaczego karny? Sędziuje Pan Atkinson co mnie strasznie dziwi po wtorkowym spotkaniu Ligi Mistrzów, które sędziował. Karny z dupy, nie uznana bramka, która została prawidłowo zdobyta, potem brak karnego itd. Generalnie bardzo słaby występ, dzisiaj presja będzie jeszcze większa, wiec może jakiś karny z kapelusza? Już parę takich widziałem w tym sezonie
Premier League, a przecież bardzo możliwy jest "normalny" karny, bo obie drużyny powinny walczyć na każdym metrze boiska. Polecam spróbować minimalną stawką.
Karny w meczu - TAK - 3.5.bet365
Leicester vs. Burnley
Ja króciutko, bo czasu nie mam za bardzo. Gram dzisiaj przeciwko Lisom z dwóch względów. Po pierwsze Burnley przyjdzie dzisiaj do mistrza Anglii przede wszystkim się bronić a przecież drużyna Ranieriego średnio potrafi grać piłką. Burnley pokazało w meczu z Liverpoolem, że potrafi się bronić a piłki to oni wgl nie potrzebują żeby strzelać gole. Do tego Leicester dla mnie będzie drużyną jednego frontu i w
LM będą grali świetnie a liga będzie uciekać i obudzą się dopiero w styczniu i wtedy będą walczyć o górną połowę. Pierwsza połowa to powinno być badanie terenu a brak gola w 1 połowie po takim kursie to spore Value. Jeżeli Lisy mają to wygrać to po męczarni w drugiej połowie i jakimś 1-0.
Under 2.5 - 1.93/winmasters
Burnley (+1.5) - 1.55/winmsters
1 połowa - LB = 0 - 2.96/winmasters Bramka w doliczonym 1 połowy, szkoda
Tottenham vs. Sunderland
"Koguty" troszeczkę się spaliły w spotkaniu z Monaco na Wembley jednak nadal są kandydatem do wyjścia z grupy
LM. Trzeba jednak patrzeć na rywali w
Premier League, którzy troszeczkę zaczęli uciekać. W niedzielne popołudnie na White Hart Lane przyjdzie drużyna "Czarnych Kotów", która zaczęła sezon jak co roku czyli bardzo słabo. Jak dla mnie faworyt jest tutaj tylko jeden i drużyna Tottenhamu po bolącej porażce w
LM powinna odkuć się na drużynie Sunderlandu. Wszystkie argumenty piłkarskie wskazują na wygraną gospodarzy i miejmy nadzieję, że właśnie tak będzie.
Tottenham - 1.32/winmasters
Analizy do meczu Liverpoolu oraz Burnley potem ????